Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogo07 napisał(a):
Bo terierki walijskie do raczej małe pieski są. To ile może ważyć Dredzik ?

Oj nie mam zielonego pojęcia ile on waży :oops:
Dredzik ma bardzo dużo futra i przez to może wydawać się cięższy niż jest.

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fundacja Medor napisał(a):
dredzik waży około 8 kilo jest tak do połowy łydki nie bedzie mnie jadę na 2 tyg nad morze dominika

Czyli taki mały z wagi jest ,ale + kłaczki to taki średniak ;)
Jutro będę chyba u Was , może Dredka bym na spacer wyciągnęła :)
Uuuu..szkoda ,że Cię nie będzie ,ale musisz przecież kiedyś wypocząć - miłego urlopu :)

Posted

Dogo07 napisał(a):
A może by więcej zdjęć psiaczkowi porobić i jakieś ogłoszenia ?

Przed chwilką wróciłam z Medoru , padam na ryj ,byłam tam 3 godziny , jestem na maxa zmęczona :shake:
Dredzia nie wyprowadziłam ,bo on ma jeszcze kwarantanne i go wyprowadzać nie można - czy coś w tym stylu , w każdym razie nie mogłam go wziąć ,ale mam jego fotki , psiątko jest super ,miłe , przekłada łapki przez kraty boksu ,tuli się do człowieka - nic tylko go kochać :loveu:
Na spacerze byłam z Amikiem i na drugą turę z Primaverą i Kamisiem ;)
Ale więcej napiszę potem i dodam zdjęcia , teraz zdycham na ból głowy , wzięłam pastylke , jak mi trochę przejdzie to zaraz napiszę :)

Posted

Dogo07 napisał(a):
I trzeba jeszcze jakiś ładny tekst o Dredziku napisać i dać namiary do kontaktu i może ktoś Dredzika wypatrzy.

Napiszę dziś tekst , kontakt na mnie niech będzie ;)

Posted

To super :). I nie trzeba pisać w ogłoszeniu gdzie psiak dokładnie przebywa, żeby się ktoś niepożądany na psiaka nie połakomił. A za to trzeba chyba opisać takie wrażenia z wizyty jak pisałaś Borówka16, "psiątko jest super ,miłe , przekłada łapki przez kraty boksu ,tuli się do człowieka - nic tylko go kochać".
Może to weźmie ludzi za serce :).

Posted

Dogo07 napisał(a):
To super :). I nie trzeba pisać w ogłoszeniu gdzie psiak dokładnie przebywa, żeby się ktoś niepożądany na psiaka nie połakomił. A za to trzeba chyba opisać takie wrażenia z wizyty jak pisałaś Borówka16, "psiątko jest super ,miłe , przekłada łapki przez kraty boksu ,tuli się do człowieka - nic tylko go kochać".
Może to weźmie ludzi za serce :).

No właśnie ,żeby się rzadne pseudo naszym Dredziem nie chciały interesować ;)

Posted

Troszkę odetchnęłam i fotki mogę dodać ;)
Ogólnie Dredzik jest drobniutki , dość mały - z 7-8kg waży gdzieś :p
Dredziuś jest ślicznie obcięty - jak przystało na prawdziwego walijczyka :cool3:
A to nasz przystojniak ;)

Resztę dodam później ,czyż on nie jest cudny ? :loveu:

Posted

Napisałam tekst , talentu jakiegoś wielkiego nie mam ,ale zawsze jest coś ;)

[FONT=Calibri]Dredzik w typie walijczyka – w wakacje stałem się zbędny…[/FONT]
[FONT=Calibri]Dredzio to młody ,bo około roczny psiaczek w typie teriera walijskiego.[/FONT]
[FONT=Calibri]Jest bardzo fajny , sympatyczny ,miły.[/FONT]
[FONT=Calibri]To mały ,bo zaledwie 7-8 kg psiaczek.[/FONT]
[FONT=Calibri]Został znaleziony w Łodzi , na osiedlu 650-lecia bardzo zaniedbany ,cały w dredach – stąd jego imię.[/FONT]
[FONT=Calibri]Teraz został już ładnie obcięty jak na prawdziwego teriera przystało.[/FONT]
[FONT=Calibri]Dredzik jest bardzo przyjacielski do psów ,a koty wręcz uwielbia ,kocha się z nimi bawić , jak może próbuje ,aby kot się z nim zabawił i zwrócił na niego uwagę.[/FONT]
[FONT=Calibri]W boksie jest to samo , jak tylko dochodzisz do krat Dredziś przekłada łapkę do człowieka , tuli się , chce być głaskany ,ale nie jest nachalny – nic tylko go kochać ![/FONT]
[FONT=Calibri]Niestety jak widać są wakacje , ludzie nie myślą o zwierzętach ,ale o wypoczynku i psiaki bez skrupułów bestialsko wyrzucają-tak jak w przypadku Dredka.[/FONT]
[FONT=Calibri]Czy może Ty zechcesz odmienić jego los i być tym jego jedynym domem na zawsze ? Jeśli tak to skontaktuj się z nami:[/FONT]
[FONT=Calibri]E-mail : [/FONT][FONT=Calibri][email protected][/FONT]
[FONT=Calibri]Tel.513-14-59-53[/FONT]

Posted

Fajny tekst :). Można tylko jeszcze dodać, że jest mały o ewentualnie orientacyjną wagę. Nie każdy musi wiedzieć jak wygląda terier walijski. A poza tym ludzie lubią małe pieski.
I tak się jeszcze zastanawiam, bo tak właściwie to Dredzik tylko z wyglądu jest w typie terierka, bo jak narazie to i kotki lubi i nie jest jakiś zaczepny.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Fajny tekst :). Można tylko jeszcze dodać, że jest mały o ewentualnie orientacyjną wagę. Nie każdy musi wiedzieć jak wygląda terier walijski. A poza tym ludzie lubią małe pieski.
I tak się jeszcze zastanawiam, bo tak właściwie to Dredzik tylko z wyglądu jest w typie terierka, bo jak narazie to i kotki lubi i nie jest jakiś zaczepny.

Zaraz dodam ,że Dredzik jest mały :)

• 2 weeks later...