Figa Bez Maku Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Dzięki za skopiowanie:loveu: no właśnie... rzeki uważam za najbardziej zdradliwe akweny.....z uwagi na wiry, głębie, nierówne i zapadające się dno... usiłuję sobie wyobrazic grozę :crazyeye: sytuacji...brrrr a jeśli chodzi o niepewne dno... to słyszałam ,że złą sławą "cieszy się" zespół stawów na Szczęśliwicach..podobno powstały praktycznie na miejscu wysypiska śmieci... W związku z tym ich dno jest ruchome i niestabilne.. Ludzie którzy z ufnością wchodzili do wody , w pewnym momencie tracili grunt pod nogami ( a właściwie ten grunt zapadał się pod nimi) i podobno było dużo wypadków utonięć właśnie na Szczęsliwicach... na dodatek to nie są w ogóle żadne kąpieliska, a już na pewno nie sa strzeżone:shake: Quote
Czoko Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 [quote name='Figa Bez Maku']Dzięki za skopiowanie:loveu: no właśnie... rzeki uważam za najbardziej zdradliwe akweny.....z uwagi na wiry, głębie, nierówne i zapadające się dno... usiłuję sobie wyobrazic grozę :crazyeye: sytuacji...brrrr [/quote] Oj tak zdecydowanie wolę jeziora czy jakieś potoczki a nie rzeki, po których nie wiadomo czego się spodziewać. Quote
Czoko Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 [quote name='Cosmo']slodka sunia :loveu:[/quote] [SIZE=3]Jest nam bardzo miło i bardzo serdecznie witamy nowego Gościa! Czy masz może Galerię swojego pieska? - też chętnie Was odwiedzimy![/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][FONT=Arial][SIZE=3]Jak widać przeżywamy regres: mała przegryzła rączkę w plecaku męża, kolejną czapkę a już nam się wydawało ze przestała niszczyć przedmioty bo z tego wyrosła!!![/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][FONT=Arial][SIZE=3]Wczoraj Teściowa została okradziona we własnym domu – wracając ze sklepu obok domu wpuściła jakąś obcą kobietę udającą obcokrajowca do klatki w bloku pod pretekstem że tamta chce wejść do znajomych i gdy wchodziła do mieszkania usłyszała że tamtych znajomych nie zastała ale koniecznie chce im zostawić wiadomość, kartki żadnej nie ma, po polsku nie umie pisać więc poprosi żeby babcia w jej imieniu napisała wiadomość. Babcia poszła z nią do kuchni a za moment zauważyła dokładnie rozrzucone w pokoju pozostałości rzeczy z własnej torebki – ocalał tylko telefon wiszący na szyi i klucze.... Była świeżo po wizycie w banku![/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][FONT=Arial][SIZE=3][/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][FONT=Arial][SIZE=3]Tak więc mieliśmy wieczorną wizytę u matki związaną z pożyczaniem jej pieniędzy.[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][FONT=Arial][SIZE=3][/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][FONT=Arial][SIZE=3]Szary zwierz trafił przy okazji do weterynarza na manu- pedicure bo już stał się niebezpiecznym drapieżnikiem.[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][FONT=Arial][SIZE=3][/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][FONT=Arial][SIZE=3]Wieczorem dowiedziałam się od męża że każdy chwilami bywa nieostrożny i wpuści obcych do własnego domu – właśnie wczoraj podczas jego zajęć z uczniem przyszli projektanci odtwarzający projekt naszej kamienicy i kilka osób chodziło sobie samych po całym mieszkaniu, zaglądali i fotografowali każdy kąt – owszem wcześniej był komunikat ale byłam przekonana że wcześniej zawiadomią kiedy planują przeprowadzenie pomiarów w poszczególnych mieszkaniach a nie przyjdą tak prosto z biegu...[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][FONT=Arial][SIZE=3]Marzenko w nawiązaniu do wczorajszej rozmowy kopiuję odcinek z naszego Bloga, który ukaże się dopiero jutro wieczorem:[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][FONT=Arial][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][FONT=Arial][SIZE=4]1 czerwca mój prezent na Dzień Dziecka![/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][FONT=Arial][SIZE=3]1 czerwca zrobiłam sama sobie prezent – wybrałam się na zakupy ogrodnicze: [/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][FONT=Arial][SIZE=3][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images12.fotosik.pl/78/a62c8ae65a17f3dc.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=black][FONT='Times New Roman']są to:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][FONT=Arial][SIZE=3]od góry od lewej strony Tiarella"Pink Skyracker", 3 odmiany astra alpejskiego lila, biały i niżej różowy (różowy z jednym kwiatem to „Aster Tongolensis Wartburgstern”); 3 odmiany funkii czyli patrząc od lewej strony Hosta „Sitting Pretty” (kępka liści na jednym poziomie z pędem kwiarostanowym), „Fire and Ice” (biała szeroka linia przez środek liścia), "Golden Tiara"(żółte obrzeżenie liścia) i Rojnik tzn. Sempervivum "Julia"[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][FONT=Arial][SIZE=3]dziś mogę dopisać że już posadzonych na działce ich nie zobaczycie – większość funkii czyli Hosty zjadły mi ślimaki.[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=black][FONT='Times New Roman']Metodę walki ze szkodnikami mamy taką samą.[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4]Dziś w ciągu dnia powinny zostać ogłoszone wyniki egzaminów gimnazjalnych... ja dowiem się czegokolwiek dopiero wieczorem![/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4]Dziwacznie coś mi działa - nie daję rady zmienić rodzaju czcionki[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Koniec przerwy – czas odebrać służbowego maila![/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie Ewa[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [SIZE=3][/SIZE] Quote
Czoko Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 [SIZE=4]Podali do wiadomości wyniki egzaminu Krzysia : 97/100 pkt.[/SIZE] [SIZE=4]Szczegółow nie znam - teraz biegnie załatwiać dokumenty i przeprowadzkę do innego liceum a rano wyjazd.[/SIZE] Quote
martula Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Ewa gratuluję, tak dobrych wyników. :crazyeye: 97/100 to bardzo dużo, a tak się martwiłaś:multi: Jakaś nagroda się należy, nieprawdaż?:razz: Pozdrawiam serdecznie Marta Quote
Figa Bez Maku Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Gratulacje:multi: :lol: ...wyniki rewelacyjne:crazyeye: :loveu: Chyba najlepszy był?:crazyeye: Quote
Figa Bez Maku Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Ewciu...przyznaj się to przeciez już robi się niemożliwe...Ty piszesz kryminał?:crazyeye: SIO KŁOPOTY OD WAS:mad: Coście się tak na Chocusiów uwzięły?:angryy: :mad: Ale niestety najbardziej przykre jest to ,że złodzieje i oszuści wykorzystują te najlepsze cechy: życzliwość, uprzejmość... co sprawia ,że człowiek przestaje wierzyć innymi i staje się nieżyczliwy i nie chcąc być oszukanym nie pomaga w prawdziwym kłopocie:placz: :shake: Quote
Asiaczek Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Gratulacje dla Krzysia!!! To naprawdę piękny wynik!!! Pzdr. Quote
Czoko Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 [quote name='martula']Ewa gratuluję, tak dobrych wyników. :crazyeye: 97/100 to bardzo dużo, a tak się martwiłaś:multi: Jakaś nagroda się należy, nieprawdaż?:razz: Pozdrawiam serdecznie Marta[/quote] [quote name='Figa Bez Maku']Gratulacje:multi: :lol: ...wyniki rewelacyjne:crazyeye: :loveu: Chyba najlepszy był?:crazyeye:[/quote] [quote name='Figa Bez Maku']Ewciu...przyznaj się to przeciez już robi się niemożliwe...Ty piszesz kryminał?:crazyeye: SIO KŁOPOTY OD WAS:mad: Coście się tak na Chocusiów uwzięły?:angryy: :mad: Ale niestety najbardziej przykre jest to ,że złodzieje i oszuści wykorzystują te najlepsze cechy: życzliwość, uprzejmość... co sprawia ,że człowiek przestaje wierzyć innymi i staje się nieżyczliwy i nie chcąc być oszukanym nie pomaga w prawdziwym kłopocie:placz: :shake:[/quote] [quote name='Asiaczek']Gratulacje dla Krzysia!!! To naprawdę piękny wynik!!! Pzdr.[/quote] Dziękuję Wam Wszystkim! O prezent już się upomina - zaplanowali sobie z babcią co tylko jak zwykle wogóle bez porozumienia z nami i przekraczający nasze mozliwości finansowe! Niestety oszuści często wykorzytują uczynne albo starsze osoby! [COLOR=black][FONT=Verdana]Uwielbiam głupie numery gdy wszystko w komputerze nagle się skasuje w chwili zapisywania.... cóż służbowy komputer też ma dość upałów. Coś przez pomyłkę kliknęłam gdy zadzwonił telefon i wchodził szef! ... a był taki długi post...[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Znam więcej szczegółów jeśli chodzi o Krzysia:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Nie dowierzał informacji od Dyrektorki czy się nie przesłyszał. Wieczór pobiegł sprawdzić wywieszoną listę z oficjalnymi wynikami i zobaczył:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4]Część humanistyczna 48/50 pkt, część matematyczno-przyrodnicza 49/50.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [SIZE=4]W klasie były jeszcze lepsze wyniki![/SIZE] [COLOR=black][FONT=Verdana]W ich klasie na 25 osób tylko troje ma mniej niż 90 pkt.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4]Nie zdążył nic załatwić z przeniesieniem dokumentów do innego liceum – konto internetowe zostało odblokowane dopiero przed godziną 15.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Zatkało mnie gdy zobaczyłam pierwszy bagaż gotowy do drogi przygotowany specjalnie na prośbę wychowawczyni na ostatnią pożegnalną wycieczkę na zakończenie gimnazjum: - była to ogromna [B]gitara elektroakustyczna w pokrowcu![/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Dziś o 6 rano wyjechali na obóz żeglarski na Mazury. Wracają w nocy z 18/19 czerwca.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Krzyś wieczór odpowiedział na pytanie jak spodobał mu się koncert w Katowicach: „[B]szczęka mi opadła[/B]!”.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Od rana mam z powodu męża byle jaki humor: na jego prośbę od dwu tygodni zajmuję się poważnym zakupem włącznie z załatwieniem kredytu, bieganiem i sprawdzaniem informacji w salonach co jutro miało zostać finalizowane i właśnie usłyszałam, że sprawa jest [B]nieaktualna[/B]![/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Cóż na pocieszenie po pracy pójdę sobie do sklepu ogrodniczego i kupię sobie roślinkę – może trafię na taką, której nie zjedzą mi od razu ślimaki![/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Pozdrawiam Wszystkich Ewa[/FONT][/COLOR] [COLOR=red]Ale heca - mam nagle 377 postów a wczoraj było ponad 1700[/COLOR] Quote
Puchatek Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 [quote name='Czoko'] [COLOR=red]Ale heca - mam nagle 377 postów a wczoraj było ponad 1700[/COLOR][/quote] I tak już chyba zostanie bo Wielce Szanowny Miłościwie Nam Panujący ADMIN zdecydował że posty pisane w Fotoblogach i Offach nie liczą się do rankingu. Quote
Figa Bez Maku Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Ewa ..wyniki są świetne ...czytałąm dziś w autobusie gazetę metro i tam przedstawiano ogólnie niezbyt budujący obraz polskich gimnazjów ...w tonie czarnowidzącym...a tu proszę...naprawdę rewelacja:multi: ....... a do jakiego gimnazjum Krzyś chodził?:cool3: Magda co prawda dopiero kończy czwartą klasę ...ale ja już się interesuję:evil_lol: Quote
Figa Bez Maku Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Ewuniu...przeciwko ślimakom to są środki...takie niebieskie granulki które sypie się wokół roślinki....i warto zaprosić ropuchę:eviltong: Quote
Czoko Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 [quote name='Puchatek']I tak już chyba zostanie bo Wielce Szanowny Miłościwie Nam Panujący ADMIN zdecydował że posty pisane w Fotoblogach i Offach nie liczą się do rankingu.[/quote] Aha! Już rozumiem! [quote name='Figa Bez Maku']Ewa ..wyniki są świetne ...czytałąm dziś w autobusie gazetę metro i tam przedstawiano ogólnie niezbyt budujący obraz polskich gimnazjów ...w tonie czarnowidzącym...a tu proszę...naprawdę rewelacja:multi: ....... a do jakiego gimnazjum Krzyś chodził?:cool3: Magda co prawda dopiero kończy czwartą klasę ...ale ja już się interesuję:evil_lol:[/quote] Nie dotarłam jeszcze do zadnych oficjalnych informacji - dziś piątek i na wszystko skrócony termin... Reytan na ul. Wiktorskiej - a na bieżąco czytałam przed kolejnymi wywiadówkami jakie mieliśmy problemy! [quote name='Figa Bez Maku']Ewuniu...przeciwko ślimakom to są środki...takie niebieskie granulki które sypie się wokół roślinki....i warto zaprosić ropuchę:eviltong:[/quote] Mam stałych mieszkańców działki- własną chyba też ropuszkę. Znam te granulki tylko mozna je bardzo ostrożnie stosować: znajomi znali przypadki otrutych jeży, które zjadły takie ślimaki. Quote
WiolaW Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Takze dołączam sie do gratulacji :Rose: W końcu odziedziczył te najlepsze geny po mamusi i tatusiu.:razz: Quote
Czoko Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 [quote name='WiolaW']Takze dołączam sie do gratulacji :Rose: W końcu odziedziczył te najlepsze geny po mamusi i tatusiu.:razz:[/quote] Dziękuję bardzo Wiolu w imieniu Krzysia! Życzę Wszystkim udanego wypoczynku w weeckend i... będę dopiero w poniedziałek bo - domowy informatyk wyjechał a TZ porozłączał wszystkie kabelki... hi, hi, hi! Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie Ewa Quote
Asiaczek Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Do usłyszenia w poniedziałek, w takim razie... Pzdr. Quote
Czoko Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]W piątek nie doszłam do żadnego sklepu ogrodniczego – mąż chciał się ze mną zobaczyć i poszłam prosto do domu.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]W sobotę od rana zaczęło się szaleństwo – odkurzanie, myjnia, komis, bank i załatwianie formalności. Wczoraj goście na dwie raty – ostatni wyszli tuż przed 22. Dziś ord rana bank i załatwianie kolejnego kredytu – ale już zobaczyłam wyciąg z przelaną kwotą. Teraz czekamy na info od sprzedawcy kiedy przyjedzie produkt... podobno mniej więcej za tydzień.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Ślimaki mi pożarły kolejne roślinki – wszystkie astry alpejskie – właśnie te ze zdjęcia! Spotkaliśmy jeża chodzącego sobie po alejce na działkach.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Przed chwilą dopiero dojechałam do biura – dziś pierwszy dzień podróży w nowej wersji . Pechowo wśród 5 autobusów zawieszonych w całym mieście 2 jeździłam do pracy.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie Ewa[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] Quote
Figa Bez Maku Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 no ale jak się jechało? dużo gorzej? ( dłużej, trudniej, ciaśniej itp.):-( widze Ewo ,że jak nic potrzebujesz " odczynienia uroków" na pecha... oczywiście nie polecam metody " na psa urok":mad: ( już prędzej na " hycla urok", ....Choco tez swoje przeszła:placz: hmm, hmmm spróbuję więc.........poczarować:razz: W przeplatance życia są jasne i ciemne nici gdy ciemnych jest za dużo:shake: humory burzę wróżą:mad: więc tkaj jasne niteczki:loveu: jak promyki słoneczka, niech przyszłość Ci rozświetlają serce otuchą napełniają:multi: Quote
Czoko Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 [quote name='Figa Bez Maku']no ale jak się jechało? dużo gorzej? ( dłużej, trudniej, ciaśniej itp.):-( widze Ewo ,że jak nic potrzebujesz " odczynienia uroków" na pecha... oczywiście nie polecam metody " na psa urok":mad: ( już prędzej na " hycla urok", ....Choco tez swoje przeszła:placz: hmm, hmmm spróbuję więc.........poczarować:razz: W przeplatance życia są jasne i ciemne nici gdy ciemnych jest za dużo:shake: humory burzę wróżą:mad: więc tkaj jasne niteczki:loveu: jak promyki słoneczka, niech przyszłość Ci rozświetlają serce otuchą napełniają:multi:[/quote] [SIZE=3]Haniu bardzo dziękuję za śliczny wierszyk! Może ta metoda lepiej zadziała w naszym przypadku![/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Niedzielny wspólny spacer mieliśmy bardzo krótki rozpoczęty wejściem smoka – najpierw natknęliśmy się na koronie stadionu na panią rozebraną do pasa, mówiącą do siebie, kręcącą sobie kółka reklamówką i machającą drugą ręką... krótkie szczeknięcie oczywiście było... [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Później doszłam do wniosku że podbiega do mnie całkiem nieznajomy niedźwiedź: mała była pochłonięta pilnowaniem zdobyczy i uważaniem żeby nie spadała piłka trzymana w zębach przez kaganiec. Na płycie stał samochód i kilku mężczyzn ustawiało w kilku miejscach coś dziwnego – domyśliliśmy się że przygotowują na wieczór rakiety i petardy w ramach imprezy allegro.pl (wieczór podziwiałam – były bardzo ładne, pogoda dopisała. Żałowałam tylko że nie miałam pustej karty pamięci w aparacie – wyszedłby śliczny film.).[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Panowie małej wcale nie interesowali, w drodze powrotnej spotkaliśmy parę siedzącą na murku – z piłką w zębach okrążyła ich w odległości ca 2 metrów, panie leżące na leżaczkach za trzcinkami, obok których musieliśmy przejść potraktowała tak samo, podbiegł do niej 12 letni pudelek – piłka była najważniejsza! Troszkę później przez chwilę podjęła jego zaproszenie do zabawy tylko to już nie ten wiek i prędkość...[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Byłam baaardzo dumna z naszej misi – była taka grzeczna![/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Nawet gdy przychodzili goście wcale nie szczekała długo po każdym dzwonku tylko szybko się uciszała![/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Żeglarz o koło północy wrócił do domu. Natychmiast podłączył internet, wydrukował kolejną wersję marzeń dotyczących rekrutacji i zaraz biegnie załatwiać formalności.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][/SIZE] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Wczoraj poszłam do szkoły – chciałam sama zobaczyć wyniki.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]W gablocie na korytarzu zobaczyłam ksero artykułu z Rzeczypospolitej, z którego wynika że nasze gimnazjum na Mazowszu zajęło I miejsce z humanistycznego testu, z matematycznego II. (Pro Futurum z Bemowa było lepsze!)[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]W klasie Krzysia z egzaminu matematycznego 3 osoby miały 50/50 pkt. a 4 osoby (w tym Krzyś) 49/50; z humanistycznego 1 osoba 50/50, 4 osoby 49/50 i 7 (w tym Krzyś 48/50).[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] macie rację - mama chwilowo nie ma co narzekać na syna...[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Dziś dojechałam do pracy znośnie jeśli chodzi o czas. Uciążliwe jest przesiadanie się i przechodzenie między przystankami.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie i znikam – jak zwykle mam służbowe szaleństwo a za tydzień chciałam wyjechać na 3 dni od środy - Ewa[/SIZE][/FONT][/COLOR] [/FONT][/COLOR][SIZE=3][/SIZE] Quote
Figa Bez Maku Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Ani na Krzysia ani na Cochunię nie możesz narzekać:lol: i pewnie wcale nie chwilowo:evil_lol: A Choco na pewno wyrośnie z lękliwości przynajmniej na tyle zebys nie musiała ciągle się o to martwić...przeciez to jeszcze naprawdę młoda sunia... Przesiadki rzeczywiście są bardzo uciążliwe bo dochodzi jeszcze kolejne oczekiwanie na autobus.....ja z kolei jadę co prawda jednym tylko autobusem..ale jest on też w zasadzie jedynym którym mogę dojechać i to też bywa denerwujące jak przejeżdżają kolejne numerki a mój jak na złość nie:mad: Quote
Czoko Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 [quote name='Rinuś']witam Was :) czy Wam też ucina posty?[/quote] Tak! ja straciłam prawie 1500 postów - zmieniła się zasada naliczania -rzeczywiście pisałam głównie w galeriach i off-topicach. Pozdrawiam Ewa Quote
Czoko Posted June 20, 2007 Author Posted June 20, 2007 [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Dokumenty do innego liceum pierwszego wyboru są już przeniesione.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Aktualnie wniosek wygląda tak w wersji skopiowanej do Worda:[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][B][SIZE=3]XVIII Liceum Ogólnokształcace im. Jana Zamoyskiego, Warszawa, Smolna [/SIZE][/B][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][B][SIZE=3][1AF] przedm. rozsz.: mat-fiz-inf (ang-niem*) [/SIZE][/B][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=3]XIV Liceum Ogólnokształcace im. Stanisława Staszica, Warszawa, Nowowiejska [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=3][1d] przedm. rozsz.: mat-fiz-inf (ang-hiszp) [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=3]XXVII Liceum Ogólnokształcace im. Tadeusza Czackiego, Warszawa, Polna [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=3][1E] przedm. rozsz.: mat-inf-fiz (ang-niem*) [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=3]XVIII Liceum Ogólnokształcace im. Jana Zamoyskiego, Warszawa, Smolna [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=3][1BE] przedm. rozsz.: mat-geogr-inf (ang-niem*) [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=3]XIV Liceum Ogólnokształcace im. Stanisława Staszica, Warszawa, Nowowiejska [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=3][1f] przedm. rozsz.: mat-fiz (ang-hiszp) [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=3]XXVII Liceum Ogólnokształcace im. Tadeusza Czackiego, Warszawa, Polna [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=3][1D] przedm. rozsz.: fiz-mat (ang-niem*) [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=3]XIV Liceum Ogólnokształcace im. Stanisława Staszica, Warszawa, Nowowiejska [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=3][1c] przedm. rozsz.: mat-inf-fiz (ang-niem*) [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=3]XIV Liceum Ogólnokształcace im. Stanisława Staszica, Warszawa, Nowowiejska [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=3][1e] przedm. rozsz.: mat-fiz (ang-niem*) [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=3]Wykreślił wszystkie klasy biologiczo-chemiczne.[/SIZE][/FONT][/FONT] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Znowu czekamy i zobaczymy na którą klasę wystarczy nam punktów.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Żeglarz się śmieje że cały czas się czuje jakby dalej ziemia bujała mu się pod nogami.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Żeglowali na jachcie „Sasanka 660 Supernova”. Sternikiem był ktoś kim Krzyś jest oczarowany – znowu usłyszałam ze mojemu synowi „szczęka opadła” gdy usłyszał jak nowy znajomy jako jeden z niewielu w Polsce gra na gitarze „Fingerstyle” tzn. palcami a nie tak jak większość przy pomocy kostki i świetnie śpiewał. Jak pamiętacie na specjalną prośbę wychowawczyni na ostatni wspólny wyjazd Krzyś zabrał swoją gitarę.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Oprócz nich załogę stanowiły trzy koleżanki z klasy. W sumie płynęło 25 osób. Między innymi zahaczyli o Śniadrwy. Pogodę mieli jak zwykle Krzyś trafia podczas wodniackich wyjazdów beznadziejną a jeśli zaświeciło słońce to też było źle bo nie wiał wiatr![/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [SIZE=3][/SIZE] Quote
Czoko Posted June 20, 2007 Author Posted June 20, 2007 [quote name='Figa Bez Maku']Ani na Krzysia ani na Cochunię nie możesz narzekać:lol: i pewnie wcale nie chwilowo:evil_lol: A Choco na pewno wyrośnie z lękliwości przynajmniej na tyle zebys nie musiała ciągle się o to martwić...przeciez to jeszcze naprawdę młoda sunia... Przesiadki rzeczywiście są bardzo uciążliwe bo dochodzi jeszcze kolejne oczekiwanie na autobus.....ja z kolei jadę co prawda jednym tylko autobusem..ale jest on też w zasadzie jedynym którym mogę dojechać i to też bywa denerwujące jak przejeżdżają kolejne numerki a mój jak na złość nie:mad:[/quote] Diękuję bardzo mam nadzieję ze tak będzie! Dziś dojazd był gorszy - korek w centrum. Nie przyjechał autobus a później jechały dwa. 138 króciutka i zatłoczona. Tak więc z kolejnej wersji: na piechotę + tramwaj + 174 + ....nie przyjechało 138 + na piechotę dziś nie jestem zadowolona! Quote
Recommended Posts