Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj Kochane jest do dupy,ale mogło być o wiele gorzej:-(,nie chodzi na całe szczęście o zdrowie Syneczka,miałam 3 sprawy w sądzie z wykroczenia,o rzekome ugryzienie chłopaka przez Oscara,adwokatka i nie pomogła,przegrałam.Oscar musi chodzić w kagańcu,jak się do tego nie zastosuję,sędzina powiedziała że uśpi mi psa:angryy:. Te chłopak jest synem policjantów,on jest tak samo traktowany jak policjanci,lepiej niż zwykły obywatel,My nic nie mamy do powiedzenia:angryy:.Dostałam prawie 900 zł grzywny,ale to jeszcze nie koniec,ten chłopak może wnieść do sądu cywilnego o odszkodowanie,raczej dostanie,bo Ja przegrałam.I jeszcze jedno dla sądu nie liczy się to że pies nie ma rodowodu,Oscar dla ich Amstaff,a to zła i agresywna rasa.Sędzina nie zgodziła się na świadka,który miał zeznać jaki Synek jest do ludzi.

Posted

[quote name='magdabroy']Możesz się odwołać od wyroku sądu :roll:[/QUOTE]

tak Magduś mogę,ale adwokatka powiedziała mi że przegram,dlatego że mam agresywną rasę,on jest synem policjantów oraz że teraz tą walkę przegrałam

Posted

[quote name='Aleksandra95']Oscar rzeczywiscie go ugryzl? kurde jakaś masakra[/QUOTE]
nie ugryzł,Oscar lubi bardzo ludzi.
Synek musiał się odbraniać przed atakiem psa tego chłopaka,mówiłam to w sądzie,że on swojego psa zawsze prowadzi bez smyczy szczuje na inne psy,ale sądu to nie obchodzi,mamy w Polsce po prosu chore prawo:angryy:

Posted

I kolejny przypadek, że ten kto ma układy może pomiatać innymi. Na jakiej podstawie w ogóle on wniósł do sądu, że Oscar go ugryzł? Było między wami jakies spięcie, i na podstwaie tego chłopak sie tak po chamsku odgrywa? Brak słów?:angryy:

Posted

[quote name='leónowa']I kolejny przypadek, że ten kto ma układy może pomiatać innymi. Na jakiej podstawie w ogóle on wniósł do sądu, że Oscar go ugryzł? Było między wami jakies spięcie, i na podstwaie tego chłopak sie tak po chamsku odgrywa? Brak słów?:angryy:[/QUOTE]

nie chce mi się już pisać,wszystko jest chore:angryy:
Oscar dość mocno pogryzł tego psa,i przez to była sprawa w sądzie,jestem pewna że sędzina i jego rodzice się znają co,wszystko i na to wskazywało

Posted

Jeśli sytuacja nie miała miejsca to to jest chore :mad:. Nie rozumiem na jakiej podstawie sprawa w sądzie się odbyła :mad:. Znajomości znajomościami a jak już się jest rodziną wyższej władzy no to przechlapane. Na nasze prawo nie ma już słów. Zajmują się bzdetami a tym co mają to olewają :shake:.

Posted

Kurcze....

Moim zdaniem powinnaś złożyć skargę na sędzinę, stronnicza, nie pozwoliła na przedstawienie dowodu (zeznanie osób, które znają twojego psa), odwołać się od wyroku sądu. Jeżeli adwokatka się boi, to ją zmień. zostają ci jeszcze media. Nie możesz się poddać.

Posted

Do tego na zeznanie można wezwać specjaliste, szkoleniowca, który określi czy twój pies faktycznie wykazuje zachowania agresywne do ludzi. Ty wiesz, że nie, więc nie masz się czego obawiać. Na świadka ludzi, którzy go znają, jaki jest w stosunku do nich. Kurczę, trzeba się łapać wszystkiego. Trzeba się jakoś obronić, nie wyobrażam sobie, żeby miano ci przez idiotę Oscarka uśpić.

Posted

Troche nieciekawa sytuacja ale lepiej w ogole nie dopuszczac do pogryzien czy to drugiego psa czy czlowieka (nie znam sytuacji z drugiej strony to nie chce sie wiecej wypowiadac). nie dalo sie odejsc tak by psiaki sie nie pogryzly?

Posted

[quote name='deer_1987']Troche nieciekawa sytuacja ale lepiej w ogole nie dopuszczac do pogryzien czy to drugiego psa czy czlowieka (nie znam sytuacji z drugiej strony to nie chce sie wiecej wypowiadac). nie dalo sie odejsc tak by psiaki sie nie pogryzly?[/QUOTE]
Deer, ale co to teraz zmieni? Nic. Doszło do sytuacji, że Oscar pogryzł psa, który był szczuty jak rozumiem...

Eh, dla mnie to chora sytuacja. I Dziewczyny dobrze prawią - walcz o swoje, media, znajomi, zmień adwokata. Koniecznie walcz o sprawiedliwość. Jesteśmy z Tobą.

Posted

[quote name='Ty$ka']Deer, ale co to teraz zmieni? Nic. Doszło do sytuacji, że Oscar pogryzł psa, który był szczuty jak rozumiem...

Eh, dla mnie to chora sytuacja. I Dziewczyny dobrze prawią - walcz o swoje, media, znajomi, zmień adwokata. Koniecznie walcz o sprawiedliwość. Jesteśmy z Tobą.[/QUOTE]
tez tak uwazam -stalo sie ,teraz trzeba walczyc o swoje, kciuki nadal trzymam ,milego weekendu zycze :lol:

Posted

My się nie poddaliśmy,nadal walczyć będziemy,na pewno mecenasa zmienię,dam znać jak to wszystko się skończy.

Byliśmy dzisiaj z Księciuniem na 3/5 spacerku po lesie,teraz Syno smacznie śpi,na dworze jest śliczna pogoda,słoneczko świeci,a w lesie czuć pomału nadchodzącą jesień.

[URL=http://s1120.photobucket.com/user/unikatowydiament/media/DSC_0029_zps3d8068d7.jpg.html][IMG]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/DSC_0029_zps3d8068d7.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://s1120.photobucket.com/user/unikatowydiament/media/DSC_0031_zps56f938e7.jpg.html][IMG]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/DSC_0031_zps56f938e7.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://s1120.photobucket.com/user/unikatowydiament/media/DSC_0032_zps106085a5.jpg.html][IMG]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/DSC_0032_zps106085a5.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Ty$ka']Fizjolog. To od Ciebie zależy czy plastikowy czy metalowy, ale dla mnie nie ma innych kagańców ;)[/QUOTE]

[quote name='leónowa']Fajne są ponoć te fizjologiczne, lekkie, pies ma dużą przestrzeń, ogólnie ludzie sobie chwalą;)[/QUOTE]
Dzięki,a może wiecie gdzie je kupić,znacie link to stronki z tymi kagańcami?