Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kopiuję wiadomość :
Ten wspaniały psiak mieszka w schronisku od zawsze. Wczoraj po raz pierwszy zabraliśmy go z boksu. Ma zwyrodnienie kręgosłupa, chudy, ledwo chodzi a jednak ... też chce dla kogoś żyć. Jest niesamowicie Kochany, tak pragnący człowieka i chyba nie do końca wierzył, że to się stało, że ktoś go przytula, głaszcze, że dla kogoś jest ważny...że ktoś dla niego ugotował rosół...że stał się "kimś" a nie numerem schroniskowym...

Potrzebuje specjalistycznej drogiej karmy.....

Jak mogliśmy zabezpieczyliśmy mu budę przed mrozem ... okryliśmy kocem dziury, słomy były ze dwa ździebełka.... daliśmy mu koce, poduchę.... i oby wytrzymał....te minus 15 czy 20 stopni.

Może jakiś cud świąteczny i ktoś go przygarnie do serca i domu?

Ta wiadomość jest z grudnia 2009 roku. Czy uda nam się go zabrać ze schroniska ? Chociaż do hoteliku ? Proszę o pomoc!

Posted

Jesssu,jaka bida:-(Hotelik dla takiego psiaka,to sporo kasy,bo to duzy pies i jeszcze dojdą koszty karmy weterynaryjnej i leków...no i co tu zrobić?Trzeba by porozsyłac zaproszenia do ludzi,pożebrać o kasę,a z tym zawsze najciężej:-(Ale może damy radę?:roll:

Posted

Z tego co wiem , to tak. Nadal w budzie :( nikt go nie chce. To starszy, schorowany psiak. Jak prawie każdy starszy pies w schronisku. Spróbuję się czegoś więcej dowiedzieć. Wiem , że wychodzi na spacery z wolontariuszkami , bardzo go kochają :)

Posted

zachary napisał(a):
Renatko5, co masz na myśli w związku z Amokiem?....Czy on nadal w budzie schroniskowej?

Tak naprawdę,to jeszcze nic nie mam na mysli.Gazzy zaprosiła mnie na ten wątek,zastanawiała sie,czy może by go nie zabrac do jakiegoś hoteliku.No ale gdzie i za co?nie mam pojęcia:shake: