eria Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Z dobrych wieści ! Jutro podpisuję umowę o pracę w klinice w Zabrzu na próbny miesiąc. W środę zaczynam od 7 do 15. Ale mam stres ! Quote
Doginka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='eria']Z dobrych wieści ! Jutro podpisuję umowę o pracę w klinice w Zabrzu na próbny miesiąc. W środę zaczynam od 7 do 15. Ale mam stres ![/QUOTE] Aniu dasz radę!!! Trzymam kciuki:thumbs: Quote
Pegaza Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Szkoda ze tak daleko no ale w koncu sa busy wiec jakos to bedzie;) a sie nie przejmuj bedzie spoko luzz:) Quote
eria Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Daria, powiem Ci że dojazd jest OK ! Mam dwa busy do centrum zabrza,a z centrum 15 min piechotką do kliniki. I zdaje się ,że godzinowo też mi busy pasują i dużo czasu nie stracę na przystankach :) Quote
Doginka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='eria']Daria, powiem Ci że dojazd jest OK ! Mam dwa busy do centrum zabrza,a z centrum 15 min piechotką do kliniki. I zdaje się ,że godzinowo też mi busy pasują i dużo czasu nie stracę na przystankach :)[/QUOTE] A 15 minutowy spacerek jeszcze nikomu nie zaszkodził;-) Najważniejsze, że masz prackę:-) Quote
zuzolandia Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [quote name='eria']Z dobrych wieści ! Jutro podpisuję umowę o pracę w klinice w Zabrzu na próbny miesiąc. W środę zaczynam od 7 do 15. Ale mam stres ![/QUOTE] [I][B]superanckooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/B][/I] Quote
eria Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 No więc dostałam skierowanie na badania wstępne :diabloti:. Co oznaczało nieuchronny kontakt z moją przychodnią :angryy: i kochaną panią w Medycynie Pracy:angryy:. Na skierowaniu pan Dyrektor Kliniki wypisał wszelkie wynikające z miejsca pracy zagrożenia : "zagrożenie mechaniczne, fizyczne,biologiczne, zagrożenie promieniowaniem jonizującym oraz czynnik zagrożenia psychofizycznego" :diabloti:. Fajnie nie ? Ja się już boję... :evil_lol: No więc pani w medycynie pracy looknęła na to swoim niemiłym okiem i zaczęła wymieniać, jakie badania muszę zrobić :roll:. No więc oprócz badania krwi i moczu, jeszcze rentgen płuc ( po kiego grzyba?) i ...okulista :crazyeye::shake:. No to RTG mam już za sobą. Jutro krew i mocz, ale najwięcej zachodu z tym cholernym okulistą :roll:. Niby się umówiłam do jakiegoś na dziś, ale jakoś dziwnym trafem wietrzę jutrzejsze problemy ze strony pani z med.pracy. Cóż, zobaczymy co mi tam jeszcze znajdą...:roll: Nienawidzę przychodni. Quote
Korenia Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Mi babka w med.pracy jak szłam na studia kazała robić próby wątrobowe :D (jestem na biotechnologii), a dziewczynie z filologii romańskiej właśnie badania okulistyczne :D Quote
eria Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 A spoko, próby wątrobowe też mam - to jutro !! A szła jeszcze pytać lekarkę czy czasem nie muszę też mieć książeczki z sanepidu z badaniami kału . Ale to na szczęście mi się upiekło... Quote
zuzolandia Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [I][B]Czyli masz podstawowe badania jakie sie wykonuje gdy przyjmujesz sie do pracy ;-) rtg powino sie robic minimum co 4 lata na szczescie mało kto tego przestrzega ...zas morfologie i biochemie plus mocz raz w roku ,elastyczniej jest tez wlasnie z okulistą laryngologiem czy w przypadku bab ginekologiem ;-) ...i z usg hhihih...ale przebadac sie nigdy nie zaszkodzi ja pracuje w gooopiej knajpie w wszystkie te dziadostwa musze wykonywac co rok oprócz rtg pluc hihi[/B][/I] Quote
eria Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Ja kurde, technika wet. powinni koniecznie wysłać do ginekologa ! :D By zobaczyć moje wnętrze jak wygląda przed poszarpaniem brzucha przez ONka i do laryngologa ! Zeby zobaczyć moje gardło przed rozszarpaniem przez wściekłego pekińczyka! Quote
zuzolandia Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [I][B]Wykonywany zawód to jedno a badania to drugie hihihih Ty powinnas jesio miec test na wscieklizne coby psów nie pozarazac :diabloti::diabloti:[/B][/I] Quote
weszka Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 No i widzisz! Już się polepsza - masz nową pracę :multi: Powodzenia! Badania może i przykra konieczność ale to dobra okazja bo sama byś pewnie nie zrobiła, a jednak trzeba o zdrowie dbać :) Quote
jambi Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='eria']Dziś mija rok i 3 miesiące... [IMG]http://i35.tinypic.com/hx6lbm.jpg[/IMG][/QUOTE] Kreoś... Piękny! Fantastyczny cudowny, jeden z moich ukochanych bohaterów na dogo; rok i 3 miesiące... :-( [SIZE=1]pamiętam jak na wiosnę w zeszłym roku czytałam o problemach Kreona... o badaniach, pamiętam, że zryczałam się wtedy jak bóbr i poleciałam do weta z Aronem...[/SIZE] cieszę się z tej nowej pracy, trzymam kciuki :kciuki: Quote
Fides79 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='eria']Dziś mija rok i 3 miesiące... [IMG]http://i35.tinypic.com/hx6lbm.jpg[/IMG][/QUOTE] Kreon był pięknym psem, ehh jak ten czas szybko mija... ja się zabrałam za przeglądanie Twojej galerii od początku i właśnie podziwiam Jego niesamowitą przemianę oraz rewelacyjny charakter Gratuluję też oczywiście nowej pracy, tym bardziej, że to zajęcie zgodne z Twoją pasją i trzymam kciuki za powodzenie :) Quote
eria Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Charakter miał cudny. Prawie doskonały i wypisz wymaluj dokładnie jak opisuje w swojej książce olbrzyma Krassowska... Jestem po pierwszym dniu pracy. Masakra, kiedy ja ten cały kliniczny system ogarnę??!!! :) Dzisiaj , wg nowych koleżanek z pracy, dzień był wyjątkowo spokojny (chyba dlatego że 1 wrzesień, szkoła i te sprawy), ale generalnie jest młyn :) Ale myślę,że jak się już wdrożę w tą pracę, poczuję u siebie , to będzie dobrze! Zmiany mi bardzo odpowiadają : od 7-14 poranna i od 14-21 popołudniowa. Zajęty jeden cały weekend w miesiącu - od 8-19 oba dni. I bardzo dobrze, zwalony jeden weekend cały, a nie każdy po trochu jak miałam do tej pory,że w każdą sobotę miałam pracę od 10-13. Wyprowadzało mnie to z równowagi. Tylko Foxi będzie biedna, bo sama cały dzień, ale mama obiecała ją odwiedzać hehe. Dyrektor zapowiedział,że psa mogę bez problemu zabierać na ten weekend ze sobą do pracy, ale nie będę jej raczej tego stresu fundować.Lepiej sama a w domu niż w obcym miejscu i śmierdzącym weterynarzem w dodatki ;). No i fajne te zmiany poranne - od 14 jestem wolna jak ptak i większość dnia moja :) A z kolei popołudnia fajne,bo można odespać se troszkę zmiany na rano. Quote
zuzolandia Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='eria']Charakter miał cudny. Prawie doskonały i wypisz wymaluj dokładnie jak opisuje w swojej książce olbrzyma Krassowska... Jestem po pierwszym dniu pracy. Masakra, kiedy ja ten cały kliniczny system ogarnę??!!! :) Dzisiaj , wg nowych koleżanek z pracy, dzień był wyjątkowo spokojny (chyba dlatego że 1 wrzesień, szkoła i te sprawy), ale generalnie jest młyn :) Ale myślę,że jak się już wdrożę w tą pracę, poczuję u siebie , to będzie dobrze! Zmiany mi bardzo odpowiadają : od 7-14 poranna i od 14-21 popołudniowa. Zajęty jeden cały weekend w miesiącu - od 8-19 oba dni. I bardzo dobrze, zwalony jeden weekend cały, a nie każdy po trochu jak miałam do tej pory,że w każdą sobotę miałam pracę od 10-13. Wyprowadzało mnie to z równowagi. No i fajne te zmiany poranne - od 14 jestem wolna jak ptak i większość dnia moja :) A z kolei popołudnia fajne,bo można odespać se troszkę zmiany na rano.[/QUOTE] [I][B]oooooooooooo to widac ze trafiłas idealnie ;-) teraz tylko praktyka ...i bedzie z gorecki... miej na uwadze jednakze mojego Fruziola ...koło 9 10 wrzesnia chciałabym ja podrzucic bo wyjezdzam na 3 tyg a moi rodzice nie daja sobie rady z jej czesaniem hihih [/B][/I] Quote
Fides79 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 no godzinki całkiem fajnie, tylko na ranną zmianę pewnie musisz wcześnie wstawać, biorąc pod uwagę dojazdy :) a masz tak dyżury, że jeden cały tydzień pracujesz np od rana a następny po południu czy masz zmiany wymieszane w ciągu tygodnia?? Quote
Pegaza Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 No super Ania:) udalo Ci sie dostac prace w swoim zawodzie i nawet dosc szybko..;) a ja nadal szukam i szukam..:roll: Quote
eria Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 [quote name='zuzolandia'][I][B]oooooooooooo to widac ze trafiłas idealnie ;-) teraz tylko praktyka ...i bedzie z gorecki... miej na uwadze jednakze mojego Fruziola ...koło 9 10 wrzesnia chciałabym ja podrzucic bo wyjezdzam na 3 tyg a moi rodzice nie daja sobie rady z jej czesaniem hihih [/B][/I][/QUOTE] Przyszły tydzień mam ustalony na rano,więc koło 16.00 spokojnie możesz Fruziola podciepywać . Ale to się jeszcze dogadamy ;) [quote name='Fides79']no godzinki całkiem fajnie, tylko na ranną zmianę pewnie musisz wcześnie wstawać, biorąc pod uwagę dojazdy :) a masz tak dyżury, że jeden cały tydzień pracujesz np od rana a następny po południu czy masz zmiany wymieszane w ciągu tygodnia??[/QUOTE] No wstawać muszę koło 5.30, będę kląć jak szewc przy każdym budziku ale...Sprawdzi się to latem,latem o tej porze jest najpiękniejsze światełko do zdjęć :) co na pewno wykorzystam! Narazie sobie ustaliłam tygodniami na przemian-tak wolę . Tydzień rano, tydzień popołudniu. Grafiki się ustala z miesiąca na miesiąc, więc niekoniecznie tak musi być na stałe bo widziałam, że tam dziewczyny mają pomieszanie z poplątaniem... Quote
Doginka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Anuś jak już się wdrożysz, to i wstawanie ranne nie będzie problemem;-) Najważniejsze, że masz pracę:thumbs: Ja też szukać zacznę czegoś, bo w domu nuda mnie pożre:roll: Quote
jambi Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 ale Ci zazdroszczę tych zmian! ja pracuje dzień w dzień od 8.30 do 17.00 a to oznacza, że o 8.00 juz mnie nie ma i jestem dopiero koło 18.00... cały dzień zrąbany... weekendy wolne ale co ztego? skoro tak szybko mijają... najbardziej kochałam swoje zmiany kilka lat temu jak pracowałam na 3 zmiany: 6.00 - 10.00 - najlepsza! od 11 byłam wolna jak ptak! :) nic to że wstawałam o 4... potem była 10.00 - 18.00 i ostatnia 14.00 - 22.00 to był system! miodzio! jednego dnia miałam wolne ranki, drugiego całe przedpołudnia... ech... i psy miały swój extra spacer na Polach Mok. a teraz? ech.... Quote
eria Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Ja nigdy na zmiany nie pracowałam. W biurze siedziałam od 8-15 i było ok, bo blisko i dojazd fajny, 3 przystanki busem. Ale to było siedzenie w biurze i odliczanie do końca... Potem w gabinecie wet pracowałam na totalnie przerąbanych warunkach. Dzień w dzień 9-11 i 15-20 . Cały dzień z głowy i do tego soboty od 10-13. Tak więc teraz tymi zmianami 7-14 i 14-21 jestem zachwycona. Dzisiaj film mi się urwał ok 11 jak weszłam z chirurgiem na salę operacyjną , a że jest 14,15 poinformował mnie dyrektór, który chciał żebym mu przed wyjściem coś tam jeszcze popodpisywała. A do posprzątania było jeszcze pół sali z krwi. Ale ja wolę taki sajgon niż siedzieć, się nudzić i patrzeć na zegarek. Quote
eria Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Ja nigdy na zmiany nie pracowałam. W biurze siedziałam od 8-15 i było ok, bo blisko i dojazd fajny, 3 przystanki busem. Ale to było siedzenie w biurze i odliczanie do końca... Potem w gabinecie wet pracowałam na totalnie przerąbanych warunkach. Dzień w dzień 9-11 i 15-20 . Cały dzień z głowy i do tego soboty od 10-13. Tak więc teraz tymi zmianami 7-14 i 14-21 jestem zachwycona. Dzisiaj film mi się urwał ok 11 jak weszłam z chirurgiem na salę operacyjną , a że jest 14,15 poinformował mnie dyrektór, który chciał żebym mu przed wyjściem coś tam jeszcze popodpisywała. A do posprzątania było jeszcze pół sali z krwi. Ale ja wolę taki sajgon niż siedzieć, się nudzić i patrzeć na zegarek. Fotki by się przydały nie ? Ciąg dalszy Helskich Opowieści :) Padalec!:loveu: [IMG]http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/P8146574.jpg[/IMG] [IMG]http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/P8146572.jpg[/IMG] [IMG]http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/P8146566.jpg[/IMG] [IMG]http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/P8146550.jpg[/IMG] [IMG]http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/P8146537.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts