piescofajnyjest Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 a my Bertusie pozdrawiamy :loveu: Quote
piescofajnyjest Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 biedna....zostala bez kumpelki:( Aniu, jak sie z SZilencja wszystko dobrze zakonczy, to prosze o przerzucenie mojej skromnej deklaracji na Bercie:) Quote
ocelot Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 [quote name='piescofajnyjest']biedna....zostala bez kumpelki:( Aniu, jak sie z SZilencja wszystko dobrze zakonczy, to prosze o przerzucenie mojej skromnej deklaracji na Bercie:)[/QUOTE] bardzo Ci dziękuję:) Quote
beataczl Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Bertusia tez sie doczeka domku gdzies tam na Nia czeka pieknie wyglada :) Quote
Livka Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Ciekawe jak Bertusia sobie radzi bez przyjaciółki ? :roll: Quote
hotel_lilki Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 oj smutna jest...siedzi na budzie i czeka...spacery nawet ją nie interesuja. Czas musi zagoic rany. Quote
Livka Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Tak myślałam ... Bertuniu nosek do góry, na ciebie też czeka gdzieś taki super domek :) Quote
ocelot Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 [quote name='hotel_lilki']oj smutna jest...siedzi na budzie i czeka...spacery nawet ją nie interesuja. Czas musi zagoic rany.[/QUOTE] tyle lat razem:( Quote
MyrkurDagur Posted September 17, 2013 Author Posted September 17, 2013 Wrześniowe wpłaty dla Berci: magenka1 - 10 zł maevel - 15 zł Nikus i Livka - 30 zł Izabela124 - 10 zł Quote
Izabela124. Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 teraz czas by Berta znalazła domek :) Quote
ocelot Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 I jeszcze 30 zł. od cioteczki piescofajny jest:) Dziekujemy:) Myrkurku wyślę na konto Quote
ocelot Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 [quote name='piescofajnyjest']dzieki Ocelocie:)[/QUOTE] To ja dziękuję:):) Quote
Livka Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Ostatnie ogłoszenia Bertunia miała robione w maju - czas na nowe :) Postaram się w najbliższym czasie kilka zrobić na tych "najmodniejszych" portalach ;) Czy ten tekst jest nadal aktualny (wiek suni) czy może coś zmienić , dopisać ... "Berta to sunia średniej wielkości, w wieku około 6 lat. To zwykły kundelek, który latami czekał w schronisku na swojego człowieka, na swoją szansę. Niby już przywykła, niby się przyzwyczaiła, ale w jej oczach ciągle pojawiała się nadzieja. Może to dziś?... Może to ten człowiek? Najgorszym momentem dla Berty była chwila powrotu do schroniska, po spacerkach z 12 letnią dziewczynką, na których bawiła się, przytulała, tarzała w trawie, była najzwyczajniej w świecie szczęśliwa, a tu okazuje się, że trzeba wracać do pustego boksu. Zapierała się wszystkimi łapkami przed zimną, schroniskową bramą , a Ola nie mogła powstrzymać płynących łez. Ola - 12 letnia wolontariuszka ma już zwierzaki w domu, nie może przygarnąć Berty, ale codziennie pyta czy znalazł się ktoś kto pokocha tego zwykłego, a jednak niezwykłego kundelka. Dzięki pomocy wielu ludzi, którym leży na sercu dobro wszelkich psich stworzeń i dla Berty zaświeciło słoneczko. Zamieszkała w hoteliku,gdzie ma stały dostęp do spacerów, ludzi - starszych i młodszych, ma własny kąt i michę pełną smakołyków. Okazało się , że ta zamknięta w sobie sunia jest radosnym pełnym życia psiakiem, łagodnym w stosunku do ludzi i psów. Sunia jest zaszczepiona, odrobaczona, wysterylizowana i zaczipowana. Ktoś kto pokocha Bertę całym sercem zyska w niej przyjaciela na całe życie." Quote
Izabela124. Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Myślę, że trzeba zrobić nowy tekst. Z konkretami, tzn wiek, wielkość, czy szczepiona, wysterylizowana, odrobaczona, zdrowia. Jej upodobania, jakie zwierzęta akceptuje, czy dzieci również itp. Mogę zrobić jej ogłoszenia na 30 portalach :) Quote
Livka Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='Izabela124.']Myślę, że trzeba zrobić nowy tekst. Z konkretami, tzn wiek, wielkość, czy szczepiona, wysterylizowana, odrobaczona, zdrowia. Jej upodobania, jakie zwierzęta akceptuje, czy dzieci również itp. Mogę zrobić jej ogłoszenia na 30 portalach :)[/QUOTE] byłoby super :multi: tylko kto pomoże z tekstem ? :cool3: Quote
ocelot Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='Izabela124.']Myślę, że trzeba zrobić nowy tekst. Z konkretami, tzn wiek, wielkość, czy szczepiona, wysterylizowana, odrobaczona, zdrowia. Jej upodobania, jakie zwierzęta akceptuje, czy dzieci również itp. Mogę zrobić jej ogłoszenia na 30 portalach :)[/QUOTE] Byłby super. A o konkety poprosimy Lilę:) Wiekość to chyba jak owczarek niemiecki, wiek ok. 10 lat, Lubi psy to pewne, wysterylizwana, zaszczepiona:) Quote
Livka Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Najgorsze, że lubi kopać dołki ;) z tego co pamiętam ;) Quote
Izabela124. Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 No to czekam na tekst i zabiorę się za ogłoszenia. Przydałyby się też nowiutkie zdjęcia, portrety i takie gdzie widać całą Bertę, najlepiej w bezruchu, tak żeby pozowała :) No i jeszcze potrzebuję kontakt: e-mail i nr tel oraz miasto i woj. gdzie przebywa berta :) Quote
Livka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 (edited) Napisałam taki krótki tekścik : Berta rozweseli Twój świat. Do schroniska trafiła jako młody trzyletni psiak, kolejne trzy lata spędziła w nim niezauważona. Ktoś ją tam jednak wypatrzył i dostała swoją szansę, wykorzystując ją w stu procentach. Berta odżyła w psim hoteliku. Okazało się, że ma cudowny charakter, kocha ludzi również tych najmłodszych, kocha inne zwierzaki. Jest bardzo grzeczna, a przy tym wesoła, radosna, uwielbia spacery, wszędzie jej pełno. Berta ma około 9 lat, jest trochę mniejsza od owczarka niemieckiego. Wysterylizowana, zaczipowana, zaszczepiona i odrobaczona ... gotowa do adopcji. Proszę o sugestie, można go dowolnie przerabiać, dopisywać, może coś doda hotelik ... trzeba działać szkoda czasu :) Edited September 19, 2013 by Livka Quote
Izabela124. Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='Livka']Napisałam taki krótki tekścik : Berta rozweseli Twój świat. Do schroniska trafiła jako młody trzyletni psiak, kolejne trzy lata spędziła w nim niezauważona. Ktoś ją tam jednak wypatrzył i dostała swoją szansę, wykorzystując ją w stu procentach. Berta odżyła w psim hoteliku. Okazało się, że ma cudowny charakter, kocha ludzi również tych najmłodszych, kocha inne zwierzaki. Jest bardzo grzeczna, a przy tym wesoła, radosna, uwielbia spacery, wszędzie jej pełno. Berta ma około 9 lat, jest wielkości owczarka niemieckiego. Jest wysterylizowana, zaczipowana, zaszczepiona i odrobaczona ... gotowa do adopcji. Proszę o sugestie, można go dowolnie przerabiać, dopisywać, może coś doda hotelik ... trzeba działać szkoda czasu :)Super tekścik :) Dziś zrobię ogłoszenia. Proszę jeszcze o info te o które wyżej prosiłam :) W sumie nie wiem czy czekać na nowe zdjęcia Quote
Livka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 W ostatnich ogłoszeniach był taki kontakt : tel. 604 416 873 , [email protected] Bercia przebywa w Kluczborku woj. opolskie Quote
hotel_lilki Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Berta raczej nie jest wielkości owczarka niemieckiej zdecydowanie trochę mniejsza. Quote
Recommended Posts