Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Kurde, prawda jest taka, ze czas działa na niekorzyść.
Z moich zwierzaków np Paddy czy Maja zaczęły chodzic, bo od razu wdrozono leczenie, ale juz np Itek przez zaniedbanie stracił łapke, a Sprinter i Dusia ['] wogóle pozostały niepełnosprawne, chociaż byc może szansa była...

....wogóle czy psina szuka tylko DS, czy DT także?

Schronisko w Lublinie chyba nie wydaje psów na DT, jakieś awantury o to były z byłymi wolontariuszami.
A ona już ponad rok jest w schronisku, także jeśli chodzi o rehabilitację, to wydaje mi się, że wiesz ... "po ptokach".

Posted

Ja niestety nic nie pomogę w kwestii zdjęć a co do aktualizacji strony schroniska to myślę, że raczej nikt nic nie robi, ja sama u małej nie byłam, znalazłam ogłoszenie dzwoniłam zapytać co u niej to pani pod telefonem od razu powiedziała, że ona jest niepełnosprawna i udzieliła mi zdawkowych info a po tym jak usłyszałam od koleżanki biegłej w tych sprawach, że takie piękności usypiają to postanowiłam nagłośnić sprawę żeby znależć jej domek, bo jest cudna.

Posted

No to boog nie ma innego wyjścia jak się podszyć pod siostry szukające dla siebie pieska, z aparatem, musimy zrobić zdjęcia, żeby mama i tata zaakceptowali, takie tam szmery bajery ... piszesz się ?

Posted

Chyba zmęczona jestem, ale nie kumam, czemu pod siostry się podszyć?
I co tzn. "żeby mama i tata zaakceptowali"

Rozumiem, ale co do sióstr to bym nie ryzykowała,
bo jak szłaby do adopcji, to mogą szukać dziury.
A i akceptacja mamy i taty może być podejrzana,
zdjęcia tak ale, aby pokazać jaki piesek jest śliczny
i by rodzice zobaczyli.

Posted

Awit napisał(a):
Chyba zmęczona jestem, ale nie kumam, czemu pod siostry się podszyć?
I co tzn. "żeby mama i tata zaakceptowali"

Rozumiem, ale co do sióstr to bym nie ryzykowała,
bo jak szłaby do adopcji, to mogą szukać dziury.
A i akceptacja mamy i taty może być podejrzana,
zdjęcia tak ale, aby pokazać jaki piesek jest śliczny
i by rodzice zobaczyli.

Koleżanki są mniej wiarygodne.
Zdjęcia - wątpię, czy w ogóle pozwolą robić, dlatego taka historyjka.

Posted

Myśle, że najlepiej byłoby rozpropagować idee nawet na te 2 zdjęcia ktoś się znajdzie, niedawno szukałam przez dogomanię domu dla Rysia psiaka z Animalsa i dzięki dogomaniakom się udało a szanse były małe. Teraz też się uda ale potrzebuję pomocy i pal licho zdjęcia, przy okazji się coś wymyśli. Teraz trzeba puścić wici. Może w którejś gazecie... Jak ktoś ma wejścia, znajomości albo wiedzę to dawaj i działamy. Nie ma co czekać

Posted

[quote name='boog']Myśle, że najlepiej byłoby rozpropagować idee nawet na te 2 zdjęcia ktoś się znajdzie, niedawno szukałam przez dogomanię domu dla Rysia psiaka z Animalsa i dzięki dogomaniakom się udało a szanse były małe. Teraz też się uda ale potrzebuję pomocy i pal licho zdjęcia, przy okazji się coś wymyśli. Teraz trzeba puścić wici. Może w którejś gazecie... Jak ktoś ma wejścia, znajomości albo wiedzę to dawaj i działamy. Nie ma co czekać[/QUOTE]

Moment - kiedy widziałaś tą sunię boog - nie w internecie - W SCHRONISKU - bo rozpuścisz wici a psa dawno nie ma albo uśpiony. Popatrz sobie na stronę schroniska kiedy była aktualizowana ...

Posted

Ze zdjęciami jest ciężko, ale jak się chce to wszystko da się zrobić, w moim przypadku skończyło się na zebraniu bury od pani tam pracującej, a ja spaliłam głupa,że nie widziałam zakazu, powiedziałam,że robię zdjęcia bo znam osobę która szuka takiego psa. Ewentualnie można spróbować poprosić wolontariusza o wyprowadzenie psa z boksu do zrobienia zdjęcia( oni boją się aby zdjęcia nie były robione w klatkach i aby nie fotografować psów w złej kondycji, podobno później źli ludzie zamieszczają je w internecie i jest zadyma:evil_lol:) Z tego co mi wiadomo jest straszne przepełnienie w schronisku i ruszyła idea DT ale nie wiem na jakich warunkach.

Posted

Ale to nie ma co gadać, tylko ktoś z Lublina, kto pracuje krócej niż schronisko jest otwarte, powinien tam pojechać i sprawdzić, czy w ogóle sunia jest.

Posted

Słuchajcie za przeproszeniem jebać te zdjęcia dzialamy!
jeżeli ktokolwiek może gdzieś zasiac ziarenko w gazecie czy gdzieś to super. Jakby sie media jakieś tym zainteresowały to oni już zdjęcia sobie wykombinują

Posted

Niestety nie trzyma moczu i stolca ale w pieluszce pomyka, w każdej chwili można przyjechac i zrobić jej zdjęcia jak tak koniecznie potrzeba! jea z monachium byłam w stanie się tego dowiedzieć a wy nie, pięknie! jej trzeba pomóc a nie dywagować co by było gdyby!!

Posted

Awit napisał(a):
A czy można ją ogłaszać na portalach internetowych, kopiując info ze strony schroniska i jej zdjęcie?

Wszystko można, ale nie ma możliwości kontrolowania adopcji. Nie wiesz, do kogo trafi, to będzie adopcja schroniskowa.

Nie wiadomo gdzie trafi i czy po kilku dniach nie okaże się, że jest takim ciężarem, że ją trzeba uśpić ...

Boog, wszystko OK, tylko jakoś nikt jeszcze nie "spalony" i dysponujący wolnym czasem w godzinach otwarcia schroniska nie zaoferował pomocy.

Posted

[quote name='E-S']Wszystko można, ale nie ma możliwości kontrolowania adopcji. Nie wiesz, do kogo trafi, to będzie adopcja schroniskowa.

Nie wiadomo gdzie trafi i czy po kilku dniach nie okaże się, że jest takim ciężarem, że ją trzeba uśpić ...

Ano właśnie, strach, naprawdę strach, że można jej zaszkodzić......
Taka adopcja w nieznane i nie daj Boże to o czym piszesz, to byłaby tragedia.
W ten sposób rozpatrując, lepiej żeby żyła w schronie niżby miała trafić do chorego człowieka....
I stracić życie<tfu tfu>