Figafiga Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 albo zobacz na górze strony i narzędzia wątku naciśnij i tam masz subskrypcje. Quote
Romka Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Informuje wszystkich ,ze wczoraj Lamia znalazła dom.Dom dla Lamii znalazła p.doktor z lecznicy obsługujacej schronisko.Suczka juz jest po sterylizacji więc brakowało jej tylko domu.Pojedzie na wieś ,do kojca.Domek podobno dobry.Nic więcej nie wiem.Kaju dopisz do pierwszego postu,ze Lamia juz w domku. Quote
Paula03 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 No to świetnie! Mam nadzieję, że domek dobry! Quote
Ania i Kajber Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Romka napisał(a):Informuje wszystkich ,ze wczoraj Lamia znalazła dom.Dom dla Lamii znalazła p.doktor z lecznicy obsługujacej schronisko.Suczka juz jest po sterylizacji więc brakowało jej tylko domu.Pojedzie na wieś ,do kojca.Domek podobno dobry.Nic więcej nie wiem.Kaju dopisz do pierwszego postu,ze Lamia juz w domku. Kurde, trochę szkoda,że bez kontroli przedadopcyjnej. Taka piękna, młoda sunia powinna wybierać w domkach. Cóż, dom na wsi to moze być zarowno zadbane, nowczesne domostwo jak i "starodawne" gospodarstwo. Mogą tam mieszkac zarówno osoby, kt. gdzies pracują a tu mieszkaja , jak i rolnicy z "typowym" podejściem do zwierzat. Kojcem ludzi nazywaja rózne rzeczy- nieraz jest to piękny kojec z prętów czy paneli, a nieraz całkowicie obity deskami czy murowany, odgrodzony kawałek terenu, gdzie pies nic nie widzi, nie ma kontaktu z ludzmi,nie wdac go, tylko słychac szczekanie zwierzęcia, które w ten sposób dziczeje. Najważniejszy dla owczarka jest kontakt z człowiekiem, praca i wykonywanie zadań dla niego. Dzień w kojcu i nocne bieganie po podworku i pilnowanie to kiepski los- może to być OK dla psa z małymi szansami na adopcję, jako alternatywa lepsza niż schron, ale szkoda dla młodej, pieknej suni ,która powinna być psem rodzinnym. Nie piszę tego oczywiscie jako "przytyku" dla kogokolwiek i mam nadzieję, ze LAMIA dobrze trafiła, tylko pozostaje niepokoj i niepewnosc. Może uda sie Wam ciotki dowiedziec coś o LAMI, moze schronisko zgodzi sie na wizytę poadopcyjną,to dajcie znać. Quote
Romka Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Schronisko zgodzi sie na pewno na wizytę poadopcyjną,więc informacje o Lamii będą na pewno .Pocieszam się,że dom dla suczki znalazła p.doktor z lecznicy ,która nie polecałaby domu nieodpowiedniego dla takiego psa.Spróbuje dowiedziec się więcej i napiszę. Quote
beka Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Romka napisał(a):Schronisko zgodzi sie na pewno na wizytę poadopcyjną,więc informacje o Lamii będą na pewno .Pocieszam się,że dom dla suczki znalazła p.doktor z lecznicy ,która nie polecałaby domu nieodpowiedniego dla takiego psa.Spróbuje dowiedziec się więcej i napiszę. Tak czy inaczej owczarek na wieś w kojcu to kiepski wybór. Tak piękna suka mogła miec dużo lepsze warunki :( Quote
Romka Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Zadzwoniłam do p.doktor z zapytaniem o szczegóły adopcji.Lamia będzie w kojcu zamykana jak bedzie koniecznośc,ma do swojej dyspozycji olbrzymi ogrod i to będzie miejsce gdzie będzie mogła do woli biegac.Jest w tej chwili jedynym psem ale w przyszłości państwo ,którzy ja zaadoptowali będą szukać dla suczki towarzysza lub towarzyszki.Psiaki,które były w tym domu odeszły ze starości.Lamia zachwyca swoich nowych właścicieli.Resztę po wizycie w domku Lamii,wtedy tez pewnie zrobimy zdjęcia.Mam nadzieje ,ze to dobre wiadomości!Kontakt z ludżmi będzie miała stały co jest bardzo ważne. Quote
beka Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 I to jest zdecydowanie bardziej optymistyczna informacja :) Kojec w razie konieczności niż "bedzie w kojcu". Quote
olivetshka Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 A ja tak czekałam na wieści o Lamii i Łiskasie :) Ale cieszę się, że sunia znalazła domek. Quote
Oleniek Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 No to teraz tylko życzyć wielu lat życia i miłego towarzysza zabaw ;) Na zdjęcia z domku będę czekać z niecierpliwością :) Quote
Romka Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 dziewczyny wejdzcie proszę na watek Iryska to stary onek. http://www.dogomania.pl/threads/184985-IRYS-starszy-ONek-do-adopcji-przywr%C3%B3%C4%87my-mu-nadziej%C4%99... Quote
Recommended Posts