Oscar Patric Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='leónowa']Amstaffke czy coś innego tym razem?[/QUOTE] chciałam inna rasę,ale boje się że sobie z nią nie poradzę,ma trudny charakter,jest to wielka rasa,raczej pozostanie marzeniem nie spełnionym:-( Quote
Guest wolfheart Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 zdradzisz nam co to za rasa? zgaduję...:mastif?kaukaz? Quote
Oscar Patric Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='marta.k9080']zdradzisz nam co to za rasa? zgaduję...:mastif?kaukaz?[/QUOTE] owczarek środkowo azjatycki:loveu: Quote
Leokadia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 O kochana, azjata to moja miłość, która chyba pozostanie niespełniona, od kiedy zobaczyłam u mnie na wsi takiego jednego pana. Z tym, że ja bym chciała mieć wszystkie molosy, no może oprócz buldogów francuskich czy angielskich, bo troche jak dla mnie za małe. Quote
Oscar Patric Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='leónowa']O kochana, azjata to moja miłość, która chyba pozostanie niespełniona, od kiedy zobaczyłam u mnie na wsi takiego jednego pana. Z tym, że ja bym chciała mieć wszystkie molosy, no może oprócz buldogów francuskich czy angielskich, bo troche jak dla mnie za małe.[/QUOTE] też mam słabość do molosów,takich jak: CAO,Kangal,Kaukaz,Jugosławiański Szarplaniec i Rottweiler Quote
Leokadia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Ja to zaś gustuje bardziej w tych gładkowłosych, największe marzenie to dog argentyński bądź kanaryjski, mam nadzieję, że tak za 1,5-2 lata się u mnie pojawi, oby. A ty nie czekaj tylko bierz! Quote
Ty$ka Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Ja całkiem inny typ psów lubię. Wyjątkiem jest rottek :loveu: Quote
Oscar Patric Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='leónowa']Ja to zaś gustuje bardziej w tych gładkowłosych, największe marzenie to dog argentyński bądź kanaryjski, mam nadzieję, że tak za 1,5-2 lata się u mnie pojawi, oby. A ty nie czekaj tylko bierz![/QUOTE] jak już pisałam,boję się że nie poradzę sobie z tą rasa,brat mówił że to piękne psy,ale nie dla mnie,pod względem charakteru,a wiesz azjata,który ma Pana nie odpowiedniego,jest mega niebezpieczny widzisz,Ja za bardzo nie potrafię poradzić sobie z Oscarkiem,wiem że nie moge zganiać na niego,że ma ciężki i trudny charakter,dużo brat mi pomaga,ale On też ma swoje życie Quote
Leokadia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Mam te samo obawy co do siebie, choć wiem, że jestem osoba w miarę konsekwetną, to nie wszystko bo fizycznie trzeba psa opanować, m.in. dlatego tez nie wzięłam takiego psa (zdanie rodziny na ten temat pominę...) Quote
Oscar Patric Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='leónowa']Mam te samo obawy co do siebie, choć wiem, że jestem osoba w miarę konsekwetną, to nie wszystko bo fizycznie trzeba psa opanować, m.in. dlatego tez nie wzięłam takiego psa (zdanie rodziny na ten temat pominę...)[/QUOTE] jednak CAO ma ok 90cm w kłębie i waży coś ok 90 kg,a wiem jak one postanowią sobie zaatakować,to bardzo ciężko je powstrzymać,dużo widziałam filmów i czytałam artykułów na temat CAO, z Rosji,tam psy są extra Quote
Leokadia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 No właśnie dlatego psa będę mieć jak trochę się fizycznie rozwinę, bo z takim psem na prawde łatwo o niebezpieczną sytuację, bo wychowanie to jedno, ale ogarnięcie jak już słowo i korekta zawiedzie to drugie. Fakt Rosja ma fajne psy, i dodatkowo o ile wiem nie zakazują tam kopiowania, a jeśli CAO (czy ogólnie większość molosów) to na pewno nie kłapciate, to im takiej elegancji ujmuje. Quote
Oscar Patric Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 CAO też podoba mi się z uchem kopiowanym Oscarka rasa z Rosji też jest piękna,i ma super charakter,więc jak będę brała to właśnie z Rosji,oni robią swoje i nie oglądają sie na innych,nie zmieniają wyglądu psa Quote
Guest wolfheart Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='unikatowydiament']owczarek środkowo azjatycki:loveu:[/QUOTE] też super:p Quote
Leokadia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Ogólnie w większości ras w Rosji zauważyłam, że przeważają psy takie byczkowate, masywniejsze niż nasze. Tez bym chciała z Rosji, choć przeraża mnie ilość roboty z tym związana, werbować tłumacza, a potem taki kawał jechać. Quote
Dzikie nieporadne Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='Ty$ka']Ja całkiem inny typ psów lubię. Wyjątkiem jest rottek :loveu:[/QUOTE] Ja podobnie ale mam drugi wyjątek owczarek azjatycki:loveu: Quote
Ty$ka Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 A mnie CAO ciachnięty się nie podoba :P Kompletnie. Za to dobka mogłabym mieć kopiowanego :P Quote
Oscar Patric Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='leónowa']Ogólnie w większości ras w Rosji zauważyłam, że przeważają psy takie byczkowate, masywniejsze niż nasze. Tez bym chciała z Rosji, choć przeraża mnie ilość roboty z tym związana, werbować tłumacza, a potem taki kawał jechać.[/QUOTE] tak masz rację,ale Ja chcę psa ze zrółwnoważonym charakterem,trzeba przyznać że Polacy potrafią zepsuć każda rasę:angryy: Quote
Oscar Patric Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='Ty$ka']A mnie CAO ciachnięty się nie podoba :P Kompletnie. Za to dobka mogłabym mieć kopiowanego :P[/QUOTE] u CAO liczy się charakter a nie wygląd Quote
Leokadia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Może nie każdą, ale co do molosów to musze powiedzieć, że co racja to racja. A ja nie mogę patrzeć na CAO, dobka, argentyna niekopiowanego, dlatego wolę się pofatygować trochę i wziąć to co mi się podoba i nie musiec narzekać na psa, który nie spełnia oczekiwań. Quote
Leokadia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='unikatowydiament']u CAO liczy się charakter a nie wygląd[/QUOTE] Dla mnie to tworzy taka całość, jedno bez drugiego juz nie będzie tym samym. Quote
M&S Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='unikatowydiament']owczarek środkowo azjatycki:loveu:[/QUOTE] Szalona jesteś. Quote
Ty$ka Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='unikatowydiament']u CAO liczy się charakter a nie wygląd[/QUOTE] Racja, tak jest z każdym psem, ale nie zdecydowałabym się nigdy na psa, który najzwyczajniej mi się nie podoba ;) Quote
Leokadia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Ty$ku mam to samo, jak spełniać marzenie, to po całości:lol: Quote
Oscar Patric Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='M&S']Szalona jesteś.[/QUOTE] tak,wiem wiem:eviltong: mi Asty nie podobają się z nie ciętym uchem,wyjątkiem jest Oscar,jemu tak jakoś to pasuje,a uszów nie miał ściętych,bo mama się nie zgodziła Quote
Recommended Posts