Avilia Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Zadzwoniła dzisiaj do mnie znajoma z Warszawy i powiedziała,że wczoraj znalazła młodą (ok.roczną) sunię w typie amstaffa.Sunia nie może u niej zostać.Ma czas do jutra!Inaczej znajoma będzie zmuszona odwieźć suńkę do schronu. Sunia wygląda na zadbaną,znajomej nie podobają się jedynie jej uszy. Treść maila od znajomej: Suka jest generalnie słodka, miła i serdeczna. Przy okazji ma kupę energii. Nie boi sie ruchu ulicznego i autobusów... Wygląda na to, że lubi dzieci... Na koty reaguje piszczeniem, niestety na konie gorzej, bo szczeka. Pamiętajcie, że nawet jeśli ktoś by się już znalazł żeby ją wziąć trezba człowieka uprzedzić, że (przynajmniej w tym tygodniu) mogą się jeszcze znaleźć właściciele. Za chwilę wkleję zdjęcia znajdy. Gdyby ktoś mógł jakoś pomóc proszę o kontakt na PW,mail:[email protected] lub tel 603-505-070. Quote
Marta67 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 piękna sucz... przebywa teraz w warszawie? rozumiem, ze w stajni tak? a można wiedzieć, w której? w jakiej okolicy została znaleziona? ;) Quote
Avilia Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Została znaleziona na Służewcu.Przebywa w mieszkaniu znajomej. Quote
Marta67 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Na służewcu to bardzo blisko mnie, jutro schron? :( znajoma nie mogłaby zaczekać kilka dni? :( akceptuje inne psy? czy nie sprawdzono? Quote
Avilia Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Przyjazna do innych psów,niestety czekać nie może.Znajoma nie ma warunków do trzymania psa. Suka przebywa teraz u drugiej znajomej u której także nie może zostać.Dzisiaj będę wiedziała do kiedy może być u tej osoby.Potrzebna pomoc! Quote
andzia69 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 niestety w tak krótkim okresie czasu to niemożliwe, żeby małej znaleźć dt:( szkoda jej do schronu:(:( Quote
Avilia Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Info z ostatniej chwili-suka przebywa obecnie w Podziemiach na ul.Puławskiej,chwilowe schronienie dali jej bezdomni (jest tam taka jadłodajnia i nocleg dla bezdomnych). Ona nie może tam zostać!POMOCY! Quote
fioneczka Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 ... serce pęka :-( niestety ja pomóc nie potrafię Quote
pumcia02 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 w jaki sposob znalazla się u bezdomnych? kij wie co oni z nią zrobią... Quote
Avilia Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Ona na początku do nich się przybłąkała,do bezdomnych.Karmili ją.Moja znajoma,która miała ją u siebie przez noc często tamtędy przechodzi,więc suczka poszła za nią. Miała na zamiarze przetrzymać ją przez jakiś tydzień i próbować szukać jej domu.Niestety jej prywatna suczka nie zaakceptowała "nowej",więc "nowa" musiała spędzić noc na balkonie.Spięcie obu suk było dosyć groźne (znajoma szczerze przyznała,że zaczęła jej Gorda),więc dziewczyna była zmuszona odprowadzić sunię z powrotem do noclegowni.Chciała dobrze,niestety nie wyszło. Quote
redcat Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Jej :( jaka bida :/ Trzeba coś wymyślić i ją stamtąd zabrać, bo jak pójdzie za kimś mniej łaskawym to jeszcze jej się krzywda stanie :( Quote
pumcia02 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 przegladalam ogloszenia z zaginionych. nic nie znalazłam... Quote
Avilia Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 Sunia nadal w podziemiach.Nie wiem jak długo tam będzie:( Jakieś pseudo może się nią zainteresować nie daj Boże! POMOCY! Quote
Avilia Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Z tego co wiem sunia jest nadal w podziemiach.Znajoma przekazując ją bezdomnym dała im zapas karmy na jakiś tydzień. Czy ktoś z Warszawiaków mógłby tam podjechać/podejść i zobaczyć jak się suńka czuje? Quote
andzia69 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 biedna suczyna:(:( niech jej ktoś pomoże!!! Quote
Marta67 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 ania z poznania napisał(a):Serce mi pęka....... nie tylko Tobie :( boję się, że jakieś pseudo ją zauważy i zabierze :( Quote
Avilia Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Marta67 napisał(a):nie tylko Tobie :( boję się, że jakieś pseudo ją zauważy i zabierze :( Ja też się o to boję.Sunia jest niewysterylizowana,może dostać cieczki w każdej chwili a to= KOLEJNE BEZDOMNE PSY! Quote
Recommended Posts