Borówka16 Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Dogo07 napisał(a):Bo terierki walijskie do raczej małe pieski są. To ile może ważyć Dredzik ? Oj nie mam zielonego pojęcia ile on waży :oops: Dredzik ma bardzo dużo futra i przez to może wydawać się cięższy niż jest. Quote
Onaa Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Może przez to też wydaje się większy niż jest, a po obrzyżeniu futerka okaże się, że to niewielki psiaczek :). Quote
Borówka16 Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Dogo07 napisał(a):Może przez to też wydaje się większy niż jest, a po obrzyżeniu futerka okaże się, że to niewielki psiaczek :). Może :) <10zn.> Quote
Fundacja Medor Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 dredzik waży około 8 kilo jest tak do połowy łydki nie bedzie mnie jadę na 2 tyg nad morze dominika Quote
Borówka16 Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Fundacja Medor napisał(a):dredzik waży około 8 kilo jest tak do połowy łydki nie bedzie mnie jadę na 2 tyg nad morze dominika Czyli taki mały z wagi jest ,ale + kłaczki to taki średniak ;) Jutro będę chyba u Was , może Dredka bym na spacer wyciągnęła :) Uuuu..szkoda ,że Cię nie będzie ,ale musisz przecież kiedyś wypocząć - miłego urlopu :) Quote
Onaa Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 A może by więcej zdjęć psiaczkowi porobić i jakieś ogłoszenia ? Quote
Borówka16 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Dogo07 napisał(a):A może by więcej zdjęć psiaczkowi porobić i jakieś ogłoszenia ? Tak ,właśnie po to chcę na spacer wyciągnąć i mu ładne foto do ogłoszeń porobić :p Quote
Onaa Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 I trzeba jeszcze jakiś ładny tekst o Dredziku napisać i dać namiary do kontaktu i może ktoś Dredzika wypatrzy. Quote
Borówka16 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Dogo07 napisał(a):A może by więcej zdjęć psiaczkowi porobić i jakieś ogłoszenia ? Przed chwilką wróciłam z Medoru , padam na ryj ,byłam tam 3 godziny , jestem na maxa zmęczona :shake: Dredzia nie wyprowadziłam ,bo on ma jeszcze kwarantanne i go wyprowadzać nie można - czy coś w tym stylu , w każdym razie nie mogłam go wziąć ,ale mam jego fotki , psiątko jest super ,miłe , przekłada łapki przez kraty boksu ,tuli się do człowieka - nic tylko go kochać :loveu: Na spacerze byłam z Amikiem i na drugą turę z Primaverą i Kamisiem ;) Ale więcej napiszę potem i dodam zdjęcia , teraz zdycham na ból głowy , wzięłam pastylke , jak mi trochę przejdzie to zaraz napiszę :) Quote
Borówka16 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Dogo07 napisał(a):I trzeba jeszcze jakiś ładny tekst o Dredziku napisać i dać namiary do kontaktu i może ktoś Dredzika wypatrzy. Napiszę dziś tekst , kontakt na mnie niech będzie ;) Quote
Onaa Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 To super :). I nie trzeba pisać w ogłoszeniu gdzie psiak dokładnie przebywa, żeby się ktoś niepożądany na psiaka nie połakomił. A za to trzeba chyba opisać takie wrażenia z wizyty jak pisałaś Borówka16, "psiątko jest super ,miłe , przekłada łapki przez kraty boksu ,tuli się do człowieka - nic tylko go kochać". Może to weźmie ludzi za serce :). Quote
Borówka16 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Dogo07 napisał(a):To super :). I nie trzeba pisać w ogłoszeniu gdzie psiak dokładnie przebywa, żeby się ktoś niepożądany na psiaka nie połakomił. A za to trzeba chyba opisać takie wrażenia z wizyty jak pisałaś Borówka16, "psiątko jest super ,miłe , przekłada łapki przez kraty boksu ,tuli się do człowieka - nic tylko go kochać". Może to weźmie ludzi za serce :). No właśnie ,żeby się rzadne pseudo naszym Dredziem nie chciały interesować ;) Quote
Borówka16 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Troszkę odetchnęłam i fotki mogę dodać ;) Ogólnie Dredzik jest drobniutki , dość mały - z 7-8kg waży gdzieś :p Dredziuś jest ślicznie obcięty - jak przystało na prawdziwego walijczyka :cool3: A to nasz przystojniak ;) Resztę dodam później ,czyż on nie jest cudny ? :loveu: Quote
rita60 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Pewnie,ze cudny:multi:a jaki wstydzioch uroczy:loveu: Boroweczko jak bedzie tekscik,to wrzuce go na forum terierkowe. Quote
Borówka16 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 rita60 napisał(a):Pewnie,ze cudny:multi:a jaki wstydzioch uroczy:loveu: Boroweczko jak bedzie tekscik,to wrzuce go na forum terierkowe. Ok ,dziś się postaram jeszcze z tekstem :) Quote
Borówka16 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Napisałam tekst , talentu jakiegoś wielkiego nie mam ,ale zawsze jest coś ;) [FONT=Calibri]Dredzik w typie walijczyka – w wakacje stałem się zbędny…[/FONT] [FONT=Calibri]Dredzio to młody ,bo około roczny psiaczek w typie teriera walijskiego.[/FONT] [FONT=Calibri]Jest bardzo fajny , sympatyczny ,miły.[/FONT] [FONT=Calibri]To mały ,bo zaledwie 7-8 kg psiaczek.[/FONT] [FONT=Calibri]Został znaleziony w Łodzi , na osiedlu 650-lecia bardzo zaniedbany ,cały w dredach – stąd jego imię.[/FONT] [FONT=Calibri]Teraz został już ładnie obcięty jak na prawdziwego teriera przystało.[/FONT] [FONT=Calibri]Dredzik jest bardzo przyjacielski do psów ,a koty wręcz uwielbia ,kocha się z nimi bawić , jak może próbuje ,aby kot się z nim zabawił i zwrócił na niego uwagę.[/FONT] [FONT=Calibri]W boksie jest to samo , jak tylko dochodzisz do krat Dredziś przekłada łapkę do człowieka , tuli się , chce być głaskany ,ale nie jest nachalny – nic tylko go kochać ![/FONT] [FONT=Calibri]Niestety jak widać są wakacje , ludzie nie myślą o zwierzętach ,ale o wypoczynku i psiaki bez skrupułów bestialsko wyrzucają-tak jak w przypadku Dredka.[/FONT] [FONT=Calibri]Czy może Ty zechcesz odmienić jego los i być tym jego jedynym domem na zawsze ? Jeśli tak to skontaktuj się z nami:[/FONT] [FONT=Calibri]E-mail : [/FONT][FONT=Calibri][email protected][/FONT] [FONT=Calibri]Tel.513-14-59-53[/FONT] Quote
Onaa Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Fajny tekst :). Można tylko jeszcze dodać, że jest mały o ewentualnie orientacyjną wagę. Nie każdy musi wiedzieć jak wygląda terier walijski. A poza tym ludzie lubią małe pieski. I tak się jeszcze zastanawiam, bo tak właściwie to Dredzik tylko z wyglądu jest w typie terierka, bo jak narazie to i kotki lubi i nie jest jakiś zaczepny. Quote
Borówka16 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Dogo07 napisał(a):Fajny tekst :). Można tylko jeszcze dodać, że jest mały o ewentualnie orientacyjną wagę. Nie każdy musi wiedzieć jak wygląda terier walijski. A poza tym ludzie lubią małe pieski. I tak się jeszcze zastanawiam, bo tak właściwie to Dredzik tylko z wyglądu jest w typie terierka, bo jak narazie to i kotki lubi i nie jest jakiś zaczepny. Zaraz dodam ,że Dredzik jest mały :) Quote
rita60 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Tekscik fajny,szkoda tylko,ze nie ma fot bez krat... Quote
Borówka16 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 rita60 napisał(a):Tekscik fajny,szkoda tylko,ze nie ma fot bez krat... Też żałuje :-( Ale nie dało rady zrobić..niestety :shake: Quote
rita60 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Borówka16 napisał(a):Też żałuje :-( Ale nie dało rady zrobić..niestety :shake: No wiem,moze sie uda po kwarantannie...... Quote
Borówka16 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 rita60 napisał(a):No wiem,moze sie uda po kwarantannie...... Uda się ,uda :lol: Już sobie zaklepałam spacerek z nim po kwarantannie ;) Quote
Borówka16 Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 Hej cioteczki :) Dredzio hop-a na górę i się Wam przypomina :lol: Mam filmik jeszcze z wizyty z Medorze ,oczywiście Dredzio w roli głównej ,ale wstawie go dopiero jutro ;) Quote
nika28 Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Mam 3 jego fotki. Niestety mało, bo przez kraty większość zdjęć wyszła niewyraźnie :( Psiak jest przesłodki, kochany i ogólnie cud miód :loveu: Quote
Borówka16 Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 Dzięki Nika za wklejenie zdjęć naszego cudownego Dredka :loveu: Quote
Recommended Posts