Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja mam na chwilę obecną:

35 zł od Ani W. Dance Company z Warszawy
40 zł od Ani C. z Warszawy
20 zł od Katarzyny B. z Warszawy (było ogólnie dla sznaucerków więc tutaj się przyda)
20 zł od lilo (było na ogłoszenia Julki, ale Julka w domu)
30 zł od Margi

czyli na sterylkę już jest 145 zł - dajcie znać ile potrzeba

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć dziewczyny!! Właśnie wróciłam do mojego zwierzyńca!! Oprócz Beki i Astona mam jeszcze dwa króliki ;p
Beki grzeczna i kochana, jak zwykle zresztą. Oponowała tutaj wszystko i wszystkich.
Jak będziecie wiedziały konkretnie jak ze sterylką u tej Pani weterynarz to dajcie znać to odrazu wezme białaska;-)
Ciekawi mnie też Akina...Jutro będziecie w schronisku z tego co słyszałam, zobaczcie jak sobie radzi
bo ja już intensywnie myślę nad tym,żeby ją do mamusi zabrać.
Astonek już zdrowy na szczęście więc nie było by tak źle a w mojej pościeli znajdzie sie jeszcze jedno miejsce dla Akinki ;-)
Wcześniej była mowa o sterylce suni, o Akine chodziło?
Boje się,że mała miałaby niebawem cieczke w końcu to 10 m-cy i byłaby to juz druga.
Aston jeszcze nie wykastrowany-ma dopiero pół roku....

Posted

fajnie, ze Aston juz ma sie lepiej, mój sms nie dotarł, więc podejrzewam, że Marioli albo padł telefon, albo w schronie długo siedzi - tam zasięg umiera zaraz za bramą. Tak Beata mówiła o córce, nie wiem jak to się rozwinie. Generalnie Pawełek to sped od aborcyjnych ciachań, zwykłych tez mnóstwo robił, ta babka ciachała z kolei dobki i huskie i tez bez komplikacji, pomimo że w schronie dochodziły do siebie. Jak tylko będę wiedziała to dam znać, jutro będziemy testować psa na kury;) A jak Beki do królików - nie chce ich upolować? To fajnie, ze można ją sprawdzić, ostatnio kilka psów miało mieć taki test, ale królików brak było.

Buziole dla całej ferajny

Posted

Beki początkowo była zainteresowana królikami ale teraz w ogóle, klatka otwarta a ona traktuje ja jak powietrze-Aston zresztą też. Króliki są przyzwyczajone do psów ale rzadko wychodzą mimo, iż możliwość cały czas jest-staruszki moje ;-)
Dajcie jutro koniecznie znać jak się miewa Akina!! Cały czas mi po głowie chodzi biedactwo....Pewnie tęskni za Beki!
Naprawdę żałuje, że nie wiedziałam, że ma córę...

Posted

Nawet nie wiecie jak mi głupio , że tylko Beki wziełam-ona leży teraz na podusi i się przeciąga a córeczka się męczy!!Naprawdę czekam z niecierpliwością na informacje! Nie macie dla niej jakiegoś DT?

Posted

astridq napisał(a):
Nawet nie wiecie jak mi głupio , że tylko Beki wziełam-ona leży teraz na podusi i się przeciąga a córeczka się męczy!!Naprawdę czekam z niecierpliwością na informacje! Nie macie dla niej jakiegoś DT?

proszę nie mów tak.....tak bardzo pomogłaś Beki....to naprawdę wielki gest....nie martw się o Akinę, jutro będziemy miały fotki, Magda :diabloti:wyczaruje ogłoszenia, ja popilotuje sprawę, będziemy jej szukały domu.....nie zostawimy jej tam na pewno
ona płakała tylko na początku, teraz ma towarzystwo łagodnej psiny, nie jest sama....wiem, że to marne pocieszenie ale niestety nie mamy takiej mocy aby pomóc wszystkim:(

kochana nie mamy żadnego DT....to że Ty się zgłosiłaś jako DT to dla nas było wielkie, radosne zaskoczenie....

Posted

Bo ja już trochę rozmawiałam w domu o DT dla Akiny tyle, że nie wiem jak rozwiązać problem jej sterylki, która z tego co czytałam ma być w tym tygodniu.
Na pewno lepiej by jej było dochodzić do siebie w domu niż w schronisku.
Ja juz po sesji jestem, mam czas-mogę pomóc.

Posted

Może jestem mniej uczuciowa, ale ciezko będzie znaleźć dom dla dwóch razem, a zdarza się, ze lepiej jak psy idą osobno, bo później i tak nie dogadują się w nowym miejscu. Nie dodawajmy im tak dużo ludzkich cech, zobaczymy jak mała sie ma. Teraz sie tzreba skupić na znalezieniu weta i zabiegu oraz ogłoszeniach, aby Beki szybko poszła do domu. Mała mogła płakać, bo Beki była dla niej jedynym znanym psem w schronisku. U ZuziaM tez była matka z córką i matka niezbyt dobrze później się zachowywała w stosunku do swojego potomstwa, bo miała charakter dominujący, tak jak Beki

Posted

ale to chyba nie chodzi o to, żeby im razem szukać domu, tylko jak astridq mogłaby wziąć małą do siebie po sterylce to byloby super jakby była w czystym i bezpiecznym miejscu po zabiegu - a domków osobno szukamy

Posted

ale ja można wziąć i przed sterylką :)......to nie schronisko ten zabieg opłaca tylko Beata i jej znajomi się zrzucają.....a wet u którego już wynegocjowana cena jest ze Zgorzelca, to Piotr Pawełek

Posted

Tak jak mówi Malawaszka mi nie chodzi o to żeby sunie były razem zaadoptowane,razem mogłby by być na DT. Teraz miałabym 3 psy w domu więc musiałybyśmy intensywnie im domu szukać. Zrobilabym im ogłoszenie na labkach, zinfo i zgorzelec info i co bym tam jeszcze mi wpadło do głowy.

Posted

lolka napisał(a):
ale ja można wziąć i przed sterylką :)......to nie schronisko ten zabieg opłaca tylko Beata i jej znajomi się zrzucają.....a wet u którego już wynegocjowana cena jest ze Zgorzelca, to Piotr Pawełek

byłoby cudnie!!!!!! wiadomo już ile potrzeba na sterylkę Beki? będę miała na całość

Posted

malawaszka napisał(a):
o jak fajnie ze sterylką - wiadomo po jakiej cenie? Akina jest śliczna! znajdziemy domek!

Mariola mówiła, że to mały pies i coś w okolicach 150, ale jeszce ma dzwonić do tej wetki