Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po Oscarze wieku nie widać, tylko jest różnica w jego zachowaniu, co raz częściej jemu się wielu rzeczy nie chce poprostu, wiadomo że z takiej sytuacji są plusy i minusy.
Dzisiaj nie rozpoznał w Dobermanie że to samiec i skomlal do niego, dla mnie to nawet lepiej niż gdyby miał się do niego wsciekac.A zaś w końcu zaskoczył że Sara labradorka to sunka :)
Na popoludniowym spacerku domagał się od wszystkich obcych aby go głaskać.

O jak fajnie, znaczy się chłopak zrobił się towarzyski na maksa :)

Pzdr

Guest TyŚka
Posted

Jak ja dawno u Was byłam... ale w końcu Was odnalazłam, ufff :p

Posted

Duże zmiany w zachowaniu Księcia:

- przestał lubić dzieci :(

- nie ma cyrków podczas kąpieli i na dowrze kiedy pada

-polubił zupki i banany

- nie chce chodzić na długie spacerki

-mniej się bawi

-więcej śpi oraz bardziej leniwy się zrobił

-mniej wścieka się do psów/zwierząt-

-zaczoł częściej papę drzeć

-mniej grymasi przy jedzeniu,często zjada już wszystko z miski

-zaczoł częściej ludzi olewać

A ma dopiero 8 lat skończonych,jestem ciekawa co jeszcze się w Nim zmieni?!

Posted

Jeżeli nagle przestał lubić dzieci i resztę jego zmian szczerze to na gorsze może wskazywać na ból . może jakieś dziecko złapało za bolące miejsce. Ja bym psa przebadała , sprawdziła stawy może i kręgosłup . 8 lat to czas kiedy często pojawiają się schorzenia.

Posted

Agutka- Oscar miał w tym roku prześwietlenie RTG stawów i miał badany kręgosłup, wyniki są dobre.
Zęby też ma w porządku to samo morfologia krwi.
Nie wiem czemu Syno przestał lubić dzieci, ostatnio żadnego w żaden sposób nie skrzywdzilo go, brata się pytałam i On też nic nie pamieta?!

Oscar z wyglądu się nie postarzal, tylko z charakteru się zmienił, wczoraj w nocy jez wpadł prawie na tylek Oscara, a jak jezyk zajarzyl to w kulkę się zwinol.Potem zaś Ksieciu tak do kota mnie pociagnol że barek dzisiaj cały mnie boli :(

Teraz pracuje od pon do pt od 15-20, rano mam wolne, wiec chce sobie praktyki załatwić

Posted

Jakoś tak odkladalam prace a teraz muszę na przyszły tydzień 2 napisać z działalności, bo nauczycielka w końcu jajko zniesie.
W końcu ciepło mamy więc będzie można grilla w końcu zrobić, trzeba tez Księcia wykąpać.
Siostra w maju ma praktyki na szczęście już ostatnie.Czekam na wene aby do fryzjera się wybrac, bo muszę ale nie chce mi się.
Brat na długi weekend majowy wraz z Ewelina ma zabrać Synka na mazury, bo w tym roku rezygnujemy z pobytu na wsi, przejadlo się Nam.

Posted

Duże zmiany w zachowaniu Księcia:

- przestał lubić dzieci :(

- nie ma cyrków podczas kąpieli i na dowrze kiedy pada

-polubił zupki i banany

- nie chce chodzić na długie spacerki

-mniej się bawi

-więcej śpi oraz bardziej leniwy się zrobił

-mniej wścieka się do psów/zwierząt-

-zaczoł częściej papę drzeć

-mniej grymasi przy jedzeniu,często zjada już wszystko z miski

-zaczoł częściej ludzi olewać

A ma dopiero 8 lat skończonych,jestem ciekawa co jeszcze się w Nim zmieni?!

Może dzieci na "stare lata" najzwyczajniej zaczęły go denerwować - zbyt hałaśliwe i ruchliwe. ;) 

Pzdr

Posted

Kasiu-mama tak samo sądzi że Oscarowi dzieci przeszkadzają bo są za głośne, a On lubi teraz bardziej cisze

Agutka-tak masz racje to nie w stylu ttb, moze Synek to wyjątek od reguły?!

Aga-hej, hej:)

qmu-wydaje się Tobie, Oscar ma taką koscista budowe, jest taki szczupły, elegancji

W czerwcu mam 2 egzaminy, jest to pierwsza część Technika Rachunkowości, a w przyszłym czerwcu będę mieć drugą. W szkole teraz testy robimy i zadania liczymy, bylysmy dzisiaj do 15 szkole jak nigdy w niedzielę.
Jutro jade się zapytać o praktyki, mam nadzieję że się zgodzą :)

Guest TyŚka
Posted

To trzymamy kciuki za szybkie przystosowanie się :)
U nas też ciepluteńko :)

Posted

To trzymamy kciuki za szybkie przystosowanie się :)
U nas też ciepluteńko :)

:)

U Nas chmurzy się co raz bardziej i pewnie w końcu padać zacznie

Zimno się zrobiło,bo padało,Synek zmarzł bo pod kołderką w łóżku śpi

Posted

Pomagać?!

Wiadomo że trzeba,ale nie stety nie da rady wszystkim i każdemu,bo raz że w końcu pieniędzy braknie,a po drugie jak prawo nie będzie oprawców karać,to i wiele z pomocy nic nie przyjdzie,takie chore i błędne koło się toczy.

Mały piesek jest fajny i ok a jak podrośnie to co?! już be,takim nie trzeba się zajmować i troszczyć?!

Tak samo jak zachoruje czy jest stary,zamiast mu pomóc,lepiej pozbyć się go,tak samo jak nie spełnia wymogów i na wystawach nie wygrywa,albo w zawodach psich nie wykazuje żadnych osiągnięć.Od razu trafia na ogłoszenie kto kupi?!

Albo rozmnażać bo fajny kolorek,a suka jest super,a nie ważne że nie ma rodowodu,to taki mały pikuś,zapisać do podrzędnego klubu i jest super...A nie ważne co z szczeniakami będzie,jaki się urodzą,liczy się tylko kasa,a głupi nie się potem sam martwi.

Posted

Nie stresuj się Aga , stres piękności szkodzi ;)

Hejka ;)

Hej :)

Nie stresuje się, tylko krew mnie zalewa jak czepiają się mnie że jestem zla opiekunką Księcia a inni co je krzywdza, nie tak barbarzykski sposób są ok.Chodzi mi o hodowców i opiekunów Pitbulli, gdzie większość psów jest niedożywienia. Mają za male porcje żywieniowe, złą karmę dostają. A widać to po ich sierści, za często suki mają młode.
Sami nie widzą co robią, tylko innych się czepiają, uważają że pozjadali wszystkie rozumy, , że oni i ich psy są najlepsze a inni są glupi na niczym się nie znają.
W żaden sposób nie da im się niczego wytłumaczyć, niby wzorcem się kieruja, ale Ja tam nie widzę aby Pitbulle miały być tak chude, aby im żebra i kręgosłup miało być widać, mają to być psy w miarę proporcjonalne a najbardziej zawsze u nich liczył się charakter a nie wygląd.