Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

25 sierpnia czyt. w moje imieniny :D a co chcesz przyjechać popatrzeć na mistrza cerberka jak dla swojej pani w precencie zajmuje pierwsze miejsce??? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Aneciorek w którym miejscu maliniak jest masywny?
Luiza-wątpie ,zebys dała radę z jakimkolwiek Belgiem.A golden moim zdaniem świetnie nadaje sie do agility o ile ma zdrowe stawy i jest szczupły.
Mając podejscie jak ta cala dorota czy jak jej leci żaden pies prócz Belga i bordera nie powinien biegac w agility.
A ja widywałem i ON ,sznaucery(wszystrkie wielkości) Yorki, asty ,pity.Kazdy pies który ma chęć pracy z włascicielem może uprawiać ten sport.

Posted

Czesc Cerberkowa! Dawno mnie tu nie bylo a widze duuuzo zmian :p
Po pierwsze gratuluje zdania matury!! :multi: Na jakie studia sie wybierasz? :cool3:
Po drugie, fajnie ze trenujecie agility-to swietny sport :lol:
Widzialam ze chcesz szczeniora :eviltong: Jakie rasy cie interesuja? Wiem ze goldek niestety odpada... (co to maliniak bo nie kojarze)

Posted

[quote name='olekg18']Aneciorek w którym miejscu maliniak jest masywny?
Luiza-wątpie ,zebys dała radę z jakimkolwiek Belgiem.A golden moim zdaniem świetnie nadaje sie do agility o ile ma zdrowe stawy i jest szczupły.
Mając podejscie jak ta cala dorota czy jak jej leci żaden pies prócz Belga i bordera nie powinien biegac w agility.
A ja widywałem i ON ,sznaucery(wszystrkie wielkości) Yorki, asty ,pity.Kazdy pies który ma chęć pracy z włascicielem może uprawiać ten sport.[/quote]

Po pierwsze... nie mozesz mówić jaki pies dla mnie się nadaje.. znaczy z jakim sobie dam radę a z jakim nie. Po drugie dla Ciebie to nie Dorota tylko PANI Dorota, bo jak dla niej to jesteś gówniarzem i tyle, a po 3 będę miała owczarka belgijskiego, adoptowanego i mam gdzieś czy uważasz, ze dam sobie z nim rade czy nie... i generalnie to mnie nie denrwuj bo dziś mam zły humor...

Posted

Oleg i nie próbuj być mądrzejszy od Papieża, bo raczej Ty nie prowadzisz agility i gówno o tym sporcie wiesz... tak jak i ja... dlatego ja słucham mądrzejszych od siebie...

Posted

a ja niewiem co stoji na przeszkodzie mnieć Goldena-który według wielu osób nie nadaje sie do aglity.Przeciez to Twoje marzenie.Możesz go mnieć,jesli sie nie nada do Agility trudno..ale zawsze bedziesz marzyła o tych psach a po co marzyć jak można go mniec?
po drugie-Cerber jest idealny do agility.Zawsze możesz z jednym psem trenować jesli ewentualnie Golden nie bedzie mógł.

Moje zdanie koniec.Nie odzywam się już bo tu 3 wojna sie zaczyna:roll:

Posted

[quote name='chicken']Czesc Cerberkowa! Dawno mnie tu nie bylo a widze duuuzo zmian :p
Po pierwsze gratuluje zdania matury!! :multi: Na jakie studia sie wybierasz? :cool3:
Po drugie, fajnie ze trenujecie agility-to swietny sport :lol:
Widzialam ze chcesz szczeniora :eviltong: Jakie rasy cie interesuja? Wiem ze goldek niestety odpada... (co to maliniak bo nie kojarze)[/quote]

czesć, a wiesz, ze wczoraj przeglądałam Twoją galerię :) chyba cię myślami ściągnęłam do siebie :)
Dziękuje za gratulacje... idę na pedagogikę, będę studiowała zaocznie :) hmmm no do sportu to głównie owczarki i na razie się na nie napaliłam... tym bardziej, że kilka osób z agility ppróbuje mi pomóc takiego zdobyć... a goldenka kupię sobię za kilka lat i jest gites :)
Cerber jest bardzo podobny do maliniaka, tylko nie ma podniesionych uszu jak pies tej rasy :)

Posted

[quote name='Anecioreczek']a ja niewiem co stoji na przeszkodzie mnieć Goldena-który według wielu osób nie nadaje sie do aglity.Przeciez to Twoje marzenie.Możesz go mnieć,jesli sie nie nada do Agility trudno..ale zawsze bedziesz marzyła o tych psach a po co marzyć jak można go mniec?
po drugie-Cerber jest idealny do agility.Zawsze możesz z jednym psem trenować jesli ewentualnie Golden nie bedzie mógł.

Moje zdanie koniec.Nie odzywam się już bo tu 3 wojna sie zaczyna:roll:[/quote]

hmmm ja już pisałam coś na ten temat... z resztą czemu ja mam wszystkich słuchać... w tej chwili skupiam się głównie na agility i chcę mieć 2 psy, które bedą biegały po torzea belgi mi się podobają... nie zostawię jednego psa w domu, zeby z drugim biegać na treningi... nie chcę czegoś takiego... nie chcę też, zeby jeden pies leżał przy torze, a tylko drugim będę się zajmowała... więc jeśli nie wezmę belga teraz to goldena też nie, bo nie będę z nim cwiczyła na agility... widziałam jak biegają goldeny na torze... widziałam też świetnego goldena, który wygrał zawody jakieś tam, ale to był wyjątek, a ten wyjątek biegal tak wono jak mały psiak... no i był wychudzony... nie chcę takiego psa na torze...

ps. no i kto zaczyna te wojnę... ja zakończyłam już wczoraj ten temat bo mówiłam, ze przemyślę wszystko, ale niestety Oleg musi mnie denerwować swoimi wypowiedziami i wychodzi co wychodzi...

Posted

[quote name='Anecioreczek']a ja niewiem co stoji na przeszkodzie mnieć Goldena-który według wielu osób nie nadaje sie do aglity.Przeciez to Twoje marzenie.Możesz go mnieć,jesli sie nie nada do Agility trudno..ale zawsze bedziesz marzyła o tych psach a po co marzyć jak można go mniec?
po drugie-Cerber jest idealny do agility.Zawsze możesz z jednym psem trenować jesli ewentualnie Golden nie bedzie mógł.[/quote]

no ja mam podobne zdania zawsze marzyla o goldkach a tak nagle taka zmiana... ale co tam moze lepiej sie nie wypowiadam:roll:

Posted

Twoja decyzja,cokolwiek zrobisz,zrobisz po Swojej myśli a my zapewne po pewnym czasie zapomnimy o tej rozmowie a bedziemy podziwiać filmiki z Cerberem i Belgiem w roli głównej na torze agility i cieszyć sie wraz z Tobą;)

[SIZE=1][COLOR=Silver]ps.A jak sie coś nie uda to tradycyjnie nasz kochany Oleg zacznie Ci wszystko wypominać,ale to taka jego natura:evil_lol:i nie warto sie przejmować i nie spac po nocach przez niego(co tam 27 godzin nie spałam :placz:)

[/COLOR][/SIZE][quote name='Marta_Ares']no ja mam podobne zdania zawsze marzyla o goldkach a tak nagle taka zmiana... ale co tam moze lepiej sie nie wypowiadam:roll:[/quote]
Marta ja też ostatnio zmieniłam zdanie co do wymarzonego psa.I to w momentalnej chwili....bo...naogladałam sie w programie.I coś mi odbiło xD

Posted

[quote name='Anecioreczek']Twoja decyzja,cokolwiek zrobisz,zrobisz po Swojej myśli a my zapewne po pewnym czasie zapomnimy o tej rozmowie a bedziemy podziwiać filmiki z Cerberem i Belgiem w roli głównej na torze agility i cieszyć sie wraz z Tobą;)

[SIZE=1][COLOR=silver]ps.A jak sie coś nie uda to tradycyjnie nasz kochany Oleg zacznie Ci wszystko wypominać,ale to taka jego natura:evil_lol:i nie warto sie przejmować i nie spac po nocach przez niego(co tam 27 godzin nie spałam :placz:)[/COLOR][/SIZE]

Marta ja też ostatnio zmieniłam zdanie co do wymarzonego psa.I to w momentalnej chwili....bo...naogladałam sie w programie.I coś mi odbiło xD[/quote]

dziekuję za wyrozumiałość... denerwują mnie niektóre wasze wypowdziedzi... jaj goldeny to do końca życia będzie moja ulubiona rasa, ael zdążę się nimi nacieszyc, a tak naprawdę to kocham wszystkie psy i wszystkie mi się podobają oprócz bulowatch... znaczy one na swój sposób mi się podobają i już... przecież na tymczas też mogłam wziąć goldenowatego pieska, bo to moja ulubiona rasa i chciałabym już niejako się przyzwyczajać do goldenowatych, a jednak wzięłam spanielka... spanielki bardzo mi się podobają, zaraz po goldenach, tak samo wszystkie typy wyżłów... Kaję bardzo lubię i muuszę wam powiedzieć, ze w penym momencie wyzły podobały mi sie tak samo jak goldeny... mimo wszystko anecioreczek masz rację, po pewnym czasie wszystcy o wszystkim zapomną... mam nadzieję... tym bardziej, ze ja tego psa nie kupie z hodowli tylko wyadoptuje i dam mu kochający dom do konca życia... jakoś nie mogłabym w hodowli kupić tego psiaka, bo jakoś i tak dziwnie czułabym się, ze zamiast goldena kupuję belga i dlatego postanowiłam wyadoptować psa tej rasy...

Posted

hehe ten psiak został wyadoptowany, czy wykupiony tam nie... znaczy sie ogloszenie jest nieaktualne :D

hmmm jak będzie mi się chcialo to jeszcze dziś wstawię wam foty z pobytu na wsi w niedzielę. Cer i ja uwielbiamy wieś :)

Posted

[quote name='Cerber']hehe ten psiak został wyadoptowany, czy wykupiony tam nie... znaczy sie ogloszenie jest nieaktualne :D[/quote]
I co teraz zamierzasz? :cool3:
[quote name='Cerber']hmmm jak będzie mi się chcialo to jeszcze dziś wstawię wam foty z pobytu na wsi w niedzielę. Cer i ja uwielbiamy wieś :)[/quote]
Fotki zawsze mile widziane. :p

Posted

Witam kochani... przezpraszam za te foty, ale przyznam się bez bicia, że ie chaiło mi się... tej chwili biorę się do roboty i foty będą za kilkanaście minut :)

Asia_pie - co zamierzam... nie zdradzę sekratu... jak wszystko się uda to wtedy napiszę :)