MartynaP Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 20.07.2010 Na juz kocurek musi miec zrobione podstawowe badania krwi,testy.Poprostu porzadne badanie uweta pod katem kazdej choroby.Pozniej trzeba zajac sie oczami,kastracja. Prosimy o wsparcie 19.07.2010 kot tymczasowo przebywa u Jaagi. Kaszle. Potrzebna jest wizyta u okulisty aby stwierdzil czy oczy sa do uratowania. Potrzebny jest tez inny DT poniewaz u Jaggi moze przebywac bardzo krótko Błagamy o wsparcie finansowe na zdiagnozowanie i leczenie kocurka 14.07.2010 Zadzwonila dzis do mnie pani od ktorej mam dwa kociaki. Na terenie na ktorym dokarmia koty jest dorosły (wg.niej) kocurek ktory jest slepy.kocurek nie jest dziki. Bardzo pilnie poszukuje tymczasu,poniewaz jest meczony przez dzieci,zabieraja go go piaskownicy,bawia sie nim. Nic wiecej niewiem -oczywiscie jestem z pania w kontakcie. ROZLICZENIA 21.07 30z ł od zuzia96 22.07 martecek 30 zł Maria Krystyna prosze sie ujawnic 40 zł 23.07 zuzia96 50 zł-z bazarku MONIKA794 - 50 zł. MÓJ NUMER 513134003 Quote
BasiaD Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 A czy sprawa jest na miau??? Trzeba koniecznie zabrać tego kicia tym dzieciakom..Może dziewczyny z miau będaą mogły coś zrobić?? On nie może tam zostać.. Quote
Jaaga Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Martyna, kota na prędko wezmę, żeby dzieciary go nie meczyły, ale na taki doraźny tymczas. Szukajcie dalej innego DT, najlepiej na Miau. Ja po prostu nie mam warunków na trzymanie niewidomego kota przy takiej ilości psów. No i żadnej diagnostyki czy jeżdżenia po lekarzach nie dam już rady sie podjać. Jesli cos to da, to daj znać. Quote
buba44 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 szkoda że to tak daleko ,kotów u mnie co nie miara ale miejsce by sie znalazło mam też niewidomego i dobrze sobie radzi. Quote
MartynaP Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 jest tez na miau http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=114301 Quote
MartynaP Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 trafił do TDT okazalo sie ze charczy jest chory niemoze tam zostac bo sa tam inne koty. Potrzebny jest DT,porzadna wizyta u weta,badania,testy,okulista. Kot trafi do schronu jest wybor albo na ulice do dzieci ktore go meczyly albo do schronu-niby schron lepszy ale tam ma dozywocie Quote
BasiaD Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 To żaden wybór, on musi trafic do domu żeby przeżyć.Schron to dla niego śmierć..Podnosze do góry, trzeba kicia ratować za wszelką cenę.. Quote
Jaaga Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Najpierw trzeba go leczyc, zrobić mu badania krwi i testy, bo jest podejrzenie białaczki, potem operować i jak zwykle nie ma za co. jest jedyna deklaracja 30 zł na Miau. Schronisko odpada, kotów jest tyle, że zostałby od razu uśpiony. Dziewczyny ze schronu już pojawiły sie na jego wątku, wiec jedna opcja odpada. Quote
Martecek Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 chciałabym wrzucić 20zł do skarpetki kocurka... Quote
Korciaczki Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Taki śliczny krówek. Wspomóc nie możemy, przykro nam....... Kciuki wielkie! Quote
MartynaP Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 Martecek napisał(a):chciałabym wrzucić 20zł do skarpetki kocurka... bardzo ci dziekuje posylam pw Quote
Jaaga Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Pięknie dziękuję za wsparcie. Kto jeszcze pomoze Elvisowi? Wczoraj miał robione testy i na szczęscie jest zdrowy. To miły, łagodny i towarzyski kot, ale na dzień dzisiejszy najbardziej potrzebne na niego są fundusze. Jest leczony, i nie ma pieniędzy ani na testy, które miał wykonane, ani na dalsze leczenie. Stoimy prawie w punkcie wyjścia. Quote
Zofia.Sasza Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Przepraszam za spam - ale sprawa jest drastyczna! Uwaga na użytkowniczkę o nicku IKA6 z Rudy Śląskiej. Imię Krystyna. Przedstawia się jako koci DT od 25 lat ze specjalnością w odchowie kociąt. W rzeczywistości trzyma w niewielkim, jednopokojowym mieszkaniu wielką liczbę kotów, nie zapewnia im właściwej opieki medycznej. Przyjęła kotkę na DS, a następnie oddała ją do schronu. Podłożyła wycieńczonej kotce karmiącej kolejny miot - część kociąt nie przeżyła. Długo by wyliczać - poczytajcie sami: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110981&hilit=IKA6 Podobno teraz szuka kotów do swojej "kolekcji" przez PW na dogomanii :( I taki news - jeszcze ciepły :( http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=113145&start=59 Quote
Recommended Posts