Jump to content
Dogomania

Rusza zbiórka na karmę i pomoc dla psów z powodzi z Bogatyni i Zgorzelca oraz Leśnej

Recommended Posts

Posted

[quote name='docha']a weekend ma znowu lać... lolka, jak Wam pomóc? my opieramy się na waszej wiedzy. Ja dołożyłam się do paszy przewożonej przez fioneczkę, ale to wszystko jest kroplą w morzu.[/QUOTE]

ja sama nie wiem jak to ogarnąć.......przede wszystkim muszę się skupić na dokarmianiu tych zwierzaków z najbardziej zalanych domów(ale karmy brak).... w wyniku tych zniszczeń domów to nie jest dokarmianie na najbliższy tydzień , nie wiem ile to potrwa ale na pewno do czasu aż ludzie odbudują wszystko .....potem muszę pomyśleć o budach...i koniecznie zając się tym psem z połamaną łapą, od poniedziałku będziemy miały z Kasią dyżury przy zmianach opatrunków.......
o wałęsających się po powodzi psiakach nie wspomnę
lecz na pierwszym miejscu, karma, karma, karma..

tak samo jest u Beaty w Bogatyni, ....
najgorsze że konsekwencje tej powodzi zwierzęta bardzo odczują i to długoterminowo....miodu nie miały a teraz to już wogóle będzie dramat......już widzę tą zimę w tych przegniłych budach

• Replies 415
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lolka, jak to teraz jest z dostawą karmy? Magda miała kontakt z fionką, ale jutro wyjeżdża na drugi koniec Polski. Czy te dostawy macie płynne i z kim się kontaktować w celach dorzucania się do skarbonki?

Posted

[quote name='docha']lolka, jak to teraz jest z dostawą karmy? Magda miała kontakt z fionką, ale jutro wyjeżdża na drugi koniec Polski. Czy te dostawy macie płynne i z kim się kontaktować w celach dorzucania się do skarbonki?[/QUOTE]

ja dostałam karmę od Mirka z bolesławca i raz przywieźli mi fajowi ludzie z jeleniej góry, strażacy z bolesławca nakarmili dzisiaj konie i drób........a ja rozwiozłam po kilka puszek i worku do ok 17 domów .......z tym że ja nie jestem z Bogatyni, pomagam Leśnej i okolicznym wioskom

Posted

[quote name='aanka']lolka , mogę dostarczyć trochę karmy , jestem z Bolesławca , jakieś 8 kg. suchej na razie i ze 4 puszk i. .......tylko ,gdzie , kiedy i komu .[/QUOTE]

dziękuje :)....podam na PW tel do Mirka z bolesławca który tu nas wspiera i przywozi rożne skarby,

Posted

[quote name='Kateczka']ja mam ze 4 paczki suchej pedegre , z 8 saszetek...i otwartą paczkę dog chowa...niewiele...:( no i troche daleko....ale może jakoś się przyda....może komuś po drodze??[/QUOTE]

Ania z poznania bedzie jechac, pisz do niej moze bedzie mogla odebrac :)

Posted

[quote name='Kateczka']tylko powiedz, która i kiedy to może coś więcej zorganizuję.....[/QUOTE]

Nik na dogo...ania z poznania , mozesz w tej sprawie tez do agaga21 pisac ( pierwszy post poprzednia strona ) :)

Posted

[quote name='Kateczka']tylko powiedz, która i kiedy to może coś więcej zorganizuję.....[/QUOTE]

taki nick Ania z poznania , ma dziewczyna , poszukaj w 1 poście albo na wątku

Posted

[quote name='JOMA'][B][COLOR=Red]Transport Fundacji SOS stoi w miejscowości Zawidowo - Beata z Opolna proszona o odebranie telefonu ! [/COLOR][/B][/QUOTE]

Dobijajcie sie, wyslijcie sms...ona teraz sami wiecie jak zalatana...mam nadzieje ze szybko uda sie z nia skontaktowac.
Udalo mi sie do niej dodzownic, juz sie z Wami kontaktuje...zasiegu nie miala ;)

Posted

[quote name='JOMA']tak, mają dzwonić do lolki ale jeszcze jakiś Marek był - szukam w postach[/QUOTE]

Betka juz do Was dzwoni, chodzi o Marka czy Mirka??
No nic trzymam kciuki zeby wszystko sprawnie poszlo :)

Posted

ok, już wszystko dobrze - dogadali się - dziękuję za pomoc :loveu:

jak będzie chwila to dobrze by było w pierwszym poście napisać [B]nicki+nr-y tel+miejscowości[/B]

Posted

[B]"
Katarzyna Szelejak Mam gorąca prośbę - jeśli ktokolwiek jedzie do Bogatyni (o ile można tam dojechać bezpośrednio, bo niestety nie wiem) bardzo proszę by skontaktował się z panią Danutą Barkiewicz. To starsza pani, która mieszka przy ulicy Bojowników 25. Dopiero w weekend dojedzie do niej córka, a póki co ta pani jest sama. Woda zmyła je...j cały dom. Boimy się, że jak tak dalej pójdzie to załamie się zupełnie.
Bardzo prosiłabym o skontaktowaniesię z nią i poprostu podniesienie jej na duchu.

Z góry dziękuję."[/B]

Posted

masakra jakaś.....:shake:
ja dałam wczoraj Mirkowi sporo ciuchów i dla dzieci i dla dorosłych:(
moj tato ma w niemczech u siebie w pracy we Frankfurcie rzuci hasło pomocy, ale niewiem z jakim bedzie to skutkiem, mam nadzieje, że sporym,
moja ciocia ma w niemczech jeszcze popytac we wsi swojej tesciowej, ale to tez jeszcze sie zobaczy, ja pytam kogo moge, sama zbiórke chcialam zrobic, ale Dziś jade do berlina, wracam w środę, może w czwartek mame namówie na jakąs zbiórkę,
jeśli macie jakieś plakaty to przyslijcie mi na maila, [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] wtedy bym druknela na szybe auta i moze pod jakis supermarket by stanąć, :roll:

Posted

tutaj też napiszę

[B]na moim koncie jest 40 zł na karmę od Paulinken - Paulina S. z Bydgoszczy
i 20 zł za paczkę od Grzenka - Marzena F. Rzeszów

ponieważ nie ma więcej chętnych na przesłanie paczki tak jak oferowałam a także na karmę to jedyna wpłata to, kupię karmę, i poproszę aby Ania z Agatą zabrały to przy okazji ode mnie na Bogatynię bo nie opłaca mi się jechać z taką ilością ... taki wyjazd to 30 zł na paliwo[/B]