Jump to content
Dogomania

SKIPPER - ofiara wakacji - znalazła swoje miejsce - JUŻ W NOWYM DOMU :)

Recommended Posts

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ulve, a jak podróże - dzielnie znosi pociąg, czy jeździcie autem ? I gdzie mieszkacie - jeszcze w Gliwicach czy już w stolicy.

Rozumiem, że SKipp się już przyzwyczaił i w razie zagrożenia da się przywołać z luźnego bieganka ? Prześlij fotki na [email protected], to wstawię je na wątek :)

Posted

Skip w pociągu jest bardzo grzeczny, a ostatnio jak wyjechałam został u dziadków, którzy są w nim po uszy rozkochani. Z samochodami też nie ma problemu, wręcz rwie się, żeby wskoczyć, choć na początku trzeba było go kusić i trochę mu pomagać. Pewnie dlatego, że samochodem jeździmy na dłuugie spacerki z innymi psiakami :)
Generalnie reaguje na przywołanie, choć muszę mieć oczy dookoła głowy, bo gdy na zbliża się inny czworonóg to ja przestają istnieć ;( zdarzyło się, że pogonił za kotem, czy poniosło go gdzieś, ale pilnuje tego z kim jest i nawet jak go poniesie to zaraz wraca i trzyma się stadka. A czasami go przekupuję :oops: na szczęście tam, gdzie chodzimy nie jeżdżą samochody.
Właśnie wysłałam zdjęcia Iwonie:lol:

Posted

i konie, więcej nie dostałam :niewiem: ;)
fajny psiak, co? :loveu:
a to zdjęcie Skipperka z Twoją Mamą Kasiu jest super :loveu:

Jakby co to ślij foty, zawsze powstawiam ;), bo Elizka ma dużo roboty wszelakiej ;)

Posted

Iv_ napisał(a):

Jakby co to ślij foty, zawsze powstawiam ;), bo Elizka ma dużo roboty wszelakiej ;)

Iv, dzięki kochana.

Kasiu te foty są jak miód na serce. Pamiętam dzikulca jak nie chciał podejść i jak łapałam dziada sposobem. DT bardzo pozytywnie go zmienił, a przy Tobie rozkręcił się na dobre. Ta dywanowa fotka rzeczywiście świetna - jakie ucholce wielkie !

A czy Skipp miał już przyjemność z rhodezjanami u teściów ?

Posted

Rhodezjanów jeszcze nie poznał :( ale co się odwlecze....
a z nowości jak dobrze pójdzie (tzn. uda mi się dodzwonić w odpowiednie miejsce) to niedługo idziemy na szkolenie :)

• 3 weeks later...
Posted

Na prośbę Kasi wstawiam fotki Skipperka w wielkiej pociągowej podróży :loveu:

Co tam za tym oknem widać ;)

Pańciu, czy już wysiadamy? :evil_lol:

Zobaczcie jaki jestem grzeczniutki :p

Posted

szkolenie podstawowe, tzn siady, warowania i takie tam. Skip szybko łapie i już co-nie-co z komend zna. Chodzi mi jednak przede wszystkim o to, bym była w stanie go przywołac bez problemu, gdy w pobliżu są inne psy, bawi się z nimi, bądź zobaczy kota. No i żeby się chłopaczysko posocjalizowało ;) choc ostatnio dużo kolegów i koleżanek poznał, hurra:lol:

Posted

Nam też takie szkolenie by się przydało... Że też wcześniej na to nie wpadłam.
Wydawało mi się, że mam w miarę ucywilizowanego psa i mniej więcej wiem, czego mogę się po nim spodziewać, ale odkąd spadł śnieg Neska jest nim tak zafascynowana, że aż nieobliczalna :D :D :D

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Kochane cioteczki :loveu: wstawiam zdjęcia Skipperka na prośbę Kasi (ulve) szczęśliwej posiadaczki tego oto psiego szczęścia :multi: :loveu:

Foty z serii "Spacer z Dziadkiem"