Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No ja podawałam mojej suni Kerabol, teraz jest w stanie "błogosławionym" i chcę aby po szczeniaczkach jak najszybciej jej włos doszedł do siebie, a raczej szybciej odrósł...(bo z pewnościa jej wypadnie) i czy tu Gammolen może pomóc?? Nigdy niestosowałam tego...

Posted

Zamowilam wlasnie 2x150 tabletek, co wystarczy nam na 2 miesieczna kuracje. Dakar (chyba przez te upaly) strasznie linieje. A o Gammolenie i jego dzialaniu pierwszy raz dowiedzialam sie na wystawie od [B]Kiki[/B] :)

Posted

a jak to sie ma do Kerabolu i Amino biotin firmy mikita? ja dzisiaj kupilam Kerabol poniewaz chce zeby moja niunka troche bardziej mi zarosla tym bardziej ze teraz wylysiala po pierwszej cieczce i jest w trakcie obrastania a jest napisane ze efekty widac po 3-5 tyg... ;)

Posted

[quote name='króliczek']Marta ma rację .Nie jest ważna nazwa preparatu.Najważniejszy jest jego skład.Chodzi o to by zawierały NNKT omega 3 i 6 w odpowiednich proporcjach.[/QUOTE]

Zastanawiam się czy mogę podawać Gammolen z karmą super premium, która już zawiera omega 3 i omega 6 (Eagle Pack Holistic Select Anchovy, Sardine & Salmon Formula with Oatmeal).

Może sama karma wystarczy, aby poprawić wygląd sierści?
Czy można przedawkować omega 3 i omega 6?

Posted

[quote name='Dinusia']a jak to sie ma do Kerabolu i Amino biotin firmy mikita? ja dzisiaj kupilam Kerabol poniewaz chce zeby moja niunka troche bardziej mi zarosla tym bardziej ze teraz wylysiala po pierwszej cieczce i jest w trakcie obrastania a jest napisane ze efekty widac po 3-5 tyg... ;)[/quote]

U nas aż takich cudów nie było po Kerabolu ...Tak naprawdę piękną :loveu: sierść (taką jaką powinna mieć) zaczeła mieć dopiero teraz (3 miesiące po cieczce). Kerabol zaczeła dostawać jeszcze przed cieczką i 2 miesiące po cieczce. Co prawda nie wiem jak by było bez tego..może tak samo, może nie, może sierść i tak żyje życiem własnym :niewiem:
Kerabol jest wydajny..przy dwóch psach starczało mi na dość długo.
Teraz kupiłam Omegan.

• 5 weeks later...
Posted

Czasami stosuję Gammolen u moich mamalutków, z bardzo dobrymi efektami, szczególnie widać to u Aburki. Jeśli nie mają żadnych problemów skórnych a chcę tylko poprawić kondycję sierści to w zupełności wystarcza 1 kapsułka na ok.10 kg, Taka dawka pomogła też zresztą jak Abru miała silne uczulenie po ukąszeniach owadów, wygryzała się do krwi a z powodu ciąży nie mogłam podać sterydów- po Gammolenie szybko świąd zniknął a skóra bardzo ładnie się wygoiła:lol:

Posted

Rewelacja nad rewelacje !!!!!!!!!!
Mam 10 m-czną jamniczkę długowłosą. Bardzo długo miała puch, praktycznie ją skubałam i przy okazji stosowałam preparaty witaminowe na sierść od weterynarza. Dopiero tutaj na forum dowiedziałam się o GAMMOLENIE, kupiłam i podaję od 1 m-ca . Efekt - cytat z karty oceny psa- Włocławek-03-09-2006
" suka o ..........., pięknej bogatej szacie " To działa. Jej śierść świeci się niesamowicie. Nie oszukuję !
Tylko jedna uwaga od weterynarza nie można tego preparatu stosować dłużej niż 3 m-ce. Należy robić przerwy w kuracji. Naprawdę jest O.K !!!1

Posted

[quote name='marmara_19']ja wlasnie dostalam gammolen.. i psy nie chcialy wziac tego do pyskow;/ ehh[/quote]
Moj tez nie chce jesc kapsulek, ale przemycam mu w masle, bialym serze lub miesku, dobrze ukryte ;)

Posted

Ja również stosowałam Gammolen. Jest OK. Dobra jest także Laveta super i Efa Olie.
Ale tak szczerze jak sierść ma odrosnąć to i tak odrasta, tylko trochę wolniej. :) Ja wolę dać psu surowe zółtko raz w tygodniu i czasem siemię lniane, niż faszerować pastylami.
Pastyle na sierść to wyciąganie pieniędzy od ludzi i rozwalanie psu wątroby.
Mam znajomą, która jest żywieniowcem. Mowi, że pastylki utwardzane potrafią dawać się we znaki (nowotwoty) nawet u potomstwa tych co łykają te piguły.
Jeśli daję coś na sierść, to tylko w okresie linienia w niewielkich ilościach. Moja staruszka Luna nie dostaje niczego na sierść, a i tak ma futro jak niedźwiadek.

Pozdrawiam Hania

Posted

ja obliczyłam że dla swoich psów potrzebuje 27 kapsułek dziennie:-( (na 2 psy)
kuracja dwumiesięczna to dla mnie bankructwo-jest może cos tanszego i równie dobrego?:oops:

Posted

Dostalam paczuszke.
Niestety Kenia sie nie poznala na Gammolenie i nie chciala wlasnopyszczenie go zjesc...
Ale ja jestem nieugieta i wsadzilam jej osobiscie do paszczy.
Zobaczymy za czas jakis czy mniej mam klaczkow na fotelach samochodowych :razz:

Posted

[quote name='ASICA']ja obliczyłam że dla swoich psów potrzebuje 27 kapsułek dziennie:-( (na 2 psy)
kuracja dwumiesięczna to dla mnie bankructwo-jest może cos tanszego i równie dobrego?:oops:[/quote]
Skald Gammolenu: olej lniany i olej z ogorecznika.
Nie wiem jak z tym ogorecznikiem, ale olej lniany mozesz kupic i podawac. Efekt powinien byc podobny.
My podajemy olej lniany koniom na wiosne.

Znalazlam takie cos: [IMG]http://www.aptekazdrowia.pl/_var/gfx/19188fa0b42ba1672585fa959066fe51.jpg[/IMG]
Cena 8.50 to jest wlasnie ogorecznik, dostepny w aptekach.
1 kapsułka zawiera 350,0 mg oleju z ogórecznika , czyli prawie 3x tyle co kapsulka Gammolenu.
A olej lniany tez spokojnie kupic mozna za male pieniadze: [URL]http://www.oleofarm.com.pl/olej_lniany_nieoczyszczony.php[/URL]

Kurcze, czemu ja na to nie wpadlam wczesniej, mialabym zaoszczedzone 36pln. :hmmmm: