AlicjaR Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Czy w szeregach policji lub wojska są psy, które szkolone są do pasienia zwierząt gospodarskich? Trochę niezręczny ten opis. Może coś a'la: [I]Psy w instytucjach i organizacjach[/I] lub coś, co nie zawęża tematu. Quote
MusliStracciatella Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Nie, bo takie psy nie miałyby po prostu pracy w policji Quote
Karilka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Rasa psa stworzona do takiego zajęcia - dobrze sie spisuje np. w pracy węchowej i ogólnie policyjnej (owczarki) ale pies szkolony do pasterstwa tak jak pisze MusliStraciatella - nie miałby w policji czy wojsku co robić. Quote
jaca164 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 większość psów możne pracować w policji ale od urodzenia muszą mieć w sobie tkz. coś czyli warunki do tej pracy i dobrego trenera. Zapraszam do obejrzenia :-P [URL]http://moipsiak.blogspot.com/[/URL] Quote
Raptor rottweiler Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [B][URL="http://krakow.naszemiasto.pl/galeria/opis/1132207,top-10-psow-malopolskiej-policji-zdjecia,galeria,id,t,tm.html"]TOP 10 psów małopolskich policjantów [ZDJĘCIA][/URL][/B] Galeria warta obejrzenia, policjanci najbardziej kochają jednak owczarki niemieckie ;) Quote
kropeek Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 coraz częściej spotyka się labki-mają nosa do narkotyków. psy idące na szkolenie a potem służące powinny miec to coś, właśnie powinny a nie zawsze mają i jest mi ich bardzo szkoda bo bardzo cierpią Quote
annes Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Ciekawe czy takie pieski też mają prawo do wcześniejszej emerytury? :P Quote
albercik7 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Wiecie może w jaki sposób szkoli się psy policyjne? Czy możliwe jest szkolenie bez krzywdzenia ich? Słyszałem, że uzależnia się je od narkotyków np. Quote
paula1456 Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 [quote name='albercik7']Wiecie może w jaki sposób szkoli się psy policyjne? Czy możliwe jest szkolenie bez krzywdzenia ich? Słyszałem, że uzależnia się je od narkotyków np.[/QUOTE] To jest totalna bzdura, że takie psy uzależnia się od narkotyków. Miałam ostatnio okazję być na pokazie m.in jak psy szukają narkotyków i było właśnie kilkakrotnie podkreślane, że te psy wcale nie są na tzw. haju. A sama praca sprawia im radość, zresztą wszystko traktują jako zabawę, a za każde poprawnie wykonane zadanie dostają nagrodę. Quote
Recommended Posts