lolka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='docha']a weekend ma znowu lać... lolka, jak Wam pomóc? my opieramy się na waszej wiedzy. Ja dołożyłam się do paszy przewożonej przez fioneczkę, ale to wszystko jest kroplą w morzu.[/QUOTE] ja sama nie wiem jak to ogarnąć.......przede wszystkim muszę się skupić na dokarmianiu tych zwierzaków z najbardziej zalanych domów(ale karmy brak).... w wyniku tych zniszczeń domów to nie jest dokarmianie na najbliższy tydzień , nie wiem ile to potrwa ale na pewno do czasu aż ludzie odbudują wszystko .....potem muszę pomyśleć o budach...i koniecznie zając się tym psem z połamaną łapą, od poniedziałku będziemy miały z Kasią dyżury przy zmianach opatrunków....... o wałęsających się po powodzi psiakach nie wspomnę lecz na pierwszym miejscu, karma, karma, karma.. tak samo jest u Beaty w Bogatyni, .... najgorsze że konsekwencje tej powodzi zwierzęta bardzo odczują i to długoterminowo....miodu nie miały a teraz to już wogóle będzie dramat......już widzę tą zimę w tych przegniłych budach Quote
furciaczek Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Cholera moze przed zima jakas akcja wieksza z tymi budami?? Nie wiem...ehh Quote
lolka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 ehh.......najważniejsze, że Ecia się znalazła Quote
docha Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 lolka, jak to teraz jest z dostawą karmy? Magda miała kontakt z fionką, ale jutro wyjeżdża na drugi koniec Polski. Czy te dostawy macie płynne i z kim się kontaktować w celach dorzucania się do skarbonki? Quote
Agnezia Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 dziewczyny a może w przyszłym miesiącu warto wystartować w konkursie krakvetu? Quote
lolka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='docha']lolka, jak to teraz jest z dostawą karmy? Magda miała kontakt z fionką, ale jutro wyjeżdża na drugi koniec Polski. Czy te dostawy macie płynne i z kim się kontaktować w celach dorzucania się do skarbonki?[/QUOTE] ja dostałam karmę od Mirka z bolesławca i raz przywieźli mi fajowi ludzie z jeleniej góry, strażacy z bolesławca nakarmili dzisiaj konie i drób........a ja rozwiozłam po kilka puszek i worku do ok 17 domów .......z tym że ja nie jestem z Bogatyni, pomagam Leśnej i okolicznym wioskom Quote
aanka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 lolka , mogę dostarczyć trochę karmy , jestem z Bolesławca , jakieś 8 kg. suchej na razie i ze 4 puszk i. .......tylko ,gdzie , kiedy i komu . Quote
lolka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='aanka']lolka , mogę dostarczyć trochę karmy , jestem z Bolesławca , jakieś 8 kg. suchej na razie i ze 4 puszk i. .......tylko ,gdzie , kiedy i komu .[/QUOTE] dziękuje :)....podam na PW tel do Mirka z bolesławca który tu nas wspiera i przywozi rożne skarby, Quote
Kateczka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 ja mam ze 4 paczki suchej pedegre , z 8 saszetek...i otwartą paczkę dog chowa...niewiele...:( no i troche daleko....ale może jakoś się przyda....może komuś po drodze?? Quote
furciaczek Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='Kateczka']ja mam ze 4 paczki suchej pedegre , z 8 saszetek...i otwartą paczkę dog chowa...niewiele...:( no i troche daleko....ale może jakoś się przyda....może komuś po drodze??[/QUOTE] Ania z poznania bedzie jechac, pisz do niej moze bedzie mogla odebrac :) Quote
aanka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Lolka dzięki , skontaktuję się z Markiem.........:p Quote
Kateczka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 tylko powiedz, która i kiedy to może coś więcej zorganizuję..... Quote
furciaczek Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='Kateczka']tylko powiedz, która i kiedy to może coś więcej zorganizuję.....[/QUOTE] Nik na dogo...ania z poznania , mozesz w tej sprawie tez do agaga21 pisac ( pierwszy post poprzednia strona ) :) Quote
Alicja Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='Kateczka']tylko powiedz, która i kiedy to może coś więcej zorganizuję.....[/QUOTE] taki nick Ania z poznania , ma dziewczyna , poszukaj w 1 poście albo na wątku Quote
Kateczka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 gapa nie doczytałam...przepraszam.... juz wszystko wiem :D mam trochę czasu wiec zrobie co się da:roll: Quote
JOMA Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 [B][COLOR=Red]Transport Fundacji SOS stoi w miejscowości Zawidowo - Beata z Opolna proszona o odebranie telefonu ! [/COLOR][/B] Quote
furciaczek Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 [quote name='JOMA'][B][COLOR=Red]Transport Fundacji SOS stoi w miejscowości Zawidowo - Beata z Opolna proszona o odebranie telefonu ! [/COLOR][/B][/QUOTE] Dobijajcie sie, wyslijcie sms...ona teraz sami wiecie jak zalatana...mam nadzieje ze szybko uda sie z nia skontaktowac. Udalo mi sie do niej dodzownic, juz sie z Wami kontaktuje...zasiegu nie miala ;) Quote
JOMA Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 tak, mają dzwonić do lolki ale jeszcze jakiś Marek był - szukam w postach Quote
furciaczek Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 [quote name='JOMA']tak, mają dzwonić do lolki ale jeszcze jakiś Marek był - szukam w postach[/QUOTE] Betka juz do Was dzwoni, chodzi o Marka czy Mirka?? No nic trzymam kciuki zeby wszystko sprawnie poszlo :) Quote
JOMA Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 ok, już wszystko dobrze - dogadali się - dziękuję za pomoc :loveu: jak będzie chwila to dobrze by było w pierwszym poście napisać [B]nicki+nr-y tel+miejscowości[/B] Quote
furciaczek Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 [B]" Katarzyna Szelejak Mam gorąca prośbę - jeśli ktokolwiek jedzie do Bogatyni (o ile można tam dojechać bezpośrednio, bo niestety nie wiem) bardzo proszę by skontaktował się z panią Danutą Barkiewicz. To starsza pani, która mieszka przy ulicy Bojowników 25. Dopiero w weekend dojedzie do niej córka, a póki co ta pani jest sama. Woda zmyła je...j cały dom. Boimy się, że jak tak dalej pójdzie to załamie się zupełnie. Bardzo prosiłabym o skontaktowaniesię z nią i poprostu podniesienie jej na duchu. Z góry dziękuję."[/B] Quote
daria1990 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 masakra jakaś.....:shake: ja dałam wczoraj Mirkowi sporo ciuchów i dla dzieci i dla dorosłych:( moj tato ma w niemczech u siebie w pracy we Frankfurcie rzuci hasło pomocy, ale niewiem z jakim bedzie to skutkiem, mam nadzieje, że sporym, moja ciocia ma w niemczech jeszcze popytac we wsi swojej tesciowej, ale to tez jeszcze sie zobaczy, ja pytam kogo moge, sama zbiórke chcialam zrobic, ale Dziś jade do berlina, wracam w środę, może w czwartek mame namówie na jakąs zbiórkę, jeśli macie jakieś plakaty to przyslijcie mi na maila, [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] wtedy bym druknela na szybe auta i moze pod jakis supermarket by stanąć, :roll: Quote
fioneczka Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 tutaj też napiszę [B]na moim koncie jest 40 zł na karmę od Paulinken - Paulina S. z Bydgoszczy i 20 zł za paczkę od Grzenka - Marzena F. Rzeszów ponieważ nie ma więcej chętnych na przesłanie paczki tak jak oferowałam a także na karmę to jedyna wpłata to, kupię karmę, i poproszę aby Ania z Agatą zabrały to przy okazji ode mnie na Bogatynię bo nie opłaca mi się jechać z taką ilością ... taki wyjazd to 30 zł na paliwo[/B] Quote
furciaczek Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Fioneczko ja wysylam ja wysylam jeszcze paczki!! Odemnie i od Igielki...a sporo bedzie tego, musze tylko te moje zwazyc itd wiec wieczorem maile poleca :) Quote
Recommended Posts