mikoada Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Niestety nie mamy pojęcia jak sunia, czy w ogóle jeszcze tam jest :( Quote
izabela1234 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 nie jestescie w stanie wejsc do tego schroniska?? Quote
kopciuszek Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Tam mało kto ma wstęp niestety ... to nie jest normalne schronisko ... Quote
kaja555 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 czyli dalej nikt się o maluchy nie pyta :( Quote
Klaudus__ Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 [quote name='izabela1234']nie jestescie w stanie wejsc do tego schroniska?? Ja nie mam tam wstępu - Wojownicze (niszczycielki) Xeny. Swoje kiepskie, i mało efektowne działania zwaliły na mnie - zamykając mi drzwi do wyciagania psów. Dlatego po raz kolejny ukłony w stronę tych Pań ... Quote
kopciuszek Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Xwnie to one nawet do pięt nie dorastają .... Ona przynajmniej porządnego kopa komuś zasadzała ;) Quote
Klaudus__ Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 [quote name='kopciuszek']Xwnie to one nawet do pięt nie dorastają .... Ona przynajmniej porządnego kopa komuś zasadzała ;) Ale nadmiar oglądania się Im niestety udzielił... Quote
kopciuszek Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 To dobra rada ode mnie : WEŹCIE SIĘ CIOTKI DO ROBOTY, A NIE SIEJCIE FERMENT .... Edit. Nie chodzi tu broń Boże o cioteczki, które robią kawał dobrej roboty, ani o te co wypowiadają się na wątku ;) Chodzi o te co to siedzą przed monitorem i tylko kombinują jak tu komuś zaszkodzić :roll: Quote
wtatara Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='kopciuszek']To dobra rada ode mnie : WEŹCIE SIĘ CIOTKI DO ROBOTY, A NIE SIEJCIE FERMENT ....[/QUOTE]fermentu tu nikt nie sieje,a pomagać pieskom nieraz pewnie sie wiecej pomaga niż te które właśnie siedza na Dogo i tylko szukają aby kogos skrytykowac Quote
Olga7 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Cioteczki nie klocmy się bo i tak nei wszyscy wiedzą wszystko o innych ,co kto robi ,gdyż nie wszyscy znamy się osobiscie i za malo wszyscy wiedzą o sobie nawzajem.Takich konfliktow nie rozstrzygniemy zatem -tak z boku.Ja np.nieco wiem o Klaudus i jej pracy-pomocy zwierzętom tam ,ale nie wiem kim jest kopciuszek itd. Zatem musimy dogadać co z tymi malyszami-a przynajmniej tym jednym,bo trzeba dziś-jutro dać decycję do hoteliku. Dogadamy chyba na predko tel. albo pw-wtataro? Quote
kopciuszek Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Cioteczko Wtataro chodziło mi tylko o pewną grupe osób i odniosłam się od wymiany zdań z Klaudus_ ... Napewno nie miałam zamiaru tu nikogo krytykować ;) I oczywiście to nie była kłótnia lecz poparcie dla Klaudus_ żeby mi tu nikt tak nie pomyślał :cool3: Quote
Olga7 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Czyli to tylko takie ogolne dyskusje są na temat dogo itd. -rozumiem.Szykamy wsparcia finans. na umieszczenie tego Malyszka w hoteliku -możesz zatem kopciuszku z Krakowa pomoc nam wątek i prośbę o pomoc finans. rozsylać ? Będziemy wdzieczni . Quote
kopciuszek Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Oczywiście w rozsyłaniu pomogę, ale to dopiero wieczorkiem ... Teraz przepraszam Was cioteczki ale jadę pozałatwiać kilka spraw ... Quote
Klaudus__ Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Nie nie Cioteczki kochane - kopciuch to też pomocnik Pszczyński (choć z Krakowa) to sercem w Pszczynie w schronie :) Swoje uwagi kierowała do tych które tylko zaszkodziły swoją walką z wiatrkami (dla wyjaśnienia - bo wiem,że nie każda z Was jest na każdym moim wątku) Kilka osób z dogo zaczęło robić Mysłowickiemu schronisku problemy (nasyłanie jakichś kontroli i jeszcze jakieś tam działania...) Niestety nie miały odwagi podpisać się pod tym i wytrały sobie pychole mną - konkretnie, zaczęły mówić,że ja jestem głównym dowodzącym (a ja o tym nic nawet nie wiedziałam) W Mysłowickim schronie mnie znali,bo wyciągałam Pszczyniaki z tego schronu. I jak się dowiedzieli tych wszystkich (KŁAMSTW) zabronili mi psy wydawać... I jeszcze do Pszczyny zadzwonili,żeby także mi kłopotów narobić... Dlatego nie wiem czy Małyszowa jest tam jeszcze i w jakim stanie. Ostatnio jak Ją widziałam, leżała w budzie zaszczuta strasznie... Quote
Klaudus__ Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Ale chciałabym zaprosić Was i do Niej... Ona do meliny wrócić nie może... Choć zerknijcie dobroduszne Cioteczki... http://www.dogomania.pl/threads/195939-7-miesięczna-Noemi-po-wypadku-samochodowym-uszkodzone-więzadła!POMOCY!! Quote
kopciuszek Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Kochana dzięki za wyjaśnienie :loveu: No jak mam nie być sercem w Pszczynie jak to z tamtąd moje pierwsze tymczasowiczki są :cool3: A tego "kopciucha" Ci nie daruję :mad: Zobaczysz jak będę mieć prawko i auto... będę Was nawiedzać co tydzień :evil_lol: Quote
kaja555 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 rany, przecież takie rzeczy ze schroniskami to są bardzo delikatne sprawy i czasem można tylko zaszkodzić! wszelkie interwencje muszą być z głową, a przecież tam już nieraz kontrole były i oni cały czas potrafili cało z tego wyjść, wiadomo że coś jest na rzeczy i tego zwykło dogomaniak nie załatwi, a zwalanie jeszcze odpowiedzialności na inną osobę to już tchórzostwo i okropieństwo wiele dobrego to dało dla psów :( Quote
Olga7 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Po dlugiej rozmowie tel.z Klauduś mam już pojęcie o sytuacji Malyszków .Jednak nie wygląda na to ,że ten Malyszek zostal zabrany do domu przez syna tej kobiety /schorowana,ok.80 let.a syn pije/.Ogolnie rodzina b.nieciekawa spol.i psy wcale tam nie mialy latwego życia-a wręcz przeciwnie.Ktoś twierdzi,że syn zabral psa do domu,ale to raczej nieprawda,bo pies biega ponoć po calym miasteczku nadal.Raczej nie karmią go też-jak to w takim środowisku meneli.Najlepszym wyjsciem będzie szukanie obu tym psom nowych domów ,bo sunia jest b.zaszczuta w schronie i kto wie ,jak tam dlugo pożyje.:shake: To takie drobne,nieduże pieski -a z ulicy czy schronu nie znajdą predko domu.:shake: Potrzebny tym Malyszkom pilnie niedrogi dt -najlepiej bardziej domowy. Quote
wtatara Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='olga7']Po dlugiej rozmowie tel.z Klauduś mam już pojęcie o sytuacji Malyszków .Jednak nie wygląda na to ,że ten Malyszek zostal zabrany do domu przez syna tej kobiety /schorowana,ok.80 let.a syn pije/.Ogolnie rodzina b.nieciekawa spol.i psy wcale tam nie mialy latwego życia-a wręcz przeciwnie.Ktoś twierdzi,że syn zabral psa do domu,ale to raczej nieprawda,bo pies biega ponoć po calym miasteczku nadal.Raczej nie karmią go też-jak to w takim środowisku meneli.Najlepszym wyjsciem będzie szukanie obu tym psom nowych domów ,bo sunia jest b.zaszczuta w schronie i kto wie ,jak tam dlugo pożyje.:shake: To takie drobne,nieduże pieski -a z ulicy czy schronu nie znajdą predko domu.:shake: Potrzebny tym Malyszkom pilnie niedrogi dt -najlepiej bardziej domowy. to co zmieniamy tytuł ,rozsyłamy wątek Quote
Olga7 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Tam sytuacja jest duzo gorsza niż byśmy sądzili,niestety.Byl wczesniej wątek psów od tej staruszki,psy żyly tam w tragicznych warunkach a wiele z nich stracilo tam życie,niestety.Srodowisko b.nieciekawe.Sprawy także. Trzeba ratować oba psy,poki jeszcze czas. Quote
kaja555 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 one u mnie mają cały czas allegro, ale nie wiem jak inaczej im pomóc Quote
wtatara Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 trzeba robić jak najwięcej ogłoszeń i szukać pieniążków na hotelik lub płatny DT bo bezpłatny graniczy z cudem Quote
Olga7 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 karolciasz28 napisał(a):Ale Małysze szukają osobnych domów? Gdyby tak Malysze znalazly razem dom ,to bylo pewnie dla nich szczęscie . Sunia jest w schronie co prawda ,ale też do adopcji i to jak najpredzej,bo tam jest zagrożona bardzo. Quote
izabela1234 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 olga7 a co z hotelikiem u Uli czy byli ludzie kórzy chcieli adoptować tego psiaka. Rozmawiałyście z Ulką o miejscu dla Malyszka ?? i może suni? Quote
wtatara Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 izabela deklaruje pierwsze pieniążki- dzięki Quote
Recommended Posts