Borówka16 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 DREDZIK-to bardzo zaniedbany psiaczek w typie teriera walijskiego,który od niedawna jest w fundacji Medor w Zgierzu. Psiaczek jest cały w dredach , stąd jego imię ,ale pod masą skołtunionych kłaków kryje się piękny ,terierowaty psiak. Dredzik jest znaleziony w Łodzi , na osiedlu 650-lecia. Znakomicie dogaduje się z kotami ,wręcz je uwielbia. Bardzo lubi także dzieci oraz inne psiaki. Jest młodziutki , ma około roku. Świetnie potrafi chodzić na smyczy , jest bardzo dobrze ułożony -widać ,że był wychowywany w domu. Wszyscy nadal liczymy ,że to czyjaś zguba - ale zguba tak zaniedbana..? :shake: Quote
Borówka16 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Tutaj widać jakie ma na pleckach dredy :( Quote
rita60 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Witam, Boróweczko on nie jest w typie foksteriera:shake:to zupełnie nie ten typ. Dredzik po ostrzyzeniu i wykapaniu bedzie slicznym psiakiem,takim w typie teriera walijskiego. Najbardziej mnie dziwi te jego dogadywanie sie z kotami:razz: Quote
Borówka16 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 rita60 napisał(a):Witam, Boróweczko on nie jest w typie foksteriera:shake:to zupełnie nie ten typ. Dredzik po ostrzyzeniu i wykapaniu bedzie slicznym psiakiem,takim w typie teriera walijskiego. Najbardziej mnie dziwi te jego dogadywanie sie z kotami:razz: Dzięki ,Rita ,że przyszłaś do Dredzia :) Sorry , mój błąd - nie zbyt znam się na terierach :shake::oops: Zaraz zmienie ;) A śliczny to on już teraz jest ,a po ostrzyżeniu - no cud ,miód i orzeszki :loveu: Rita , znasz jeszcze jakieś dziewczyny od terierów ? Można byłoby zaprosić je na wątek ,nie ? ;) Dogo07 napisał(a):Jaki słodziak :). Witam na wątku ;) Quote
Onaa Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Ja też bardzo lubię teriery :lol:. Teriery i kudłacze a Dredzik to dwa w jednym czyli kudłaty terier :). Quote
Borówka16 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Dogo07 napisał(a):Ja też bardzo lubię teriery :lol:. Teriery i kudłacze a Dredzik to dwa w jednym czyli kudłaty terier :). Bo teriery są cudne , mają w sobie to coś ,to coś w czym ja się zawsze zakochuje :loveu: Quote
Onaa Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Szkoda tylko, że tak niewiele ludzi chce adoptować terierowate psiaczki :shake:. Quote
Fundacja Medor Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 dredzik już jest wykąpany obcięty mialam go na 1 dobę w domu koty nie interesowały go polubił moje dwa psy i sunie Quote
Fundacja Medor Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 proszę o alegro dla niego koszty adopcyjne 150 zł Quote
Borówka16 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Dogo07 napisał(a):Szkoda tylko, że tak niewiele ludzi chce adoptować terierowate psiaczki :shake:. No niestety :-( Fundacja Medor napisał(a):dredzik już jest wykąpany obcięty mialam go na 1 dobę w domu koty nie interesowały go polubił moje dwa psy i sunie Oj ,to on na koty jest obojętny...a ja napisałam ,że je bardzo lubi ,bo tak było na stronie - zaraz zmienię ;) Szkoda ,że nie masz fotek po ostrzyżeniu... Quote
Onaa Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 150zł ??? ! Tak dużo za schroniskowego psa ? Quote
Borówka16 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Fundacja Medor napisał(a):proszę o alegro dla niego koszty adopcyjne 150 zł Właśnie , dziewczyny - umiecie robić allegro , ja niestety nie :( Quote
Borówka16 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Dogo07 napisał(a):150zł ??? ! Tak dużo za schroniskowego psa ? 150zł - to mało za to co psiak ma zrobione w schronisku. Psiak jest już wykastrowany , zachipowany ,zaszczepiony itd. A już za samą kastrację przyszły właściciel u weta musiałby zapłacić ok.200zł. Fundacja Medor ma bardzo dobre warunki dla psiaków , bo pieniądze z adopcji idą na to. Quote
Borówka16 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Dogo07 napisał(a):Ja nawet konta tam nie mam. Ja mam ,ale korzystać nie potrafię :shake: Quote
Onaa Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Borówka16 napisał(a):150zł - to mało za to co psiak ma zrobione w schronisku. Psiak jest już wykastrowany , zachipowany ,zaszczepiony itd. A już za samą kastrację przyszły właściciel u weta musiałby zapłacić ok.200zł. Fundacja Medor ma bardzo dobre warunki dla psiaków , bo pieniądze z adopcji idą na to. No wiesz, w różnych schroniskach są różne ceny. Ale dobrze, że chociaż psiak ma już te rzeczy zapewnione w schronisku. Tylko tak się zastanawiam, czy taka cena to nie odstrasza potencjalnych chętnych. Często na dogomanii widzę, jak jest problem z wykupieniem pieska. Quote
Borówka16 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Dogo07 napisał(a):No wiesz, w różnych schroniskach są różne ceny. Ale dobrze, że chociaż psiak ma już te rzeczy zapewnione w schronisku. Tylko tak się zastanawiam, czy taka cena to nie odstrasza potencjalnych chętnych. Często na dogomanii widzę, jak jest problem z wykupieniem pieska. Hmm...raczej nei wystraszy ;) Bo jeśli ktoś się na psa decyduje to musi się liczyć z kosztami przecież ,a jeśli go nie stać na danie tego 150zł to jak da radę utrzymać psa ? ;) Quote
Borówka16 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Takie dwa banerki , na szybko , która cioteczka się poczęstuje ? :cool3: [FONT=Calibri] [/FONT][FONT=Calibri][/FONT] Quote
Fundacja Medor Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 lubi lubi powąchał je i merdał ogonem Quote
Borówka16 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Fundacja Medor napisał(a):lubi lubi powąchał je i merdał ogonem Aha , ok - super :) Bo już się pogubiłam ;) Quote
Borówka16 Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Dogo07 napisał(a):Dredzik jest małym pieskiem tak ? Nie , on jest średniej wielkości ;) Quote
Onaa Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Bo terierki walijskie do raczej małe pieski są. To ile może ważyć Dredzik ? Quote
Recommended Posts