Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nadzieję,że wszystko o.k.W sobotę chwilę rozmawiałam z nową panią Petry i mają małe problemy z przystosowaniem suni do nowych warunków,ale wiadomo,że tu trzeba czasu i cierpliwości.Mam nadzieję,że niebawem zobaczymy tutaj fotki z usmiechnietym pycholem Petry;)

Posted

Dostałam maila,że nowy dom Petry juz nie chce!!!
Powody są takie:
-sunia jest za duża
-goni kota
-szczeka i piszczy jak zostaje sama
-nie chce być w domu tylko w ogrodzie
-wykopuje kwiatki
-nie przypadła do serca seniorce

Szkoda,że decyzja o adopcji psa ze schroniska nie była przez ta rodzinę przemyślana w 100%

Posted

marchewa, myslisz ze nie potrzebuja ci ludzie szkoleniowca? że to nic nie da? służymy rada, TZ sie tym zajmuje... choćby telefonicznie może poradzić... szczekanie i piszczenie to normalne... to, ze nie chce byc w domu to tez chyba zrozumiałe...? jest... lato?

boje sie, ze wszystko rozbija sie o to, ze im sie odwidziało i szukaja byle wymowki nie chcac pracowac... super... szkoda, ze ludziom i psu zawaracali dupy... - za to powinny byc pieniezne kary. teraz powinni płacić za choćby 1 miesiąc pobytu w hotelu.

Posted

Moja Minia po zabraniu ze schroniska kopała mi w ogrodzie takie wielkie rowy,że wojsko mogło w nich spokojnie odbywać ćwiczenia,ale ja wiedziałam,że biorąc psa z przeszłością liczę się z różnymi zachowaniami,pies wróżnie odreagowuje stres,ale dla mnie ważniejsza była psica niż kwiatki w ogrodzie.Tutaj jest odwrotnie..............
Ja mam wrażenie,że Petra od początku nie spodobała się mamie tej Pani.Po 2 dniach za dużo jest pretensji do zachowania Petry,mimo iż sunia jest jeszcze mocno zestresowana nowym miejscem,podróżą itp,ale jak ona ma się tam zachowywać,jak jest przez niektórych niechciana?
Bardzo mi jej szkoda,że musi przez to przechodzić.

Posted

Dziewczynie jest szkoda oddawać sunię,chce ją nawet zabrać do weta i szukać nowego domku,ale niestety jak się szuka psa to trzeba mieć pewność,że wszyscy domownicy tego chcą.

Posted

O kurcze, chciałam już pisać , że chętnie umówie się na wspólny spacer z nowymi właśccielami bo tez mam psa w typie owczarka austarlijskiego.
W związku z tym przeklejem go do forum owczarków australijskich.

Posted

Straszne są dla zwierząt adopcje ,które okazują się błędne,kolejna trauma dla suni.Nam z kolei jest przykro ,że naraziłyśmy sunię na takie przeżycia,pani sama ją wybrała ,na zdjęciach widać było ,że nie jest to maleńki pies .Teraz okazała się za duża ,wiadomo przecież ,że owczarki australijskie nie są maleńkie tym bardziej berneńczyki ,sama mam bernusię to wiem.Szkoda ,że pani nie zdawała sobie sprawy iż mogą się pojawić drobne kłopoty.Ja po swoich kocich małych tymczasach nie mam prawie kwiatów w domu ,bo je poobgryzały ,zrzucały doniczki,ale nie miało to znaczenia bo ja każde z nich kochałam i straty w rzeczach nie były istotne .Rozumiem ,że pani ta musi liczyć się z opinią innych domowników ,szkoda tylko ,że wcześniej nie było to dokładnie przemyślane.Teraz musimy zrobić wszystko co można aby sunia znalazła domek ,który zakocha się w niej a nie w jej zdjęciu.

Posted

malami napisał(a):
O kurcze, chciałam już pisać , że chętnie umówie się na wspólny spacer z nowymi właśccielami bo tez mam psa w typie owczarka austarlijskiego.
W związku z tym przeklejem go do forum owczarków australijskich.

Dzięki.Ja wykupiłam suni ogłoszenia,może jakiś domek ją wypatrzy.

Dobra wiadomość jest taka,że dziewczyna nie chce oddać suni do schroniska,Petra może u niej zostać do czasu znalezienia nowego domu.Dziewczynie nie jest jej łatwo w tej sytuacji,ale nie może zostawić Petry na stałe u siebie dlatego pilnie szukamy domku dla suni.

Posted

MartynaP napisał(a):
MARCHEWA tam z niektórych przyjdzie do ciebie link aktywacyjny,albo juz przyszedł
nie z wszystkich przychodzi ale ...;)

Ogłoszenia aktywowałam;)a pieniążki przelałam dzisiaj
;)

Posted

Petra zostaje w domku w Piasecznie na stałe:multi::multi::multi:
Pozwolę sobie skopiować maila z domku;

Witam,

Przepraszam, że nie odzywałam się w ostatnim czasie, miałam sporo
pracy w pracy i w domu przy suni, ale mam dobrą wiadomość - Petra
definitywnie zostaje z nami :)
Mama właściwie zmieniła zdanie już następnego dnia po tym jak
powiedziała, że nie może zostać, ale wolałam zaczekać i zobaczyć
czy
znów go nie zmieni. Wygląda na to że absolutnie nie zmieni, bo bardzo
polubiła Petrę. Do tej pory mówiła, że to "twój" pies, wczoraj
wymsknęło jej się w rozmowie "mój" pies :)
Może te zmiany zdania mojej mamy wydają się niezrozumiałe, ale długo
na ten temat rozmawiałyśmy i Petra na pewno zostaje.
Jeśli chodzi o zachowanie Petry to przydałaby nam się mała pomoc, bo
wprawdzie kota już tak bardzo nie goni i generalnie jest spokojniejsza
to jest kilka problemów, z którymi sami sobie raczej tak łatwo nie
poradzimy. Byłby wdzięczna za kontakt z kimś kto zajmuje się
szkoleniem psów. W tym tygodniu sunia zostaje pod opieką mamy i brata,
ponieważ jutro rano lecę do Belgii na szkolenie i wracam dopiero w
piątek wieczorem. Miałam nadzieję, że wyślą mnie tam dopiero za
tydzień czy dwa jak sunia już się bardziej zadomowi, ale niestety nie
mogę odmówić. Mama stwierdziła, że nie ma problemu i sobie poradzą.
W poniedziałek po pracy zabrałam sunie do weterynarza. Obejrzał zęby
Petry, stwierdził, że ułamany kieł nie wygląda dobrze i należy go
obserwować. Do rozważenia jest kwestia czy nie usunąć go przy okazji
usypiania suni do sterylizacji. Nie jest to łatwa sprawa, dlatego
należy się nad tym poważnie zastanowić. Jeśli chodzi o upławy, to
raczej jest to skutek niedawnego oszczenienia, ale powiedział mi na co
mam zwrócić uwagę w zachowaniu Petry. Jeśli jest to ropomacicze to i
tak nie leczy się tego inaczej niż przez sterylizację, którą planuje
jak tylko sunia zostanie odkarmiona i przyzwyczai się do nowego
miejsca.

Pozdrawiam
Ania

Posted

uffffffffffff
super!!!jednak dobre mialam przeczucia co do "Mamy" piszac Marchewie opinie od domu dla Petry, ze Pani Mama jest sceptyczna, ale z tych co sie zakochuja i swiata poza psem nie widza.

mimo wszystko 3mam kciuki!!!