madziara1983 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [quote name='magda z.']huskich od początku przez schron przewinęło się już kilkanaście, jakaś masakra z tymi psami, ludzie nabrali, nie mieli pojęcia co to za specyfika i teraz od groma psów w typie siedzi w schronie i cierpi, zamknięte na małej przestrzeni bez ruchu. Co do tego Miska to pewnie wet będzie decydował, w schronie jest teraz kilka psów po wypadku, jeden z nich ma pekniętą miednicę. Wyroków nie ma, ale zobaczymy co z nim tak naprawdę jest. Weterynarz jutro jest w schronie chyba, bo dojeżdża ze Zgorzelca 2 razy w tygodniu.[/QUOTE] No właśnie a ten Misio duży wygląda na starego :-( ehh miał obroże ,może miał chipa ehh czekam na jakieś wieści jeśli trafi do schronu . Quote
Megi428 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Hej Melduję że "moja" Sunia ma się dobrze, szaleje, moi synowie są zachwyceni, reaguje komicznie na "kici kici", jedynie na spacerach ciągnie smycz i szuka, ręka boli po takiej wyprawie :) Byłam dzisiaj u weterynarza aby odczytać chipa - tak radził Kierownik schroniska - niestety psinka nie ma chipa :shake:, rozwiesiłam ogłoszenia, widziałam ogłoszenie na z-info - dzięki :) i czekamy czy ktoś się zgłosi po naszą psinkę, a jest naprawdę kochana:lol: Dzisiaj o 3.30 rano zrobiła mi pobudkę bo chciała siusiu i na wpół przytomna leciałam z psiną żeby załatwiła swoje sprawy :p Pozdrawiam serdecznie Quote
JOMA Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [B]Alicja[/B] - w sprawie darów podawajcie kontakt do [B]kuba123 [/B]- PW lub telefon do niej: [B]791 695 574[/B] Quote
Alicja Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='JOMA'][B]Alicja[/B] - w sprawie darów podawajcie kontakt do [B]kuba123 [/B]- PW lub telefon do niej: [B]791 695 574[/B][/QUOTE] oki , to zadzwonię , bo pisałam na GG ale bez odzewu , a szkoda by było Quote
magda z. Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 [quote name='Megi428']Hej Melduję że "moja" Sunia ma się dobrze, szaleje, moi synowie są zachwyceni, reaguje komicznie na "kici kici", jedynie na spacerach ciągnie smycz i szuka, ręka boli po takiej wyprawie :) Byłam dzisiaj u weterynarza aby odczytać chipa - tak radził Kierownik schroniska - niestety psinka nie ma chipa :shake:, rozwiesiłam ogłoszenia, widziałam ogłoszenie na z-info - dzięki :) i czekamy czy ktoś się zgłosi po naszą psinkę, a jest naprawdę kochana:lol: Dzisiaj o 3.30 rano zrobiła mi pobudkę bo chciała siusiu i na wpół przytomna leciałam z psiną żeby załatwiła swoje sprawy :p Pozdrawiam serdecznie[/QUOTE] fajnie, ze jest grzeczna, może własciciel ja wypatrzy. Lolka teraz organizuje się z budami - dostała na to pieniądzory od niemieckich znajomych, wykonawcę znalazła zaprzyjaźniona osoba pomagająca psom w okolicy. Z tego co wiem to około 10 sztuk powinno wyjść. Wczoraj psinki przeszły odrobaczenia i odpchlenia. Madziara dzięki za ogłoszenie miśka na zinfo - moze ktoś rozpozna - w Bogatyni Beata ma cała sieć denunzjatorów, juz tak chyba ze 3 psy odnalazły dom, tylko, że tam mozna komentować. Kiedyś babce staruszek poszedł w miasto, a tam sąsiadka - wzięła sobie pani nowego psa i adres cały podała;) Quote
diana79 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 zapraszam na bazarek dla powodzian myszki i klawiatury firmowe :lol: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/192046-firmowe-klawiatury-i-myszki-dla-psiak%C3%B3w-z-powodzi-w-Bogatynii-do-09.09.?p=15300846#post15300846[/URL] Quote
emilia2280 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='magda z.']Lolka teraz organizuje się z budami - dostała na to pieniądzory od niemieckich znajomych, wykonawcę znalazła zaprzyjaźniona osoba pomagająca psom w okolicy. Z tego co wiem to około 10 sztuk powinno wyjść. Wczoraj psinki przeszły odrobaczenia i odpchlenia. [/QUOTE] Odnosnie bud, nie zapomnialam i czekam na oferté z tartaku. Jesli Lolka ma dojscia do tanich wykonawców, zapytaj proszé ile kosztuje wykonanie 1 budy z dostarczonego przez nas materialu. Bédé bardzo wdziéczna. Mamy propozycjé ZuziM i 2 innych chétnych TZtów, to tez pamiétam, ale nie mozemy pojedynczych osób pracujácych, narazic na wykonanie ilustam bud. Quote
lolka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='emilia2280']Odnosnie bud, nie zapomnialam i czekam na oferté z tartaku. Jesli Lolka ma dojscia do tanich wykonawców, zapytaj proszé ile kosztuje wykonanie 1 budy z dostarczonego przez nas materialu. Bédé bardzo wdziéczna. Mamy propozycjé ZuziM i 2 innych chétnych TZtów, to tez pamiétam, ale nie mozemy pojedynczych osób pracujácych, narazic na wykonanie ilustam bud.[/QUOTE] nie mam nikogo kto zechciałby robić budy z dostarczonego materiału.......dla mnie budy jadą spod zielonej góry, po 250 zł za sztukę.....nie wiedziałam je na oczy bo facio robi je teraz specjalnie dla nas, są ocieplane i na duże psiaki.......w niedzielę ktoś tam będzie aby to wszytko obejżeć Quote
emilia2280 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='lolka']nie mam nikogo kto zechciałby robić budy z dostarczonego materiału.......dla mnie budy jadą spod zielonej góry, po 250 zł za sztukę.....nie wiedziałam je na oczy bo facio robi je teraz specjalnie dla nas, są ocieplane i na duże psiaki.......w niedzielę ktoś tam będzie aby to wszytko obejżeć[/QUOTE] Dziéki za info Lolka. W takim razie to jest jeszcze do ustalenia- wykonawca lokalny. Pogrzebié w internecie i poszukam co macie w okolicy za rzemieslników. To jest Lesna kolo czego? Quote
magda z. Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 lesna obok lubania, woj. dolnośląskie, obok też jest świeradów Quote
emilia2280 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='magda z.']lesna obok lubania, woj. dolnośląskie, obok też jest świeradów[/QUOTE] Dziéki MAgda. Quote
Megi428 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Hej Dziewczyny że tak się spytam, gdzie najczęściej psy mają chipy??? czy tylko w okolicach karku? czy mogą mieć w innym miejscu? Quote
lolka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='emilia2280']Dziéki za info Lolka. W takim razie to jest jeszcze do ustalenia- wykonawca lokalny. Pogrzebié w internecie i poszukam co macie w okolicy za rzemieslników. To jest Lesna kolo czego?[/QUOTE] Emilia szukałam, szukałam i nie znalazłam chętnych...tzn za przystępną cenę. .....Leśna jest w okolicy jeleniej góry, zgorzelca, lubania, bogatyni, bolesławca Quote
kuba123 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='Alicja'][SIZE=3][COLOR=Black][B]dziewczyny ..byłyście już w Bogatyni czy jeszcze pojedziecie ?? Mam namiary na babeczkę z Piekar Śląskich która chciala przekazać Karmę[/B][/COLOR][/SIZE][/QUOTE] może przywieźć karmę Quote
Alicja Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='kuba123']może przywieźć karmę[/QUOTE] [COLOR=Navy][B]podam jej nr telefonu do Ciebie i się umówicie[/B][/COLOR] , chciałam Ci posłać namiary na GG ale nie odpowiadasz na moje pisanie :roll: Quote
magda z. Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 [quote name='Megi428']Hej Dziewczyny że tak się spytam, gdzie najczęściej psy mają chipy??? czy tylko w okolicach karku? czy mogą mieć w innym miejscu?[/QUOTE] najczęściej lewa łopatka, ale zdarzają się przypadki, ze czip wędruje, dlatego najlepiej objechać czytnikiem całego psa;) Quote
Megi428 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='magda z.']najczęściej lewa łopatka, ale zdarzają się przypadki, ze czip wędruje, dlatego najlepiej objechać czytnikiem całego psa;)[/QUOTE] magda dzięki, to chyba jeszcze raz z Suńką pójdę do innego weterynarza bo ten u którego byłam to tylko w okolicach obroży sprawdził, a ona biedna na spacerach tak węszy i szuka że aż mi jej szkoda, chociaż szkoda by było też się z nią teraz pożegnać bo naprawdę kochana psina jest. Quote
magda z. Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 [quote name='Megi428']magda dzięki, to chyba jeszcze raz z Suńką pójdę do innego weterynarza bo ten u którego byłam to tylko w okolicach obroży sprawdził, a ona biedna na spacerach tak węszy i szuka że aż mi jej szkoda, chociaż szkoda by było też się z nią teraz pożegnać bo naprawdę kochana psina jest.[/QUOTE] straż miejska chyba też ma czytnik, możesz u nich spróbowac na spokojnie. Trzymam kciuki. Quote
Megi428 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='magda z.']straż miejska chyba też ma czytnik, możesz u nich spróbowac na spokojnie. Trzymam kciuki.[/QUOTE] Straż miejska u nas nie ma niestety czytnika bo pytałam, ale byłam u innego weterynarza dzisiaj - sprawdził całą - nie ma chipa, ale założyliśmy książeczkę zdrowia, zaszczepiliśmy p/wściekliźnie, odrobaczona i jeszcze mam kropelki na pchełki do zaaplikowania i jest póki co nasza :), jeśli ktoś się odezwie to będzie przykro i smutno, ale jeśli zostanie u nas to mamy psiaka "czystego" i bezpiecznego i skoro będzie nasza to za jakiś miesiąc dostanie chipa w prezencie :p żeby już nie była niczyja :) Quote
magda z. Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 super Megi, jesteście wspaniali, z tego co wiem to w Bogatyni czipy są za darmo. Oby Wam się zdrowo niunia chowała, kierownik w razie zaistnienia takiej potrzeby ma do Ciebie namiary, najwidoczniej nikt jej nie szuka. Jest kilka osób z okolic, jakby były ogłoszenia to by pewnie wypatrzyli. Quote
Megi428 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Magda wspaniała to jest Suńka - zawróciła nam w głowach dosłownie, a ogłoszenia rozwiesiłam, na e-Bogatynia też dałam, no i jedna z was na z-info i oby (trochę egoistyczne no ale cóż :) ) nikt się po nią nie zgłosił, a chipy faktycznie są u nas darmowe. A w ogóle to cieszę się że znalazłam wasz wątek - jesteście wspaniałe/li że troszczycie się o zwierzaki. Często pomaga się ludziom - ja również wynosiłam co mogłam z domu, całą masę ubrań, ręczników itp. ale zwierzaki są zagubione, a Suńka zaczyna nas traktować jak swoich - szczeka już na obcych i mimo że łagodna jak baranek to szczerzy zęby :) A powiem jeszcze że ja zawsze byłam przeciwna psinie w domu - bo to jednak obowiązek ale jak zobaczyłam Suńkę to przepadłam i zabrałam ją do siebie. Chyba tak miało być że miała się zgubić i trafić na nas a my na nią ha ha. Mam nadzieję że nie macie mi za złe że tak się chwalę co u Suńki ale zwariowałam na jej punkcie dosłownie :) Quote
kuba123 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 psiak, którego zabraliśmy od Beaty dostał imię HOMER jest bardzo wystraszony, biedak nie wie co się nim dzieje Quote
OLUTKA55 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='Megi428']Magda wspaniała to jest Suńka - zawróciła nam w głowach dosłownie, a ogłoszenia rozwiesiłam, na e-Bogatynia też dałam, no i jedna z was na z-info i oby (trochę egoistyczne no ale cóż :) ) nikt się po nią nie zgłosił, a chipy faktycznie są u nas darmowe. A w ogóle to cieszę się że znalazłam wasz wątek - jesteście wspaniałe/li że troszczycie się o zwierzaki. Często pomaga się ludziom - ja również wynosiłam co mogłam z domu, całą masę ubrań, ręczników itp. ale zwierzaki są zagubione, a Suńka zaczyna nas traktować jak swoich - szczeka już na obcych i mimo że łagodna jak baranek to szczerzy zęby :) A powiem jeszcze że ja zawsze byłam przeciwna psinie w domu - bo to jednak obowiązek ale jak zobaczyłam Suńkę to przepadłam i zabrałam ją do siebie. Chyba tak miało być że miała się zgubić i trafić na nas a my na nią ha ha. Mam nadzieję że nie macie mi za złe że tak się chwalę co u Suńki ale zwariowałam na jej punkcie dosłownie :)[/QUOTE] Nie nikt sie nie dziwi temu co piszesz bo przecierz tu sa dogoMANIACY Quote
magda z. Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 [quote name='kuba123']psiak, którego zabraliśmy od Beaty dostał imię HOMER jest bardzo wystraszony, biedak nie wie co się nim dzieje[/QUOTE] Niuniulek bidny, ale miał szczęście, ze na Was trafił:) Megi podeslę Ci watek dłużyński, tam siedzimy częściej, ten powstal na okazję nieszczęścia powodzi. Bardzo się cieszę, ze sunia znalazła Takich ludzi:) Quote
JOMA Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Hi, hi - fakt tu sami MANIACY DOGOWI :painting: :painting: :painting: Quote
Recommended Posts