Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Jesli piesek mialby transport do Katowic to tez Ok bo brat ma tam mieszkanie i tam mieszka w ciagu tygodnia jak dojezdza do Krakowa. Jesli Sunia jest czysta i lagodna to brat moglby ja przenocowac z piatku na sobote we Wrocku i trzeba by szukac kogos kto by ja wzial do Gorzowa.
Dodam dla wyjasnienia ze brat mieszka na stale we Wrocku i zawsze tam wraca z Katowic albo KRakowa w piatki po pracy.

Posted

Rzeczywiście transport na taką odległość to faktycznie wyzwanie... :S

Przeglądając wątek zauważyłam, że pisaliście o suni - dominatorka... Tak z uwagi na to, że znam sąsiedztwo potencjalnego gorzowskiego domku to mam pytanie, jak sunia do innych zwierzaków? Rozumiem, że za ptactwem nie przepada ;P Ale pytam o inne psy i koty raczej... Nasze osiedle jest nowe, położone wsród zieleni i przy rezewracie przyrody, wiec jest teren na super spacerki, ale jest też bardzo dużo psów i sporo kotków (kotki najczęsciej chodzące sobie na wolności).
Czy nie będzie problemu z wyprowadzaniem suńki w towarzystwie innych czworonogów?
I pytanie nr dwa, czy sunia zostanie sama przez kilak godzin, jak rodzina pójdzie do pracy i szkoły?

Przepraszam, że się wtrącam, tak mi przyszło do głowy...

Posted

Juz dostalam takie pytanie,nie wiem jak zachowa sie ,jak sama zostanie w domu.I wiedziec raczej nie bede,poniewaz sunia jest na dworze/taki mamy dt./Napisalam,ze moze zostawiac ja sama na godzine i zobaczyc jak sie zachowa,a pozniej zwiekszac czas nieobecnosci.Trzeba dobrze sie zastanowic nad ta adopcja,bo sunia juz raz stacila szansa na ds.Co do drugiego pytania: sunia jest dominatorka,nie agresorka.Biega z innymi suczkami,ale chciala by byc najwazniejsza.Napewno nie zaatakuje zadnego psiaka,co do kotkow to niestety nie wiem.

Posted

[quote name='Ingrid44']Jesli bedzie potrzebna osoba do wizyty przedadopcyjnej w Gorzowie to znam kilka z tamtych rejonow wiec moge pomoc.[/QUOTE]

Ingrid kochana,wlasnie potrzebna osoba do zrobienia wizyty.Wczoraj napisalam do sundayrose,ale nie odpisala.

Posted

[quote name='sundayrose']DORA masz przepełnioną skrzynkę :(

Oczywiście, że mogę zrobić wizytę, tak jak proponowałam. W ten weekend może być? Dajcie znać.[/QUOTE]

Dziekuje:loveu:w weekend moze byc:lol:

Posted

Tak jak się umówiłam z Dorą na pw domek odwiedzę w piątek lub sobotę :)
Wrażenia i może jakieś fotki (jak się domek zgodzi) wrzucę później :)
Super jakby sunia miała już fajny domek, mam nadzieję, że to ten właściwy i się wszystko ułoży!

Posted

Ale banerek:-(ja tam nie wejde,bo swoich tragedii mam moc:-(ale tych ludzi co doprowadzili do takiego stanu psa niech trafi szlag:angryy: i to jeszcze dzisiaj,moje zyczenia---w ich kierunku.

Posted

[quote name='DORA1020']Ale banerek:-(ja tam nie wejde,bo swoich tragedii mam moc:-(ale tych ludzi co doprowadzili do takiego stanu psa niech trafi szlag:angryy: i to jeszcze dzisiaj,moje zyczenia---w ich kierunku.[/QUOTE]

na szczęście psiak jest bardzo dzielny, walczy i na pewno wyjdzie z tego :multi:
i też mam nadzieję, że sprawcy odpowiedzą za stan psa :angryy:

Posted

Dzisiaj Sarunia jedzie do swojego domku,wizyta wypadla p[omyslnie,dziekuje sundayrose:loveu: jedzie do Gorzowa,no i dzisiaj zadzwonila pani z Zamoscia/dzwonila do mnie w ubieglym tygodniu/ niestety za pozno.Martwi mnie dlug /znowu/ za tymczas--950zl. :-(macie pomysl skad wziac kase?

Posted

zapraszam na kolejny bazarek dla szczebrzeszyniaków

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/208722-%C5%9Bliczne-bluzki-koszulki-sp%C3%B3dnice-na-lato-dla-szczebrzyszyniak%C3%B3w-do-07.06.?p=16979285#post16979285"]http://www.dogomania.pl/threads/2087...5#post16979285[/URL]

Posted

[quote name='DORA1020']Dzisiaj Sarunia jedzie do swojego domku,wizyta wypadla p[omyslnie,dziekuje sundayrose:loveu: jedzie do Gorzowa,no i dzisiaj zadzwonila pani z Zamoscia/dzwonila do mnie w ubieglym tygodniu/ niestety za pozno.Martwi mnie dlug /znowu/ za tymczas--950zl. :-(macie pomysl skad wziac kase?[/QUOTE]

Ależ proszę :) Rozmawiałam dzis z domkiem, Mariola czeka z niecierpliwością. Sunia jest na razie u jej rodziców i brata i czeka na transport do Gorzowa. Jak na razie sunia bezproblemowa. Jak się troszkę oswoi, czeka ją codzienne wyczesywanie, wizyta u fryzjera, kąpiel... i wakacje nad morzem w czerwcu :)

Przykro mi, ze nie moge pomóc w spłaceniu długu :(

Posted

Ale Saruni sie trafil domek:lol:tak sie ciesze.Sunia jest bezproblemowa,jest kochana/chociaz dla mnie wszystkie psiaki sa kochane/.Teraz czekam na nastepne szczesliwe adopcje dla Zahirka,Janki,Zojki,Misi,Flaperka,pieciu szczeniakow,owczarka niemieckiego i psiakow p. Dabrowskiej.

Posted

Wczoraj pojechal do ds. w Lodzi Rudasek:lol:Wspanialego ds:lol:.Jednak nie obylo sie bez problemow:shake:Znalazl sie wlasciciel spanielka.Pani zadzwonila rano,ze rozpoznala swojego psa i przyjezdza po niego.A tu z Lodzi ludzie jada po psiaka,probowalam odwolac,ale sie nie dalo,bo juz byli blisko Szczebrzeszyna.Przyjachala kobieta po psiaka,plakala,ze to jej pies,bo nie chcialam go oddac.Ona wezwala policje,policja straszyla ukaraniem dt.za przywlaszczenie sobie psa:shake:wczorajszy dzien byl dla mnie koszmarem.W koncu oddalam jej psiaka i pojechala./Nie napisalam wszystkiego,za duzo by pisac/ Suma sumarum kobieta wrocila po 10 minutach twierdzac,ze to nie jej pies,poznala po zebach:crazyeye:i oddala bidulka.

Posted

z Rudziakiem masakra :shake: brak słów :shake: co za kobieta :angryy: po zębach poznała... a jak pies na nią reagował? to był jej pies czy nie? ale historia
DORA ale miałaś dzień :crazyeye:
na szczęście wszystko się dobrze skończyło :multi:
super że Rudzi i Sara w nowych domach :multi::multi::multi:

były może jakieś telefony w sprawie Zahirka, Zojki i Janki i Flipera? odnawiam im stale ogłoszenia ale większość chyba juz daleko jest w tyle

Posted

[quote name='diana79']z Rudziakiem masakra :shake: brak słów :shake: co za kobieta :angryy: po zębach poznała... a jak pies na nią reagował? to był jej pies czy nie? ale historia
DORA ale miałaś dzień :crazyeye:
na szczęście wszystko się dobrze skończyło :multi:
super że Rudzi i Sara w nowych domach :multi::multi::multi:

były może jakieś telefony w sprawie Zahirka, Zojki i Janki i Flipera? odnawiam im stale ogłoszenia ale większość chyba juz daleko jest w tyle[/QUOTE]

To nie jej pies,to dluga historia,jej pies zaginal w kwietniu i oni sa w rozpaczy.Nie dziwie sie,ale dlaczego narobily tyle zamieszania.Nie moge po tym dojsc do siebie,a tu trzeba zakasywac rekawy i do roboty.
Zahirek,Janka,Zojka,Flaper potrzebuja ogloszen i allegro.Zdjec nie mam i nie wiem kiedy zrobie.Pani Dabrowska mi teraz w glowie,tutaj problemy olbrzymie.

Posted

Poniewaz mam ogromny dlug za tymczas /950zl.za maj/ musze znalezc jakies rozwiazanie,nie moge dalej brnac w dlugi:shake:. Na tymczasie zostanie tylko Zahir i Miska.Dore musi Ala zabrac do hoteliku,Dorcia w tej chwili nie nadaje sie do adopcji,w zwiazku z czym nie ma zadnych ogloszen,Dora wymaga resocjalizacji.
Janka i Zojka pojada do bezplatnego przytuliska w Opolu.Przytulisko jest w mieszkaniu,w zimnie cieplutko,beda wysterylzowane,ogloszenia nadal beda potrzebne.
Niestety musze tak zrobic,samymi bazarkami nie uzbieram takiej kasy:shake: