wanda szostek Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 [url]http://info.siedlce.pl/index.php?option=com_marketplace&view=entry&catid=9&entry=6743:modziutka-sunia-w-typie-posokowca-rodezjana-amstaffa-[/url] Quote
wanda szostek Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Dzisiaj wpadła na kilka godzin Aneta. Z dobrych wiadomości to Aszka podobno wygląda pięknie, psy jak na razie mają się dobrze a ze złych to znowu od kilku dni w lesie błąka się pies w typie owczarka. Trudno coś powiedzieć , bo widać go tylko z daleka. Od ludzi ucieka. Coś ciąga za sobą tak jakby kawałek smyczy. Jest mocno wygłodzony. Wystawiła mu za ogrodzeniem miskę, to w nocy zjadł . Wczoraj śladów na świeżym śniegu nie widziała. Najgorzej to myśliwi, bo tam wszędzie wokół stoją ich ambony i co tydzień w piątek przyjeżdżają. Mają swój dom. Może poleci dalej do wsi. Quote
wanda szostek Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Aszka i pozostałe psy siedzą w budzie i wybiegają z niej tylko załatwić się i szybko zjeść. Nie dziwię się im, bo tam mrozy większe jak u nas a potęguje je jeszcze wiatr na tym wygwizdowie. Jak nie znajdą domów to konieczne będą budy z przedsionkami, aby zbijały wiatr. Chyba, że znalazł by się dom tymczasowy, który by je przyjął. Quote
wanda szostek Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Najbardziej te mrozy przezywa Maja. Maleńka, drobniutka trzęsie się z zimna i łapki podnosi. Próbowałam ją ubierać w kubraczek moich suń, ale żaden z nich nie pasuje,przekręca się na niej a potem zsuwa się aż spadnie. Nie wyszło też upinanie ocieplenia z szala. Quote
wanda szostek Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 [COLOR="darkred"]Mała Punia od sąsiada prosi o dom. Sąsiad chce się jej pozbyć.[/COLOR] Quote
Franca81 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Podrzucam! Potrzebny tymczas... tylko skąd go wziąść. Quote
wanda szostek Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 [quote name='Franca81']Podrzucam! Potrzebny tymczas... tylko skąd go wziąść.[/QUOTE] Punia jutro jedzie do mestudio na DT Quote
Franca81 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 :multi: super wieści !!!!!!!!!!!!!!! Quote
wanda szostek Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 [url]http://www.dogomania.pl/threads/222669-Mini-sunia-Punia-na-krowim-łańcuchu-chłop-chce-się-jej-pozbyć[/url]!!! Punia okazała się wielką niespodzianką. Totalnie mnie zaskoczyła i nie tylko mnie. Zaczynam podejrzewać, że kiedyś musiała być pieskiem domowym. Quote
enia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='wanda szostek']Najbardziej te mrozy przezywa Maja. Maleńka, drobniutka trzęsie się z zimna i łapki podnosi. Próbowałam ją ubierać w kubraczek moich suń, ale żaden z nich nie pasuje,przekręca się na niej a potem zsuwa się aż spadnie. Nie wyszło też upinanie ocieplenia z szala.[/QUOTE] no widzisz, dopiero teraz doczytałam.....czy ona jest większa od sznaucerki mini? bo może bym Ci wysłała dla niej listem kubrak? taki zwykły polarowy, żadna rewelacja...bo szyty przez nas. Quote
wanda szostek Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 [quote name='enia']no widzisz, dopiero teraz doczytałam.....czy ona jest większa od sznaucerki mini? bo może bym Ci wysłała dla niej listem kubrak? taki zwykły polarowy, żadna rewelacja...bo szyty przez nas.[/QUOTE] Ją trudno zmierzyć, bo się bardzo kręci . Szyja 27 cm, obwód za przednimi łapkami 37 cm i długość od karku po plecach 40cm. Wymiary na leżąco ściślejsze. Mam pytanie "Szyty przez nas" czyli przez kogo? Quote
enia Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 [quote name='wanda szostek']Ją trudno zmierzyć, bo się bardzo kręci . Szyja 27 cm, obwód za przednimi łapkami 37 cm i długość od karku po plecach 40cm. Wymiary na leżąco ściślejsze. Mam pytanie "Szyty przez nas" czyli przez kogo?[/QUOTE] przez domowników :) wieczorem pomierzę te nasze kubraki i zobacze co pasuje .. Quote
wanda szostek Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 (edited) [quote name='enia']przez domowników :) wieczorem pomierzę te nasze kubraki i zobacze co pasuje ..[/QUOTE] No zaskoczyłaś mnie. Ja się do tego przymierzałam. Nawet coś tam pozakupywałam. Jakąś formę miałam. Daru i serca do szycia jednak brak więc na tym się skończyło. Edited February 14, 2012 by wanda szostek Quote
wanda szostek Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 Dzisiaj mąż ledwo dojechał do Siedlec na rozbijanie kamieni. Szambo mu zamarzło , sedes pękł. Zawiewa strasznie. Nie wiadomo jak wróci. Pewnie nie podwiezie mnie już do weta, bo z każdą godziną droga będzie gorsza. No i nie naprawi mi drzwi, które się nie zamykają i muszę zamykać kluczem. Nie zdążył rano napalić i oby nic się nie stało przez tych kilka ładnych godzin. Borys i Aszka biedni bardzo teraz w sadzie. Widzę i słyszę jak ten wiatr tam hula i zawiewa. Teraz przyszło mi do głowy dlaczego może Borys przeprowadził się na puste siedlisko do sąsiada i tam gdzieś nocuje. Tam podwórko jest ze wszystkich stron zabudowane i nie ma takiego wygwizdowa, bo wiatr zbijają zabudowania. Quote
wanda szostek Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 [quote name='wanda szostek'] Teraz przyszło mi do głowy dlaczego może Borys przeprowadził się na puste siedlisko do sąsiada i tam gdzieś nocuje. Tam podwórko jest ze wszystkich stron zabudowane i nie ma takiego wygwizdowa, bo wiatr zbijają zabudowania.[/QUOTE] No i chyba zgadłam, bo wczoraj i Aszka tam nocowała. Gdzie oni tam nocują nie wiem. Chyba najcieplej to w stodole, bo pełna słomy i siana. Quote
enia Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 na pewno znaleźli bardzo dobre, zaciszne miejsce, zwierzaki są mądre :) poproszę adres na pw wyślę te kubraki, bo żaden na 100% nie ma wymiarów wyżej podanych przez Ciebie, ale jeden ciut mniejszy, drugi ciut większy ( ten szyty przez nas) może forma od niego podpasuje i na wzór uszyjesz coś podobnego...ale na pewno na któregos psiaka wykorzystasz go ps. w sedes trzeba wsypać kilo soli, oczywiście jeśli nie używamy go.... Quote
wanda szostek Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 [quote name='enia']na pewno znaleźli bardzo dobre, zaciszne miejsce, zwierzaki są mądre :) poproszę adres na pw wyślę te kubraki, bo żaden na 100% nie ma wymiarów wyżej podanych przez Ciebie, ale jeden ciut mniejszy, drugi ciut większy ( ten szyty przez nas) może forma od niego podpasuje i na wzór uszyjesz coś podobnego...ale na pewno na któregos psiaka wykorzystasz go ps. w sedes trzeba wsypać kilo soli, oczywiście jeśli nie używamy go....[/QUOTE] Enia wpierw maszyna zardzewieje jak ja coś uszyję. Sedesu nie da się teraz używać dobrze że chociaż wygódka jest i całe szczęście, że ja siedzę w domu i nie muszę z niej korzystać przy tej temperaturze i wietrzysku. Adres zaraz Ci wyślę, bo znowu chyba zbliża się fala mrozów. Ja właśnie wróciłam do domu zmarznięta. Quote
Franca81 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 [SIZE=2]Oby reszcie się tak poszczęściło jak szczeniakowi! ;)[/SIZE] Quote
wanda szostek Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 [quote name='Franca81'][SIZE=2]Oby reszcie się tak poszczęściło jak szczeniakowi! ;)[/SIZE][/QUOTE] A widziałaś jego zdjęcia? [IMG]http://img848.imageshack.us/img848/8171/48800495.jpg[/IMG][/QUOTE] Piękny chłopak. Quote
Franca81 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 [quote name='wanda szostek']A widziałaś jego zdjęcia? [IMG]http://img848.imageshack.us/img848/8171/48800495.jpg[/IMG][/QUOTE] Piękny chłopak.[/QUOTE] I nie tylko to zdjęcie widziałam. :evil_lol: Byłam na wątku u małego (tylko nie pisałam). Więc jestem na bieżąco. :loveu: Quote
wanda szostek Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 [quote name='enia']na pewno znaleźli bardzo dobre, zaciszne miejsce, zwierzaki są mądre :) poproszę adres na pw wyślę te kubraki, bo żaden na 100% nie ma wymiarów wyżej podanych przez Ciebie, ale jeden ciut mniejszy, drugi ciut większy ( ten szyty przez nas) może forma od niego podpasuje i na wzór uszyjesz coś podobnego...ale na pewno na któregos psiaka wykorzystasz go ps. w sedes trzeba wsypać kilo soli, oczywiście jeśli nie używamy go....[/QUOTE] Kubraczki dotarły. Bardzo ciotce eni dziękujemy. Ten maleńki na Majkę za krótki, pod szyją ledwo na siłę dopięłam, ale brzuszka ścisnąć nie dałam rady. W ten większy wlazła Toja i nawet jej do twarzy. Dobrze, że mrozy się skończyły i idzie ku wiośnie. Mniejszy kubraczek ma prosty krój i może posłużyć do wykroju. Quote
enia Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 a może temu mniejszemu zrobic na brzegach pętelki i guziki? zawsze parę centymetrów się powiększy....on faktycznie mały, na jakiegoś ratlera lub cziłałkę...... czerwony na Maje za duży? to może ją trza podtuczyc, hi hi...:) Quote
wanda szostek Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 [quote name='enia']a może temu mniejszemu zrobic na brzegach pętelki i guziki? zawsze parę centymetrów się powiększy....on faktycznie mały, na jakiegoś ratlera lub cziłałkę...... czerwony na Maje za duży? to może ją trza podtuczyc, hi hi...:)[/QUOTE] Ona na 5.03 ma umówioną sterylkę a po sterylce bez kontroli może się podtuczyć tylko wtedy na urodzie by straciła. Pomyślimy jak to zrobić. Jak te odejdą to może jakaś malizna jeszcze by się znalazła. Quote
enia Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 no i co u Was słychać? ktoś przybył, ktoś znalazł dom? :) Quote
wanda szostek Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 [quote name='enia']no i co u Was słychać? ktoś przybył, ktoś znalazł dom? :)[/QUOTE] Słychać ogólnie nie najlepiej. Wszystkie psy siedzą jak siedziały. Z ogłoszeń z netu żadnego zapytania. Z siedleckich, było jedno zapytanie o Aszkę. Nawet się już umawiałam z panem na zapoznanie z Aszką (choć ta adopcja mogłaby się nie powieść), ale nagle Pan urwał kontakt. Szukam kogoś, kto wystawiłby bazarek mam trochę różności. Quote
Recommended Posts