Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wlasnie mialam zaczac dodawac psiaki na Schroniaka no i juz mam pytanko. Jestescie pewne co do kwalifikowania Adibu do psow w typie husky? Bo jak dla mnie to psiak ktory ma w sobie w wiekszosci owczarka niemieckiego o pieknym wilczastym umaszczeniu i budowie uzytka..

• Replies 17.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ironiaaa']Wlasnie mialam zaczac dodawac psiaki na Schroniaka no i juz mam pytanko. Jestescie pewne co do kwalifikowania Adibu do psow w typie husky? Bo jak dla mnie to psiak ktory ma w sobie w wiekszosci owczarka niemieckiego o pieknym wilczastym umaszczeniu i budowie uzytka..
bardzo fajny pomysł z tą stroną :)

przy okazji zapytam: czy nieschroniskowy, ale szukający domu psiak też może się znaleźć na stronie? bo mamy takiego cudownego Lukasa:
http://www.dogomania.pl/threads/210023-LUKAS-wielki-misiaczek-przytulaczek..prosimy-o-pomoc-w-og%C5%82oszeniach-i-w-og%C3%B3le...
tutaj opis:
http://huskyadopcje.pl/inne-rasy/966-lukas.html

Posted

Hmmm to Adibu jest w hoteliku czy w schronisku bo juz teraz sama nie wiem ... ?
Podstawowa zasada schroniaka jest to, ze wrzucam tylko psy ktore sa POD OPIEKA schroniska tzn. maja numer schroniskowy, widnieja ciagle w rejestrach schronu.

Tak wiec ania> przykro mi ale niestety nie jestem w stanie wrzucic Lukasa na stronke :(

Pytanko odnosnie Arhy /Ahry. Ktora pisownia jest poprawna no i czy jestescie pewni co do wieku tej suczki? Dla mnie to ona wyglada na młodszą niz rok, szczegolnie klaczki za uszami, ma pysk pieknego owczarka nimieckiego (Czarnego) albo owczarka belgijskiego (chociaz na tego ma troszke malo smukla kufe). Wiem, ze suczka jest krotko w schronie tak wiec dlatego pytam.

Posted

Adibu jest pod stałą opieką i w ewidencji schroniska. Schronisko płaci ponad 50% kosztów utrzymania go w hoteliku (resztę dokładają dogomaniacy i pracownicy schroniska) i schronisko będzie decydować o jego adopcji (oraz podpisywać umowę). Mieszka w hoteliku pod Wieliczką. Mamy kilkanaście psów w hotelikach - ale wszystkie są prawnie schroniskowe.

Posted

Rozumiem i wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo. Tak dlugo jesli pies jest w ewidencji jest psem ze schroniska i jest w hoteliku np. w celach terapeutycznych to bedzie na stronie.

Posted

Bjuta napisał(a):
Mysiu, jak przyjdzie 5 obróż ze smyczami - to daj mi proszę znać, bo kupiłam schronisku pod choinkę. ;)

Ja wczoraj kupiłam 5 smyczy 5m, żeby nie było problemu ze smyczami w schronisku, będziemy mieli nasze :)
Są tanio na allegro. 11 zł za smycz 3 zł za przesyłkę.

Posted

[quote name='Naklejka']On ma takie odpały, stał, stał i nagle zryw i szalony bieg, jakbym Jetsana widziała :evil_lol:
On mnie złapał za palca, Jetsan łapie za całą rękę :evil_lol:
Ja na szkolenie chca Quimbiego :D o ile jeszcze będzie w schronisku.... :)

ooo to jednak raczej do zabawy :cool3:

Qumiby dobry wybór :lol:

[quote name='agumka']Okej, jeśli następnym razem zabierzemy 13 to Ci powiemy, tylko czy Taxik nie będzie nas gryzł na spacerze ? To czy w boksie czy poza nie zmienia faktu, że nadal jestesmy obcy :(

wiem, że kiedyś wyciągałam Taxika na spacer chyba Bjutce i komuś jeszcze? :cool3:
Na spacerze było OK.?

[quote name='saraisa']jasne - my się tak po prostu już na zapas oferujemy ;)

a z tą stronką to fajnie się zapowiada :) czyli sami będziecie dodawać psiaki?

super, będę pamiętać :loveu:
ironiaaa będzie dodawać
A co do maila to ciągle zapominam odpisać :oops: Psiaki nie z ogłoszeń, a co do sterylki to myślę, że jakoś się zgadamy po Nowym Roku.

[quote name='saraisa']i chciałam Wam jeszcze powiedzieć, że spotkałam dzisiaj znajomą z pieskiem na spacerku - strasznie ślicznym i przytulaśnym. i tak się dopytuję, bo widziałam, że to jakiś nowy nabytek :D
okazało się, że to psiak z Psitula - Niedźwiedź i teraz Niedźwiadek mieszka obok mnie i ma się dobrze w nowym, zaufanym domku :)

suuuuuuuper, proszę przypomnieć koniecznie o fotkach :evil_lol:

[quote name='agumka']A właśnie ! a propos piesków z Psitula :)
Pamiętacie Bejpo ??

pamiętamy ;)

[quote name='agumka']
Frędzluś, Bond, Dżeki i jeszcze 2. Wczoraj była piątka :)

[quote name='Bjuta']No to mega dokwaterowanie nastąpiło!!! Albo jak wtedy brałam ich na spacer, to reszta towarzystwa grzała dupcie w budynku i nie raczyli luknąć co się dzieje od frontu...

cały czas są w piątkę: Frędzel, Bond, Ruczi vel Ami, Nopik i Dżeki :)

[quote name='agumka']aa tak też mogło być w 36 siedzą :) fajne psiaki, miło wprowadziły w schroniskowe życie moich znajomych, na tyle miło, że zostali "zarażeni" wolontariatem!! Myślałam że nie będą chcieli już jechać więcej, a tu proszę, już w piątek chcą jechać :D

Agumka, a gdzie daliście te smycze, które mieliście ostatnio? Dzisiaj potrzebowałam, a nigdzie ich nie ma :shake:

ania >;18235064 napisał(a):

(usunęłam te co mają dom oraz Romanka i Tanbiego - przy dzisiejszych porządkach na dysku znalazłam jakieś ich zdjęcia. z czarnym Dżekim byłam, nie pamiętam już dokładnie :oops: ale na pewno był ok :))

z tego co pamietam to nie chciał wyjść, ale w końcu razem dałyśmy radę :evil_lol: on to jest trochę taki bojok, ale łagodny i fajny psiak...

[quote name='Ironiaaa']

Pytanko odnosnie Arhy /Ahry. Ktora pisownia jest poprawna no i czy jestescie pewni co do wieku tej suczki? Dla mnie to ona wyglada na młodszą niz rok, szczegolnie klaczki za uszami, ma pysk pieknego owczarka nimieckiego (Czarnego) albo owczarka belgijskiego (chociaz na tego ma troszke malo smukla kufe). Wiem, ze suczka jest krotko w schronie tak wiec dlatego pytam.

myślę, że ma tak koło roczku - na pewno powyżej 8 miesiąca... trochę wygląda na psiaka w typie belga, nawet z charakteru :evil_lol:

[quote name='Bjuta']Mysiu, jak przyjdzie 5 obróż ze smyczami - to daj mi proszę znać, bo kupiłam schronisku pod choinkę. ;)

chyba przyszło, przesyłka z Piaseczna? :eviltong:

[quote name='olly']czy Bobas nadal w schronie?? pojawił się fajny domek, ale nad morzem :(

jest ;)

Posted

Taxik potem już na spacerku to głównie szalał z radości. Trochę tam się chciał kłócić z jednym psiakiem (Z tego samego boksu, wygląda identycznie jak Taxik, nie mogę sobie przypomnieć imienia). Ale nawet dało się go pogłaskać, chociaż nie był na to napalony.

te obroże ze smyczami, to nie wiem z jakiego miejsca. Tak miały wglądać:

[FONT=Arial][/FONT]

A jeśli to one, to są coś warte są? Bo w sumie niedrogie były.

A z tymi: "cały czas są w piątkę: Frędzel, Bond, Ruczi vel Ami, Nopik i Dżeki :smile:" To niezły cyrk!!
Nie pokazały się ani jak brałam Bonda z Frędzlem, ani jak ich odprowadzałam! Spacer im przeszedł koło nosa! Mysiu, a któreś z tych psiaków można luzem brać? (Poza Amim, bo on to chyba zawsze luzem lata?)

Kuba bez oczka (z hoteliku) ma szansę na dom!

Posted

tak to one :cool3:
wiem, że Frędzla Manixsa puszcza... Nopik i Ruczi zawsze z Asią też luzem szli :) na pewno Dżekiego zawsze na smyczy widziałam, potem Bonda.. bo kiedyś i jego dziewczyny puszczały, ale potem przestały ;)

Trzymam kciuki za Kubusia :)

Posted

Mysia_ napisał(a):

cały czas są w piątkę: Frędzel, Bond, Ruczi vel Ami, Nopik i Dżeki :)
Agumka, a gdzie daliście te smycze, które mieliście ostatnio? Dzisiaj potrzebowałam, a nigdzie ich nie ma :shake:

oddaliśmy Marcie bo jak wracaliśmy ze spaceru z 4 z 13 i 14 to Marta wpuszczała resztę do Taxika i wzięła smycze więc musisz Marty zapytać :)
Frędzla można puścić i nie zwiewa? Słucha ?:)

Posted

Tak wiec wpisuje Arhe jako szczeniora 0-1, belga - te fredzle za uszami mowia same za siebie! Sprawdzylyscie czy nie ma tatuazu - jest po prostu cudna zaraz ja na owczarkowe forum przy okazji wrzuce.

Posted

Bjuta napisał(a):
Mogę dołożyć to jej zdjęcie do albumiku? (Ale wtedy każdy może je zobaczyć).

możesz :) Będziemy sławne ;P
Zaraz zobaczę czy nie mam więcej jej zdjęć :)

Posted

niestety nie mam, same nieostre... ale będziemy w schronisku w piątek to mogę jakieś zrobić :) Prawdopodobnie pojedzie z nami kwalifikowany fotograf, to myślę, że będą dobre, bardzo dobre, zdjęcia :)

Posted

Bjuta napisał(a):
O, tym się zawsze cieszymy!!

To będę pamiętać o Hefusi :) Wiem, że "kwarantanne dla kotów" i "kociarnie" i tak będziemy odwiedzać :lol::lol:
Bjutko, wiesz może czy te smycze, które podono ja zabrałam (:shake:) się znalazły ?

Posted

Jutro będziemy w schronisku :)
A czy Saba nadała by się na to szkolenie albo Lusia? Ah jestem tak ciekawa tego szkolenia...:D
Mysia jak tam ta suczka Lentsa? bo ostatnio się na spacerze bardzo męczyła ;/

Posted

agumka napisał(a):
To będę pamiętać o Hefusi :) Wiem, że "kwarantanne dla kotów" i "kociarnie" i tak będziemy odwiedzać :lol::lol:
Bjutko, wiesz może czy te smycze, które podono ja zabrałam (:shake:) się znalazły ?

Nie wiem. Wiesz co, jakby był zawodowy fotograf, to może nie bardzo jest sens dawać mu do fotografowania szczeniaki - bo one i tak "zejdą". Gdyby mógł pocykać ciemne psy i staruszki - to by było super! No bo szczeniory zawsze dobrze wypadają na fotkach... :)

Artemida napisał(a):
Jutro będziemy w schronisku :)

Ale Wam dobrze!!!

Posted

Bjuta napisał(a):
Nie wiem. Wiesz co, jakby był zawodowy fotograf, to może nie bardzo jest sens dawać mu do fotografowania szczeniaki - bo one i tak "zejdą". Gdyby mógł pocykać ciemne psy i staruszki - to by było super! No bo szczeniory zawsze dobrze wypadają na fotkach... :)

Jasne, bedzie cykał te co zabierzemy na spacer + boksowe:) mam nadzieje ze pojedzie (!!!!!) bo ostatnio sie wymigał jakas wystawa w Krakowie -.-