Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bela51']Moze nie powinnam wysuwac takiej propozycje, bo to decyzja Czarodziejki, ale moze niech Portos skorzysta z tego oplaconego za ten miesiąc DT, do 27.10.? Chyba byłaby to duza pomoc dla dziewczyn od Portosa.
Czarodziejko, czy ta staruszka Misia ma swój watek ?[/QUOTE]

Dzisiaj/jutro robie przelewy na "moje" psie bidy.

Przeleje po 2 miesiace na kazdego czyli na pazdziernik/listopad - to co mialam w rachunkach dla Kory moze isc na Portosa, to bedzie 50 zl (jezeli Kora juz nie otrzebuje)

Przelewam na 2 miesiace tym razem poniewaz jest bardzo realna szansa ze od grudnia nie bede w stanie podtrzymac swoich deklaracji niestety (praca) wiec chce dac jak najwiecej czasu na ewentualna koniecznosc dozbierania nowych na psiska na ktore mam deklaracje.

Bede stawac na uszach zeby jednak jakos pomoc kazdemu z "moich" podopiecznych" ale bardzo prosze wziasc pod uwage ze od grudnia nie jestem w stanie podtrzymac stalych deklaracji.

Bardzo mi przykro....

• Replies 893
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Emigrantko rozumiemy oczywiście. Jesteśmy wdzięczni wyszyscy że przez tylke miesięcy tak ofiarnie nas wspierałaś!
Wyobraźcie sobie, że również w piątek do domku pojedzie beniowaty Szczylek!!!:D Nagle ktoś się w nim zakochał na śmierć!!!:D

Posted

Ależ żniwo na domki :) Super wieści :) Spadać do domu i nigdy nie wracać :) Tfu, tfu, nie zapeszam, spluwam przez lewe ramię za siebie, pukam w niemalowane i nie wiem co jeszcze.... :)

Posted

[quote name='Czarodziejka']Domki znalazły psy młode. Staruszki nadal siedzą :-?[/QUOTE]

Czyli to co zawsze, najtrudniej znaleźć dom starszym psom. Szkoda, że tak jest. Ja wziełam 9 letnią sunię, już wyszumiała się, sporo rozumniejsza od szczylków. Oby tendencja adopcyjna się zaczęła zmieniaćbo, fajne są starsze psy.

Posted

Gosia, ktora mi tu Zare na spacery bierze jak jestem w pracy odoptowala starsza sunieczke On-ke.

U nas latwiej chyba dziecko adoptowac niz psa.

Mnie psa nikt nie chcial dac a chcialam jakas bide przygarnac ale..... ja jestem najgorszym potencjalnym typem dla zwierzaka - pracuje (jeszcze), mieszkam w bloku, no masakra normalnie, zadne rescue by mi psa nie dalo - se musialam kundla mojego kupic.....

To samo z kotami - jak nam Tigerek umarl (10 lat kocisko mialo, rak nerek go zalatwil) to tez dzwonilam po roznych charities o kota doroslego/kaleke niewazne - rozmowy sie konczyly na tym ze mieszkam w bloku, pracuje i w dodatku mam psa...

Znowu se musialam kupic.

Psa i koty am ubezpieczone, szczepioe, na Orijen zarciu, zadbane, wybiegane, wymyziane, psica wysterylizowana kot byl tez i male beda jak beda mialy 6 miesicy, referencje od weterynarzy moich (a bylo ich paru) - nie ma bata.. pracuje, nie mam ogrodka, czapka z daszkiem, niech psy/koty gnija po klatakach w schroniskach... tam im lepiej niz u mnie na kanapie...

Ale mi sie wkurw wlaczyl. sorki, sie musialam wygadac grrrrrrrrrrrrrrrrr

Posted

Przepraszam za offa, ale mały kundelek Czaruś prosi o pomoc inaczej grozi mu schronisko...
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/193973-Pomoc-potrzebna-miesiac-na-ulicy-teraz-schronisko?p=15491328#post15491328[/URL]

Posted

To jest idiotyzm - te "wymagania". Na wsiach żyją ludzie naprawdę biedni i to tak biedni, że mało kto potrafi sobie to wyobrazić. Mają psy. Psy są kochane, szczęśliwe i jedzą kaszę z topionym sadłem oraz resztki z obiadu. Żyją tak, jak ich właściciele, ale mają domek i opiekę. I ludzką miłość.

Posted

[quote name='Cantadorra']Ja wziełam 9 letnią sunię, już wyszumiała się, sporo rozumniejsza od szczylków. Oby tendencja adopcyjna się zaczęła zmieniaćbo, fajne są starsze psy.[/QUOTE]
Moja sucz jest pewnie w podobnym wieku, ale jakoś nie widzę żeby się wyszumiała :roll:
Stara wariatka na spacerach nieraz biega szybciej od młodego psa :evil_lol:
[quote name='Czarodziejka']Ja też wolę staruszki, chociaż młodziaki są przesłodkie :D[/QUOTE]
Nie cierrrpie maluchów :angryy: sikają na dywan i walą kupska tam gdzie staną :angryy: a przynajmniej ja zawsze na takie trafiam :diabloti:

[quote name='Emigrantka']
Mnie psa nikt nie chcial dac a chcialam jakas bide przygarnac ale..... ja jestem najgorszym potencjalnym typem dla zwierzaka - pracuje (jeszcze), mieszkam w bloku, no masakra normalnie, zadne rescue by mi psa nie dalo - se musialam kundla mojego kupic.....

Ale mi sie wkurw wlaczyl. sorki, sie musialam wygadac grrrrrrrrrrrrrrrrr[/QUOTE]
Aleś sie Kobieto nakręciła :diabloti:
A nie chcesz psa z polski? Pamiętam jak jechałam za granicę dziewczyny chciały mi załatwić paszport dla psa :diabloti:

Posted

[QUOTE]Nie cierrrpie maluchów [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/anger.gif[/IMG] sikają na dywan i walą kupska tam gdzie staną [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/anger.gif[/IMG] a przynajmniej ja zawsze na takie trafiam [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/diablotin.gif[/IMG][/QUOTE]PotFory zakupily dzisja w nocy lozko Mlodej i Mlodego... o 5 rano wyladowali doslownie z rekami w kupach i mieli pobudke i zmiane poscieli - potFory wyladowaly u mnie..... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[QUOTE]A nie chcesz psa z polski?[/QUOTE]

Chcialam, Bube, ale sie namieszalo tak ze.. szkoda gadac.

Nie moge miec drugiego psa, kwaterunek mi sie nie zgodzil bo Hindusicy z naprzeciwka przeszkadzaja arje operowe Zary jak wychodze z domu - ryj sie jej nie zamyka.

Jak jestem w domu to nawet nie wiem ze psica tu jest - chyba ze chrapie to ja slysze. Ale wyjsc z domu nie moge - rozpacz i zgrzytanie zebow... po pare godzin....

:razz:

Posted

Ja też miałam błogi spokój, ale Grom się zaczyna pruć punkt 6.30, ateraz jeszcze nowa Kaja - onka staruszka. Miała do mnie przyjechać i godnie sobie zemrzeć, a tu odrodził się stróż wyjec. Jest taki sposób na pieprzenie w pysk :razz:
Wrrrrrrrrrr wcale nie to, co pomyślałaś, Emigrantko :roll:
Otóż, kiedy pies szczeka trzeba mu pieprzu nieco napieprzyć w papę i wóczas już się nie ośmieli. Zastosowałam to kilka dni temu na Gromie. Wyszłąm w piżamce z pieoprzniczką i dałam mu w pysk. Cisza była. Dziś nieśmiało podszczekiwał, ale bez szaleństw na szczęście.

Posted

To ja mam dla Ciebie Emigrantko inny sposób :cool3:
Ostatnio na bazarku dogomaniackim zaopatrzyłam się w takie cudo jak obroża antyszczekowa :p
Normalnie cud miód malyna !!! :multi:
Do tej pory nie można było wejść do domu bez akompaniamentu mojego na wszystko szczekającego psa :angryy: teraz jest spokój i cisza że nie można isę przyzwyczaić :crazyeye:
Polega ona na tym że kiedy pies zaczyna szczekać obroża reaguje na drgania krtani i wypuszcza zapach cytrynowy prosto w pysk.
Przez pierwsze kilka dni miałam chodzący odświerzacz powietrza, ale teraz już gnom załapał o co kaman.
Poczekaj zaraz poszukam linku...

Posted

Acha, i nie pytaj ile taka obroza tu kosztuje, nie wazne - na Zare wyjatkowo nie dzialala...

Mam tez ultrasonic przeci szczekaniu, w pudle gdzies - wlasnie widzialam u kogos na bazarku za 100zl, chyba wygrzebie i wysle na bazarek dla jakiejs bidy bo to na Zare tez nie dzialalo....

Posted

[quote name='Emigrantka']Agmarek - tylko nie dostan zawalu bo.... obroza na bazarek byla... ode mnie :D

Tak, ta ktora kupilas......

:D[/QUOTE]
O kurczaki !!! HAHAHA... No rzeczywiście! :roflt: ale ze mnie gapa.
Zaraz. Zaraz... nie rozumiem... to czemu ją sprzedałaś jak masz w domu taki wyjący egzemplarz? :roll:
Znalazłam coś podobnego w polskiej wersji
[url]http://www.easypet.pl/cat116-id129-obroza-ograniczajaca-szczekanie-i-wycie-innotek-bc-50e.aspx[/url]

Posted

O takie cos, pozycja 3 na tym bazarku - na Zare NIC nie dziala:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/193989-Na-Fundacj%C4%99-S.O.S.-dla-Zwierz%C4%85t.-Ksi%C4%85%C5%BCki-antyszczek-ciuchy-torebki-szachy.do-12.10[/url]

To wydziela ultradzwieki ktorych czlowiek nie slyszy (tylko lekkie burczenia) a pies slyszy (podobno) przerazliwe bzykanie (bez skojarzen tu prosze) i morde zamyka....

Tu jest opis (lec po slownik heheh)

[url]http://www.netpetshop.co.uk/p-21086-pet-safe-anti-dog-bark-area-control-ultrasonic-petsafe.aspx[/url]

za swoje dalam £30, nie uzywane.. tylko bateria pewnie zdechla i ja nigdy opakowan nie trzymam....

Posted

[quote name='Agmarek']O kurczaki !!! HAHAHA... No rzeczywiście! :roflt: ale ze mnie gapa.
Zaraz. Zaraz... nie rozumiem... to czemu ją sprzedałaś jak masz w domu taki wyjący egzemplarz? :roll:
Znalazłam coś podobnego w polskiej wersji
[url]http://www.easypet.pl/cat116-id129-obroza-ograniczajaca-szczekanie-i-wycie-innotek-bc-50e.aspx[/url][/QUOTE]

BO na Zare NIC nie dziala.... :(

No to ladnie to tez w polsce kosztuje, to nawet ta sama firma - to Ci sie okazja trafila, nie?

:D

Buzka

Posted

Oj... nie było pytania "dlaczego". :roll:
Zawzięta ta Twoja psica :mad: mój już opanował sztukę posłuszeństwa i szczeka już mniej nawet jak jest bez niej. Zakładam mu raz na jakiś czas żeby mu przypomnieć o konsekwencjach dziamgotania :angryy:
I -nie wiem czy Wam to mówiłam- ale mój TZ jak zobaczył to cudo zapytał czy na ludzi też działa. Że dla mnie chętnie to zakupi, a cena nie gra roli :angryy:
Tak więc chwała Ci za to Emigrantko że mi to odsprzedałaś praktycznie za grosze :loveu:

Posted

POwiedz TZ ze mam to drugie do sprzedania tez.... moze byc w opcji kup teraz....na tamtym bazarku wywolawcza jest 100zl, znajdz mi to gdzies na polskiej stronie i podaj linka - dogadamy sie, wysle Ci i pojdzie na Prado na przyklad, nieoficjalny bazarek hehehhe

Tylko nie wiem czy Tobie czy TZ dziobka zamknie...

Tamto sie stawia gdziekolwiek w domu i jak pies (normalny pies nie moja Zara) zacznie ryja pruc w odleglosci kilku metrow to wydziela jakies piskliwe, tylko dla psa do uslyszenia dzwieki, ludzie slysza tylko lekkie takei burczenie, pies to slyszy inaczej.....

Moge wyslac stad.... heheheh Moze i psu w domu pomoze... na zmiane z obroza... hhehe

Posted

[quote name='Emigrantka']POwiedz TZ ze mam to drugie do sprzedania tez.... moze byc w opcji kup teraz....[/QUOTE]
Noy :mad: bo się zdenerwuje :mad: a jak się denerwuje to zaczynam mówić więcej niż zwykle :evil_lol:

Posted

A chwala to Cantadorze i Beli ze bazarek zrobily.... ja tylko podalam pare rzeczy...

A teraz cicho bo wpadnie bela i NAM mordeczki pozamyka ze sobie pierdu pierdu na watku Kory robimy...

Jak cos to jestem na gaeri mojej Zary - w podpisie link...