Tora&Faro Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 mysza 1 napisał(a):Nam obu chodzi o Tarę. Trochę błędne koło, bo co z ogłaszania skoro nie bardzo ze smyczą... A pewnie wychodzi raz w tygodniu, w końcu jedna osoba nie ma za wiele czasu. Dokładnie tak. A ta osoba zainteresowana adopcją Tary nie jest jak się domyślam nastawiona na pracę z sunią? chodzi mi o chodzenie na smyczy.... Quote
Tora&Faro Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Ja też.....Tara zapadła mi w serducho.... Quote
mysza 1 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Niewiele to Tarze pomoże, sprawa skomplikowana... Quote
koosiek Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Chciałyśmy zrobić Tarze zdjęcia na spacerze, ale wyszłyśmy za bramę i sunia chciała wracać - prawdopodobnie dlatego, że szłam też ja, a mnie nie zna i się bała... Ale i tak jest bardzo źle z tym jej chodzeniem na smyczy :shake: Mam trochę zdjęć z boksu, później wrzucę. Mam też zdjęcia Fazy, która również ma problemy ze smyczą, na spacerze szoruje brzuchem po ziemi... Quote
koosiek Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Niestety było już słabe światło a aparat nie jest najlepszy i ze zdjęć nic nie wyszło :roll: Quote
Tora&Faro Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 koosiek napisał(a):Niestety było już słabe światło a aparat nie jest najlepszy i ze zdjęć nic nie wyszło :roll: Nawet na tych fotkach widać jaka to jest ładna sunia.... Nie wiem czy ryzykować ogłaszanie czy jeszcze chwilę się wstrzymać...wiadomo coś o tej osobie chętnej do adopcji Tary? Quote
koosiek Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Tora&Faro napisał(a):wiadomo coś o tej osobie chętnej do adopcji Tary? To już chyba nieaktualne... Zresztą myślę, że dopóki nie znajdzie się w domu, warto ją ogłaszać. Quote
Bonsai Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Tarę najpierw dobrze byłoby wyciągnąć do hotelu, gdzie mogłaby nauczyć się normalnie funkcjonować. Adopcja tak problematycznego psa jest niemal niemożliwa. Dziś oddałam psa osobie, która była zainteresowana kolegą z boksu Tary, ale te problemy przerastają zwykłego człowieka. Quote
koosiek Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 A co tu taka cisza? Piękne ONki czekają na domy! Szekla adoptowana :) Bonsai napisał(a):Tarę najpierw dobrze byłoby wyciągnąć do hotelu, gdzie mogłaby nauczyć się normalnie funkcjonować. Adopcja tak problematycznego psa jest niemal niemożliwa. Dziś oddałam psa osobie, która była zainteresowana kolegą z boksu Tary, ale te problemy przerastają zwykłego człowieka. Może i byłoby dobrze... Quote
Bonsai Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 No i co tam słychać u Azylowych owczarków? Quote
Beat2010 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 koosiek, dziewczyna, której rodzina znalazła Efiego i chce wspomoc finansowo ogłoszenia już wrócila z wakacji. Podać kontakt czy masz jej maila? Quote
koosiek Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Beat2010 napisał(a):koosiek, dziewczyna, której rodzina znalazła Efiego i chce wspomoc finansowo ogłoszenia już wrócila z wakacji. Podać kontakt czy masz jej maila? Mam, skontaktowałam się z nimi, ale najpierw muszę dowiedzieć się, czy Efi ma już zrobione nowe zdjęcia (bo starszych ma niewiele), z którymi możnaby go ogłosić. Quote
Ekiana Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 A co z Władzią? Czy ona ma jakiś odrębny wątek na dogo? Jak można jej pomóc, ile ma lat? Tu jest napisane, że ok. 2, ale na stronie Fundacji, że 4 lata. Jak ona się czuje, jaka jest jej kondycja zdrowotna, może coś dla niej możemy zrobić? Quote
koosiek Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Hm, wieku Władzi nie jestem pewna, na azylowym allegro ma dwa lata... Chyba lepiej jej nie postarzać ;) Wątku nie ma, rana w tej chwili jest już zarośnięta. W tej chwili chyba najbardziej potrzebuje ogłoszeń i dobrego domu. Quote
Ekiana Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 No właśnie, tak bym jej chciała pomóc. Może ktoś by jej założył odrębny wątek i pisał jak ona się ma, ktoś kto ma bliższy z nią kontakt. A ja bym porobiła ogłoszenia, nie robiłam tego nigdy, ale mogę spróbować. Może coś można więcej dla niej zrobić... Ona taka fajna, te oczy... Quote
koosiek Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [FONT=Verdana][SIZE=2]Mogę pomyśleć nad wątkiem dla Władzi, ale dopiero jakoś po weekendzie. W sumie ogłoszenia możesz robić i bez wątku - będę bardzo wdzięczna :) Myślę, że taki tekst jest ok.:[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][quote][FONT=Verdana][SIZE=2]Władzia to młoda (ok. 3 lata), przyjazna sunia o niewątpliwej urodzie - oryginalnie umaszczona, o pięknych, złotych oczach. Sunia trafiła do lecznicy w tragicznym stanie - z wielką, wypaloną raną na boku, prawdopodobnie po oblaniu kwasem. Władzia bardzo cierpiała... Na szczęście[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2] pod odpowiednią opieką rana zaczęła się powoli goić - teraz zarosła sierścią i jest już niewidoczna - a Władzia trafiła do Azylu pod Psim Aniołem, gdzie czeka juz tylko na dom! Władzia jest spragniona kontaktu z człowiekiem. Wesoła, delikatna i łagodna - sprawdziłaby się jako towarzyszka dzieci. Zachowuje czystość, jest grzeczna na spacerach. Lubi inne zwierzęta. Ta wspaniała sunia zasłużyła na najlepszy dom! UWAGA: warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.[/SIZE][/FONT][/quote][FONT=Verdana][SIZE=2]Kontakt może być na mnie: 660 116 551, [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [/SIZE][/FONT] [CENTER] [IMG]http://www.psianiol.org.pl/img/animal/1681/3.jpg[/IMG] [IMG]http://www.psianiol.org.pl/img/animal/1681/4.jpg[/IMG] [IMG]http://www.psianiol.org.pl/img/animal/1681/1.jpg[/IMG] [IMG]http://www.psianiol.org.pl/img/animal/1681/5.jpg[/IMG] [IMG]http://www.psianiol.org.pl/img/animal/1681/2.jpg[/IMG] [/CENTER] Quote
gosia1701 Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 Koosiek Władzia lubi tylko Maxa i Kropka inne psy gryzie. i moim zdanie ona nadaje się do dzieci ale starszych takich co nie będą jej ciągać za ogon itp. Quote
Ekiana Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Acha, to ważna uwaga. Na razie mój szczeniak Michał [url]http://www.dogomania.pl/threads/191942-ODDAM-SZCZENIAKA!-ONkowaty!-Okolice-Warszawy!?p=15307496#post15307496[/url] odciął mnie od komputera roboczego, więc z ogłoszeniami muszę chwile poczekać, ale zrobię. Quote
koosiek Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='gosia1701']Koosiek Władzia lubi tylko Maxa i Kropka inne psy gryzie. i moim zdanie ona nadaje się do dzieci ale starszych takich co nie będą jej ciągać za ogon itp.[/QUOTE] Ok, zmieniłam tekst. Tamte info były z allegro... [quote name='koosiek'] [FONT=Verdana][SIZE=2]Władzia to młoda (ok. 3 lata), przyjazna sunia o niewątpliwej urodzie - oryginalnie umaszczona, o pięknych, złotych oczach. Sunia trafiła do lecznicy w tragicznym stanie - z wielką, wypaloną raną na boku, prawdopodobnie po oblaniu kwasem. Władzia bardzo cierpiała... Na szczęście[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2] pod odpowiednią opieką rana zaczęła się powoli goić - teraz zarosła sierścią i jest już niewidoczna - a Władzia trafiła do Azylu pod Psim Aniołem, gdzie czeka juz tylko na dom! Władzia jest spragniona kontaktu z człowiekiem. Wesoła, delikatna i łagodna - sprawdziłaby się jako towarzyszka dla nieco starszych dzieci. Zachowuje czystość, jest grzeczna na spacerach. Ta wspaniała sunia zasłużyła na najlepszy dom! UWAGA: warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.[/SIZE][/FONT][/QUOTE] Gosiu, a może kontakt w jej ogłoszeniach mógłby być na Ciebie? Quote
gosia1701 Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 [QUOTE]Gosiu, a może kontakt w jej ogłoszeniach mógłby być na Ciebie?[/QUOTE] właśnie nie bardzo bo teraz zaczęła się szkoła :( [SIZE="1"]Koosiek Lampo dziś pojechał na tymczas :)[/SIZE] Quote
koosiek Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='gosia1701']właśnie nie bardzo bo teraz zaczęła się szkoła :([/quote] No nic, i tak jakby ktoś odpowiedział będę przekazywać do Azylu. [quote][SIZE="1"]Koosiek Lampo dziś pojechał na tymczas :)[/SIZE][/QUOTE] Wiem, jutro jadę go odwiedzić ;) Quote
Recommended Posts