Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ocelot']berta jest na minusie po zapłaceniu hotelu Razem na dzień 03.06.2013: - 110,65 zł.

Musimy chyba szukać tańszego miejsca:( Ja nie daję rady z bazarkami.

Przesłałam moją deklarację za czerwiec (15zł) i troszkę większe kieszonkowe dla Berty (85zł) na częściowe pokrycie minusa. Może komuś jeszcze uda się coś dołożyć i jakoś damy radę...

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Javena']To samo mamy z Barikiem .Nikt juz nie wchodzi na jego watek. Założycielka watku zniknęła ,jak tylko pies był w hotelu.
Biedne te psiaki . Wiem ,ze ciązko jest latami płacić ,ale jak juz sie zobowiązuję ,to nie z myślą ,ze zaraz pies odejdzie.Trzeba sie liczyć z tym ,że choć starsze pieski ,jesli czuja odrobinę miłości ,odżywają.[/QUOTE]

ja wysłałam tutaj i Szili pw o podobnej treści i odezwała się tylko beataczl.
To też o czymś świadczy.
Dużo wody upłynie zanim zdecyduje się oddac psa do hotelu. Mam takie 4, na poczatku pieknie, a potem cisza, ech....
A Barik długo w hotelu?

Posted

Nie martw się ocelotku :glaszcze:w najbliższym czasie wystawię bazar dla dziewczyn :)
Może uda się podratować trochę ich finanse ... , a niepłacących na czarne kwiatki deklarowiczów ... niech się wstydzą :diabloti:

Posted

[quote name='Livka']Nie martw się ocelotku :glaszcze:w najbliższym czasie wystawię bazar dla dziewczyn :)
Może uda się podratować trochę ich finanse ... , a niepłacących na czarne kwiatki deklarowiczów ... niech się wstydzą :diabloti:[/QUOTE]

Mam jakiś czarny tydzień, ech....
druga osoba, od Szili tym razem się odezwała. Może będzie dobrze.
A za bazarek dziękuję. ja juz na paczki patrzeć nie mogę:)
Może i to mysl z czarnymi kwiatkami

Posted (edited)

Dostałam zapytanie od beataczl o wolne u mnie miejsce na dt dla Berty. Wprawdzie nie bardzo już u mnie jest miejsce, ale zanim podejmę ostateczną decyzję, chciałabym wiedzieć coś o niej. Po pierwsze: jaka jest duża?
Jest jeszcze jedna możliwość: Jest u mnie ponownie na dt ( wróciła po 2 m-cach z adopcji) sunia Pepsi. Miałam o niej rozmowę z panią z Poznania. Ma już starszego pieska ( ok. 9-10 lat) ale niestety jest niewidomy na 1 oko. I teraz chciałaby zrównoważoną i rzecz jasna zgadzającą się z tym psem sunię. Podoba jej się właśnie moja Pepsi, ale ja jestem na tę adopcję dość sceptyczna, bo Pepsi jak tylko widzi jakąś słabość u psa, zaczyna się robić naturalnym eliminatorem, a ten piesek jest już w starszym wieku. Poza tym przedtem był u tej pani wilczur i po jego śmierci ten niewidomy piesek łasił się do wszystkich dużych psów. Poradziłam Pani, że może zaadoptowałaby właśnie jakąś dużą sunię w wieku podobnym do swojego psa. Mamy się ponownie skontaktować pod koniec czerwca. Berta, z tego co czytałam jest właśnie starsza i zrównoważona. Nie jest wprawdzie tak duża jak wilk, ale może spodobałaby się pani?
Na razie proszę tylko o pigułkę informacyjną o Bercie. Opłata za psa wielkości tak do pół łydki to ok. 150-170 zł.
Oczywiście jeśli ktoś ma pytania, co do warunków w dt, to proszę pytać. Beatęczl poznałam przy wątku suni Aprilki, która była u mnie miesiąc na dt, bo potem znalazła ds.

Edited by Bambino
Posted

[quote name='Bambino']Dostałam zapytanie od beataczl o wolne u mnie miejsce na dt dla Berty. Wprawdzie nie bardzo już u mnie jest miejsce, ale zanim podejmę ostateczną decyzję, chciałabym wiedzieć coś o niej. Po pierwsze: jaka jest duża?
Jest jeszcze jedna możliwość: Jest u mnie ponownie na dt ( wróciła po 2 m-cach z adopcji) sunia Pepsi. Miałam o niej rozmowę z panią z Poznania. Ma już starszego pieska ( ok. 9-10 lat) ale niestety jest niewidomy na 1 oko. I teraz chciałaby zrównoważoną i rzecz jasna zgadzającą się z tym psem sunię. Podoba jej się właśnie moja Pepsi, ale ja jestem na tę adopcję dość sceptyczna, bo Pepsi jak tylko widzi jakąś słabość u psa, zaczyna się robić naturalnym eliminatorem, a ten piesek jest już w starszym wieku. Poza tym przedtem był u tej pani wilczur i po jego śmierci ten niewidomy piesek łasił się do wszystkich dużych psów. Poradziłam Pani, że może zaadoptowałaby właśnie jakąś dużą sunię w wieku podobnym do swojego psa. Mamy się ponownie skontaktować pod koniec czerwca. Berta, z tego co czytałam jest właśnie starsza i zrównoważona. Nie jest wprawdzie tak duża jak wilk, ale może spodobałaby się pani?
Na razie proszę tylko o pigułkę informacyjną o Bercie. Opłata za psa wielkości tak do pół łydki to ok. 150-170 zł.
Oczywiście jeśli ktoś ma pytania, co do warunków w dt, to proszę pytać. Beatęczl poznałam przy wątku suni Aprilki, która była u mnie miesiąc na dt, bo potem znalazła ds.[/QUOTE]

Ciężko mi w tej chwili odpowiedzieć na to pytanie. Musiałby się hotelik wypowiedzieć. Jak ja znałam Bertunię to była spokojna i cicha. Berta jest sporych rozmiarów, jest niewiele niższa od owczarka moim zdaniem. jest niższa, ale do psów dużych już ją bym zaliczyła

Posted

[quote name='ocelot']Ciężko mi w tej chwili odpowiedzieć na to pytanie. Musiałby się hotelik wypowiedzieć. Jak ja znałam Bertunię to była spokojna i cicha. Berta jest sporych rozmiarów, jest niewiele niższa od owczarka moim zdaniem. jest niższa, ale do psów dużych już ją bym zaliczyła[/QUOTE]

Jeżeli tak, tzn. jest niewiele niższa od owczarka, to u mnie niestety dt odpada, ale rozmawiałam wczoraj z Panią Ewą z Poznania i podeślę jej dzisiaj link do wątku. A gdzie ( rejon Polski) jest hotelik Berty. Mogłabym dostać jakiś kontakt do obecnego hoteliku? Gdyby Pani Ewa jednak chciała się więcej dowiedzieć o Bercie.

Posted

[quote name='Bambino']Jeżeli tak, tzn. jest niewiele niższa od owczarka, to u mnie niestety dt odpada, ale rozmawiałam wczoraj z Panią Ewą z Poznania i podeślę jej dzisiaj link do wątku. A gdzie ( rejon Polski) jest hotelik Berty. Mogłabym dostać jakiś kontakt do obecnego hoteliku? Gdyby Pani Ewa jednak chciała się więcej dowiedzieć o Bercie.[/QUOTE]

Bertunia jest w hoteliku pod Kluczborkiem. A może jeszcze podeślij link Sziluni? One są tak bardzo ze sobą zżyte.
Numer do hotelu 505 126 095. Podaję na wątku bo spisany z fb.

Posted

Podaję wpłaty dla Berci:

Izabela124 - 10 zł (czerwiec)
Managua - 60 zł (marzec, kwiecień, maj)
magenka1 - 10 zł
Maevel - 15 zł (czerwiec) + 85 zł kieszonkowe :)
Beataczl - 30 zł
Izabela124 - 20 zł (lipiec, sierpień)
Nikus i Livka - 30 zł

Posted

[quote name='MyrkurDagur']Podaję wpłaty dla Berci:

Izabela124 - 10 zł (czerwiec)
Managua - 60 zł (marzec, kwiecień, maj)
magenka1 - 10 zł
Maevel - 15 zł (czerwiec) + 85 zł kieszonkowe :)
Beataczl - 30 zł
Izabela124 - 20 zł (lipiec, sierpień)
Nikus i Livka - 30 zł[/QUOTE]
bardzo dziękujemy:)