Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]"[/B]Rozumiem faceta, ja mieszkając w mieście oddałbym psa do schroniska, ale na
wsi, czasami to jedyne wyjście.
Czemu kura ma mniejsze prawa od psa?
Kura może zostać zabita, a pies to już nie?
Jeżeli pies zabijał dla przyjemności, to według mnie prawidłowo postąpił
właściciel.
Czym różni się kura od psa, czy krowa od psa?
Lub, czym różni się wilk, czy lis od psa?
Każde z tych zwierząt prócz psa jest zabijane zgodnie z naszym prawem,
oczywiście w stosunku do lisów i wilków są specjalne limity, ale tylko ze
względu na to, aby nie wytrzebić populacji tych zwierząt.
Dlaczego więc można zabić krowę, konia, wilka, czy lisa, a psa nie, w dodatku,
gdy ten zabija nam zwierzęta inwentarskie?
Paranoja
Rozumiem że gdyby zabił dla przyjemności to by go sąd ukarał, ale w takim
wypadku powinien odstąpić od wymierzenia kary ze względu na to czym kierował
się właściciel czworonoga, czyli dobrem ogółu. [B]"[/B]

[B]Te słowa są na równi okrutne jak postępek tego człowieka :mad:

[/B]

Posted

Masz częściowo rację w tym co piszesz , ale zauważ mentalność panującą na wsiach,że dba się tylko o zwierzęta przynoszące zysk mleko , mięso , jajka i tym podobne. Jeśli miłośnicy zwierząt robią taki szum z powodu jednego psa to niech zorganizują sobie urlop na wsi obojętnie jakiej , ale lepiej na południu kraju to im wszystko opadnie. Zapewniam sądy by pękały w szwach i więzienia takoż samo. Co rusz słyszymy o złych warunkach zwierząt na wsiach i co myślicie ,że karaniem coś się zdziała jeśli nie będzie edukacji ludzi. Takie sprawy zejdą do podziemia i tak będą się powtarzać.

Posted

[quote name='mysiula']"
Jeżeli pies zabijał dla przyjemności, to według mnie prawidłowo postąpił
właściciel. "[/QUOTE]

Zwierzęta nie zabijają dla przyjemności, to cecha... ludzi :(

Posted

To jest straszne !!!!! Nie rozumię wcale takich ludzi i do tego tłumaczenie "dlaczego nie można zabić psa a krowy,kury...można" a no można gdyż te zwierzęta służą jako pokarm dla ludzi niestety !!!! I o ile robi się to humanitarnie to taka jest kolej rzeczy, trudno. Skoro ten "miły" pan nie chciał już psa bo zagryza kury to udaje się do lecznicy żeby go uspać, a nie wiesza go w jakiejś stodole na sznurku !!! I prosze mi nie mówić że jak się mieszka na wsi to do weterynarza daleko bo oszaleje, takie tłumaczenie nie istanieje!!! po wódę to na koniec miasta pojadą traktorem albo ciągnikiem !
Mój pies musiałby już nie raz wisieć bo mimo pilnowania go, zagryzł kilkanaście kaczek mojemu tacie...jednak nikomu nie przyszło do głowy żeby go wieszać. Dla mnie to chore. Znam też przypadek inny powieszenia psa, w nieco innych okolicznościach ale jak to usłyszałam to myślałam że dostałam deską w głowę !! Brak słów.