Jump to content
Dogomania

Rusza zbiórka na karmę i pomoc dla psów z powodzi z Bogatyni i Zgorzelca oraz Leśnej

Recommended Posts

• Replies 415
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem :)
U mnie sprawa wygląda tak: jeżeli chodzi o jakiś punkt np. w sklepie, no to nie mam takich znajomych. Jak będzie potrzeba, to mogę u siebie w domu, jak ktos przyniesie lub przyśle. Mój mąż jeździ średnio raz w tygodniu do zgorzelca, więc mógłby zawieźć. Mamy tylko osobowe kombi, więc siano odpada. Teraz będzie jechał pod koniec tygodnia z tego, co wiem. Wcześniej z ewentualnym dowozem to kiepsko, bo auto trzeba zatankować, a ja czekam na wypłatę, a ta będzie gdzieś za tydzień. Jak ktoś ma, to niech mi podeśle na mail'a jakiś plakat, to zaniosę do lecznic w pobliżu.

Posted

[LEFT]Mirek drukował tylko takie zwykłe z treścią jak u niego na stronie - dawaliśmy tylko na nas namiary, bo to w okolicy. Dopisaliśmy, że sa w TOZ;ie, bo nie wygląda to na naciągactwo
[/LEFT]
[CENTER][B][COLOR=#ff0000]Potrzebna pomoc dla zwierząt, które ucierpiały w powodzi!!![/COLOR][/B][/CENTER]
[CENTER][B][COLOR=#ff0000]Brakuje siana, paszy, karmy dla psów, kotów i innych zwierząt!!![/COLOR][/B][/CENTER]
[CENTER][B][COLOR=#ff0000]Leśna 601-079-807 Agnieszka - TOZ , Bogatynia [/COLOR][/B][B][COLOR=#ff0000]660-795-327 Beata - TOZ[/COLOR][/B][/CENTER]
[CENTER][B][COLOR=#ff0000]lub za naszym pośrednictwem 698-213-229 w Bolesławcu, Lwówku, lubaniu itd.
[/COLOR][/B][LEFT]
[url]http://www.psieszkolenie.pl/[/url]

Mirek najprawdopodobniej dzisiaj dowiezie do Agnieszki do Leśnej trochę ubrań i ja kupie z naszej skarpety 2 worki karmy na już.
Caelestis masz ten sam numer, co wtedy? Jak się trochę uzbiera to będziemy kombinować. Na razie Aga nie miała jakies lawiny telefonów, ale kazała szukać punktu

[/LEFT]
[B][COLOR=#ff0000]
[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]
[/COLOR][/B][/CENTER]

Posted

to już zapisuję, bo mam inny;) jak coś będzie to dam znać, w razie wojny Mirek mówi, ze ma samochód terenowy i może służyć pomocą z dojazdem w trudny teren, ma też przyczepę dość dużą. W najbliższej okolicy skupiliśmy się na darach rzeczowych, pieniądze na konto Fundacji tylko, aby nie było niejasności później.

Posted

Cioteczki, a będziecie wieźć te dary dla zwierząt w tamte rejony? ja mam dużo darów rzeczowych dla ludzi, nie wiem czy Wam nie dać ich przy okazji (?). W tym dla Pani Joli są.

Posted

na razie banerki, może się przydadzą

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/190575-Rusza-zbi%C3%B3rka-na-karm%C4%99-i-pomoc-dla-ps%C3%B3w-z-powodzi-z-Bogatyni-i-Zgorzelca-oraz-Le%C5%9Bnej"][IMG]http://dogo.egonet.pl/banery/bogatynia1.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/190575-Rusza-zbi%C3%B3rka-na-karm%C4%99-i-pomoc-dla-ps%C3%B3w-z-powodzi-z-Bogatyni-i-Zgorzelca-oraz-Le%C5%9Bnej"][IMG]http://dogo.egonet.pl/banery/bogatynia2.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='__Lara']Cioteczki, a będziecie wieźć te dary dla zwierząt w tamte rejony? ja mam dużo darów rzeczowych dla ludzi, nie wiem czy Wam nie dać ich przy okazji (?). W tym dla Pani Joli są.[/QUOTE]
Lara to amikat i Joma będą wiedziały kiedy,

dla lolki na jutro jest 60kg karmy dl apsów i 2 dla kotów, oraz ciuchy, Mirek jutro zawiezie. ja pomykam na razie, jutro będę

Dzięki Selenga

Posted

Moze i Tu sie przyda

Odlam DPD - rzetelnie i tanio-kurier nazywa się 4logis - ich stronka internetowa [url]http://www.4logis.pl/pl[/url]
no i działa dokładnie jak DPD (tylko ludzie prywatni mogą wysyłać paczki) bo to ich kurierzy wożą paczki.
Reklama no ale warto spojzec na cennik, zawsze to troszke taniej.
Wszystkie kwestie apropo przesyłki załatwia się internetowo - drukuje się list przewozowy a płaci przez internet - kurier przyjeżdża (do 17) i odbiera paczkę - można też ją samemu zawieźć do lokalnego oddziału DPD.
Info o statusie paczki dostajemy na maila a paczka jest na następny dzień u odbiorcy.

cennik:
[IMG]http://a.imageshack.us/img401/6740/cennik4logis.jpg[/IMG]

Posted

Mirek dzisiaj zawiezie rzeczy do Lolki, ona jest w temacie Leśnej i okolic. Beata ma dzisiaj foty porobić, a Sławek nam się nawet zalogował, kopiuję z naszego wątku

No hej. Tutaj Beata i Sławek B z Bogatyni. Współpracujemy z Magdą Z i Lolką. Bardzo potrzebna jest karma dla psów i kotów ( na CITO!!!) poszkodowanych w wyniku powodzi. Potrzeby przerastają nasze dotychczasowe możliwości. Szukamy domów dla ponad 20 kotów w wieku od 2 do 4 miesięcy uratowanych z powodzi. W Bogatyni i okolicach jest pełno wałęsających się głodnych psiaków i kotów. Władze naszego miasta przewidują pomoc dla ludzi nie myśląc o zwierzętach. Ludzie, którzy uratowali swoje zwierzęta nie mają czegokolwiek, aby je nakarmić. DRAMAT!!!! Kontakt telefoniczny: 660 795 327

Potrzebna jest mi osoba z miau - chodzi o te koty, o których pisze Sławek, sa to same kociaki, zaarz wrzucę foto szczeniaka- ma dt na 2 dni

Posted

Kasieńko własnie z koleżanką z ARMiR rozmawiałam - chyba izby rolnicze organizowały pomoc dla rolników, jak masz chwilę to zorientuj się proszę w tych okolicznych i może trzeba do nich zadzwonić, przynajmniej te gospodarskie zwierzaki by coś dostały

Posted (edited)

Propozycja przesyłki darów od Fioneczki - mieszka w Zgorzelcu i może do Beaty dowieźć do Bogatyni

[B]odnośnie paczek z Polski to mam pomysł

firma w której pracuję ma podpisaną umowę z Kolporterem - paczka do 30 kg o wymiarach których trzy boki nie przekraczają 210 cm to koszt ok 19 zł
z tym że paczki musiałyby trafić do mnie do firmy a dopiero ja zawiozłabym je do Bogatyni znaczy do Beaty i Sławka bo taki jest chyba plan

jesli to dobrre rozwiązanie to możemy tak zrobić

dowiadywałam się ostatnio jakie są ceny przesyłek w innych firmach ... najtaniej to 50 zł, wiekszość firm kurierskich nie współpracuje z osobami prywatnymi

Edit : wyglądałoby to mniej więcej tak
podałabym adres str na której składa się zamówienie
osoby chętne do wysłania paczki musiały by złożyć zamówienie podając adres doręczenia do miejsca w którym pracuję / na moje konto wysłać kwotę za paczkę żebym mogła później za nie wszystkie zapłacić
ja zebrane paczki zawiozę osobiście do Beaty (nieodpłatnie, tylko w ten sposób póki co mogę pomóc)
na wątku wstawiłabym rozliczenie z transportu przesyłek (szef zadeklarował że część płatności za paczki może wziąć na siebie, tak więc jakaś suma by została z pieniędzy przelanych na płatność)
można by przekazać te pieniądze na karmę dla psów np

[/B][COLOR=Red][U][B]wyglądało by to jednak tak[/B][/U]

osoba chętna do wysłania paczki "przeze mnie" musiałaby złożyć zamówienie jednak na mój adres mailowy (nie przez str firmy)
informacje w mailu:
1. Osoba nadająca
2. przybliżona waga (paczki do 30 kg mają cenę ok 19 zł cięższe są dużo droższe)
3. Paczka musi mieścić się w wymiarach 210 cm (dodajemy trzy boki) powyżej cena wzrazta bo gabaryt sobie liczą
4, kiedy paczka będzie gotowa do odbioru
5. co znajduje się w paczce : art. spozywcze, art przemysłowe, odzież

na paczce adres nadawcy i odbiorcy (moja firma)

w mailu zwrotnym podam adres firmy i nr konta do wpłaty za przesyłkę
[/COLOR]

Edited by magda z.
Posted

[quote name='paulinken']Ja bym chciała zamówić karmę dla powodziaków, ale jak im to przesłać, skoro tam nic nie jeździ?[/QUOTE]

Są dwie opcje - do Bogatyni przez fioneczkę, post wyżej, albo do Beaty na prywatny adres, chyba kurierem trzeba, dlatego opcja fioneczki najkorzystniejsza
do Lesnej - przez kasia310, mieszka w bliskiej okolicy Leśnej, lub ewentualnie do B-ca do mnie lub Mirka, bo znajomi na jescze raz przygotuja dary i karme i dla ludzi też - lolka będzie na miejscu dysponowac, bo zna mieszkańców i wie kto jak ucierpiał i co potzrebuje

Obie dziewczyny sa w TOZ