Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ojej jak super :)
Miejsce u Czarodziejki to jest to :)
Nas hotelik (z behawiorystą :) ) u Czarodziejki potrzeba 300 zł miesięcznie.

Słoneczko zaczyna wyglądać zza chmur dla Korci :)

Posted

serce boli jak patrzy się na te /jak ktoś nazwał/ galaretki. Nie wiem w jaki sposob będe mogła pomóc. Na razie obecność, bo mam swoich psiaków multum.
U Jamora jest nasz Dinuś /jednooki/ niby miał być niesamowicie agresywny /hahaha/.

Posted

katarzyna09 napisał(a):
Nas jest tu coraz wiecej...-co za radosc:multi:!!!Jestem ciekawa:???:,czy Korunia jest wysterylizowana...

Tak coraz więcej :)
Super :)

Posted

Basia1968 napisał(a):
serce boli jak patrzy się na te /jak ktoś nazwał/ galaretki. Nie wiem w jaki sposob będe mogła pomóc. Na razie obecność, bo mam swoich psiaków multum.
U Jamora jest nasz Dinuś /jednooki/ niby miał być niesamowicie agresywny /hahaha/.

A to dobre :)
U Czarodziejki jest Simba która też miała być agresywna :)

Posted

[SIZE="1"]Przepraszam bardzo za offa :oops:

[SIZE="3"]Chciała bym serdecznie zaprosić na bazarek na którym można wybrać imię piątce ślicznych uratowanych w powodzi psiaków.
KILK!

Posted

Jej strasznie trudno zdjęcia zrobić, bo boi się aparatu nawet, więc nie są to super zdjęcia. Są one sprzed kilku dni.

A filmik się ściąga.
Na pytania zadane wcześniej zaraz odpowiem

Posted

ewa36 napisał(a):
Jak najbardziej.
Ale ogłoszenia też potrzebne.
Mogę zrobić jej tekst i wykupić pakiet na bazarku ogłoszeniowym ale potrzebne są info o nie - tu uśmiech do Cioteczek z Zielonej Góry gdzie sunia przebywa :) :
3-5 lat, bo ząbki z przodu nie są najpiękniejsze, ale z tyłu są naprawdę ładne. Jeśli była katowana, to ząbki mogą być takie z powodu jej życiowych doświadczeń
ewa36 napisał(a):

- sterylka

mieliśmy ją sterylizować w listopadzie, ale nam teraz dostała cieczki :(, rozdzieliliśmy ją od Pedra i czekamy aż skończy się cieczka. Wcześniej trochę mieliśmy wątpliwości czy poddawać ją teraz sterylizacji z powodu jej traumy do człowieka. Bo na pewno będzie dla niej dużym przeżyciem zabieg. Dlatego odwlekaliśmy - oswajając ją. Ale ponieważ Pedro sporo obudził w niej śmiałości, to postanowiliśmy ją szybko wysterylizować, a tu nagle cieczka. Dlatego czekamy na jej koniec.
ewa36 napisał(a):
- szczepienia

przeciwko wściekliźnie i teraz ma mieć DHP
ewa36 napisał(a):
- stosunek do innych suczek i psów (niektóre dziewczyny biją chłopaków):), a także do kotów i do dzieci,

z Pedrem super się dogadywała, chociaż jak były parowane to tak "kłapała" na początku szczęką, że aż ciarki przechodziły. A teraz super między nimi jest. Nigdy sama idąc na spacer nie zaczepiała innych psów, ale jak pies na nią powarczał to się zjeżyła. Jak psy przechodzą obok boksów to szczeka. Jak była sama w boksie ignorowała inne psy. Do kotów sprawdzimy jutro. Do dzieci ciężko powiedzieć. Pewnie małe krzykliwe spowodują u niej jeszcze większy strach, a starsze potraktuje jak ludzi dorosłych. Agresji do ludzi nie wykazuje żadnej.
ewa36 napisał(a):
- czy umie chodzić na smyczy, nie ciąganie

Potrafi, na terenie schroniska jest bardzo zlękniona, co jakiś czas kuca, czołga się, poza terenem schroniska ładnie chodzi, jeśli oczywiście idzie z kimś kogo już trochę zna.
ewa36 napisał(a):
- czy wraca na zawołanie
- wraca, nie zawsze, ale nie jest to spowodowane tyle strachem co ciekawszymi rzeczami do powąchania :) Ale jest posłuszna na wybiegu. Ale generalnie słucha się.
ewa36 napisał(a):
- czy zachowuje czystość - choć to pewnie trudno będzie sprawdzić w warunkach schroniskowych
Na to nie umiem odpowiedzięć, bo zwyczajnie nie wiem i nie mam jak sprawdzić
ewa36 napisał(a):
- jaka jest w stosunku do ludzi - czy się garnie poza tym że się boi
Jak się podchodziło do jej boksu jak była sama to było różnie, podchodziła do tych, których znała. Z Pedrem rzadko przebywa w budzie, nie gryzie już budy, siedzi na budzie obserwując co się dzieje na wybiegu i raczej nie ucieka jak ktoś przechodzi obok czy podejdzie do boksu, ale jak się do niego już wejdzie to chowa się do budy. Jednak wychodzi już z niej przy człowieku! Kiedyś to nie było realne. Jak człowiek na spacerze podchodzi do niej to się kuli/kładzie