Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='tatankas']Marta dodaj zdjęcie do opisu,bo nie wiadomo do którego psiaka to tekst?!
To ten boksio z krzakow, z pierwszego postu na watku. Tam sa tez inne jego zdjecia, bardziej domowe zrobione przez koiete, ktora go znalazla

Dalsza sesja schroniskowa

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

joaaa napisał(a):
Sprawdzałyście mu tatuaż, bo wygląda na papierowego?

Nie ma tatuazu ani czipa, ktos go przywiazal w takich krzakach, ze nawet saren w nich nie widac. Dobrze, ze zaczal wyc i plakac, to uslyszala go babka przechodzaca obok :angryy:

Posted

[quote name='joaaa']wakacje, qr...........
Ale ma piękna głowę!
Caly jest piekny :)

Tak patrze na te jego foteczki i mam wrazenie, ze ten guz na karku to krwiak po ugryzieniu. Jest po tej samej stronie do pogryzione ucho, wiec i moze tam mu sie oberwalo. Ten guz jest smieszny, bo ruchomy. Wiec albo mu cos tam obroslo, albo to krwiak...

Zalozymal mu watek i poprosilam Asie o sprawdzenie tatuazu
http://www.dogomania.pl/threads/211132

Posted

rasa:
boks: 20
numer: 688/11
sterylizacja/kastracja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenie: nie
Sunia trafiła do nas jako pies bezpański, była przywiązana do drzewa przy płocie Schroniska.

Posted

rasa:
boks: K-15
numer: 857/11
sterylizacja/kastracja: nie
Pies trafił do naszego Schroniska 17.07.2011, został znaleziony przy ul.Mickiewicza i do nas doprowadzony.

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Co się dzieje? Ofiary wakacji? :(

Mam nadzieje, ze ten wczorajszy poprostu zwial i go odbiora :( Znalazla sie tez boksia z pierwszego watku, wiec w schronisku obecnie przebywaja 3 bokserki plowe z czarna maska (2 psy i 1 suczka) :(

Posted

[quote name='kamilqax95x']
rasa:
boks: K-15
numer: 857/11
sterylizacja/kastracja: nie
Pies trafił do naszego Schroniska 17.07.2011, został znaleziony przy ul.Mickiewicza i do nas doprowadzony.
On mi kogoś przypomina... nie mogę skojarzyć, a ta sunia wyżej o matko jaką ma minę :-(:-(:-(

Posted

Marta, za chwilkę wyślę Ci smska z numerem do Pana, który chce adoptować młodą sunię, zadzwoń do niego. Super człowiek!! Powołaj się na mnie, powiedz, że masz nr z Fundacji. Pan jest z Opola, ale jak się zdecyduje to jakoś transport wyczarujemy

Posted

a tak przy okazji, możecie przesłać mi na maila te boksie (foto i opis), których nie ma na stronie Fundacji?? wstawimy je, może szybciej znajdą domek, co??

Posted

olly napisał(a):
Marta, za chwilkę wyślę Ci smska z numerem do Pana, który chce adoptować młodą sunię, zadzwoń do niego. Super człowiek!! Powołaj się na mnie, powiedz, że masz nr z Fundacji. Pan jest z Opola, ale jak się zdecyduje to jakoś transport wyczarujemy

Tak dostalam, ale nie mam nic na telefonie do konca miesiaca :( O suni wiemy niewiele, bo przy poprzedniej wizycie w schronisku, nie udalo si ejej dziewczynom znalezc.

olly napisał(a):
a tak przy okazji, możecie przesłać mi na maila te boksie (foto i opis), których nie ma na stronie Fundacji?? wstawimy je, może szybciej znajdą domek, co??

Nie mamy opisow dla tych dwoch boksi, ktorych nie ma na stronie. Nie wiemy o nich narazie nic :(

Posted

Właśnie dzwoniłam do schroniska i dziś podobno został adoptowany ostatni bokser,nie ma już żadnego w schronisku.Czy ktoś ma możliwość to sprawdzić???

Posted

Lukier z pewnością jest bezpieczny. Trafił pod opiekę Fundacji Boksery w Potrzebie. Został ochrzczony Szafirkiem ;)
Jego dalsze losy będzie można śledzić na stronie www.fundacja-bokserywpotrzebie.pl oraz na fundacyjnym forum. Wątki pojawią się wieczorem kiedy ogarniemy się po pracy zawodowej i weźmiemy do pracy fundacyjnej.

O pozostałych dwóch boksiach niestety nie mamy wiedzy. Mieliśmy możliwość zabrania jeszcze suczki, ale wczoraj ostał się jedynie Szafirek - Oberwany Uszatek.
Pozdrawiamy!

Posted

[quote name='ageralion']- 668/11 boxerka brązowa, ok 1,5 roku

Sunia w sobote (23.07) zostala adoptowana ze schroniska, do fajnej rodziny mieszkajacej w Niemczech
[quote name='ageralion']- 657/11 boxer brązowy, ok 2 lat

Psiak zostal odebrany przez wlasciciela

• 2 weeks later...
Posted

http://www.toz.szczecin.pl/?id=poczekalnia_new_psy_pv

Boże, jakie to smutne i przykre...po 7 latach wierności oddać psa :-( Na tym zdjęciu taki jest smutny, jakby wiedział, że jego jutro jest niepewne...

Imię: Snoopy
Płeć: piesRasa:bokserWielkość: nieduży wazy 26 kgUmaszczenie: brązowyWiek: 7 latStan Zdrowia: bardzo dobryKastracja / Sterylizacja: nieUpodobania i nawyki: PIES ZNAJDUJE SIĘ U MOJEJ MATKI I BRATA, MATKA NIE MOŻE SIĘ NIM ZAJĄĆ I CHCE GO PORZUCIĆ. CHCE GO ODDAĆ POD MOJĄ OPIEKĘ (DRUGIEGO SYNA) ALE JA NIE MOGĘ SIĘ NIM ZAJĄĆ PONIEWAŻ MIESZKAM W JEDNOPOKOJOWEJ KAWALERCE Z 3 MIESIĘCZNYM DZIECKIEM I ŻONĄ. NIE MAM WARUNKÓW NA JEGO PRZECHOWYWANIE. PIES OD 7 LAT MIESZKAŁ U MOICH RODZICÓW A KIEDY OJCIEC UMARŁ ZACZĘŁY SIĘ PROBLEMY. ANI MATKA ANI STARSZY BRAT NIE CHCĄ GO DŁUŻEJ U SIEBIE TRZYMAĆ.
Miejsce pobytu: dotychczasowy dom
Uwagi: Oferta prywatna, dodano dnia 05.08.2011
Kontakt: 501032382 ADRES E-MAIL: [email protected]

Posted

[quote name='tatankas']

Boże, jakie to smutne i przykre...po 7 latach wierności oddać psa :-( Na tym zdjęciu taki jest smutny, jakby wiedział, że jego jutro jest niepewne...

Imię: Snoopy
Płeć: piesRasa:bokserWielkość: nieduży wazy 26 kgUmaszczenie: brązowyWiek: 7 latStan Zdrowia: bardzo dobryKastracja / Sterylizacja: nieUpodobania i nawyki: PIES ZNAJDUJE SIĘ U MOJEJ MATKI I BRATA, MATKA NIE MOŻE SIĘ NIM ZAJĄĆ I CHCE GO PORZUCIĆ. CHCE GO ODDAĆ POD MOJĄ OPIEKĘ (DRUGIEGO SYNA) ALE JA NIE MOGĘ SIĘ NIM ZAJĄĆ PONIEWAŻ MIESZKAM W JEDNOPOKOJOWEJ KAWALERCE Z 3 MIESIĘCZNYM DZIECKIEM I ŻONĄ. NIE MAM WARUNKÓW NA JEGO PRZECHOWYWANIE. PIES OD 7 LAT MIESZKAŁ U MOICH RODZICÓW A KIEDY OJCIEC UMARŁ ZACZĘŁY SIĘ PROBLEMY. ANI MATKA ANI STARSZY BRAT NIE CHCĄ GO DŁUŻEJ U SIEBIE TRZYMAĆ.
Miejsce pobytu: dotychczasowy dom
Uwagi: Oferta prywatna, dodano dnia 05.08.2011
Kontakt: 501032382 ADRES E-MAIL: [email protected]

Aduś, wyślij mi na maila opis psa i foto. Umieścimy go ma www

• 2 weeks later...
Posted

Bokser z Białunia,przytuliska-jeżeli trafi do Białogardu-jak twierdzą dziewczyny z toz Szczecin-już stamtąd psy nie wychodzą :-(:-(:-(

Imię: Chilli
Płeć: piesRasa: boserWielkość: dużyUmaszczenie: brązowy pręgowanyWiek: 4 - 5 latStan Zdrowia: bardzo dobryKastracja / Sterylizacja: nieUpodobania i nawyki: Chilli to piękny bokser o pręgowanej sierści. Uwielbia wychodzić na spacery. Niestety większość czasu spędza na łańcuchu przy małej budzie. Gdy zauważy wolontariuszy od razu merda swoim malutkim ogonkiem. Jest trochę ruchliwy i na początku spaceru ciągnie , spowodowane jest to brakiem ruchu i kontaktu z człowiekiem. Jednak wybiegany i przytulany szybko się uspakaja. Po wyczerpującym spacerze uwielbia taplać się w kałuży. Ma przepiękne oczka , w których nie jeden człowiek się zakocha. Nie przeszkadzają mu inne psy i chętnie spędza z nimi czas na spacerkach. Bardzo lubi towarzystwo ludzi. Pomożesz mu znaleźć dom a może jesteś miłośnikiem rasy i pisak zamieszka z Tobą?
Miejsce pobytu: Przytulisko w Białuniu
Uwagi: Oferta prywatna, dodano dnia 26.08.2011
Kontakt: 531260836 lub SM 91 4698292 ADRES E-MAIL: [email protected]

Mam kontakt z dziewczyną,która chętnie pomorze w transporcie-do Szczecina lub w okolice.W razie czego dzwonić do mnie Ada-502-350-461

• 1 month later...
Posted

• rasa:
  • boks: K-27
  • numer: 1127/11
  • sterylizacja/kastracja: tak
  • szczepienia: nie
  • odrobaczenie: nie

Suczka trafiła do naszego Schroniska 20.09.2011, została dowieziona przez nasz samochód interwencyjny z Osiedla Leśnego na Bezrzeczu.

• rasa:
  • boks: 38
  • numer: 1165/11
  • sterylizacja/kastracja: nie
  • szczepienia: tak

Pies trafił do naszego Schroniska po zakończonej w Gminie Police kwarantannie, czeka na nowych odpowidzialnych opiekunów, zanających zachowania psów w typie boksera, jest radosnym i żywiołowym zwierzakiem.

Posted

[quote name='kamilqax95x']

http://www.schronisko.szczecin.pl/pliki/szczecin/479/1127.11.jpg

• rasa:
  • boks: K-27
  • numer: 1127/11
  • sterylizacja/kastracja: tak
  • szczepienia: nie

Suczka trafiła do naszego Schroniska 20.09.2011, została dowieziona przez nasz samochód interwencyjny z Osiedla Leśnego na Bezrzeczu.
http://www.schronisko.szczecin.pl/pliki/szczecin/497/1165.11.jpg

• rasa:
  • boks: 38
  • numer: 1165/11
  • sterylizacja/kastracja: nie
  • szczepienia: tak

Pies trafił do naszego Schroniska po zakończonej w Gminie Police kwarantannie, czeka na nowych odpowidzialnych opiekunów, zanających zachowania psów w typie boksera, jest radosnym i żywiołowym zwierzakiem.

Dałam dziś cynk jednej pani z Dobrej Szczecińskiej,która była zainteresowana adopcją Gaborka,że są boksie w schronisku,zadzwonię też do pana,który do mnie dzwonił w sprawie Gaborka.Oby oboje sobie któregoś z boksiów wybrali i byłoby super ;)