Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

blacky764 napisał(a):
Ja też mam taką nadzieję, ale jakby nie to zapowiadam porcję fotek :D Pojadę jakoś na początku sierpnia.
A wczoraj jak rozmawiałam z Panią Kasią to i ona się cieszyła że Buba wraca, ale najbardziej to był zadowolony jej mąż, którego też poznałyście ;) :lol:

Bo Buba to bardzo fajna sunia i nie da sie jej nie lubic ;)

• Replies 456
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak ją przez chwilkę widziałam to się bardzo sympatyczna zdawała ;) a doopka i ogonek ciągle chodziły. Buba jest chyba nakręcona albo na prąd :D co widać też po fotkach ;)

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Fotki nowe będą już w najbliższych dniach, bo w ten weekend jadę w odwiedziny do rodziców, a oni mieszkają 2 domy od hoteliku ;)

Ja dzisiaj na chwilę jadę do Gryfina, wezmę aparat, ciuchy jakieś. Ale nawet nie zdążę do PUKu zajechać... :( Ale będziemy czekać na zdjęcia Buby ;) I w weekend będzie u niej behawiorysta ?

Posted

[quote name='Basia&Safi']Bazarek na hotelik ? w poniedziałek robie bazarek na Paco jakos to podziele i moge zrobic dla Buby :)

Ogromnie dziękujemy :) Twoje bazarki są fantastyczne!

EDIT - rozmawiałam niedawno z p. Kasią z hoteliku - Buba jest u niej od rana, świetnie się odnalazła w nowym miejscu i sytuacji. Biega radośnie po wybiegu, ogonek się jej mało nie urwie... Niunia kochana :loveu:

Były Pan dzwonił do p.Kasi pytając, co teraz stanie się z psem... A odpowiedź brzmi - nie wiem :(
Będę w sobotę albo w niedzielę w u rodziców, a że mieszkają bardzo blisko od hoteliku, wybiorę się na spacerek z aparatem i porobię Bubie foteczki ;)

Posted

No to widac, ze Buba nie zdarzyla sie zwiazac z nowymi bylymi wlascicielami, skoro taka radosna i nieteskniaca...

Niech dziewczynka troche odsapnie, spotka sie z Asia, a potem jesli wszystko dobrze pojdzie, moze z Tulislawem ja poznamy? :cool3:

Posted

ageralion napisał(a):
No to widac, ze Buba nie zdarzyla sie zwiazac z nowymi bylymi wlascicielami, skoro taka radosna i nieteskniaca...

Niech dziewczynka troche odsapnie, spotka sie z Asia, a potem jesli wszystko dobrze pojdzie, moze z Tulislawem ja poznamy? :cool3:

To jest super pomysł! Zaraz napiszę do Asi, kiedy może podjechać ze mną do Buby.;)

Ciekawa jestem, jak Tulisław zachowa się w stosunku do Ajdy w niedzielę, a jak do Buby i która bardziej do gustu mu przypadnie ;) (niestety, Marusia na spacerek iść nie będzie mogła, bo jutro ma sterylkę).

Posted

Byłam dzisiaj u Buby w hoteliku.
Pani Kasia - właścicielka hotelu, nie mogła się jej nachwalić :) Buba jest grzeczna, niekłopotliwa, nie sprawia absolutnie żadnych problemów - je wszystko, co się jej da, pięknie bawi się na wybiegu, nie wykazuje agresywnych zachowań ani w stosunku do ludzi, ani do psów.

Dzisiaj porobiłam fotki Buby na wybiegu, a we wtorek, gdy pojedziemy do Buby z Asią - behawiorystką, porobimy zdjęcia bez krat ;)

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Buba jest grzeczna, niekłopotliwa, nie sprawia absolutnie żadnych problemów - je wszystko, co się jej da, pięknie bawi się na wybiegu, nie wykazuje agresywnych zachowań ani w stosunku do ludzi, ani do psów

Czyli to był pretekst do pozbycia się Buby przed wyjazdem na wakacje :diabloti:!

Posted

I jeszcze o czymś zapomniałam - Buba upodobała sobie męża p. Kasi - wpatrzona w niego jak w obrazek, na jego widok o mało doopka jej się nie urwie :loveu:

Więc nie jest to tak, że Buba nie lubi facetów w ogólności. Mąż p. Kasi poświęca jej czas, zajmuje się nią, zdobył jej zaufanie, a ona jest gotowa zrobić dla niego wszystko.

To w ogóle szalona radosna sunia jest, na wybiegu biega jak szalona, ma zabójcze tempo :diabloti:

Posted

Hihi, Agnieszko Pani Kasia ma już 4 psy, gdyby mogła sądzę że 5 nie byłby przeszkodą :D Buba była "szersza" jak jechała pierwszy raz do hoteliku :shake: A na zdjęciach gdzie trzyma zabawkę w pyszczku jej oczy mówią "No wejdź, pobawimy się". Ona jest taka słodka ! :loveu: :loveu:

Posted

Dzisiaj Buba miała baaardzo pracowite popołudnie - pod okiem Asi - szkoleniowca i behawiorysty, została sprawdzona na wszelkie możliwe sposoby i oceniona pod względem adopcyjności.
Czekam na profesjonalny opis behawiorystyczny Buby, ale tak w skrócie, z tego co zapamiętałam:

Buba NIE JEST AGRESYWNA!!! To pies wspaniały, nastawiony na ruch, pracę z człowiekiem. Będzie świetnym kompanem do wszelkiego rodzaju zabaw i sportów - agility, rower, pływanie, itp... Wspaniale się ją szkoli, szybko chwyta komendy i z radością je wykonuje. Jest jednak sunią bardzo dominującą, więc właścicielem może być jedynie osoba nie tylko fizycznie aktywna, ale również posiadająca doświadczenie w pracy z psami, bezdzietna i bezzwierzęca :evil_lol:

Parę fotek Buby z dzisiejszego szkolenia

Posted

Opis Buby, który przed chwilą otrzymałam od Asi:

Ocena psa Buba- pies w typie amstaff

Wesoła , kontaktowa suczka, towarzyska, bez agresji do człowieka.
Świetna pod katem szkolenia, sportu (agility, frisbee. Taniec z psem)
Suczka nauczona szczątkowo komend. Ładnie wykonuje siad, waruj, podaj łapę, szukaj ,Nie potrafi jednak chodzić na smyczy przy nodze, ciągnie. Gryzie smycz w momencie ekscytacji ale umiejętne poprowadzenie szybko ja z tego nawyku uwolni. Świetnie współpracuje z człowiekiem, łatwo i szybko się uczy nowości, reaguje na nowe komendy w bardzo szybkim tempie acz wymaga konsekwencji . szybko akceptuje nowe zasady
Bardzo asertywna , natarczywa, wymuszająca szczekaniem piszczeniem zainteresowanie, zaborcza w stosunku do psów w obecności innych ludzi .
Dominujący charakter szczególnie do zwierząt ale również trzeba uczulić przyszłych właścicieli ponieważ ma tendencje do włażenia na głowę co może skończyć się pilnowaniem zasobów przez obcymi jakim jest człowiek, mieszkanie, dom, Potrafi idealnie wyczuć człowieka i wykorzystać na swoją korzyść
Pies dla odpowiedzialnego aktywnego właściciela znającego rasę. Nie dla początkującego . wymaga dobrego przewodnika. Odpada dom z kotami, Do psów zachowanie na 3+. Duży instynkt łowiecki również do małych psów. Dom bez dzieci ze względu na temperament.
Nie ma newralgicznych miejsc. Daje się przewrócić choć czuje przy tym dyskomfort wiec należy odczulać delikatnie.
Pies ma syndrom psa łańcuchowego. Skakanie. Umiejętność wydostania się z poplątanej smyczy.
Pies w nowym domu będzie wymagał podstawowego przeszkolenia w zakresie posłuszeństwa( z naciskiem na komendy równaj, wróć, zostań, puść lub oddaj) ale będzie to czysta przyjemność.