Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najlepiej wie chyba Klaudia oraz inne cioteczki z Pszczyny ,bo sa tam i mieszkają .
W Myslowicach jest sunia a pies zostal w Pszczynie-nie dal się zlapać w czasie łapanki na nie.

Posted

olga7 napisał(a):
Najlepiej wie chyba Klaudia oraz inne cioteczki z Pszczyny ,bo sa tam i mieszkają .
W Myslowicach jest sunia a pies zostal w Pszczynie-nie dal się zlapać w czasie łapanki na nie.

chodziło mi właśnie o nią, czy jest jeszcze w schronie?

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
trzeba by może sprawdzić czy On jeszcze jest w M-cach?

Ja to już raczej wpuszczona nie zostanę;/ Czy ktoś z okolic może tam podjechać?Ewentualnie mogę osobę tam dowieźć z Będzina,Sosnowca lub Dąbrowy G.

Posted

Avilia napisał(a):
Ja to już raczej wpuszczona nie zostanę;/ Czy ktoś z okolic może tam podjechać?Ewentualnie mogę osobę tam dowieźć z Będzina,Sosnowca lub Dąbrowy G.

gdzieś na bazarku widziałam peruki to Ci kupimy ;)
i sprawdzisz :)

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
gdzieś na bazarku widziałam peruki to Ci kupimy ;)
i sprawdzisz :)

Hehe dobry pomysł!Tylko czarna by się przydała,bo byłam tam już jako wymalowana blondynka z rozpuszczonymi włosami i jako "buntownicza" blondynka w kucyku w bluzie z kapturem bez makijażu;p Babka mnie skądś kojarzyła,ale nie potrafiła powiedzieć skąd;D

Posted

olga7 napisał(a):
Wtatara miala chyba jakiś pomysl -kogos z okolicy blisko M. Ja mam trochę daleko nieco .

Trzeba by kogoś tam wysłać,żeby wiedzieć na czym stoimy.

Posted

Avilia napisał(a):
Hehe dobry pomysł!Tylko czarna by się przydała,bo byłam tam już jako wymalowana blondynka z rozpuszczonymi włosami i jako "buntownicza" blondynka w kucyku w bluzie z kapturem bez makijażu;p Babka mnie skądś kojarzyła,ale nie potrafiła powiedzieć skąd;D

Miejmy tylko nadzieję,że w tym schronie w Myslowicach nie czytują watkow i forum dogo .:razz:

Posted

Wczoraj była w Mysłowicach Drzagodha, niestety nie zauważyła Małyszowej :( ale myślę, że jednak warto jeszcze to sprawdzić bo dziewczyny się spieszyły i w ogóle patrzyły im na ręce aż 3 osoby...Zabrały stamtąd dwie mało adopcyjne sunie...jedna, którą również chciały zabrać nie została w ogóle wydana ponieważ jak stwierdzili pracownicy schroniska jest agresywna :shake:

Posted

A może tak sprawami takich mordowni -jak ta np.w Dobrocinie oraz Myslowicach zainteresować także TV ,jak to jest w przypadku Dymin ? Może tylko tak da się jakoś ratować te setki/tysiące psów w róznych mordowniach -nie tylko w tych w/w ale i innych pseudoschronach -a szczególnie w tych prywatnych ? Ostatnio także w TVP Info zajmuje sie tematem -losem bezdomnych psów.

Posted

mikoada napisał(a):
Wczoraj była w Mysłowicach Drzagodha, niestety nie zauważyła Małyszowej :( ale myślę, że jednak warto jeszcze to sprawdzić bo dziewczyny się spieszyły i w ogóle patrzyły im na ręce aż 3 osoby...Zabrały stamtąd dwie mało adopcyjne sunie...jedna, którą również chciały zabrać nie została w ogóle wydana ponieważ jak stwierdzili pracownicy schroniska jest agresywna :shake:

A niby dlaczego oni w schronie odmawiają wydania do adopcji psa ,jesli ktoś wybral wlasnie tego i podpisze ewent. oswiadczenie,że bierze takiego psa na wlasną odpowiedzialność ??? Zamiast być wdziecznym każdemu dającemu psu dom- tam utrudnia się jeszcze adopcje ??

Posted

olga7 napisał(a):
A może tak sprawami takich mordowni -jak ta w Małoszycach oraz Myslowic itp. zainteresować także TV ,jak to jest w przypadku Dymin ? Może tylko tak da się jakoś ratować te setki/tysiące psów w róznych mordowniach -nie tylko w tych w/w ale i innych pseudoschronach -a szczególnie w tych prywatnych ? Ostatnio także w TVP Info zajmuje sie tematem -losem bezdomnych psów.

Mam zupełnie takie same zdanie ! Sprawa Mysłowic i jemu podobnych schronisk, winny ujrzeć światło dzienne w mediach ! Ale jak zacząć ?! Nie mam pojęcia .:oops:

Posted

z Mysłowicami już nie raz próbowano coś zrobić, było postępowanie, które umorzono - nie pamiętam jaka organizacja ich podała.

ale jak będą wszyscy wojować, to nie wyciągniecie Małyszowej, bo każdemu zabronią wstępu

no i jeszcze jedna sprawa, nie można przecież zamknąć tylu schronisk na raz, w tym kraju wszystko powoli się zmienia, po zamknęciu Olkusza wszystkie okoliczne schroniska, szczególnie Bielsko zostały przepełnione, bo gminy nie miały gdzie wozić psów. I tak jak w Bielsku było ok, tak teraz jest przepełnienie.
A na tym wszystkim korzysta firma Zamex i "schronisko" w Miedarach, które przyjme "wszystko"...

Jak zamkną Mysłowice, to pewnie Miedary zbiją jeszcze większą kasę i będą psy wypuszczać w większej ilości gmin w 3 województwach niż robią to teraz

Za Mysłowice powinny się zabrać z głową fundacje, ale pojedyńczy dogomaniacy mogą tylko zaszkodzić swoimi działaniami po omacku.