M&S Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='unikatowydiament']tak,wiem wiem:eviltong: mi Asty nie podobają się z nie ciętym uchem,wyjątkiem jest Oscar,jemu tak jakoś to pasuje,a uszów nie miał ściętych,bo mama się nie zgodziła[/QUOTE] Na szczęście jest zakaz kopiowania:eviltong: Quote
Oscar Patric Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='M&S']Na szczęście jest zakaz kopiowania:eviltong:[/QUOTE] ale jak kupię Asta z zagranicy,to moge uszy mu ściąć i go wystawiać Quote
Leokadia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Ściąć ale nie w Polsce, bo nikt ci tu tego vi legal nie zrobi:shake: Quote
M&S Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='unikatowydiament']ale jak kupię Asta z zagranicy,to moge uszy mu ściąć i go wystawiać[/QUOTE] No nie, zakaz dotyczy całej FCI, a poza tym jak nie nostryfikujesz rodowodu to za wystawy będziesz płaciła w Euro. Quote
Leokadia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 To teraz juz nie wolno wystawiać choćby w Polsce psów ciętych za granicą, czy jak to jest? Quote
M&S Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='leónowa']To teraz juz nie wolno wystawiać choćby w Polsce psów ciętych za granicą, czy jak to jest?[/QUOTE] Nie, nie wolno. Nie pamiętam tylko, w którym roku weszły te przepisy. Można na stronie związku sprawdzić. Chyba, że masz psa urodzonego przed tą datą, ale chyba dorosłego psa nie sprowadzisz? Quote
Leokadia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Czyli w krajach gdzie kopiowanie jest legalne normalnie wystawisz psy cięte a w innych krajach już nie? Trochę dziwne. Quote
M&S Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='leónowa']Czyli w krajach gdzie kopiowanie jest legalne normalnie wystawisz psy cięte a w innych krajach już nie? Trochę dziwne.[/QUOTE] W krajach należących do FCI nie wystawisz. A w FCI jest większość państw z całego świata. Quote
Leokadia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 No ale np. taka Rosja o ile sie orientuję tam kopiowanie nie jest zakazane, a chyba do FCI należy. Quote
M&S Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='leónowa']No ale np. taka Rosja o ile sie orientuję tam kopiowanie nie jest zakazane, a chyba do FCI należy.[/QUOTE] To kopiowane może wystawia tylko u siebie, nie wiem. Rosja to dziwny kraj..... Quote
M&S Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='leónowa']Co racja to racja....:lol:[/QUOTE] No właśnie ;) Quote
Kaaasia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 A nie jest tak, że nie można kopiować psów urodzonych w Polsce po 01.01.12 i ich wystawiać ale resztę można :oops:? Quote
*Magda* Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='Kaaasia']A nie jest tak, że nie można kopiować psów urodzonych w Polsce po 01.01.12 i ich wystawiać ale resztę można :oops:?[/QUOTE] Też mi się tak wydaje ;) Jeśli dobrze pamiętam, to psy urodzone przed 1.01.2012 i psy kupione w kraju, gdzie kopiowanie jest legalne, można wystawiać ;) Quote
M&S Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 To napisałam, że psy urodzone przed wejściem w życie zakazu kopiowania i kopiowane można wystawiać. Quote
Oscar Patric Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 Księciunio:) [IMG]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Zdj1190cie-0099j_zps5e2d9ff9.jpg[/IMG] [IMG]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Zdj1190cie-0098l_zps5527ac5e.jpg[/IMG] [IMG]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Zdj1190cie-0097n_zps9e9a1f39.jpg[/IMG] [IMG]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/kokol_zps9ee6bf80.jpg[/IMG] [IMG]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Zdj1190cie-0095k_zps76d18bf9.jpg[/IMG] Quote
phase Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='Ty$ka']A mnie CAO ciachnięty się nie podoba :P Kompletnie. Za to dobka mogłabym mieć kopiowanego :P[/QUOTE] Dla mnie też TYLKO dobki ładnie wyglądają kopiowane włącznie z ciętym ogonem, ale osobiście tego psu bym nie zrobiła.. [quote name='unikatowydiament']jednak CAO ma ok 90cm w kłębie i waży coś ok 90 kg,a wiem jak one postanowią sobie zaatakować,to bardzo ciężko je powstrzymać,dużo widziałam filmów i czytałam artykułów na temat CAO, z [B]Rosji[/B],tam psy są extra[/QUOTE] W Rosji większość TTB ma tragicznie przycinane uszy. Horror. :shake: [quote name='M&S']Na szczęście jest zakaz kopiowania:eviltong:[/QUOTE] Dokładnie!! Nigdy nie pozwoliłabym na cięcie mojego psa. Nie ma mowy. To tak jakby ktoś na siłę zrobił mi tatuaż, kolczyk, gdzieś gdzie bym nie chciałam czy czy po prostu "skrzywdzi" moje ciało. :shake: Owszem niektóre TTB ładnie wyglądają z ciętymi, ale jest ich namiastka.. Quote
Oscar Patric Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 W sumie jak juz psiałam,nie wiem czy wezmę CAO,a Asty z Rosji podobają mi się pod względem budowy i charakteru,są o wiele lepsze niż Nasze,tak samo nie wiem jeszcze na sto procent,czy uszy bym ścieła.Gdybym należała to tych osób,które preferują tylko ucho ścięte,to wbrew woli mamy Synek by ich już dawno nie miał. Quote
phase Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='unikatowydiament']W sumie jak juz psiałam,nie wiem czy wezmę CAO,a Asty z Rosji podobają mi się pod względem budowy i charakteru,są o wiele lepsze niż Nasze,tak samo nie wiem jeszcze na sto procent,czy uszy bym ścieła.Gdybym należała to tych osób,które preferują tylko ucho ścięte,to wbrew woli mamy Synek by ich już dawno nie miał.[/QUOTE] Zastanów się dobrze, w Polsce też znajdziesz piękne i o wspaniałym charakterze asty. ;) Ale jak jeszcze masz dużo czasu to możesz się spokojnie i długo pomyśleć. :) Quote
Oscar Patric Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 [quote name='phase']Zastanów się dobrze, w Polsce też znajdziesz piękne i o wspaniałym charakterze asty. ;) Ale jak jeszcze masz dużo czasu to możesz się spokojnie i długo pomyśleć. :)[/QUOTE] Aguś masz rację,mam pełne dwa lata,na razie zbieram informacje,mam kontakz z hodowcami,a decyzja będzie przemyślana na sto procent.A ten co o nim wczoraj pisałam jednak się nie odezwał:lol: Kurcze tak jakoś boli mnie pod pachą koło piersi,i mam tam lekkie zgrubienie,tylko nie wiem czemu mnie tak boli,nawet dotknąć nie idzie,myślicie że to przez to,że za niedługo mam miec miesiączkę?Taki ból mam pierwszy raz A dzisiaj jak byłam na spacerku z Księciuniem,zdjęłam mu kolczatkę,a Synek się ucieszył,a potem ciągnoł jak głupi:angryy: Quote
Buszki Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Możesz mieć węzeł chłonny powiększony.Ja tak mam często przy anginie. Quote
Oscar Patric Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 [quote name='Buszki']Możesz mieć węzeł chłonny powiększony.Ja tak mam często przy anginie.[/QUOTE] akurat czytam artykuł,po obserwuję parę dni i zobaczę co i jak Quote
Oscar Patric Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 a co Księciunio się już nie podoba:evil_lol: dzisiaj strajk i foch na jedzenie,chyba jednak Pańcia nie potrafi gotować:lol: Nas to chyba śnieg w końcu zasypie,co patrzę na pogodę,to tylko śnieg ma padać,kedy on się wreszcie skończy:angryy:Ja chcę już ciepło:placz:,abym mogła z Synkiem chodzić na długie spacerki do lasu,bo obecnie za zimno mi jest. Quote
Kaaasia Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 To się cieplej ubieraj :evil_lol: Ja tam wolę taką pogodę a lata nie znoszę :eviltong:. Najgorsze będą roztopy :roll: Quote
Recommended Posts