Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

W Nowym Roku życzę Ci zdrowia, szczęścia, pomyślności,
potęgi miłości, siły młodości,
samych spokojnych, pogodnych dni
i mnóstwa cudownych i wzniosłych chwil.
Niech taneczny, lekki krok
będzie z Tobą cały rok.
Niech prowadzi Cię bez stresu
od sukcesu do sukcesu . :calus:

Posted

My również dołączamy się do życzeń i meldujemy w galerii :)
Jako że ostatnio poznałam buldożka to zaczęłam się po forum rozglądać za nimi :)
Czy Twoje psiaki też mają tyle werwy i są takie szalone? Powiem szczerze, to co wyczynia buldożek ciotki tż przeszło moje wyobrażenia. I jak męczysz swoje psy? Bo to chyba nie jest łatwe- obserwowałam tamtego i właściwie jakbym miała mu znaleźć dobrą rozrywkę to nie wiem na co bym postawiła : każda aktywność powoduje u niego atak duszności i charczenia, a charczy przeraźliwie (ile krótkpyszcznych widziałam tak nigdy nie słyszałam aż takiego ryku ) , po krótkiej przebieżce ledwo żyje, a za chwile znów go energia rozsadza. Chciałam cioci zaproponować żeby z psem coś robiła żeby zmniejszać jego pobudzenie, ale za nic w świecie nie wiem co do takiego psa pasuje żeby go zmęczyć a nie wykończyć:roll:
Ale buldożki fajne pieski, widzę że Twoje chyba z mniejszych i lżejszych ? Tamten to taka maszyna , w dodatku taran :lol:
Biorę się za przeglądanie galerii :)

Posted

Majkowska napisał(a):
My również dołączamy się do życzeń i meldujemy w galerii :)
Jako że ostatnio poznałam buldożka to zaczęłam się po forum rozglądać za nimi :)
Czy Twoje psiaki też mają tyle werwy i są takie szalone? Powiem szczerze, to co wyczynia buldożek ciotki tż przeszło moje wyobrażenia. I jak męczysz swoje psy? Bo to chyba nie jest łatwe- obserwowałam tamtego i właściwie jakbym miała mu znaleźć dobrą rozrywkę to nie wiem na co bym postawiła : każda aktywność powoduje u niego atak duszności i charczenia, a charczy przeraźliwie (ile krótkpyszcznych widziałam tak nigdy nie słyszałam aż takiego ryku ) , po krótkiej przebieżce ledwo żyje, a za chwile znów go energia rozsadza. Chciałam cioci zaproponować żeby z psem coś robiła żeby zmniejszać jego pobudzenie, ale za nic w świecie nie wiem co do takiego psa pasuje żeby go zmęczyć a nie wykończyć:roll:
Ale buldożki fajne pieski, widzę że Twoje chyba z mniejszych i lżejszych ? Tamten to taka maszyna , w dodatku taran :lol:
Biorę się za przeglądanie galerii :)

Witamy serdecznie w naszej bulwiastej galerii :loveu:
Buldożki to cudowna rasa :loveu: Moje również mają bardzo dużo energii. Rozładowuje ją poprzez intensywne spacery - najlepiej w lesie bo psiaki mają wówczas mnóstwo zapachów i przygód. No a druga sprawa to najcudowniejszy wynalazek na świecie running egg czyli uciekające jajo :)

a jeśli chodzi o obawy które opisujesz to ja bym zbadała psiaka być może to kwestia zbyt długiego podniebienia miękkiego lub skrzydełek nosa (to częste przypadłości u bulw). Bulwy charczą ale jeśli jest to powiązane z szybkim męczeniem się to jest to niepokojące. Wiem z doświadczenia bo z Nero przerabialiśmy skrócenie podniebienia miękkiego. Po zabiegu już się nie dusi i nie charczy (inne bulwiaste odgłosy nadal wydaje :) )
Pozdrawiamy i zapraszamy do odwiedzania galerii :sweetCyb::loveu:

Posted

Kurcze, no on się męczy strasznie szybko, i co gorsze szybko odpoczywa.
To pies ciotki tż, więc nie mam jako takiego wpływu, ale podsunę im żeby go zbadać. On naprawdę charczy przeprzeraźliwie - bez wysiłku a co dopiero po. W święta poszłam z nim na spacer i chcąc spożytkować jego energię zaczęłam truchtać. Nie przetruchtałam 5 metrów a pies był zajechany. Jak wrócił do domu to chyba z 5 litrów wody wychlał, a potem padł ledwo żywy aż mi wstyd przed ciotką było że psa do takiego stanu doprowadziłam:roll:
Przy tym jego nosi straszliwie, ma pokład niespożytkowanej energii.

Posted

Majkowska napisał(a):
Kurcze, no on się męczy strasznie szybko, i co gorsze szybko odpoczywa.
To pies ciotki tż, więc nie mam jako takiego wpływu, ale podsunę im żeby go zbadać. On naprawdę charczy przeprzeraźliwie - bez wysiłku a co dopiero po. W święta poszłam z nim na spacer i chcąc spożytkować jego energię zaczęłam truchtać. Nie przetruchtałam 5 metrów a pies był zajechany. Jak wrócił do domu to chyba z 5 litrów wody wychlał, a potem padł ledwo żywy aż mi wstyd przed ciotką było że psa do takiego stanu doprowadziłam:roll:
Przy tym jego nosi straszliwie, ma pokład niespożytkowanej energii.

Może warto sprawdzić

phase napisał(a):
Dawaj fotoszki. :)

Może jutro uda się coś pofocić :) jedziemy do lasu z psami w dwójkę więc mąż będzie pilnował psiaków a ja będę focić :)

Posted

monia&nero napisał(a):

Może jutro uda się coś pofocić :) jedziemy do lasu z psami w dwójkę więc mąż będzie pilnował psiaków a ja będę focić :)

Ja takie wypady na spacery też lubię najbardziej! Bo mogę skupić się na ładnych zdjęciach :)

Posted

U mnie jak na złość wczoraj było słoneczko, poszłam z Żabą na spacer, ale aparatu nie miałam, a dziś jak chciałam z aparatem iść to deszcze leje. :roll: A jak u Was? Wypad do lasu się udał? :)

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Ja takie wypady na spacery też lubię najbardziej! Bo mogę skupić się na ładnych zdjęciach :)

Moje próby dzisiaj były mizerne bo psy ciągle rozbiegały się w różne strony :evil_lol:
lula2010 napisał(a):
Szczesliwego 2014 zyczymy :BIG:

Dziękujemy i wzajemnie najlepszego!

phase napisał(a):
U mnie jak na złość wczoraj było słoneczko, poszłam z Żabą na spacer, ale aparatu nie miałam, a dziś jak chciałam z aparatem iść to deszcze leje. :roll: A jak u Was? Wypad do lasu się udał? :)

U nas trochę błotka było i psy po spacerku odrazu do kąpieli. No ale one jak są brudne to są najbardziej szczęśliwe i oznacza to że spacerek się udał :) Zaraz wstawię trochę fotek :)