diana79 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='Ty$ka']Jutro zrobię im opis... dziś nie dam rady...[/QUOTE] spoko nie spieszy się :) Luna ma swój wątek [url]http://www.dogomania.pl/threads/183358-Luna-po-raz-drugi-wr%C3%B3ci%C5%82a-z-adopcji-czy-ma-jeszcze-szans%C4%99-na-dom...-brak-funduszy[/url]... najlepiej aby na pierwszej były wszystkie psy do adopcji, jest ich wiele i nie masz tylu postów na pierwszej, można najwyżej dodać jedną fotkę czy dwie i link do wątku gdzie jest więcej info i fotek jak się wszystkie nie zmieszczą? Quote
Ty$ka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Nad tym jak je rozmieścić jeszcze pomyślę... spokojnie - jakoś to ogarniemy :) Quote
baster i lusi Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 głosujcie na głodujący Klembów i zachęcajcie wszystkich - przegrywamy mimo mobilizacji :-(... [IMG]http://img810.imageshack.us/img810/408/klembow01.jpg[/IMG] Quote
Ty$ka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 (edited) [I][B][U]Opis Kropki[/U][/B] Co to znaczyć walczyć o życie? Czy odczuwałeś na własnej skórze powolną, samotną śmierć? Jak to jest być istotą porzuconą i zapomnianą?[/I] Kropka miała okazję poznać odpowiedzi na te pytania. Porzucona przez swojego właściciela, zapomniana i głodna poznała smak bestialstwa człowieka. Nie wiedziała dlaczego już jej nikt nie kochał - przecież nic nie zrobiła... To nie jej wina, że wyrosła z uroczego szczeniaczka i przestała być taka słodka. Jej miłość była wciąż taka sama - silna, szczera i wielka... ale stało się - właściciele już jej nie chcieli... pozbyli się jej jak zużytą rzecz. Każdy jej kolejny dzień był walką o życie. Była zima - mróz, głód i pragnienie przenikało ją całą. Tęskniła za domem, brakowało jej ciepła, miłości i domu. Nie miała ochoty żyć, nie miała dla kogo, więc jej życie straciło sens... Nagle Ktoś się nad nią ulitował. Dał jeść, ciepły kąt i dobre słowo. Jednak to za mało. Kropka chciałaby mieć własnego człowieka, który ją pokocha bezgranicznie, który pokocha ją za to, jaką jest. I nie porzuci. Nigdy więcej. Kropka jest młodziutka i w dodatku piękna. Ta 1,5roczna suczka o czarno-podpalanym umaszczeniu i brązowych, pełnych ufności oczkach czeka na lepsze życie. Zasługuje na to. Przecież ma wielkie serduszko, swoich bliskich osób otacza ogromną miłością, uwielbia przebywać wśród ludzi, czuć się bezpieczną i kochaną. Wobec nieznanych sobie osób jest nieufna - po tym, co przeszła potrzebuje czasu na to, by zaufać człowiekowi. Wystarczy jednak ciepłe słowo i cierpliwość, by Kropka polizała człowieka na znak "kocham Cię". Kropka to suczka delikatna, spokojna i towarzyska. Nie wykazuje agresji. Zawsze, na każdym kroku pokazuje jak kocha - jakby bojąc się, że znowu zostanie porzucona. Ta suczka o wielkim sercu zasługuje na nowe, lepsze życie. Do nowego domu zostanie zawieziona na terenie Polski, nawet na drugi jej koniec. Tylko... czy dostanie szansę? [U][I][B]Jej wątek na dogo: [url]http://www.dogomania.pl/threads/222130-Kropka-poczu%C5%82a-co-to-g%C5%82%C3%B3d-zapomnienie-i-bestialstwo-cz%C5%82owieka-teraz-szuka-domu?p=18521828#post18521828[/url][/B][/I][/U] Edited January 31, 2012 by Ty$ka Quote
diana79 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 zapraszam na wątek 2 suniek odebranych z tragicznych warunków [url]http://www.dogomania.pl/threads/217941-Szczebrzeszyn-pomocy!-uratujmy-serce-psiaczka-bezimiennego!?p=18522438#post18522438[/url] Ty$ka mogłabym Cię prosić o teksty dla nich? nie wiemy o nich nic poza tym że jedna mieszkała w budzie Muszka ma ok roku druga ma ok 5 miesięcy mieszkała w domu ale wywalili ją do stodoły odebrane rodzienie patologicznej z tragicznych warunków, obie pilnie do adopcji Quote
Ty$ka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 (edited) Oczywiście. Zaraz do nich zajrzę i coś pomyślę nad opisem ;). EDIT: Widzę, że poradziłyście sobie beze mnie :) Edited February 1, 2012 by Ty$ka Quote
Ty$ka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 [I][U][B]Opis Luny[/B][/U][/I] [I]Dlaczego psy musi cierpieć przez człowieka? Dlaczego są traktowane jak rzecz? Dlaczego ludzie zapominają, że pies to żywe zwierzę? I dlaczego pies bezdomny musi wciąż napotykać przeciwności losu?[/I] Stereotypy, niechęć do sterylizacji, ludzka nieświadomość oraz nieodpowiedzialność... to wszystko powoduje, że cierpienie dotyka żywe istoty. Także Luna stała się ofiarą ludzkiej podłości i średniowiecznego myślenia... Właściciele jej mamusi nie dopilnowali suczki. Ta, pogoniwszy za instynktem, zaszła w ciążę. Nie wiemy, czy opiekunowie porzucili ją jeszcze, gdy spostrzegli się, że suczka spodziewa się szczeniaków, czy wyrzucili ją, gdy już się oszczeniła... Jedno jest pewne - przez niedopilnowanie lub przez niewysterylizowanie suczki stała się ona problemem. Co najlepiej z problemem zrobić? Pozbyć się go. I tak Mama Luny wraz z nią samą i jej siostrą poszerzyły szereg psów bezdomnych. Te trzy suczki walczyły o życie. Musiały same zadbać o pożywienie i schronienie. Mama szczeniąt walczyła o przetrwanie swoich podopiecznych. Było jednak coraz gorzej - zbliżała się zima, o jedzenie coraz trudniej, a warunki w ogóle nie ułatwiały sytuacji... Jednak walczyła - kochała je, musiała je uratować. Ryzykując własne życie, zimą zaczęła podchodzić do zabudowań. Mieszkańcy nie chcieli jej pomóc - zatruli ją. Dwie córki zostały sierotkami, które musiały same walczyć o przyszłość. O własne życie. Tęsknota za mamą wypełniała ich małe serduszka, a głód i mróz doskwierały coraz bardziej... Nagle ich mekka się skończyła - Ktoś wypatrzył tę dwójkę sierotek i postanowił im pomóc. I tak trafiły do hoteliku, gdzie były poddane socjalizacji, uczone były ufności wobec człowieka i miłości z jego rąk. Aż w końcu los do jednej z sióstr się uśmiechnął - znalazła ciepły dom... Jednak Luna nadal czekała na Swojego Człowieka. Aż w końcu i ona doczekała się szczęśliwego zakończenia. Jednak jej szczęście nie trwało długo - po 3 tygodniach została oddana przez nowych właścicieli, gdyż zachowała wobec nich dystans - bała się nowej sytuacji, bała się nowych ludzi... Nie dali jej szansy na oswojenie się z nowo zaistniałą sytuacją, nie dali jej szansy na zaufanie. Nie zrozumieli, że Luna ma prawo nie ufać obcym osobom - przecież widziała śmierć swojej mamy z rąk człowieka... Luna nadal czeka. Bardzo tęskni za miłością, za dobrocią, za ciepłem domowego ogniska. Za swoim człowiekiem. Przecież jest piękna, młoda i mądra - zasługuje na drugą szansę. Luna to 1,5roczna suczka o rudej, półdługiej sierści i pełnych nadziei, ciemnych oczkach. Jest psem średniej wielkości, sięga nieco powyżej kolana. Jest suczką ciepłą, miłą i przekochaną. Luna nie wykazuje agresji, zawsze jest radosna i przyjacielska. Wobec obcych osób zachowuje dystans, jako suczka skrzywdzona przez człowieka, potrzebuje czasu, by zaakceptować nowo poznaną osobę. Wobec znanych sobie osób jest przekochana, łaknąca kontaktów z ludźmi. Uwielbia przebywać obok człowieka, ale nie jest nachalna, nie prosi o pieszczoty. Od nich woli bliskie przebywanie obok ludzi, możliwość ich obserwowania oraz poczucie bezpieczeństwa i miłości. Luna lubi chodzić na długie, ciekawe spacery, połączone ze wspólną zabawą z opiekunem oraz z tropieniem. Luna ma wielkie serduszko i jedno, jedyne marzenie - znaleźć swój przylądek na Ziemi. Czy je spełni? Quote
diana79 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Ty$ka ale masz talent do pisania tekstów są świetne :) mogę Cię prosić o tekst dla Borysa? bardzo mi brakuje dobrego tekstu dla niego jest już długo ogłaszany i nic tu jest jego wątek [url]http://www.dogomania.pl/threads/214165-Moja-Pani-wyjecha%C5%82a-do-Stan%C3%B3w-ja-zosta%C5%82em-na-%C5%82a%C5%84cuchu-.Mamy-DT-ppotrzeba-200z%C5%82m-c[/url] ja go ogłaszam z takim tekstem Borys - pies to piękny duży biały śnieżynek :) Ma ok 5 lat, bardzo kocha ludzi i dzieci. Psiak kiedyś za przyjaciela miał jedynie łańcuch ale znalazły go dobre dusze i dały mu tymczasową opiekę, dobre jedzenie i mizianie za uszami. Borys to okaz zdrowia, zaszczepiony i straszny przytulak do ludzi. Poszukuje domu bez zwierzaków, swojego człowieka chce mieć na wyłączność. Więc jeśli chcesz mieć dużo psa w psie, ocieplacz zimową porą i wielkie wierne serducho to zadzwoń lub napisz :) Borys znajduje się w Szczebrzeszynie gdzie nie tylko chrząszcz brzmi w trzcinie ale istnieje możliwość dowiezienia Borysa do Warszawy lub Krakowa :) kontakt w sprawie adopcji: [email][email protected][/email] tel 664 500 434 coś więcej o nim na wątku znajdziesz :) Quote
DORA1020 Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Dzisiaj przyszla karma dla psiakow na tymczasie od Taks.Bardzo dziekuje:loveu: Quote
DORA1020 Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Otrzymalam od P.Hanki budki dla bezdomnych kotkow,ktore karmie na dzialce.Wielkie dzieki:loveu: Quote
Ty$ka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 [quote name='DORA1020']Dzisiaj przyszla karma dla psiakow na tymczasie od Taks.Bardzo dziekuje:loveu:[/QUOTE] Jaką karmą karmisz psy? :) Niedługo przyjdzie do mnie Bozita, a w tej chwili mam Propac (ale kupowany na wagę :(), którego mój pies nie chce jeść, więc mogłabym Ci wysłać... (tylko jak pisałam, jest kupowany na wagę :/) Quote
Ty$ka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 [quote name='diana79']Ty$ka ale masz talent do pisania tekstów są świetne :)[/QUOTE] Dziękuję :) [quote name='diana79']mogę Cię prosić o tekst dla Borysa? bardzo mi brakuje dobrego tekstu dla niego jest już długo ogłaszany i nic[/QUOTE] Zaraz napiszę, jak przejrzę jego wątek ;). Quote
DORA1020 Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 [quote name='Ty$ka']Jaką karmą karmisz psy? :) Niedługo przyjdzie do mnie Bozita, a w tej chwili mam Propac (ale kupowany na wagę :(), którego mój pies nie chce jeść, więc mogłabym Ci wysłać... (tylko jak pisałam, jest kupowany na wagę :/)[/QUOTE] Karmimy psiaki karma Brit i karma,ktora wysyla Ingrid,nie pamietam nazwy,ale psiaki ja wcinaja,az im sie uszy trzesa,ale psiaki jedza tez gotowane. nie znam Propacu....a to,ze na wage,tzn.drogo?czy co? Quote
Ty$ka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Na razie taki opis, bo jednak nie dam rady dzisiaj przejrzeć wątku... Borys to przepiękny, 5letni pies, w którego żyłach płynie krew labradora. Jak przystało na przedstawiciela tej rasy, jest niezwykle ciepły, przyjacielski i kochany. Chciałby się wciąż tulić, przytulać, czuć się kochany i bezpieczny. Borys to cudowny zastrzyk pozytywnej energii - przez swoją radosną naturę i okazywanie na każdym kroku miłości, zaskarbia serca otaczających go ludzi. Borys jest psem niezwykle uczuciowym, sympatycznym i pełnym miłości. Nie pozwala się smucić czy płakać, rozweseli każdego zatroskanego człowieka, z umiłowaniem rozdaje buziaki na prawo i lewo, dzieli się z każdym miłością. Wobec ludzi zachowuje się zawsze przyjacielsko, bardzo szybko nawiązuje z nimi relacje. Także dzieci mogą czuć się przy nim bezpiecznie, gdyż w ich towarzystwie zachowuje się delikatnie i ostrożnie. Borys to typ towarzyskiego przytulaka, który lubi uczestniczyć w codziennych czynnościach, a w chwilach przerwy z przyjemnością oddaje się pieszczotom. Będzie doskonałym kompanem długich, rodzinnych wycieczek. Przez swoją miłość do ludzi, Borys bywa zaborczy, toteż powinien być jedynym zwierzęciem domu. Nadaje się do domu z dziećmi oraz osobami starszymi. Czy to właśnie Tobie odda swoje serduszko? Quote
Ty$ka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 [quote name='DORA1020']Karmimy psiaki karma Brit i karma,ktora wysyla Ingrid,nie pamietam nazwy,ale psiaki ja wcinaja,az im sie uszy trzesa,ale psiaki jedza tez gotowane. nie znam Propacu....a to,ze na wage,tzn.drogo?czy co?[/QUOTE] Propac nie ma konserwantów, generalnie jest to lepsza wersja Royala, to amerykańska karma. Na wagę - chodzi o to, że nie jest w normalnym opakowaniu, ale w woreczkach [nigdy tak nie kupuję, ale ostatnio dłuuugo szła mi karma i nie doszła zanim mi się wcześniejsza skończyła, więc musiałam wdepnąć do zoologa i kupić na wagę :/]. Zostały mi 2kg... nie wiem czy chcesz, bo jak nie to mogę najwyżej oddać do schroniska ;). Mnie to tam obojętnie czy pójdzie na bezdomne psy do Ciebie, czy tam. Quote
diana79 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 [quote name='Ty$ka']Na razie taki opis, bo jednak nie dam rady dzisiaj przejrzeć wątku... Borys to przepiękny, 5letni pies, w którego żyłach płynie krew labradora. Jak przystało na przedstawiciela tej rasy, jest niezwykle ciepły, przyjacielski i kochany. Chciałby się wciąż tulić, przytulać, czuć się kochany i bezpieczny. Borys to cudowny zastrzyk pozytywnej energii - przez swoją radosną naturę i okazywanie na każdym kroku miłości, zaskarbia serca otaczających go ludzi. Borys jest psem niezwykle uczuciowym, sympatycznym i pełnym miłości. Nie pozwala się smucić czy płakać, rozweseli każdego zatroskanego człowieka, z umiłowaniem rozdaje buziaki na prawo i lewo, dzieli się z każdym miłością. Wobec ludzi zachowuje się zawsze przyjacielsko, bardzo szybko nawiązuje z nimi relacje. Także dzieci mogą czuć się przy nim bezpiecznie, gdyż w ich towarzystwie zachowuje się delikatnie i ostrożnie. Borys to typ towarzyskiego przytulaka, który lubi uczestniczyć w codziennych czynnościach, a w chwilach przerwy z przyjemnością oddaje się pieszczotom. Będzie doskonałym kompanem długich, rodzinnych wycieczek. Przez swoją miłość do ludzi, Borys bywa zaborczy, toteż powinien być jedynym zwierzęciem domu. Nadaje się do domu z dziećmi oraz osobami starszymi. Czy to właśnie Tobie odda swoje serduszko?[/QUOTE] bardzo Cię dziekuję :loveu::loveu::loveu: Quote
DORA1020 Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 [quote name='Ty$ka']Propac nie ma konserwantów, generalnie jest to lepsza wersja Royala, to amerykańska karma. Na wagę - chodzi o to, że nie jest w normalnym opakowaniu, ale w woreczkach [nigdy tak nie kupuję, ale ostatnio dłuuugo szła mi karma i nie doszła zanim mi się wcześniejsza skończyła, więc musiałam wdepnąć do zoologa i kupić na wagę :/]. Zostały mi 2kg... nie wiem czy chcesz, bo jak nie to mogę najwyżej oddać do schroniska ;). Mnie to tam obojętnie czy pójdzie na bezdomne psy do Ciebie, czy tam.[/QUOTE] Chcialabym,pewnie..... ale nie wiem czy psiaki w schronie bardziej nie potrzebuja dostalam teraz karme i psiaki maja,to daj moze do schronu....tam wiecej tych bidulkow. Quote
diana79 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [B][B]Ty$ka pierwsza strona super wygląda :multi: teraz spokojnie idzie odnaleźć każdego psiaki i jego wątek z fotkami i info super :multi: tylko fotkę Borysa z nr 9 musisz zmienić bo to nie jest nasz Borys, ktoś wstawił bardzo podobnego psa do Borysa ale to nie jest on :evil_lol:[/B] [/B] Quote
Ty$ka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='DORA1020']Chcialabym,pewnie..... ale nie wiem czy psiaki w schronie bardziej nie potrzebuja dostalam teraz karme i psiaki maja,to daj moze do schronu....tam wiecej tych bidulkow.[/QUOTE] OK. W takim razie podejdę do schronu i im dam ;). A w tym miesiącu coś na Twoje konto przeleję. Niewiele, naprawdę niewiele, ale tylko tak mogę pomóc... [quote name='diana79'][B][B]Ty$ka pierwsza strona super wygląda :multi: teraz spokojnie idzie odnaleźć każdego psiaki i jego wątek z fotkami i info super :multi: tylko fotkę Borysa z nr 9 musisz zmienić bo to nie jest nasz Borys, ktoś wstawił bardzo podobnego psa do Borysa ale to nie jest on :evil_lol:[/B] [/B][/QUOTE] Już zmieniam. :lol: Quote
Ty$ka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Życzę spokojnej nocy wszystkim Szczebrzeszyniakom - i tym dwunożnym, i tym czterołapnym [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/839/1506716p9k0quym2e.gif/"][IMG]http://img839.imageshack.us/img839/7885/1506716p9k0quym2e.gif[/IMG][/URL] Quote
DORA1020 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 Dostalam od ali123 za rzeczy sprzedane poza bazarkiem,podarowane prze agada-65zl.Bardzo dziekuje:) Quote
DORA1020 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 od psychicznie chorej kobiety zostaly zabrane szczeniaki,nie wiem ile w sumie bylo ich 6 ,jeden mial zlamana lapke i juz nie zyje[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/217941-Szczebrzeszyn-pomocy!-uratujmy-serce-psiaczka-bezimiennego!/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] Krystyna zabrala je,ale nie wiem czy wszystkie,dzwonila,ze sa jakies problemy,caly czas plakala i nie moglam jej zrozumiec,mowila,ze szczeniaki sa w oplakanym stanie i zawiezli je od razu do weta co dalej,nie wiem....[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/217941-Szczebrzeszyn-pomocy!-uratujmy-serce-psiaczka-bezimiennego!/images/smilies/shake.gif[/IMG] :-(:-( Quote
DORA1020 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 [quote name='DORA1020']od psychicznie chorej kobiety zostaly zabrane szczeniaki,nie wiem ile w sumie bylo ich 6 ,jeden mial zlamana lapke i juz nie zyje[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/217941-Szczebrzeszyn-pomocy!-uratujmy-serce-psiaczka-bezimiennego!/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] Krystyna zabrala je,ale nie wiem czy wszystkie,dzwonila,ze sa jakies problemy,caly czas plakala i nie moglam jej zrozumiec,mowila,ze szczeniaki sa w oplakanym stanie i zawiezli je od razu do weta co dalej,nie wiem....[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/217941-Szczebrzeszyn-pomocy!-uratujmy-serce-psiaczka-bezimiennego!/images/smilies/shake.gif[/IMG] :-(:-([/QUOTE] Trzy szczeniaki byly juz w stanie agonalnym,zostaly przez wetow uspione[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] uratowane dwa,trafia na tymczas.... Quote
diana79 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 a co będzie z ta sunią która urodziła? można jej jakoś załatwić sterylkę? Quote
Recommended Posts