Jump to content
Dogomania

Choco -nasza czekoladowa lisiczka (strona 96- skoki str. 55, 57

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Czekamy, sprzątamy ... dziś u znajomej zobaczę 4-tygodniową koteczkę...

Wczoraj zważyłam małą - ma 11,3 kg. Odrobaczyłyśmy się na zakończenie sezonu turystycznego.
W sklepie zoologicznym zapytałam o drapanie - natychmiast padło pytanie czy nie jadła przypadkowo Chappie i trafili w sedno bo w górach gdy zabrakło nam Acany a nie miałam niczego mięsnego zjadła opakowanie .
Teraz czekamy na dostawę...
Pozdrawiam

Posted

Z tego co wiem, to koty dłużej niż psy powinny być przy matce, do około 3 miesiąca, a to chyba za późno do przyzwyczajenia do psa, może poszukaj kociaka od kogoś kto ma też psy, wtedy kot znałby psy od małego.

Posted

Właśnie jestem na etapie rozmów i czytania różnych informacji na takie tematy - słyszę i czytam opinię że 6-7 tygodni inne że 10-12 ale bezsprzecznie to musi być kociak znający od maleńkości psy żeby znowu nie przeżył szkoku.

Posted

Rzeczywiście nie zaglądnęłam do regulaminu hodowli kotów rasowych jak określają wiek do oddawania kotków. Czytałam artykuly pisane przez weterynarzy, behawiorystów i i co artykuł to inne zdanie na ten temat. Socjalizacja kociąt trwa chyba od 4-10 tygodnia życia.

Miałam w ręce 4 tygodniowa kociczkę ważącą 40 dkg sierotkę ze śmietnika szukającą domu... ale to malutkie...

O zdjęciach i wogóle wspomnieniach muszę dopiero pomyśleć bo nawet nie wiem gdzie to wszystko przegrałam...
Złapałam się na tym że żadnych zdjęć nie zmniejszałam i nie wklejałam do Fotosika od ponad roku - dopiero skłonił mnie do tego Humpalek...
UPS zaraz moi panowie wracają do domu i muszę zająć się rodziną i zostawić w spokoju komputer... a nareszcie lepiej działa mi Dogomania...

Posted

Zajrzałam, żeby sprawdzić jak sobie radzicie i to mnie zastanowiło:
[quote name='Asiaczek']Ja oddawałam małe kociaki w wieku 8 tygodni i było to zgodne z regulaminem hodowli kotów rasowych. Nic nie słyszałam o terminie 10-12 tygodni.[/QUOTE]
Ja z kolei słyszłam, że kociak nie może opuścić hodowli wcześniej niż w 12 tygodniu życia. Jestem ciekawa, który regulamin hodowli kotów rasowych (jakiego klubu) zezwala na oddawanie młodszych kociąt?
Z ciekawości wygooglowałam kilka przykładowych regulaminów i wszystkie jak jeden mąż twierdzą, że 12 tydzień życia to graniczna data...

EDIT: znalazłam regulaminy, gdzie jest mowa o wydawaniu kociąt nie wcześniej niż przed ukończeniem 10 tygodnia życia. Takich, które mówią o 8 tygodniach, naprawdę nie widzę. Moim zdaniem to za wcześnie, o ile kociak ma matkę, która może się nim opiekować.

Posted

Najserdeczniej witam na Tym Forum Nowego Gościa!

Całkowicie umilkłam bo mamy problemy zdrowotne ludzi... zaostrzyły sie problemy z sercem i krążymy po lekarzach, dobieramy leki...

Posted

[quote name='Czoko']Najserdeczniej witam na Tym Forum Nowego Gościa![/QUOTE]
:)

Witam również. Teleportowałam się na Dogomanię z powodu pewnej aukcji, ale przy okazji postanowiłam zajrzeć i do Was.
Ja też trochę umilkłam, pamiętam, że jestem Ci winna zdjęcia Mrasi, ale nie mam teraz kiedy się tym zająć. Ale pamiętam i kiedyś się z tej obietnicy wywiążę.
A Paskudny Kotek czuje się znakomicie ;)

Zdrowia dużo życzę!

Posted

[quote name='Aleba']Zajrzałam, żeby sprawdzić jak sobie radzicie i to mnie zastanowiło:

Ja z kolei słyszłam, że kociak nie może opuścić hodowli wcześniej niż w 12 tygodniu życia. Jestem ciekawa, który regulamin hodowli kotów rasowych (jakiego klubu) zezwala na oddawanie młodszych kociąt?
Z ciekawości wygooglowałam kilka przykładowych regulaminów i wszystkie jak jeden mąż twierdzą, że 12 tydzień życia to graniczna data...

EDIT: znalazłam regulaminy, gdzie jest mowa o wydawaniu kociąt nie wcześniej niż przed ukończeniem 10 tygodnia życia. Takich, które mówią o 8 tygodniach, naprawdę nie widzę. Moim zdaniem to za wcześnie, o ile kociak ma matkę, która może się nim opiekować.[/quote]
Regulamin Stowarzyszenia Hodowców Kotów Rasowych w Polsce (juz nie istniejący).Niestety, nie mam Regulaminu w postaci pisanej. W momencie rozwiązywania Stowarzyszenia zdecydowałam o zaniechaniu hodowli kotów rasowych i juz nigdy do tej hodowli nie wróciłam.

Pzdr.

Posted

Już mamy odczytany wynik Holtera. Dodatkowych skurczów serca wyszło 3 x więcej niż w poprzednim badaniu ale co najważniejsze nie było częstoskurczu i niedrożnosci. Testujemy i dobieramy leki na arytmię. dziś TZ miał zabieg okulistyczny, jutro kolejne badania....

Łobuzica jak zwykle szaleje - wyobraźcie sobie podskakującego na czterech łapach szczeniaka tylko że ona za kilka dni skończy 3 lata!!!

Olu bardzo się cieszę ze Nasz Paskudny - mięciusieńki, miziasty i cały czas mruczący bardzo towarzyski Koteczek czuje się dobrze... to jedyne co nam się udało...

Asiu wiesz co wyliczyłam - że nasze dziewczyny miały cieczkę prawie równocześnie... Kilka razy dziennie zaglądam Jaka duża jest Wasza Rodzina!!!

Pozdrawiam wszystkich serdecznie Ewa

Posted

[quote name='Asiaczek']Regulamin Stowarzyszenia Hodowców Kotów Rasowych w Polsce (juz nie istniejący).Niestety, nie mam Regulaminu w postaci pisanej. W momencie rozwiązywania Stowarzyszenia zdecydowałam o zaniechaniu hodowli kotów rasowych i juz nigdy do tej hodowli nie wróciłam.

Pzdr.[/QUOTE]
Dzięki :)
Zaskoczona jestem, nawet bardzo.
Dobrze, że w tej chwili nie ma w regulaminach takiego zapisu.

Posted

Dziękuję bardzo za życzenia!

Ja się powieszę - właśnie w naszej kamienicy rozpoczął sie kolejny remont... sieci gazowniczej Na podwórku rano zobaczyłam kontener ze sprzętem, pełno ogromnych butli gazowych, na korytarzu nową ekipę, pełno kabli... już straciłam orientację od kiedy u nas trwa remont... chyba choroba Choculi, jej duszności i problemy ze zdiagnozowaniem były już powikłaniem po jednej z części remontu - nadbudowie kamienicy...

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Do Męża problemów zdrowotnych dodatkowo przyczyniają się problemy ze zdrowiem jego mamy – bardzo tęga 78 letnia staruszka porusza się coraz gorzej, potrafi gdzieś się sama wybrać i stracić przytomność albo gdy usiądzie mija dużo czasu zanim się podniesie...[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Czoko']
Asiu wiesz co wyliczyłam - że nasze dziewczyny miały cieczkę prawie równocześnie... Kilka razy dziennie zaglądam Jaka duża jest Wasza Rodzina!!!

Pozdrawiam wszystkich serdecznie Ewa[/quote]
Stan na razie się nie zmienił... Nadal czekamy...

Pzdr.

Posted

Dajemy Feluni czas do jutra tylko skąd Ona wie kiedy kończy Ci się urlop - już kiedyś też tak zrobiła!!! W takim razie pora najpierw na Żelcię!

Posted

[SIZE=4][B]Choco właśnie skończyła 3 lata[/B] a często zachowuje się jak szczeniak i podskakuje na wszystkich czterech łapach![/SIZE]

Posted

[quote name='Czoko'][SIZE=4][B]Choco właśnie skończyła 3 lata[/B] a często zachowuje się jak szczeniak i podskakuje na wszystkich czterech łapach![/SIZE][/quote]
Hohoho, to piękny wiek!
:new-bday::tort:

Pzdr.

Posted

Jubilatka bardzo dziękuje za wizytę, została wygłaskana i wydrapana za uszkiem - dostała od swoich panów legowisko i szeleczki a jutro jeszcze dodam jakiegoś gryzaczka!