Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

0karolina0 napisał(a):
Cudne zdjęcia!Berticzku nie mogę się doczekać kiedy będziemy mogli przyjechać i się poznać z tobą psinko:loveu:

Zabierasz Bertika? <3 Jejku jak dobrze :loveu: To jest jeden z moich schroniskowych ulubieńców <3 Muszę Ci powiedzieć że jest świetnym psem ,bardzo towarzyskim :D
Ja nie mogę ale się ciesze !!!!!!

Posted

Artemida napisał(a):
Zabierasz Bertika? <3 Jejku jak dobrze :loveu: To jest jeden z moich schroniskowych ulubieńców <3 Muszę Ci powiedzieć że jest świetnym psem ,bardzo towarzyskim :D
Ja nie mogę ale się ciesze !!!!!!

Tak:multi:.Zrobiłambym to juz dziś,ale niestety musze poczekać do końca tygodnia z powodów osobistych.Przyjadę z małym dzieckiem(prawie 2 lata)żeby zobaczyć czy się chłopaki DOGAdają:)
Toż to miłość platoniczna jest!(wszak Bertik jeszcze nie wie o mnie).Ten tydzień będzie ciężki dla mnie!

Posted

0karolina0 myślę że Bertik się zaprzyjaźni z dzieckiem :) Tylko on jest trochę wystraszony, zapewne jak będzie sam na spacerze to będzie lepiej się czuł :D Myślę że będziecie tworzyć zgraną grupę :) Trzymam mocno kciuki żeby wszystko poszło dobrze :) :loveu:

Posted

skoro odkładanie aukcji to tradycja, a Bjutki nie ma to odłożę allegro Wizy :)

[FONT=Tahoma]WIZA (5365)

[/FONT]

[FONT=Tahoma]

Wiza to mała suczka, którą przed 4 laty, ktoś porzucił przywiązując do drzewa.
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Trafiła do schroniska, który po dziś dzień jest jej domem.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Zza krat zachowuje dystans do człowieka, ale kiedy już pozna nową osobę,[/FONT]
[FONT=Tahoma]potrafi być przekochana, staje na łapkach i z całych swoich sił obejmuje człowieka,[/FONT]
[FONT=Tahoma]patrzy oczkami i błaga aby człowiek nie kazał jej wracać do szarego boksu,
gdzie ludzka ręka już nie dosięga.
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Będzie chodzić za Tobą krok w krok, uwielbiać Cię i nigdy nie sprawi Ci kłopotu.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Nie ciągnie na smyczy, trzyma się na spacerze, wie, że tylko człowiek
jest w stanie
[/FONT][FONT=Tahoma] wyciągnąć ją z tego piekła, [/FONT]

[FONT=Tahoma]w którym słychać szczekanie setki psów, w którym każdy dzień
wygląda tak samo smutno i szaro.
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Nie jest młoda i właśnie dlatego nie chce spędzić tam reszty swojego życia.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Pomóż jej i daj jej dom, a ona odwdzięczy Ci się miłością!

[/FONT]

[FONT=Georgia][FONT=Tahoma]
[/FONT]
[/FONT]

KONTAKT:

(z Gosią, pracownikiem schroniska)

tel. 692-581-343
e-mail [email protected]

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "PSITULMNIE"

ul. Bytomska 133

41-800 Zabrze-Biskupice

Godziny pracy:

poniedziałek-piątek 10.00 - 17.00
sobota, niedziela, święta 10.00 - 15.00

tel. (32) 271-47-97 (w godzinach pracy biura)

Aukcja ma charakter charytatywny i ma na celu znalezienie dobrego domu dla psa.

NIE LICYTUJ - zadzwoń lub napisz.

Oferty niepoprzedzone kontaktem będą usuwane.

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Możemy pomóc w transporcie na terenie Polski, jeśli będzie taka potrzeba.

Jeżeli nie możesz, nie chcesz adoptować - NIE OBSERWUJ -
- w ten sposób wzbudzasz niepotrzebną nadzieję.

[FONT=Tahoma]UWAGA![/FONT]

[FONT=Tahoma]Jeżeli z jakiś przyczyn nie możesz adoptować Wizy, a chciałbyś podarować jej odrobinę
[/FONT]

[FONT=Tahoma]lepszych warunków w schronisku, możesz stać się jej wirtualnym opiekunem! :)[/FONT]

[FONT=Tahoma]Miesięczna adopcja psiaka to 30 zł.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Wypełnij [/FONT][FONT=Tahoma]formularz kontaktowy[/FONT][FONT=Tahoma] wpisując [/FONT][FONT=Tahoma]temat "Wirtualna adopcja Wizy".[/FONT]

Posted

DZIEWCZYNY DOSTAŁAM TAKĄ WIADOMOŚĆ!!!

"Hurra!!!

Hadarek ma domek tymczasowy z możliwoscia DS!!

Więcej info myślę ,ze mają dziewczyny ze schroniska.
Kasia od dobermanów prosiła by na razie konkretów nie ujawniać - dmuchamy na zimne i trzymamy kciuki.

Posted

AKTUALNOŚCI 21-27.10.2011

Do schroniska przyjęliśmy 8 piesków - 5 z interwencji, 2 przyprowadzone przez prywatne osoby i jeden zwrócony po nieudanej adopcji :-(
Z interwencji przyjechały do nas: psiak średni czarny-podpalany z dużymi stojącymi uszami z firmy na ul. Pawliczka, pies jamnikowaty czarny-podpalany z białymi dodatkami z lasu na Osiedlu Helenka, około 6 miesięczna suczka czarna-podpalana z salonu samochodowego na ul. Roosevelta, kudłaty piesek mały czarny z białym krawacikiem z ul. Struzika oraz suczka w typie owczarka niemieckiego czarna podpalana znaleziona w Parku przy ul. Dubiela.
Dwa pieski zostały przyprowadzone przez osoby prywatne: suczka szczenię biała w łatki z ul. Wolności (w Centrum Zabrza) i mały czarny-podpalany piesek z ul.Bytomskiej.
Niestety z adopcji wrócił Quimby (7558), ponieważ jego nowi właściciele nie dawali sobie z nim rady :-(
Do swojego właściciela wrócił psiak Barik (7614), który trafił do nas ze skrzyżowania pomiędzy Grzybowicami a Rokitnicą.
Adoptowane zostały tylko 4 pieski: Joda (7564) i Franek (7623) do mieszkań w Zabrzu, a Makena (7546) do mieszkania w Zawierciu. Adoptowana została też staruszka Wiza (6465) do domku z ogrodem w Łaziskach Górnych, niestety w środę wieczorem uciekła z posesji :((
Na szczęście za Tęczowy Most nie odszedł żaden z naszych psiaków.
Do schroniska przyjęliśmy trzy nowe kotki, wszystkie przyjechały do nas z interwencji: biało-czarnego kociak z ul. Ślęczka, szarobury pręgowany kociak z ul. Kruczkowskiego i drugi szarobury pręgowany kociak z ul. Krakusa.
Nowe domki znalazły trzy kotki :) w Zabrzu zamieszkał tylko Donald (k-1820), Lusio (k-1831) pojechał do domku z ogrodem w Łazach, a Cezia (k-1836) do mieszkania w Świętochłowicach :)
Niestety za Tęczowy Most odeszły dwa malutkie kociaki, które jeszcze nie miały imion, a trafiły do nas z ul. Sitki :(
Otrzymaliśmy dary ze Szkoły Podstawowej nr 26 w Zabrzu, z Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 9 w Zabrzu, z firmy Callnex i firmy Maced, za ogromną pomoc bardzo dziękujemy :))

Posted

Bjuta napisał(a):
Będzie ktoś jutro? Mam nadzieję, że ja się wreszcie dowlokę.

Oj będzie nas trochę,Kasia przyjeżdza z Anetką i jakieś jeszcze koleżanki od nich ze szkoły ;) Będzie też Lara,Asia,Ania też powinna być no i ja też będę ;)