Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

20.07.2010

Na juz kocurek musi miec zrobione podstawowe badania krwi,testy.Poprostu porzadne badanie uweta pod katem kazdej choroby.Pozniej trzeba zajac sie oczami,kastracja.

Prosimy o wsparcie

19.07.2010

kot tymczasowo przebywa u Jaagi.
Kaszle.
Potrzebna jest wizyta u okulisty aby stwierdzil czy oczy sa do uratowania.
Potrzebny jest tez inny DT poniewaz u Jaggi moze przebywac bardzo krótko

Błagamy o wsparcie finansowe na zdiagnozowanie i leczenie kocurka

14.07.2010

Zadzwonila dzis do mnie pani od ktorej mam dwa kociaki.

Na terenie na ktorym dokarmia koty jest dorosły (wg.niej) kocurek ktory jest slepy.kocurek nie jest dziki.

Bardzo pilnie poszukuje tymczasu,poniewaz jest meczony przez dzieci,zabieraja go go piaskownicy,bawia sie nim.

Nic wiecej niewiem -oczywiscie jestem z pania w kontakcie.

ROZLICZENIA

21.07

30z ł od zuzia96

22.07

martecek 30 zł
Maria Krystyna prosze sie ujawnic 40 zł

23.07

zuzia96 50 zł-z bazarku
MONIKA794 - 50 zł.

MÓJ NUMER

513134003

Posted

A czy sprawa jest na miau??? Trzeba koniecznie zabrać tego kicia tym dzieciakom..Może dziewczyny z miau będaą mogły coś zrobić?? On nie może tam zostać..

Posted

Martyna, kota na prędko wezmę, żeby dzieciary go nie meczyły, ale na taki doraźny tymczas. Szukajcie dalej innego DT, najlepiej na Miau. Ja po prostu nie mam warunków na trzymanie niewidomego kota przy takiej ilości psów. No i żadnej diagnostyki czy jeżdżenia po lekarzach nie dam już rady sie podjać.
Jesli cos to da, to daj znać.

Posted

trafił do TDT okazalo sie ze charczy jest chory niemoze tam zostac bo sa tam inne koty.
Potrzebny jest DT,porzadna wizyta u weta,badania,testy,okulista.

Kot trafi do schronu jest wybor albo na ulice do dzieci ktore go meczyly albo do schronu-niby schron lepszy ale tam ma dozywocie

Posted

Najpierw trzeba go leczyc, zrobić mu badania krwi i testy, bo jest podejrzenie białaczki, potem operować i jak zwykle nie ma za co. jest jedyna deklaracja 30 zł na Miau.
Schronisko odpada, kotów jest tyle, że zostałby od razu uśpiony. Dziewczyny ze schronu już pojawiły sie na jego wątku, wiec jedna opcja odpada.

Posted

Pięknie dziękuję za wsparcie. Kto jeszcze pomoze Elvisowi?
Wczoraj miał robione testy i na szczęscie jest zdrowy. To miły, łagodny i towarzyski kot, ale na dzień dzisiejszy najbardziej potrzebne na niego są fundusze. Jest leczony, i nie ma pieniędzy ani na testy, które miał wykonane, ani na dalsze leczenie. Stoimy prawie w punkcie wyjścia.

Posted

Przepraszam za spam - ale sprawa jest drastyczna!
Uwaga na użytkowniczkę o nicku IKA6 z Rudy Śląskiej. Imię Krystyna. Przedstawia się jako koci DT od 25 lat ze specjalnością w odchowie kociąt. W rzeczywistości trzyma w niewielkim, jednopokojowym mieszkaniu wielką liczbę kotów, nie zapewnia im właściwej opieki medycznej. Przyjęła kotkę na DS, a następnie oddała ją do schronu. Podłożyła wycieńczonej kotce karmiącej kolejny miot - część kociąt nie przeżyła. Długo by wyliczać - poczytajcie sami:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110981&hilit=IKA6

Podobno teraz szuka kotów do swojej "kolekcji" przez PW na dogomanii :(
I taki news - jeszcze ciepły :( http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=113145&start=59