Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chodzi pewnie o stara strone schronu - jest nowa.

schronisko, nie unos sie, bo z unoszenia nikt psu domu nie znalazl. Dasz do domu lokalnego psa? To daj, nam nie robisz na zlosc, tylko psu.

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kora78 napisał(a):
przyszlam z banerku
zapisuje sie, ale pomoc nie mam jak na ta chwile. ale pozagladam do reksia :) ladny psiaczek

Zapraszamy serdecznie.

Posted

sosnowieckie schronisko napisał(a):
A Reksio ma jakieś ogłoszenia?

Nie ma, bo w związku z tym że jest w schronisku bardzo mało o nim wiemy, a niestety na razie nie ma nawet komu do schroniska podjechać, a dodzwonić się do kierownika nie możemy od wczoraj :(

Posted

Myślę, że jakiś krótki tekst to dało by się sklecić.
Ja bym mu szukała po prostu domu bez innych zwierząt, tak na wszelki wypadek.
Jak będzie cos o nim więcej wiadomo to mogę zrobić kilka ogłoszeń.

Posted

Myślę, że jakiś krótki tekst to dało by się sklecić.
Ja bym mu szukała po prostu domu bez innych zwierząt, tak na wszelki wypadek.
Jak będzie cos o nim więcej wiadomo to mogę zrobić kilka ogłoszeń.

Ciesze się,że jesteś. Tylko czy on jeszcze jest w schronisku?

Posted

oglaszac mozna i bez wiedzy o charakterze. skoro nie ma wolontariatu to nigdy sie nic o nim nie dowiecie i przez to nigdy nie bedziecie oglaszac? to po co ten watek?
oglaszajcie, piesek w typie rasy juz jakis tam charakter ma bardziej typowy dla rasy, to cos juz o nim wiadomo :) milosnicy foksiow sie zainteresuja, jesli foksia szukaja

piszcie krotki tekst i oglaszajcie

Posted

Wiem od Plasteliny ze najprawdopodobniej Reksia w schronie już nie ma, bo nie było go widać nigdzie w boksach, a pracownicy nie wiedzieli za bardzo o jakiego psa chodzi. Niestety nie było kierownika żeby to potwierdził. W przyszłym tygodniu będę w Nowodworze i dowiem się na pewno czy Reksio jeszcze tam jest.

Posted

No, ale to powinniście sobie wcześniej spisać numer ewidencyjny psa, żeby tylko pracownikowi go podać i te do odszuka w papierach.
Psy u Was są chyba ewidencjonowane według jakiejś numeracji prawda?

Posted

Psy w Nowodworze nie mają nr ewidencyjnych, a wszelką wiedzę na ich temat kryje duży notes kierownika.Psa trzeba pokazać palcem lub wskazać na osobnika charakterystycznego (np. sznaucerka olbrzymia albo spaniel lub bernardyn...);)

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Psy w Nowodworze nie mają nr ewidencyjnych, a wszelką wiedzę na ich temat kryje duży notes kierownika.Psa trzeba pokazać palcem lub wskazać na osobnika charakterystycznego (np. sznaucerka olbrzymia albo spaniel lub bernardyn...);)

Psy muszą mieć nr ewidencyjne, bo inaczej schronisko nie przeszłoby żadnej kontroli. Kierownik mówił mi jakiś czas temu, ze prowadzi ewidencję psów w rzeczonym kajecie i są w trakcie wprowadzania ewidencji komputerowej. Po prostu ewidencja ewidencją, bo psy obroży nie mają - mają za to do numerów przypisane nr chipów. A my i tak musimy pokazywać palcem.

Posted

as_ko napisał(a):
Chyba żartujesz ze będziemy wszystkim psom jakim robimy zdjęcia spisywać numery ewidencyjne...

Nie żartuję, nam to zajęło miesiąc, może z hakiem.
Ale przynajmniej łatwo się połapać o którego psa chodzi.
Psy mają taśmy na obrożach.
Łatwiej jest prowadzić statystykę.
W każdym schronisku jest taki system.
Rozumiem, że to jest prywatne schronisko.
Jednak może łatwiej by było gdyby na wejściu kazdy pies miał założona kartotekę?
Bo przy kilku psach, które mają watki to się da ogarnąć, ale przy setce, przy dwustu psach?
Ja tego przeciez nie mówię złośliwie.

Można zrobić zrzutkę na obroże, musi to jakoś ruszyć.

Posted

Nie żartuję, nam to zajęło miesiąc, może z hakiem.
Ale przynajmniej łatwo się połapać o którego psa chodzi.
Psy mają taśmy na obrożach.
Łatwiej jest prowadzić statystykę.
W każdym schronisku jest taki system.
Rozumiem, że to jest prywatne schronisko.
Jednak może łatwiej by było gdyby na wejściu kazdy pies miał założona kartotekę?
Bo przy kilku psach, które mają watki to się da ogarnąć, ale przy setce, przy dwustu psach?
Ja tego przeciez nie mówię złośliwie.

Można zrobić zrzutkę na obroże, musi to jakoś ruszyć.

Czy czytałaś/eś mojego posta? Jest wprowadzana ewidencja elektroniczna, psy mają coś takiego, jak "kartoteki" - póki co w jednym miejscu, z czasem będzie to komputerowe. Nie ma sensu składać się na obroże.

Posted

Tam psy chipują więc obroże są zbędne, i jak wszędzie jakakolwiek informacja jest najbardziej wiarygodna po przyjeździe na miejsce i pokazaniu o którego psa chodzi. Obroże mają swoje plusy i minusy, nie raz widziałam w schronach zaczepione o coś psy, które walczyły aby się uwolnić mało nie urywając sobie przy tym głów.

Posted

Sosnowieckie schronisko, ze wszystkim się z Tobą zgadzam, tyle , że jakoś nie chce mi się za kierownika roboty odwalać, a na wprowadzanie swoich porządków to on nie pozwoli.On ma taką wizję i już, a my musimy nauczyć sobie radzić w JEGO schronisku. Nie jest łatwo, ale tak jest i koniec.
Lady , czy ktoś zajmuje się naszą stroną schroniska ? Jeśli nie, to może są jacyś chętni z aktualnie udzielających się na wątku ? Czy robienie strony jest bez sensu , jeśli rzadko się tam bywa ? Nie wiem.To takie moje rozważania ....

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Sosnowieckie schronisko, ze wszystkim się z Tobą zgadzam, tyle , że jakoś nie chce mi się za kierownika roboty odwalać, a na wprowadzanie swoich porządków to on nie pozwoli.On ma taką wizję i już, a my musimy nauczyć sobie radzić w JEGO schronisku. Nie jest łatwo, ale tak jest i koniec.
Lady , czy ktoś zajmuje się naszą stroną schroniska ? Jeśli nie, to może są jacyś chętni z aktualnie udzielających się na wątku ? Czy robienie strony jest bez sensu , jeśli rzadko się tam bywa ? Nie wiem.To takie moje rozważania ....

Myślę, że jeśli ustali się dyżury jeżdżenia minimum co półtora tygodnia, to jest sens. Inaczej nie, bo rotacja sama wiesz, że jest zawrotna. Trzeba co półtora tygodnia ekipę kilku osób, które pojedzie i zrobi zdjęcia, zapisze sobie w notatniku, czy pies, czy suka, czy szczepione, sterylizowane itd. Myślę, że to może ruszyć dopiero od września, bo teraz wszyscy w rozjazdach.