kopciuszek Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy dla Pszczyniaków i mojego tymczaska Tobisia http://www.dogomania.pl/threads/196795 Quote
BUDRYSEK Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 trzeba by może sprawdzić czy On jeszcze jest w M-cach? Quote
Olga7 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Najlepiej wie chyba Klaudia oraz inne cioteczki z Pszczyny ,bo sa tam i mieszkają . W Myslowicach jest sunia a pies zostal w Pszczynie-nie dal się zlapać w czasie łapanki na nie. Quote
BUDRYSEK Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 olga7 napisał(a):Najlepiej wie chyba Klaudia oraz inne cioteczki z Pszczyny ,bo sa tam i mieszkają . W Myslowicach jest sunia a pies zostal w Pszczynie-nie dal się zlapać w czasie łapanki na nie. chodziło mi właśnie o nią, czy jest jeszcze w schronie? Quote
Avilia Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 BUDRYSEK napisał(a):trzeba by może sprawdzić czy On jeszcze jest w M-cach? Ja to już raczej wpuszczona nie zostanę;/ Czy ktoś z okolic może tam podjechać?Ewentualnie mogę osobę tam dowieźć z Będzina,Sosnowca lub Dąbrowy G. Quote
BUDRYSEK Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Avilia napisał(a):Ja to już raczej wpuszczona nie zostanę;/ Czy ktoś z okolic może tam podjechać?Ewentualnie mogę osobę tam dowieźć z Będzina,Sosnowca lub Dąbrowy G. gdzieś na bazarku widziałam peruki to Ci kupimy ;) i sprawdzisz :) Quote
Olga7 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Wtatara miala chyba jakiś pomysl -kogos z okolicy blisko M. Ja mam trochę daleko nieco . Quote
Avilia Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 BUDRYSEK napisał(a):gdzieś na bazarku widziałam peruki to Ci kupimy ;) i sprawdzisz :) Hehe dobry pomysł!Tylko czarna by się przydała,bo byłam tam już jako wymalowana blondynka z rozpuszczonymi włosami i jako "buntownicza" blondynka w kucyku w bluzie z kapturem bez makijażu;p Babka mnie skądś kojarzyła,ale nie potrafiła powiedzieć skąd;D Quote
Avilia Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 olga7 napisał(a):Wtatara miala chyba jakiś pomysl -kogos z okolicy blisko M. Ja mam trochę daleko nieco . Trzeba by kogoś tam wysłać,żeby wiedzieć na czym stoimy. Quote
Olga7 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Avilia napisał(a):Hehe dobry pomysł!Tylko czarna by się przydała,bo byłam tam już jako wymalowana blondynka z rozpuszczonymi włosami i jako "buntownicza" blondynka w kucyku w bluzie z kapturem bez makijażu;p Babka mnie skądś kojarzyła,ale nie potrafiła powiedzieć skąd;D Miejmy tylko nadzieję,że w tym schronie w Myslowicach nie czytują watkow i forum dogo .:razz: Quote
mikoada Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Wczoraj była w Mysłowicach Drzagodha, niestety nie zauważyła Małyszowej :( ale myślę, że jednak warto jeszcze to sprawdzić bo dziewczyny się spieszyły i w ogóle patrzyły im na ręce aż 3 osoby...Zabrały stamtąd dwie mało adopcyjne sunie...jedna, którą również chciały zabrać nie została w ogóle wydana ponieważ jak stwierdzili pracownicy schroniska jest agresywna :shake: Quote
Olga7 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 A może tak sprawami takich mordowni -jak ta np.w Dobrocinie oraz Myslowicach zainteresować także TV ,jak to jest w przypadku Dymin ? Może tylko tak da się jakoś ratować te setki/tysiące psów w róznych mordowniach -nie tylko w tych w/w ale i innych pseudoschronach -a szczególnie w tych prywatnych ? Ostatnio także w TVP Info zajmuje sie tematem -losem bezdomnych psów. Quote
Olga7 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 mikoada napisał(a):Wczoraj była w Mysłowicach Drzagodha, niestety nie zauważyła Małyszowej :( ale myślę, że jednak warto jeszcze to sprawdzić bo dziewczyny się spieszyły i w ogóle patrzyły im na ręce aż 3 osoby...Zabrały stamtąd dwie mało adopcyjne sunie...jedna, którą również chciały zabrać nie została w ogóle wydana ponieważ jak stwierdzili pracownicy schroniska jest agresywna :shake: A niby dlaczego oni w schronie odmawiają wydania do adopcji psa ,jesli ktoś wybral wlasnie tego i podpisze ewent. oswiadczenie,że bierze takiego psa na wlasną odpowiedzialność ??? Zamiast być wdziecznym każdemu dającemu psu dom- tam utrudnia się jeszcze adopcje ?? Quote
cyranka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 olga7 napisał(a):A może tak sprawami takich mordowni -jak ta w Małoszycach oraz Myslowic itp. zainteresować także TV ,jak to jest w przypadku Dymin ? Może tylko tak da się jakoś ratować te setki/tysiące psów w róznych mordowniach -nie tylko w tych w/w ale i innych pseudoschronach -a szczególnie w tych prywatnych ? Ostatnio także w TVP Info zajmuje sie tematem -losem bezdomnych psów. Mam zupełnie takie same zdanie ! Sprawa Mysłowic i jemu podobnych schronisk, winny ujrzeć światło dzienne w mediach ! Ale jak zacząć ?! Nie mam pojęcia .:oops: Quote
wtatara Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 ogladałam dzisiaj o Kielcach- az sie popłakałam. Quote
kaja555 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 z Mysłowicami już nie raz próbowano coś zrobić, było postępowanie, które umorzono - nie pamiętam jaka organizacja ich podała. ale jak będą wszyscy wojować, to nie wyciągniecie Małyszowej, bo każdemu zabronią wstępu no i jeszcze jedna sprawa, nie można przecież zamknąć tylu schronisk na raz, w tym kraju wszystko powoli się zmienia, po zamknęciu Olkusza wszystkie okoliczne schroniska, szczególnie Bielsko zostały przepełnione, bo gminy nie miały gdzie wozić psów. I tak jak w Bielsku było ok, tak teraz jest przepełnienie. A na tym wszystkim korzysta firma Zamex i "schronisko" w Miedarach, które przyjme "wszystko"... Jak zamkną Mysłowice, to pewnie Miedary zbiją jeszcze większą kasę i będą psy wypuszczać w większej ilości gmin w 3 województwach niż robią to teraz Za Mysłowice powinny się zabrać z głową fundacje, ale pojedyńczy dogomaniacy mogą tylko zaszkodzić swoimi działaniami po omacku. Quote
wtatara Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 i co dalej z małyszami- jutro porobie troche ogłoszeń Quote
izabela1234 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 wtatara napisał(a):a co z Małyszem- on tez marznie Jezu czyli ten malutki glodkowłosy pienio nadal jest pod tym swoim domem??? Jak wyglada sytuacja ?? Quote
wtatara Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 dziewczyny zajęte wywozem piesków do mysłowic a on pewnie nadal sam a to znalazłam teraz http://allegro.pl/janeczka-i-zojeczka-maja-tylko-siebie-i-cmentarz-i1350447787.html Quote
izabela1234 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Kurcze wiem że dziewczyny są ciągle w akcji.... Potrzebuje infa czy ten pies nadal koczuje tam pod ta kamienicą ?? Quote
kopciuszek Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Zawsze można zadzwonić na numer umieszczony w pierwszym poście ;) Quote
wtatara Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Klaudia dzisiaj go nie zastała , jutro pojedzie Quote
Recommended Posts