Laura1108 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Koło bloku w , którym mieszkam ja i Kinia 1984 na terenie oczyszczalni pomieszkują dwie młodziutkie sunie , urodzone jakoś w lutym . Jedna sunia mniejsza i bardziej ufna w stosunku do ludzi , druga sunia większa i zdecydowanie mniej ufna podchodzi do człowieka ale z ogromnym dystansem , widać że jest zalękniona . Sytuacja jest o tyle dramatyczna , że na terenie tej oczyszczalni wciąż przybywa psów ponieważ przychodzą gdy czują cieczkę i tak niektóre zostały więc z jednej niegdyś suni zrobiło się trzy sunie plus dwa psy 9 które przyszły właśnie za cieczką ) . Obawiamy się z Kinia1984 co będzie jak trzy suki zaczną cieczkować , wtedy będzie to ghenna zarówno z powodu walęsających się nakręconych cieczkami psów , jak również z powodu ewentualnych ciąż u tych suk a przecież one antykoncepcji nie używają więc trzy suki to trzy mioty a to oznacza klikanaście dodatkowych psów i tak będzie to trwało latami . Na razie plan jest taki by szukać domów dla tych dwóch szczeniaczek jednak trzeba by też zrobić coś z matką . Problem ogromny jest w tym , że ta stara suka nie podejdzie do człowieka zbyt blisko , nie da się złapać , dotknąć , pogłaskać . Proszę o pomoc w szukaniu domów dla tych młodziaczek słodkich . Obie są naprawdę cudowne potrzebują TYLKO miłości ot co !!! Czy to tak wiele ?? Proszę o pomoc w rozesłaniu wątku czy samej infromacji , że są takie sunie do adopcji . Dwie 5 miesięczne sunie takie pomieszane trochę labka trochę doga a trochę czegoś tam jeszcze - cudne tylko do kochania szukają natychmiast domu tak by zdążyć przed pierwszą cieczką inaczej czeka nas kilkanaście takich psich nieszczęść . Cioteczki liczymy na Waszą nieocenioną pomoc . Większa sunia [/FONT] Quote
Laura1108 Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Mniejsza sunia [/FONT] Quote
Laura1108 Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Większa sunia [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Mniejsza sunia[/FONT] Quote
Laura1108 Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 [FONT=Comic Sans MS]No to ja leeeeeeecę po dooomek :)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] A ja baaardzo proszę domku przyjdź bo nie mam odwagi by wyruszyć na poszukiwania :( [/FONT] Quote
Laura1108 Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Pokochasz ??????????? [/FONT] Quote
Laura1108 Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Ogłoszenia :[/FONT] http://allegro.pl/show_item.php?item=1170241767 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/6173435_sunie_szczeniaki_dog_labrador_mix_cudne.html http://www.eoferty.com.pl/sunie_szczeniaki_dog_labrador_mix_cudne_adoptuj_196752.html http://www.cafeanimal.pl/index.php/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Coffe,19314 http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/?id=11652 Quote
Kinia1984 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 moim zdaniem wieksza sunia bedzie troszke ponad kolano a mniejsza bedzie max do kolana ale mysle ze nawet nie...bo jest drobniutka...biedne te dzieciaki, ciagle w kleszczach, pchlach... Quote
Ewanka Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Sliczne dzieciaki ... może zgłosić je do ciotek labkowatych. Quote
Kinia1984 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 a taki mam od rana widok z okna (ten czerwony srajtek to moj samochod): a tu mam i pan parówka (sympatyczny gość):): Quote
obraczus87 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 zapisuje. Dziewczynkom to ogloszenia na CITO potrzebne... jejciu fatalnie macie tam u siebie.. wszędzie psiaki. Quote
beka Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 A czy w końcu ktos nie wk... i nie kaze ich odłowić?? Quote
Kinia1984 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 beka tu jest dziwna sytuacja...kierownik oczyszczalni ktora nalezy do MPWiK jest entuzjasta tych psow ale tylko na zasadzie "postawilem im 2 budy i jestem fajny" , zadnej opieki wet, szczepien, sterylki...kiedys Laura byla i pytala czy jakbysmy zrobily sterylke suce to czy oni moga ja pare dni przetrzymac w pomieszczeniu po zabiegu...Pan powiedzial ze takiej potrzeby nie ma bo za kazdym razem szczeniaki da sie jakos rozdac...widac juz nie ma komu rozdawac kolejnego miotu i te dwie sunki zostaly... jak w styczniu suka chodzila szczenna to mialysmy plan uspic ślepe ale suka jest tak cwana ze ktoregos dnia zniknela , urodzila i dopiero w marcu wypelzly te dwie male...mimo prob szukania szczeniakow za chiny nie moglysmy sie dowiedziec gdzie zrobila nore i je schowala...do tego zima byla kazdy wie jaka i nora pod sniegiem musiala byc dobrze ukryta....ja do tej pory sie dziwie jak one przezyly tą zimę.... tak wiec odlowienie z terenu prywatnego w naszym miescie nie wchodzi w gre i nikt tych psow nie zglasza bo kazdy mysli ze one maja raj na oczyszczalni...tylko nikt nie rusza łbem żeby zrobic cos z tym zeby przestaly sie mnozyc... Quote
Laura1108 Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 Ewanka napisał(a):Sliczne dzieciaki ... może zgłosić je do ciotek labkowatych. No to mówisz i masz ciotka labkowata już tu jest w sumie nawet założyła wątek ;) tylko wiesz one tak z labkiem to mają tyle co parówek z jamnikiem . Owszem są piekne , wyjątkowe i myślę , że nie powinny mieć większego kłopotu ze znalezieniem domku ale ... wszyscy wiemy ile jest w psów do adopcji :( Będziemy ogłaszać może cos się trafi zobaczymy . Kinia dobrze mówi , że u nas pod blokiem to faktycznie o ruszenie głowami dość cięzko , najlepiej powiedzieć nie dokarmiać psów bo ... no bo np szczury się pałętają ale z drugiej strony kilka albo więcej głodnych psów to jakoś dla mnie mało optymistyczne zwłaszcza , że sama mam dwa psy i dwuletnią córcię i jak mam chodzić spokojnie koło bloku kiedy chodzą głodne psy więc wg nas lepiej by te psy jednak miały pełne brzuszki ale wiele osób z bloku to jacyś dziwacy - egoiści . Beka piszesz o tym , że ktoś może pomóc im zniknąć jak będą tak dokarmiane ... właśnie o tym też pomyślałam i mówiłam do Kini żeby nam ich ktoś nie otruł ale w z tej strony co one zwykle leżą i tam tez dostają jeść to mieszkają akurat tacy ludzie którzy sami ich dokarmiają i widocznie nie przeszkadza im to , że tam leżą pod oknami więc mamy nadzieję , że nic przykrego te psiaki nie spotka ale pewności nie ma bo one rozkładają się na ulicy i tak sobie leżą a po tej ulicy jeżdżą jak szaleńcy a one wcale nie schodzą bo nauczyły się tak , że samochody im ustępują i ryzyko jest takie , że kiedyś jakiś "mądry" inaczej nie ominie a rozjedzie a to byłby koszmar .... nawet nie chcę myśleć . Psów mamy tu dużo i co jakiś czas sprowadza się nowy zwłaszcza kiedy stara suka ma cieczkę , zrobić nie możemy praktycznie nic bo jak złożymy doniesienie i przyjadą chcą wyłapać psy to one uciekną na terene oczyszczalni a tam nikt już ich łapał nie będzie z resztą podejrzewam , że nawet pracownicy oczyszczalni by nie dali ich zabrać twierdząc , że tu im lepiej niż gdziekolwiek indziej i tak sytuacja patowa jedyne co to szukać domów , sterylizować sama nie wiem co :( Quote
Laura1108 Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 http://www.cafeanimal.pl/index.php/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Coffe,19314 http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/?id=11652 Quote
Laura1108 Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Do góry dziewczynki może domek Was wypatrzy :loveu: Quote
Laura1108 Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Szukamy osoby do wizyty przedadopcyjnej ul Encyklopedyczna warszawa . Quote
Laura1108 Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Ciotki i wujkowie kto może zrobić wizytę dla tej suni . Domek wydaje się być odpowiedzialny . Quote
Atomowka Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 A jaka to dzielnica? Suńki śliczne! A mamę trzeba koniecznie ciachnąć bo zaraz będzie znowu ten sam problem. Quote
Recommended Posts