Rodzice Maciusia :) Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Oto Miodzio. Uploaded with ImageShack.us Miodzio jest młodym pieseczkiem, bardzo ładnym, z małą wadą - lekki przodozgryz. Historia spotkania Miodziuchy jest taka: Jechaliśmy po jakąś bidę do zamojskiego schroniska, ale kilometr przed nim na środku drogi leżał mały piękny rudy psiun :loveu: Cały w kołtunach, ale przyjazny. Mimo że pytaliśmy naokoło nikt się do niego nie przyznał, a jakaś inteligentka skwitowała krótko "do schroniska go" :angryy: Zapakowaliśmy Miodzia do auta i pomknęliśmy do schronu. Miodzio jest malutki. WYdaje mi się, że to jest jakiś mix pekińczyka, jest łudząco podobny, choć nie ma tak spłaszczonego noska. Miodzik będzie intensywnie szukał domku, żebyśmy mogli ze schronu wziąć wreszcie moje marzenie - dużego psiaka :lol: Proszę o obecność duchową na wątku i wspieranie maleńkiego. :loveu: OGŁOSZENIA MIODZIKA - będę zapisywać datę zrobienia i długość, wtedy może nie zapomnę o odświeżaniu: 1. Cafeanimal (zrobiona 24.08 ważność 30 dni) 2. adopcje.org (dodane 25.08 - czeka na akceptację) 3. eoferty.com.pl (dodane 25.08-ważność 730 dni) http://www.eoferty.com.pl/maly_puchaty_mix_pekinczyka_szuka_domku_200289.html 4. allegro (dodane 26.08 ważność 9dni) http://allegro.pl/show_item.php?item=1205107242 Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Miodzik tak naprawdę ma długie śliczne futerko, ale niestety - po pierwsze miał ogromne dredy (ciągle je ma przy pooopce, ale na razie nie daje ich wyciać), po drugie był cały we własnym pawiu którego puścił podczas jazdy. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
agusiazet Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 E, ten to długo nie zagrzeje u Was miejsca, jest superowy w każdym calu:) Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Pierwsze spostrzeżenia odnośnie MIodowego - straszny pieszczoch do człowieka. Zaborczy. Doskonale zgrał się z suką, samców nie bardzo toleruje - nie wiadomo czy wina moich samczyków, czy też jego; niemniej jednak mimo że nie skaczą sobie do gardeł, to jednak jest wrogość. Pozostawieni sami mogli by mieć spięcie... Quote
Tola Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Cudny Miodzik:loveu: Miał chłopak szczeście, ze znalazł sie na drodze:cool3: Prawdopodobnie ktos wyrzucił go pod schronem i biedak poszedł nie w tą stronę. Czuł chyba, kto bedzie jechał drogą:loveu: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Tolu, ja też właśnie sądzę, że ktoś go się pozbył pod schronem. Może nawet przywiązał, a malec się uwolnił. Chyba długo nie jadł, bo pawik był tylko śliną z czymś żółtym. U mnie też nie bardzo na razie chce jeść, muszę go karmić z ręki :cool3::cool3::cool3: Ale staram się go nie przyzwyczajać do tego, choć zdaje się, przed dostąpieniem wyrzucenia z pieleszy był lwikiem salonowym :roll: Quote
ulka 1108 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 prześliczny maluszek, bardzo kocham właśnie takie, niestety mój Erniś nie toleruje samczyków Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Tak, Miodzik jest ślicznym pieskiem :) CHARAKTER: Straszna przylepa, okropny pluszak. Zero agresji do człowieka - pozwala robić ze sobą wszystko. Gdy USIŁOWAŁAM go umyć, rwał się na wszelkie sposoby, jakbym go obdzierała ze skóry - wił się jak piskorz, ale ani razu nie pokazał na mnie ząbków - tylko płakał jak skrzywdzone dziecko. W końcu to JA dałam za wygraną. I przerzuciłąm się na postrzyżyny, których też nie mogę skończyć, bo małżowina odmawia współpracy, a sama nie mam szans jednocześnie zabawiać piskorza i go ciąć... szczególnie okolice pooopy - nie wyobrażacie sobie co on tam ma!~!!! Ja sama sobie nie wyobrażam. Ostrzę sobie na to nożyce, ale to dopiero pewnie w weekend, mąż odpocznie sobie i będzie skory do współpracy przy cięciu. :) Tak jak pisałąm, z suką zgadza się cudownie, ale na samczyków warczy, jednego łagodnego walnął łapką, żeby się ode mnie odczepił, więc raczej ich separuję, ale o tym chyba już pisałam. Jest słodki!!! I cieszę się, ze przychodzicie mu sekundować. Mam nadzieję, że szybko znajdzie domek. Zaderko - przypomnij mi proszę kiedy mogę go już zaszczepić, a z kolei po szczepieniu kiedy mogę kastrację planować? Quote
agada Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Miodek śliczniasty :loveu: Aleś go podstrzygła :evil_lol:, odrośnie jednak myslę niebawem :cool3:. Malizna taka z niego :-o. I co sobie taki jeden z drugim myśli wywalając takie niebożę :shake:, kapuściane głowy :angryy: Quote
mshume Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 A ja od wczoraj mam u siebie takie cudo: Lolę z Kielc. Podobni z Miodziem, nie? Quote
Jo37 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 I Miodzio i Lola prezentują się fantastycznie. mam nadzieję,że szybko znajdą domy. Quote
sonia71 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 przyszłam się przywitać z Miodzio/Miodziem:loveu::loveu::loveu: uwielbiam takie psiulki jak on i Lola,dołożyłabym z wyglądu moją Sońkę (która właśnie standardowo:angryy: ma urojoną a ze względu na serucho nie można tego rozwiązać :-( ) Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 mshume- typ rzeczywiście podobny. Twój jest ciemniejszy, a mój jeszcze ma przodozgryz Quote
zadra Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Zaszczepić Miodzia możesz już po 7 dniach od odrobaczenia.Kastrować w 10-14 dni po szczepieniu.:multi: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 no to super :) Muszę się wziąć jeszcze za ogłoszenia. Bąbel jest prześwietny. Mój małżowin mówi, że jak ktoś się w nim zakocha to na zabój, bo jest pies maskota dosłownie :) Quote
ulka 1108 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 witajcie Rodzice, jak się czuje Miodzio, tak myślę a może mu wykupić pakiet ogłoszeń, tylko tekst byłby potrzebny Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Ulka, serdeczne dzięki za propozycję :loveu: ale z ogłoszeniami nie ma problemu, sama mogę mu nacykać. Tylko że ja uważam, że większość portali jest tak mało odwiedzana, że szkoda tam ogłaszać. Z doświadczenia wiem, że wystarczą ogłoszenia na allegro, alegratce, adopcje.org, cafeanimal oraz gumtree. Wszystkie moje tymczasy do tej pory znalazły domki z allegro, jeden z adopcje.org. NIGDY nie miałam odzewu z innych ogłoszeń.. Ale gdyby ktoś chciał bąblowi zasponsorować allegro za 12 zł (to jest z opcją pozostawania na I stronie w kategorii) to Miodzisty byłby wdzięczny. Bo niedługo muszę opłacić mu szczepienia oraz w najbliższym czasie planuję kastrację. A jeśli chodzi o scenki z życia codziennego to dziś Miodzisław bardzo intensywnie usiłował zgwałcić moją wysterylkowaną suńkę :roll: Ona nie wiedziała o co chodzi, a on zagarniał ją, warczał na nią, podgryzał, wściekły, że mu nie udostępnia się :crazyeye::diabloti: Ech... No i tak nam leci. Quote
agada Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 To kochliwy zdaje się jest :cool3:, a ta Twoja sunia, bez urazy, ale taka nierozgarnięta :evil_lol:, nic nie edukujesz :razz::lol::lol::eviltong: Quote
Recommended Posts