Jump to content
Dogomania

STARY Sznaucer olbrzym BIRMAN - po 7 miesiącach w hotelu MA DOMEK!!!! i koniec... [']

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ULKA12']U weta to po prostu był ideał a ja się nastawiałam na wojnę, nawet kaganiec wzięłam. Birman dzisiaj waży 38 kg, nie wiem czy to dużo czy mało jak na sznaucera? Potem było najgorsze czyszczenie uszu. Jak wet zobaczył ucho to nie był zachwycony, nawet rozważaliśmy możliwość zostawienia tego tak jak jest i najpierw podanie antybiotyku ale spróbowaliśmy i tutaj zaskoczenie Birman cały czas siedział grzecznie i tylko cicho pomrukiwał. Wet był w szoku bo nie widział jeszcze aby pies sie tak grzecznie zachowywał podczas czyszczenia. [/QUOTE]

ja nie wiem dlaczego Wy nie wierzycie, że to sa naprawdę zrównoważone, mądre psy!

38 kg - to zależy jakich naprawdę rozmiarów jest Birman, on mi nie wygląda na zachudzonego, a mój Aron całe życie ważył 43 - 44 kg - a jest szczupły. Aron ma 70 cm wzrostu, jeśli Birman jest niższy to waga odpowiednia, poza tym jak mówię: nie wygląda na chudego, Aron wygląda gorzej ;)

[quote name='ULKA12'] Ma ktoś pomysł jak to zrobić aby do tego ucha docierało więcej powietrza? [/QUOTE]

wywijanie - tak zwyczajnie "na lewą stronę" psa nie boli, moje przyzwyczajone i często tak łażą, a jak śpią, to już standard :)

[quote name='ULKA12'] Na moją uwagę o zębach wet stwierdził, że one są wszystkie bardzo równo starte twierdzi, że ze starości zęby nie ścierają się tak równomiernie, ale to tylko gdybanie. .[/QUOTE]

a może kolega lubił aportowac kamienie? obgryzać ?

moja deklaracja za styczeń poszła :)

Posted

Czyszczenie uszu i antybiotyk gratis, po znajomości :-) Dzisiaj trzeba będzie zapłacić za maść dosyć dużo za tą cudowna maść, ale nie wiem ile dokładnie.

Posted

lepiej ale bagno ma tam niezłe - ale to anioł nie pies widziałam na własne oczy - Ulka wyciąga maść, Birman siada i siedzi!!!!! :mdleje: SZOK!!!!! takie zapalenie ucha przecież boli diabelnie a on siedzi!!!! i NIC! kocham go!

Posted

fantastyczny...

a ja tak tylko przez analagię ;) Aron codziennie wieczorem dostaje strzykawką dopyszcznie swoją dawkę artroflexu, i czeka na nagródke... w ramach nagródki dostaje tabletkę hapetilu na wątrobę... :roflt: ... Ty wiesz jak On na to czeka?

Posted

[quote name='jambi']fantastyczny...

a ja tak tylko przez analagię ;) Aron codziennie wieczorem dostaje strzykawką dopyszcznie swoją dawkę artroflexu, i czeka na nagródke... w ramach nagródki dostaje tabletkę hapetilu na wątrobę... :roflt: ... Ty wiesz jak On na to czeka?[/QUOTE]
Strzykawkę dopyszcznie, to nawet Swiss dzielnie znosi i przy kropieniu oczu też nie marudzi, ha!

A Birmutka ucałujcie ode mnie :*

Posted

[quote name='jambi']fantastyczny...

a ja tak tylko przez analagię ;) Aron codziennie wieczorem dostaje strzykawką dopyszcznie swoją dawkę artroflexu, i czeka na nagródke... w ramach nagródki dostaje tabletkę hapetilu na wątrobę... :roflt: ... Ty wiesz jak On na to czeka?[/QUOTE]

Grunt to dobrze zwierza podejść :)

[quote name='zerduszko']
A Birmutka ucałujcie ode mnie :*[/QUOTE]

To Cie teraz podliczą :D

Posted

Dziewczyny i ewentualne chłopaki czytające ten wątek dzisiaj obserwowałam Birmana i on nie może miec tych swoich 12 lat wpisanych w książeczce. Ja nie wiem ale on dla mnie nie zachowuje się jak staruszek, wiem, że ma zniszczone zęby ale pies z jego wzrostem musiałby chodzić inaczej a on biega, skacze, bawi się z innymi psami, zaczepia do zabawy. Po prostu pies zagadka, nie miałam nigdy sznaucera ale opiekowałam się Bora sunią ON ona tez miała podobno ok 12 lat, fakt miała również inne choroby ale nigdy mnie nie zaczepiała do zabawy jedynie, żeby ją pogłaskać, była stateczna starszą panią. Birman jest zdecydowanie inny, ja bym mu dała 7-8 lat. No chyba, że sznaucery na starość tak się zachowują?

Posted

[quote name='ULKA12']Czy ja już tutaj pisałam, że Birman biega???[/QUOTE]

nooo :lol: zresztą ostatnio widziałam sama jak mało mnie nie staranował radośnie wbiegając we mnie centralnie i bez skrępowania :lol:

Posted

[quote name='ULKA12']Dziewczyny i ewentualne chłopaki czytające ten wątek dzisiaj obserwowałam Birmana i on nie może miec tych swoich 12 lat wpisanych w książeczce. Ja nie wiem ale on dla mnie nie zachowuje się jak staruszek, wiem, że ma zniszczone zęby ale pies z jego wzrostem musiałby chodzić inaczej a on biega, skacze, bawi się z innymi psami, zaczepia do zabawy. Po prostu pies zagadka, nie miałam nigdy sznaucera ale opiekowałam się Bora sunią ON ona tez miała podobno ok 12 lat, fakt miała również inne choroby ale nigdy mnie nie zaczepiała do zabawy jedynie, żeby ją pogłaskać, była stateczna starszą panią. Birman jest zdecydowanie inny, ja bym mu dała 7-8 lat. No chyba, że sznaucery na starość tak się zachowują?[/QUOTE]

a wiecie, mi się wydawało, że na początku jak On był jeszcze Birmą, to wszędzie napisane było, że ma około 10 lat... tak, sprawdziłam, tak jest nawet w Pierwszym poście! 10 lat nie 12! :)

a jeśli 10 lat, to ja z pełną stanowczością potwierdzam, że 10-cio letnie sznaucery olbrzymy brykają, skaczą, biegają, zapraszają do zabawy, lecą na rękaw i są w pełni aktywne! Ba! nawet 11-sto letnie olbrzymy tak mają :lol: , bo fakt, ten 12-ty rok życia, zdecydowanie upływa spokojniej... toż Aron ma ciągle jeszcze 12 lat... a juz nie bryka, nie biega, nie skacze...

Posted

[quote name='malawaszka']z tym wiekiem to było pisane "na oko" a te dwa dodatkowe to dostał w schronisku - taki bonus pożegnalny w papierach :mad::angryy:[/QUOTE]

no to do d... z takim bonusem! to my mu w ramach bonusa w wyniku wnikliwych obserwacji odejmijmy te 2! co? ;)