BORA Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 Czy ktoś karmił tą karmą? Na razie karmię Acana Puppy Junior, ale Tora ostatnio coraz mniej chętnie chce ją jeść. Zastanawiam się nad zmianą i tak patrzę na różne karmy ;) Na składach nie znam się za bardzo, ale wydaje mi się, że nie jest najgorszy mielone mięso kurcząt (mączka), mielona żółta kukurydza, tłuszcz z kurcząt (stabilizowany z wit. E), kukurydziana mączka glutenowa, mielona pszenica, ośrodki pszeniczne,świeże mięso z kurcząt z dodatkiem podrobów (wątroba, nerki), suszone odtłuszczone mleko (skwaszone), ekstrakt z mięsa kurcząt /hydrolizat /, fosforan dwuwapniowy, chlorek potasu, chlorek sodu, węglan wapnia, chlorek choliny, kwas sorbinowy, wit.A, D3, K, B12, ryboflawina, niacyna, d-pantotenian wapnia, pirydoksyna /wit. B6/, tiamina /wit.B1/, kwas foliowy, biotyna, siarczan żelaza, tlenek manganu, siarczan cynku, siarczan miedzi, jodan wapnia, selenian sodu. Quote
psiulka Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Może na forum Krakvetu ktoś o tym napisze jak się zapytasz, bo za niedługo będą tam te produkty. Może ktoś już próbował. Quote
BORA Posted April 4, 2006 Author Posted April 4, 2006 [quote name='psiulka']Może na forum Krakvetu ktoś o tym napisze jak się zapytasz, bo za niedługo będą tam te produkty. Może ktoś już próbował.[/quote] Już jest ta karma w Krakvecie :lol: Dlatego pytam, bo zawsze u nich zamawiam, a za jakiś czas skończy się nam karma i trzeba będzie chyba inną zamówić ;) Quote
MonikaSz Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 W wyprawce szczenięcej prócz miesięcznej porcji karmy (szczerze mówiąc nie pamiętam co dostawała ...) dostaliśmy 1 kg karmy K-9 dla dorastających szczeniaków - niestety mimo stopniowej zmiany suczysko miało dosyć luźne kupska. Dałam znać o tym hodowczyni, ale trudno mi powiedzieć czy była dobra czy nie, bo za krótko dawałam tą karmę. To tyle z mojej strony. Quote
Jacek. Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 K-9 to bardzo solidna kanadyjska karma, obecnie karmię swoje psiaki wersją Performance. Dobrze pracują i dobrze wyglądają. Kłopotów z trawieniem nie zaobserwowałem. Quote
Cimi Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 Właśnie jakiś czas temu natknęłam się w sklepie internetowym na tą karmę. Dziś już zaczęłam się bardziej zastanawiać nad zmianą karmy na tą. Czy ktoś już ją zna, może mi coś o niej powiedzieć czy jakieś opinie ? Quote
BORA Posted May 26, 2006 Author Posted May 26, 2006 Ja jednak nie zdecydowałam się na zmianę, więc nie pomogę. Nadal karmię Acaną :lol: Wszystko jest w porządku, więc na razie nie zmieniamy ;) Quote
Cimi Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Ja też karmię narazie Acaną, ale muszę ją zmienić :roll:. A teraz dostane próbki z K-9 :lol:. Quote
Kati Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 Mój pies jadł kiedyś K-9 Performance. Nie było żadnych problemów. Ja byłam zadowolona, niestety pies troche mniej - po kilku workach karma mu się znudziła i musiałam kupić coś innego. Quote
*Monia* Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 Właśnie zastanawiam się nad zmianą karmy i natknęłam się na tą. Czy ktoś karmi nią psiaka? Skład jest podany, ale nie za bardzo się na tym znam więc jak ktoś by mógł mnie trochę oświecić to byłabym wdzięczna :). A oto skład: [I]mielone mięso kurcząt (mączka), mielona żółta kukurydza, tłuszcz z kurcząt (stabilizowany z wit. E), kukurydziana mączka glutenowa, mielona pszenica, ośrodki pszeniczne, świeże mięso kurcząt z dodatkiem podrobów (wątroba, nerki), ekstrakt z mięsa kurcząt /hydrolizat /, fosforan dwuwapniowy, chlorek potasu, chlorek sodu, węglan wapnia, chlorek choliny, kwas sorbinowy, wit.A, D3, K, B12, ryboflawina, niacyna, d-pantotenian wapnia, pirydoksyna /wit. B6/, tiamina /wit.B1/, kwas foliowy, biotyna, siarczan żelaza, tlenek manganu, siarczan cynku, siarczan miedzi, jodan wapnia, selenian sodu.[/I] Quote
*Monia* Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Ups.. Inaczej nazwę wpisałam w wyszukiwarce wcześniej i nic mi nie znalazło :oops: ale ja gapa jestem. Czekam na opinie, bo jak narazie coś mało widzę i nie wiem czy kupować tą karmę czy jakąś inną.. Quote
Cimi Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Monia, ja karmię od jakiegoś czasu tą karmą. Je K-9 Performance. Jest w dobre kondycji, dobrze się czuje, ładna sierść i czarny nos :lol:. Kiedyś zadałam pytanie co do k-9 weteranyrzowi z krkavetu: [quote]Co do K9 dobra jakość na pewno nie można nic złego o niej napisać.[/quote] Quote
*Monia* Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Dzięki Cimi. Spróbujemy jak nam się obecna karma skończy :) Quote
Molkas Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 My naszego poprzedniego doga karmiliśmy i Arionem i K-9, jak dla nas karma sprawdziła się w 100%. Obecnie jesteśmy na etapie zmiany z Eukanuby właśnie na k-9, bo po tej pierwszej malec ma często rozwolnienia i nie przyswaja z niej za dobrze wapnia:) Quote
psowa Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 A gdzie można kupić K9? Tylko w sklepach internetowych? Quote
Recommended Posts