Jump to content
Dogomania

PELASIA NAS POŁĄCZYŁA A TERAZ DYSKUTUJEMY SOBIE O ŻYCIU:):) O Pelasi czasem też:):)

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='danka4u1']Dzięki :loveu: :loveu: kupować, cieszyć sie podłogą, a zwłaszcza nie widzieć " paprochów", sierści i tego, co to wiesz ,bywa na podłodze.[/QUOTE]Ano włąsnie to jest taki dywan, co to wszystko "pochłania dośrodeczka" i nic nie widac;):) Nawet na białym (tylko białe to się brudzi- pierwszy dywan mialam caly biały;) teraz cieszy sie nim Marta- u nas za dużo ludzi i zwierzat sie przewijało po nim;) Po protu poszarzał;):D teraz jestem madrzejsza i mam czarno- biały- i jest ok:):)

Posted

Biały odpada zdecydowanie. Oskar ma po każdym miejskim i śląskim spacerze czarne łapy...trudno to sobie wyobrazić. Też myslałam, ze przesadzam, ale zobaczyłam różnicę między spacerami tutaj a u siostry w Sączu..tam tez miasto, a łapy i pies jakies mniej brudne.. i onka też, ze pozostaniemy przy świątecznej tematyce...
Pobuszowałam po Allegro, wszystko podoba mi się, tylko jakoś kasy zrobiło się mało ostatnio...albo zaczynam być rozrzutna albo ceny...wolę pozostać przy tej drugiej opcji, co na jedno wychodzi, bo kieszeń zaczyna być pustawa.

Posted

Też patrzyłam na allegro i też się chyba jeszcze wstrzymam :p A teraz spadam pomału w kierunku łóżka.
Danusiu, odkryłam,że ja też mogę wysłać pw tylko do osób wpisanych do kontaktów :roflt:

Posted

[quote name='Lidan']Też patrzyłam na allegro i też się chyba jeszcze wstrzymam :p A teraz spadam pomału w kierunku łóżka.
Danusiu, odkryłam,że ja też mogę wysłać pw tylko do osób wpisanych do kontaktów :roflt:[/QUOTE]
JAk to..??Do jakich kontaktow??Do znajomych znaczy??Ja mogę chyba wysylac PW gdzie mi sie podoba...skąd to sie wzięło i dlaczego..??Widzialam jakies nowe skórki u nas na profilach, to prawda...

Posted

No i o co chodzi..??:o
Danusia pewnie "wyraża wdziecznośc" tzcikowi, bo domyslam sie, ze Jej szafeczki w kuchni posprzatał;) Marysi chciałam dac buziaczka "osobistego" za piękne korale na bazarek dla Kubolinka, nie ma jej....odsypia wczorajsza "balangę" na dogo...Lidzia, ..Lidzia dziś spełniła swoje zadanie na ocenę bdb z plusikiem:):) Była z Pelasią, jak na Nią- wyjątkowo długo i aktywnie:) Cioteczka Rita podpisała listę obecności:) Ciociuńcia Avii nam dziś też gdzieś przepadła..:(
No nic...zaczynamy nowy tydzień...:)
Ja jutro (dzis znaczy) udaje sie w podróz zycia;):D Miałam zrobic dietę cud, manicure, fryz..i jakos mi czasu zabrakło:p
Pojadę "na żywca", może jakos to przejdzie;):D
Jutro sie jeszcze na chwilkę pojawie dziewczynki a Wy tu dyżurujcie sumiennie u Pelasienki:) NO i wiecie co jeszcze:D

Posted

[quote name='Lidan']Też patrzyłam na allegro i też się chyba jeszcze wstrzymam :p A teraz spadam pomału w kierunku łóżka.
Danusiu, odkryłam,że ja też mogę wysłać pw tylko do osób wpisanych do kontaktów :roflt:[/QUOTE]
Lidziu, nie udoskonalaj już tego dogo..bo jeszcze się okaże, ze jestes zbanowana wiekiuście i co my wtedy poczniemy.

[quote name='gonia66']No i o co chodzi..??:o
Danusia pewnie "wyraża wdziecznośc" tzcikowi,Jutro sie jeszcze na chwilkę pojawie dziewczynki a Wy tu dyżurujcie sumiennie u Pelasienki:) NO i wiecie co jeszcze:D[/QUOTE]
Nie możemy Ci powiedziec, o co chodzi, ale to bedzie bomba sezonu. Juz drźyjcie wszyscy !!!
Nic nie wyrażam. Ile mozna ...szafki brudne..pies naniósł błota na bezdywanowe podłogi...i jak tu żyć w symbiozie z naturą: myslę o TZach i Oskarach.
Gonia, ja Ci dobrze radzę. Idź na[B] zywca[/B] jutro...tylko nie za bardzo..

Posted

[quote name='danka4u1']Lidziu, nie udoskonalaj już tego dogo..bo jeszcze się okaże, ze jestes zbanowana wiekiuście i co my wtedy poczniemy.

Nie możemy Ci powiedziec, o co chodzi, ale to bedzie bomba sezonu. Juz drźyjcie wszyscy !!!
Nic nie wyrażam. Ile mozna ...szafki brudne..pies naniósł błota na bezdywanowe podłogi...i jak tu żyć w symbiozie z naturą: myslę o TZach i Oskarach.
Gonia, ja Ci dobrze radzę. Idź na[B] zywca[/B] jutro...tylko nie za bardzo..[/QUOTE]OJ, Danuś, jasne, ze nie za bardzo...bo jakbym tak popuściła wodze zywiołu,i zaczęła działać zgodnie z naturą, to by się mogło źle dla mnie skończyc;)
Uciekam do szkołki, kawusia wypita...mrozik na dworku nie nastraja optymistycznie, ale dzieciaki zaraz to nadrobią i humorek wróci;):D
Mizianka dla Pelasi:):)

Posted

Dziewczynki kochane i Pelasiu słodka!!
Jadę!!!:):):multi::multi:
Oby tylko dobre były drogi:)
Autko zaopatrzone w gorące posiłki i napoje, praz kołdry, spiwory i skarpetki:);)
Pamiętajcie- KOLANKA!!!!:loveu::loveu: (nic więcej:p)
W razie "w" bedę pisała smski pod te nr ktore mam zapisane (bo cos ostatnio mi się porobily dziwy w fonie:()
Jakby co mój nr ma Danuśka:);)
BUZIOLEEEEEEEEEEE:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Pelasiu, Pelasjanki, zimowi wędrownicy do Krainy Prawdy....nagdakałam się dziś, nagdakałam i chyba wygdakałam sobie ból gardła. Mam nadzieję, że to tylko z gdakania.
Widzę wszyscy zdrowi, ide sprawdzić dalej naszą zwierzynę.
Ciotki, niech Was przywieje tutaj, bo w Smoczej Jamie zima nie jest straszna.

Posted

Dobry wieczór! Poszłam po pracy do Castoramy i ...kupiłam dywanik! Jakoś tak mnie wzięło. Najbardziej cieszą się z niego psy :-) Mąż twierdzi, że za mały (tzn. dopóki nie postawił na nim stolika był w sam raz ;-) )

[IMG]http://img812.imageshack.us/img812/9681/zdjcie0684.jpg[/IMG]

Chyba o takim mówiła gonia. Kolorystycznie psy się z nim zlewają więc może futra nie będzie na nim widać :hmmmm: Muszę tylko taką matę antypoślizgową do niego kupić bo jeździ.

[IMG]http://img88.imageshack.us/img88/5382/dywanik.jpg[/IMG]
W rzeczywistości jest jeszcze ciemniejszy ;-)

Posted

Nie wiem, czy taki, jak pisała gonia, ale kolorystycznie bardzo mi się podoba. Tez taki wybrałabym. Mata pod niego konieczna. Ceny takiej maty u nas- i pewnie w Krakowie- są porównywalne nieraz z ceną chodniczka, ale bez tego nie da rady.
U nas tez taki obrazek, tylko na chodniczku jeden pies, ale na sofie ...to samo...

Posted

Hi hi...Panowie mają najwidoczniej jakiś defekt w kręgosłupie- nie chce się zginać we właściwym miejscu :siara: No bo jak inaczej wytłumaczyć to ciągłe zaleganie z pozycji horyzontalnej :niewiem:
Psy porzuciły już dywanik i poszły prawie na swoje miejsca spoczynku. Ale jak go rozwinęłam to Kola przybiegła pierwsza i zaczęła się na nim rozwalać :mdrmed: Za to moja papuga boi się nowego dywanu :roll: Ciekawe czy jak ją wypuszczę z klatki to pójdzie sprawdzić organoleptycznie co to takiego czy z krzykiem ucieknie. Gdy miałam poprzedni dywan to moje ptactwo czasem na nim lądowało i coś tam próbowało wyskubywać, a że było ich 8 sztuk to miałam prawie jak w kurniku.
Gonia odpisała mi na smsa, że jedzie się im dobrze, drogi czarne i przejezdne. I oby tak dalej :happy1:

Posted

No własnie, oby dalej było ..przejezdnie. Ja tez mam defekt w kregosłupie po dzisiejszym przerabianiu zasp. Znowu ??? [B]nas ???[/B] zaskoczyła zima..
Jak papugaje sprawdzą fakture dywaniku, zamieść zdjecia..ale moze nie będzie źle.

Posted

Dziewczynki:) Jestem!!!!:):)
Jechało się bardzo dobrze- te trudne warunki jazdy chyba są przereklamowane;) Wprawdzie dużo wolniej niz latem, ale i tak naprawde znosnie. Tu jest zimno- u nas połowe mniej na minusie, ale jakos mnie nie przeraza:)
Siedzę u Oli, moje towar\ystwo zaległo, Ola z piesami na spacerku.
Teraz pada śnieg, wiec będziemy sie starali w miarę szybko stąd wyjechać:)
Podróże kształcą, dlatego za dnia jadąc, może co- nieco zobaczymy...28 lat temu tu właśnie bawiłam się na Sylwestra (w stanie wojennym)..nawet mialam stąd chłopaka (hihihi- przypomnialam sobie dawne dzieje:p)
No dobra...buziole dla Pelasi i pelansjanek i przypominam..KOLANKA;):D

Posted

Dzień dobry :-) A już myślałam,że gonia pisze z telefonu (jak ja) Nie wiem o co z tymi kolankami znowu chodzi ale trudno. Mam nadzieję, że jesteś już u celu tej nadprogramowej podróży. W Krakowie też sypie od rana. Taka ładna zima ;-) Pozwiedzasz w drodze powrotnej.
Danusiu,jak gardło? Bo wiesz,w radiu rmffm jest taka reklama gdzie Jasiu proponuje pani profesor wzięcie jakiegoś wokalenu, który jej pomógł na chrypke :p Miłego dnia dla Was drogie cioteczki i dla Pelasi oczywiście też.

Posted

Dziewczyny, Gonia do mnie dzwoniła, cała jest w skowronkach:multi::multi: Ja też:evil_lol::evil_lol:
Niewiele będę pisać, bo Gonia prosiła o wstrzemięźliwość, ale skopiowałam post Charly z wątku Spajkiego, to mi wolno:evil_lol::evil_lol::
[INDENT][IMG]http://www.dogomania.pl/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Napisał [B]Charly[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/showthread.php?p=15928334#post15928334"][IMG]http://www.dogomania.pl/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL]
Chcialam poinformowac zainteresowanych, że dzisiejsza sprawa, która odbyła się w sądzie w Elblągu, w której Moria oskarżyła Gonie66 oraz mnie o pomówienie, które jakoby miało miejsce na tym wątku, została wedle sugestii sędziego wycofana przez Morię. W przeciwnym wypadku sprawa zostałaby umorzona. Nam sędzia zalecił nieco lagodniejsze wypowiedzi (przynajmniej do zakończenia sprawy Konin-Moria) Przeciwko Morii toczy się sprawa w prokuraturze dot. Spajka- wniesiona przez Konin. Po zakończeniu tej sprawy (w zależności od wyniku) Moria będzie miała możliwość zadecydować, czy ponownie chce wytoczyć nową sprawę o pomówienie przeciwko mnie i Gonia66

([COLOR=slategray]a teraz idziemy na drinka. Aloha)[/COLOR]

[/INDENT]

Posted

Oj będzie się tu działo dzisiaj.:cunao: Kolorowe drineczki, parasolki, [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/Cool%21%21.gif[/IMG] fajeczki i fajerwerki :BIG:

Posted

[quote name='irenaka']Dziewczyny, Gonia do mnie dzwoniła, cała jest w skowronkach:multi::multi: Ja też:evil_lol::evil_lol:
Niewiele będę pisać, bo Gonia prosiła o wstrzemięźliwość, ale skopiowałam post Charly z wątku Spajkiego, to mi wolno:evil_lol::evil_lol::
[INDENT][IMG]http://www.dogomania.pl/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Napisał [B]Charly[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/showthread.php?p=15928334#post15928334"][IMG]http://www.dogomania.pl/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL]
Chcialam poinformowac zainteresowanych, że dzisiejsza sprawa, która odbyła się w sądzie w Elblągu, w której Moria oskarżyła Gonie66 oraz mnie o pomówienie, które jakoby miało miejsce na tym wątku, została wedle sugestii sędziego wycofana przez Morię. W przeciwnym wypadku sprawa zostałaby umorzona. Nam sędzia zalecił nieco lagodniejsze wypowiedzi (przynajmniej do zakończenia sprawy Konin-Moria) Przeciwko Morii toczy się sprawa w prokuraturze dot. Spajka- wniesiona przez Konin. Po zakończeniu tej sprawy (w zależności od wyniku) Moria będzie miała możliwość zadecydować, czy ponownie chce wytoczyć nową sprawę o pomówienie przeciwko mnie i Gonia66

([COLOR=slategray]a teraz idziemy na drinka. Aloha)[/COLOR]

[/INDENT][/QUOTE]

Irenaka dzięki za info
i przyznam że obrót sprawy mnie nie zaskoczył -- mądry sędzia :p
a teraz też czekam na ...wódkę ,[COLOR=silver] jak nie piję :lol:[/COLOR]

Posted

Przywitałam Was- Pelagię też- poczytałam wiadomości z frontu i nic mi nie pozostało ,tylko oczekiwac na te parasoleczki, fajeczki i fajerwerki...ale dziś padaaam.
Lidziu, gardło przestraszyło się ilości wyrzucanych przeze mnie słów w szkole i postanowiło jednak współpracowac ze mną. Kiepska to współpraca, ale jutro tez damy radę.

Posted

Gdy ja wybieram się na poszukiwania łóżka zjawia się Danusia. Witam zatem Danusię nocną porą :-) Rozmawiałam z zadowoloną gonią, będącą jeszcze w podróży. W tą stronę jedzie im się gorzej bo warunki na drogach gorsze. Dobrze, że jutro mają wolne to odpoczną i odeśpią. Ja nie doczekam na te drinki i parasolki :sleep2:
Danusiu, wiesz co odkryłam? Jak się kogoś zablokuje to nie widzi się również jego durnych postów na forum (chyba, że ktoś inny zacytuje :splat:
Dobranoc :bye:

Posted

Lidziu, Ty powinnaś zająć się udoskonalaniem Dogo...ciekawe, co jeszcze odkryjesz? Może juz nie manipuluj...
Nie wiem, dlaczego ja dopiero późnym wieczorem mam troche czasu, by wejść na dogo? Jakaś " niepozbierana " jestem? Teraz tez czasu nie mam na tzw zdrowy rozum, szkolnych robótek stos, domowe też i jeszcze człowiek powinien się trochę zdrzemnąć..kiedy obrobić to psie gospodarstwo ?

Posted

[quote name='irenaka']Jak Gonia dojedzie do domu, to stawia wódkę;)
Szykujcie się dziewczyny na imprezkę:multi:[/QUOTE]No i własnie dojechałam...:) I co..??:o gdzie to trunkowe towarzystwo??:o Ja skrzynkę wodeczki targam a cioteczki poszły w kime..??:o Kto tu jest po dwóch nieprzespanych nocach..no kto..??:o

[quote name='Lidan']Oj będzie się tu działo dzisiaj.:cunao: Kolorowe drineczki, parasolki, [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/Cool%21%21.gif[/IMG] fajeczki i fajerwerki :BIG:[/QUOTE]Taaaaaaaaaaaaa...sie będzie działo...chyba w Sylwestra;):D

[quote name='avii']Irenaka dzięki za info
i przyznam że obrót sprawy mnie nie zaskoczył -- mądry sędzia :p
a teraz też czekam na ...wódkę ,[COLOR=silver] jak nie piję :lol:[/COLOR][/QUOTE]Danuś, dzwoniłam wszędzie, ale tylko Twoj telef byl wylaczony:( A tak chcialam pogadac;):D
Ale masz rację- mądry sędzia...zaczynam wierzyc w Sprawiedliwośc..dużo by opowiadac, ale jestem podbudowana...nawet bardzo..
I powiem Wam kochane cioteczki, ze to dzięki Wam wszystko (nie omieszkałam wspomniec sędziemu;):D)Mam przeogromną radość...bo wiele sie nauczyłam, wiele zrozumiałam i wiele doświadczyłam dzisiaj...ale gdyby nie WY....wszystko przybrałoby inny obrót...zakonczenie prawdopodobnie byloby takie samo...tylko bardzo okrężna drogą...Ogromnie się ciesze i ogromnie jestem Wam wdzięczna za wszystko:) Zobaczymy, co bedzie dalej...czekam etraz na wezwanie z prokuratury na świadka:) (nie tylko ja....mamy ogrom ludzi chcacych byc swiadkami;):D)

[quote name='danka4u1']Przywitałam Was- Pelagię też- poczytałam wiadomości z frontu i nic mi nie pozostało ,tylko oczekiwac na te parasoleczki, fajeczki i fajerwerki...ale dziś padaaam.
Lidziu, gardło przestraszyło się ilości wyrzucanych przeze mnie słów w szkole i postanowiło jednak współpracowac ze mną. Kiepska to współpraca, ale jutro tez damy radę.[/QUOTE]
OOooo..następna cioteczka czeka na driny...
ja sie w takim razie napiję sama a jutro bedziecie mnie budzily o 15:p

[quote name='Lidan']Gdy ja wybieram się na poszukiwania łóżka zjawia się Danusia. Witam zatem Danusię nocną porą :-) Rozmawiałam z zadowoloną gonią, będącą jeszcze w podróży. W tą stronę jedzie im się gorzej bo warunki na drogach gorsze. Dobrze, że jutro mają wolne to odpoczną i odeśpią. Ja nie doczekam na te drinki i parasolki :sleep2:
Danusiu, wiesz co odkryłam? Jak się kogoś zablokuje to nie widzi się również jego durnych postów na forum (chyba, że ktoś inny zacytuje :splat:
Dobranoc :bye:[/QUOTE]
O jaaaaaaaaaaa...to juz wiem kogo sobie zablokuje!!!:) TO superaśna opcja!!! Jupi!!!
I zostalam sama u Pelasi mojej malutkiej...:(