P78 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 A co będzie, jak potem jednak nie będzie decyzji o wzięciu sunii? Na ulicę znowu...? ... macie pewność, że to tylko tydzień... ??? Quote
mshume Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Mogę wziąć Miłkę na Dt do końca sierpnia (po 1.09 nie mogę). Nie mogę zająć się transportem suni ani jej ogłoszeniami.Mam daleko do weta, więc Miłka powinna być po przeglądzie i aplikacji Advocate, czegos na robale i zabezpieczona na kleszcze. Mój DT jest bezpłatny, poprosłabym tylko 40 PLN, bo muszę kupić kosmetyki do kąpieli. Quote
P78 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Sprawa sie rozwiazala, mam nadzieje, ze kolejny DT wypali jednak :)... Numer do Komety w pierwszym poscie ;) Transport proponowala :), wiec chyba akcja sie uda :) Juz ja informuje :)... Quote
Sankja Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Paulina, nie chodzi o to, żeby szukać kolejnego DT. Sunia jest tak ładna, że po tuningu i z ładnymi zdjęciami nie będzie potrzebowała kolejnego Dt. I skupmy się na jej ogłaszaniu a nie na szukaniu następnej osoby, która ją przetrzyma! Kto umie robić ogłoszenia? Proponuję skupić się na portalach : Allegro (wyróżnione, ale na 7 dni, żeby szybciej poszła na pierwsze strony) Gumtree (również wyróżnione) Cafeanimal Alegratka morusek adopcjapsa adopcje które strony są jeszcze popularne? z których macie odzew z ogłoszen? Quote
P78 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 [quote name='Sankja']Paulina, nie chodzi o to, żeby szukać kolejnego DT. Sunia jest tak ładna, że po tuningu i z ładnymi zdjęciami nie będzie potrzebowała kolejnego Dt. I skupmy się na jej ogłaszaniu a nie na szukaniu następnej osoby, która ją przetrzyma! Kto umie robić ogłoszenia? Proponuję skupić się na portalach : Allegro (wyróżnione, ale na 7 dni, żeby szybciej poszła na pierwsze strony) Gumtree (również wyróżnione) Cafeanimal Alegratka morusek adopcjapsa adopcje które strony są jeszcze popularne? z których macie odzew z ogłoszen?[/QUOTE] A jak nikt jej nie wezmie do konca sierpnia? Nie jest tak latwo wyadoptowac psa i to jeszcze w wakacje... Pisalam o DT Rybki :) Trzba miec alternatywe chyba, prawda...??? Quote
mshume Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Facebook i psydoadopcji.pl też jest super tablicą ogłoszeniową :) Quote
mshume Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Jak to do konca sierpnia? Czytalaś moj post? ;) DT u mnie jest aktualne pod pewnymi warunkami, o których napisałam, bez ich spełnienia nie mogę z różnych względów przyjąć suni.[quote name='Paulina78']A jak nikt jej nie wezmie do konca sierpnia? Nie jest tak latwo wyadoptowac psa i to jeszcze w wakacje... Pisalam o DT Rybki :) Trzba miec alternatywe chyba, prawda...???[/QUOTE] Quote
karolina_g_k Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Aj tam nie jest łatwo w wakacje... Po moja tymczasowiczkę byla masa telefonów. A Maddalena wyadoptowała w te wakacje co najmniej kilka sztuk, brała hurtowo i znajdowała im wspaniałe domy. Ta malutka tez sliczna, niewielka i jeszcze przemiła. Jak się ją dobrze ogłosi to będa sie o nią bili ;) Mshume zrobi z niej prawdziwa laskę więc podstawa, czyli chwytliwe zdjęcia, pewna :) Jesli nie będzie odzewu z ogłoszeń będziemy się martwić o kolejny dt. Sporo nas tu więc na pewno coś wymyślimy. Sankja ja miałam jeszcze odzew z animalii No i alegratke trzeba w dwóch miejscach i takze wyróżniona. To biore na siebie :) Quote
P78 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Mshume - czytalam Twoj post wlasnie - napisalas do konca sierpnia, bo po 01.09 nie mozesz juz :) Co zle napisalam :)??? Chodzilo mi o to czy w takim czasie, do konca sierpnia sie zdazy :) mru, czeee ;), no witaj na watku :) Quote
P78 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 [quote name='karolina_g_k']Aj tam nie jest łatwo w wakacje... Po moja tymczasowiczkę byla masa telefonów. :)[/QUOTE] To super w takim razie, "moje" sa na ogol duze i stare... :( I male zainteresowanie... Quote
Sankja Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 karolina święte słowa. Czy wakacje czy święta - to wcale nie ma znaczenia przy psach adopcyjnych do których Miłka należy! Najpierw trzeba się skupić na zapewnieniu bezpieczeństwa suni. Później zadbać o jej wygląd (kosmetyki za 4ry dychy zrobią z niej pięknego psa :eviltong: )Później zdjęcia, ogłoszenia i mała ma domek! Quote
mshume Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 To konkrety: kiedy i kto przywiezie mi sunię do Raszyna? :) Quote
GrubbaRybba Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 [quote name='mshume']Jak to do konca sierpnia? Czytalaś moj post? ;) DT u mnie jest aktualne pod pewnymi warunkami, o których napisałam, bez ich spełnienia nie mogę z różnych względów przyjąć suni.[/QUOTE] Mshume, czy to oznacza, że dajesz suni DT na czas nieokreślony, czy do końca sierpnia? Quote
karolina_g_k Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 [quote name='Paulina78']To super w takim razie, "moje" sa na ogol duze i stare... :( I male zainteresowanie...[/QUOTE] Paulina nie chciałam Cię urazić. Myślę, że małe, młode sunie naprawdę szybko znajdują chętnych. Pewnie łatwiej taka wziąć pod pachę. I moje tymczasowiczki i wiele tego typu suń dla których robiłam ogłoszenia szybko znajdowały domy. Dlatego trzeba być dobrej myśli i choc spróbowac mała odpicować, lepiej poznac w dt i ogłaszac. Zresztą wakacje się już kończą, może ludzie się wyurlopowali i teraz zaczną szukać psiego przyjaciela? Na pewno trudniej jest o dom dla dużego psiaka, a juz najtrudniej dla dużego i przy tym starszego..:( Quote
P78 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Karolinko ;), absolutnie mnie nie urazilas ;) nie mialas czym nawet :) Masz zupelna racje w tym, ze latwiej wyadoptowac malego psa, i mlodego to juz w ogole... Nie wiem czemu, bo ja akurat mam 3 duze psy i serducha w nich bija psie-najdrozsze jak w kazdym psiaku :) Ale tak juz jest... Podpachowe :) ida latwiej :) "Nasze" adopcje nie sa latwe, ale mimo walki i trudow uda sie znalezc dom i dla starowinki i dla duzego piecha :) Historia Luki - ktora upierdliwie wszedzie oglaszalam i poszla do adopcji, z Palucha niedawno, jest najlepszym przykladem - duze, stare, chore suczydlo :) - cuuuud sie stal :) Druga nasza faworyta - Grizabella - ONka schorowana :( No i "moj" BONO : [url]http://www.dogomania.pl/threads/190274-WYRZUCONY-Z-AUTA-BONO-URATOWANY!-Zapraszamy-na-bazarek-BONO-ZBIERA-NA-KARME-I-HOTEL?p=15151369#post15151369[/url] jeszcze nie do adopcji, ale juz bezpieczny :) Tez znajdzie dom :) ja to wiem! :) Po prostu martwilam sie, ze jak pies pojdzie do DT, na dosc krotki czas, to moze nie znajdzie sie osoba odpowiedzialna na tyle, zeby bezpiecznie mozna byl ja oddac... Tylko tyle chcialam przekazac piszac swoj post... :) Quote
mshume Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Sunia potrzebuje funduszy na szczepienia i sterylkę, kto uczestniczy w skarbonce sterylkowej i może pomóc? Quote
mshume Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Widzę,że niepotrzebnie zadeklarowałam bezpłatny DT, teraz piszę sama do siebie... Problem rozwiązany, można iść na inne wątki, przykre to... A sunia siedzi na ulicy i potrzebuje pomocy. TRANSPORT - brak KASA NA SZCZEPIENIE - brak Quote
lika1771 Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Własnie tez czekam na jalies wiadomosci, cioteczki do roboty...................... W nastepnym tygodniu dostaje pieniazki jezeli ktos moze załozyc ja oddam za szczepienia i kosmetyki potrzebne kochanej Mhsume KTORA DAJE MAŁEJ DT ZA DARMO. Kometa mowiła ze zawiezie............ Quote
Aneta220978 Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 [quote name='mshume']Widzę,że niepotrzebnie zadeklarowałam bezpłatny DT, teraz piszę sama do siebie... Problem rozwiązany, można iść na inne wątki, przykre to... A sunia siedzi na ulicy i potrzebuje pomocy. TRANSPORT - brak KASA NA SZCZEPIENIE - brak[/QUOTE] Problem wcale nie jest rozwiązany, sunia jest na ulicy, a tymczas będzie mieć tylko do końca sierpnia.. Trzeba działać i to szybko... Quote
Sankja Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 [quote name='mshume']Widzę,że niepotrzebnie zadeklarowałam bezpłatny DT, teraz piszę sama do siebie... Problem rozwiązany, można iść na inne wątki, przykre to... A sunia siedzi na ulicy i potrzebuje pomocy. TRANSPORT - brak KASA NA SZCZEPIENIE - brak[/QUOTE] Trzeba było napisać, że bierzesz 10 zł za dobę za opiekę nad psem, od razu by się deklaracje posypały i było zainteresowanie na wątku. Rzeczywiście, przykre to... Quote
Recommended Posts