Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maja to mała suczka. Jest mamusią tych oto szczeniaczków - http://www.dogomania.pl/threads/190804-4-szczeniaki-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w!!!-Malbork

Jak łatwo się domyślić, ma właścicieli, ale...
No właśnie, właściciele dają jej tylko dach nad głową. Nie stać ich na pieska. Gdyby nie plina to suczka już dawno byłaby za Tęczowym Mostem. Suczke trzeba wysterylizować, jednak jest to koszt przekraczający nasze możliwości. Właściciele napewno nie opłacą zabiegu, który kosztuje około 200 zł.
Bardzo chciałybyśmy poprosić razem z pliną o małe wsparcie finansowe. Każda złotówka będzie pomocna.
NIE POZWÓLMY, ABY NA ŚWIECIE BYŁO WIĘCEJ PSICH NIESZCZĘŚĆ.
Osobom zainteresowanym będę przesyłać na pw nr konta, na który będzie można wpłacać pieniążki.

Jeśli brakuje jakiś informacji, które powinny zostać umieszczone w temacie, proszę mnie o tym poinformować :) Czytałam regulamin, ale być może coś przeoczyłam :oops:

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podnoszę sunie i pokombinuję z banerkiem. Jak będę miec przypływ gotówki to cosik dorzucę się na sterylkę. Hop na górę, kto dorzuci grosik? Sytuacja nie może się powtórzyc...

Posted

Tak, dla właścicieli nie ma problemu szukać nowych domów - w końcu ktoś inny się tym zajmie :shake: Trzeba zakończyć majkowe pokolenia na tym jednym...

Posted

beataczl, czy jest głodna? Nie, jeśli do mnie przychodzi. Zawsze dam jej jakieś mleko, puszkę z wołowiną, którą, nawiasem mówiąc, pożera nosem...
Maja może wyjść z domu kiedy chce przez okienko w piwnicy, bądź zostaje wypuszczana przez drzwi. Szczeniaki leżą w ogródku u właścicieli, kiedy jest możliwość biorę je do siebie. Trzeba zacząć socjalizować z innymi psami, a ja akurat mam w domu dwa :lol:
I tu właśnie problem... już tak nie mogę. Maja załapała pchły i zaraziła szczeniaki, nie mogę już więcej ryzykować przeniesienia pcheł na moje zwierzęta...
Do kosztu sterylki dochodzi koszt jakiegoś środka na pchły, malutkie tak się z tym męczą... Jeśli będzie tani, kupię z własnej kieszeni, bo oczywiście właściciele nic nie zapłacą... :shake:

Posted

Mama Pineski poleciła nam taniego weta w Nowym Stawie, podobno bierze od 100 do 150 w zależności od wielkości suczki. Miałyśmy się dziś pytać dokładnie, ale była zamknięta weterynaria, szczegóły najprawdopodobniej będą jutro...