gonia66 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 [quote name='rita60']Wpadam do Pelasi na chwilke,miłego dnia cioteczki Pelasiowe:loveu:[/QUOTE]CZeść księżniczko:) Ja "juz" wstałam:):);) Przede mna poranna kawusia i mały, ranny bałaganik do sprzatnięcia;) ale na spacerek krotki to Cię zabiote kochanenka, to i moja Salmunia skorzysta:):) Dzień dobry wszystkim:):):) OOOoooo..no nareszcie i nasza nieobecna kochana cioteczka się pojawiła:):) Nie ma jednak usparwiedliwienia nieobecności, więc obawiam sie "kary grzywny";) U nas zapowiada się słoneczny, piękny dzień, wiec choć ktrótki, zamierzam wykorzystać przypływ energii słonecznej, na cos pozytecznego...chyba zrobie porzadki w szafach:):) Quote
Lidan Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Ja też już nie śpię :-) Witajcie więc wszystkie cioteczki i Pelasiu . Życzę miłego dnia! Quote
danka4u1 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Witajcie, mam już za sobą kawał miłego dnia- od wczesnego świtu bardzo miło zaczyna się dzień....- do końca dnia jeszcze trochę...no to bywajcie..biegnę sobie dalej do robótek teraz domowych Quote
Ukryty Smok Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Witajcie! Co to ja chciałam....... Aha: 1. Pelasia szczęśliwa:angel: 2. Pelasia utrupiła kolejną mysz :niewiem: 3. Pelasia poszła na dietę, bo jej się doopka kwadratowa zrobiła...:siara: :megagrin::megagrin::megagrin: Ukryty Smok Quote
gonia66 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 [quote name='Ukryty Smok']Witajcie! Co to ja chciałam....... Aha: 1. Pelasia szczęśliwa:angel: 2. Pelasia utrupiła kolejną mysz :niewiem: 3. Pelasia poszła na dietę, bo jej się doopka kwadratowa zrobiła...:siara: :megagrin::megagrin::megagrin: Ukryty Smok[/QUOTE]Hihihihihi...ja chyba dołaczę do Pelasi..;) Smoczku...a masz jakas super dietkę...???:);) Ale wiesz co...dobrze masz z tym myszołowem...gdyby nie Pelasia, to by Was myszki zjadły, bo zapowiada sie ostra zima, wiec bedą się gromadziły w domkach masowo;);) Oj...ta nasza kochana Pelaska...szczesciara jest...ot i wszystko:):):) Quote
danka4u1 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 [B][SIZE=3][COLOR=red]Pomóżcie, ratunku!![/COLOR][/SIZE][/B] [B]Ruda jest bez dachu nad głową[/B]. Nie może pozostać u selengi- atakuje koty, problem ze spacerami.....:shake: [COLOR=red][B]Nie znacie kogoś z okolic Warszawy, kto przygarnie ją na trochę..[/B][/COLOR] [COLOR=black]Za chwilę osiwieję do reszty od myslenia, a ja jestem daleko..problem mają selenga i olena, bo są na miejscu w oku cyklonu[/COLOR] Quote
gonia66 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 [quote name='danka4u1'][B][SIZE=3][COLOR=red]Pomóżcie, ratunku!![/COLOR][/SIZE][/B] [B]Ruda jest bez dachu nad głową[/B]. Nie może pozostać u selengi- atakuje koty, problem ze spacerami.....:shake: [COLOR=red][B]Nie znacie kogoś z okolic Warszawy, kto przygarnie ją na trochę..[/B][/COLOR] [COLOR=black]Za chwilę osiwieję do reszty od myslenia, a ja jestem daleko..problem mają selenga i olena, bo są na miejscu w oku cyklonu[/COLOR][/QUOTE]O jessssssoooo...:( Pisz do majqa..moze Ona cos zaradzi- zna wiele osob...moze podpowie...:( a wczoraj wszystko wygladało tak fajnie...:( Na ile ten domek potrzebny??? Quote
danka4u1 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Najgorsze, że nie wiemy na ile..po kolei trzy domki dziś nie wypaliły..albo żona się nie zgadza, albo coś tam cały dzień siedzę na kompie i z tel przy uchu..dzika rozpacz Quote
gonia66 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 [quote name='danka4u1']Najgorsze, że nie wiemy na ile..po kolei trzy domki dziś nie wypaliły..albo żona się nie zgadza, albo coś tam cały dzień siedzę na kompie i z tel przy uchu..dzika rozpacz[/QUOTE] NO tak...moze byc trudno..wiem:(....ale wierze, ze się uda.. Quote
Lidan Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Witajcie :-) Same problemy z tymi zwierzakami... Choć wiadomo, że to nie do końca ich wina :shake: Ja dzisiaj miałam dylemat co zrobić z miauczącym pod blokiem kotkiem...ale zniknął gdy podjęłam decyzję, że chyba ewentualnie noc w mojej kuchni a rano azyl. Nie jestem wielbicielką kotów, tzn. nie przeszkadzają mi ale chyba nie potrafię i nie mogę mieszkać z nimi w maleńkim mieszkanku ale jak ktoś już ma kota w mieście to niech go do diabła trzyma w domu! Skąd mam wiedzieć czy spotkany pod blokiem łaszący się i latający za wszystkim mruczek jest czyjś czy ktoś go wyrzucił :hmmmm: U mnie tak być nie może ;-) [url=http://www.obrazki.jeja.pl/4263,kot-przyjacielem-twym.html]KOT PRZYJACIELEM TWYM[/url] Quote
gonia66 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 [quote name='Lidan']Witajcie :-) Same problemy z tymi zwierzakami... Choć wiadomo, że to nie do końca ich wina :shake: Ja dzisiaj miałam dylemat co zrobić z miauczącym pod blokiem kotkiem...ale zniknął gdy podjęłam decyzję, że chyba ewentualnie noc w mojej kuchni a rano azyl. Nie jestem wielbicielką kotów, tzn. nie przeszkadzają mi ale chyba nie potrafię i nie mogę mieszkać z nimi w maleńkim mieszkanku ale jak ktoś już ma kota w mieście to niech go do diabła trzyma w domu! Skąd mam wiedzieć czy spotkany pod blokiem łaszący się i latający za wszystkim mruczek jest czyjś czy ktoś go wyrzucił :hmmmm: U mnie tak być nie może ;-) [url=http://www.obrazki.jeja.pl/4263,kot-przyjacielem-twym.html]KOT PRZYJACIELEM TWYM[/url][/QUOTE]Mam tak samo Lidziu....nigdy kota nie mialam i nuie marzylam, aby miec..ale krzywdy nie dam zrobic, nawet tym dzikusom, ktore regularnie obsikuja nocami naszą klatke schodowa, nawet pranie mi kiedyś obsikały...co to był za smród..:( Są brzydkie, dzikie i wredne...ale nigdy bym nie pozwolila ich skrzywdzić... A jednego nawet pokochalam...kotka mojej przyjaciólki...niestety odszedł latem...i za nim to płakałam...dośc mocno i długo..:( Quote
gonia66 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 OOOOOOOOoooooooo, Tu cichosza, tam cicho, szaro, głucho i zima.. nie ma Mickiewicza i nie ma Tuwima...;);) Ale jest Pelasia nasza kochana i nawet jak tu cichosza, to Pelasia na to "kicha" bo ona ma swojego Smoczka i reszte ukochanego Towarzystwa oraz pełna miche i myszki na deserek:D Ale że cioteczki tak sprytnie, jak Smoczek się ukrywaja...to dla mnie szok:p Quote
danka4u1 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Jestem, jestem chociaz teraz dalej od Was cioteczki i od Pelagii naszej z azadartym noskiem, ale pamiętam. Tylko rzeczywistośc realna jest taka, jaka jest i nie zawsze moge wpadać tak często, jakbym chciała Dobranoc. Miałam długi i męczacy dzień. Quote
marysia55 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 [quote name='danka4u1']Jestem, jestem chociaz teraz dalej od Was cioteczki i od Pelagii naszej z azadartym noskiem, ale pamiętam. Tylko rzeczywistośc realna jest taka, jaka jest i nie zawsze moge wpadać tak często, jakbym chciała Dobranoc. [B]Miałam długi i męczacy dzień.[/B][/QUOTE] ... ja mamuśka też :-( . Znowu jesteśmy w jednym punkcie. Quote
gonia66 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Ej...dziewczyny..nie dośc, ze jesien za oknem...to Wy tu smutasy jesteście..??:( Dawać tu usmiech, bo inaczej....bo inaczej....zaczne płakać....!!! Quote
rita60 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Usmiech z samego rana:lol: [IMG]http://download1.klimacik.pl/e-gify/1995.gif[/IMG] Miłego dnia......... Quote
gonia66 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 [quote name='rita60']Usmiech z samego rana:lol: [IMG]http://download1.klimacik.pl/e-gify/1995.gif[/IMG] Miłego dnia.........[/QUOTE]OOOOOOOOOooooo..jak milutko;):)Aż sie słoneczniej zrobiło dzięki temu pięknemu powitanku:) Dzieki Rita:):) tez miłego dnia zycze wszystkim i lece zrobic poranna kawusię:p Quote
danka4u1 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='rita60'] [IMG]http://download1.klimacik.pl/e-gify/1995.gif[/IMG] .[/QUOTE] A ja na dobranoc tez przesyłam Wam buziaki. Jak uda mi się i obowiązki pozwolą- macie jeszcze obiecane buziaki przed północą- dla ciotek, dla Pelagii i wszystkich fanów naszej ślicznotki. Quote
Lidan Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Witajcie zapracowane cioteczki. Ja niby na L4 ale też gonie w piętkę chociaż żadnych grobów nie sprzątam. Martwi mnie brak domku dla Rudej, cisza w sprawie Chanelki, bezdomne koty na działkach koło mojego bloku oraz notoryczny brak czasu i kasy. Jak się miewa Pelasia? Danusiu przeczytałaś coś na ptasim blogu? Ciekawa jestem czy podobało Ci sie tam choć troszkę :hmmmm: Goniu jesień taka jaka jest od 2 dni jest cudowna :-) Quote
danka4u1 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Lidziu, bywam na blogu, który mi przysłałaś. Podczytuję sobie po trochę i traktuję tę lekture terapeutycznie- inny swiat, spojrzenie na rzeczywistość z humorem i przymrużeniem oka...to lubię i daje mi chwile wypoczynku od spraw, o których pizesz wyżej- Ruda, Chanelka, koty te z dogo i w realu też niestety całe tabuny biednych, bezdomnych- A dodatkowo latam po grobach, co nastraja mnie melancholijnie i stwarza okazję do " wypraw sentymentalnych w przeszłość'...Życie. Jak terapia? nie zamarzłaś jeszcze? Quote
Lidan Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Nawet nie pytaj Danusiu :shake: To jest okropne :angryy: Połowę mam wreszcie za sobą, ale te 3 dni przerwy wydłużą mi te tortury w czasie o 3 dni :placz: Nie zamarzłam, choć we wtorek było najzimniej (wszyscy tak mówili), trochę się przyzwyczaiłam ale nie polubiłam i dziwie się :watpliwy: gdy słyszę, że niektóre panie już któryś raz na to chodzą "dla zdrowia i urody" :stupid: Quote
gonia66 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 [quote name='Lidan']Nawet nie pytaj Danusiu :shake: To jest okropne :angryy: Połowę mam wreszcie za sobą, ale te 3 dni przerwy wydłużą mi te tortury w czasie o 3 dni :placz: Nie zamarzłam, choć we wtorek było najzimniej (wszyscy tak mówili), trochę się przyzwyczaiłam ale nie polubiłam i dziwie się :watpliwy: gdy słyszę, że niektóre panie już któryś raz na to chodzą "dla zdrowia i urody" :stupid:[/QUOTE] Hehehhe...a bo jak ktos ciepłolubny jest to jak może się przyzwyczaic...;)Ale pamiętam Lidziu, ze ciepło u Ciebie tak, ale nie gorąco;) Ja to bym chyba jednego seansu nie wytrzymała...bo ja to gorącolubna jestem na maxa... Ale na pewno to sie przysłuży i dla zdrowia i dla urody- co do tego nie mam zadnych watpliwosci...dasz rade , wytrzymasz i kto wie..????Moze niebawem zatęsknisz:):) CZyli mam rozumiec, że dalej na zwolnionku sobie siedzisz, a ja juz mam koniec:( Jutro(dzis znaczy nawet) juz o 8.00 pobudka- mam wycieczkę ze "szczylkami" kochanymi...a jadą nawet moi byli uczniowie, juz gimnazjalisci, ktorych zaprosilam i o dziwo bardzo, bardzo się ucieszyli:):) To ogromnie miłe, tym bardziej, ze sama wycieczka jest srednio atrakcyjna, zwlaszcza dla wymagajacych wrazen gimnazjalistow:):)TAk wiec ja jutro pracuje i dlatego jestem teraz w trakcie gotowania bigosiku, bo rodzinka musi cos jeśc oprócz sprzatania sobotniego;):D AAAAAA..Lidziu, masz racje, ostatnie dni- to piekna, złota polska jesień...żyć się chce na nowo...ale jak długo to będzie???Zaraz przyjdzie szara plucha:( Quote
Lidan Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Zwolnienie mam do 5 listopada ( i dlatego jeszcze tu jestem choć już prawie śpię), potem w weekend będę pracować, w poniedziałek wolne, żebym ostatnią krioterapię zaliczyć mogła. Ja nawet zimę jeśli śliczna lubię ale nie w stroju kąpielowym i nie -120 stopni !!! Dawno bigosu u mnie nie było...hm...chyba powinnam to naprawić :-) Życzę udanej wycieczki. Teraz spadam do łóżka :bye: Quote
marysia55 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='gonia66']Ej...dziewczyny..nie dośc, ze jesien za oknem...to Wy tu smutasy jesteście..??:( Dawać tu usmiech, bo inaczej....bo inaczej....zaczne płakać....!!![/QUOTE][IMG]http://img683.imageshack.us/img683/6906/umiech.gif[/IMG][IMG]http://img683.imageshack.us/img683/6906/umiech.gif[/IMG][IMG]http://img683.imageshack.us/img683/6906/umiech.gif[/IMG] Quote
danka4u1 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Skoro córeczka tak pięknie prosi, to daję głos i uśmiech i tez spadam do wyreczka. Miłej wycieczki, Goniu. Powitaj ode mnie mieszczucha złotą, polska jesień.lidziu, nie przezięb się nam podczas tej krioterapii. Pelagio, nie dawaj głosu, bo noc, ale prosimy o uśmiech z rana. Dobranoc. Quote
Recommended Posts