Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Betbet']Dogomania nieraz mnie zadziwia... Mam nadzieję, że ktoś Fagusiowi zapewni te idealne warunki...[/QUOTE]

betbet, bez takich - Itske napisała szczerze, jakie warunki może zaoferować ( i również uważam, że byłyby to super warunki dla wielu bezdomnych psiaków), natomiast siek napisała szczerze, co sądzi na ich temat w kontekście Fagulca (przedstawiła swoje własne zdanie, a nie Fundacji, [U]która decyduje o adopcjach azylowych psów!![/U]!).

Dziewczyny, może nie zostało to zbyt wyraźnie podkreślone, ale Faguś w schronisku przebywa w pomieszczeniu, w biurze schroniskowym, nie na dworze, w kojcu. Jestem ostatnią osobą, która powiedziałaby, że w schronisku Fago ma lepiej niż we własnym dt/ds, ale też uważam, że taki kruchy, delikatny, starszy pan powinien spędzić czas, który mu pozostał w domu, na kanapie, na podusi. Jeśli to są idealne warunki, o których wspominasz, to tak, takich Fagusiowi życzymy. I takich mu szukamy.

• Replies 572
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='paulinken']Jak Fagulec spadnie, to ja mogę podbić :) A plakat Kajtka super![/QUOTE]

Fagulec właśnie spadł na 2 str. na alegratce, wyróżnię ponownie o 3 pkt, jakbyś miała Paulinken chęć podbić kolejnym razem, to dam Ci znać:-)

Czekamy z niecierpliwością na Fagusiowy plakat!

Posted

Fago na 10 godz na zewnątrz? Dziewczyny to jest kołderkowy dziadek, który waży jakieś 5kg.
Ten pies w schronisku (od samego początku) jest w biurze. Nawet na lato nie był w boksie.

Posted

[B]Tu nie chodzi o żadne idealne warunki, po prostu Fago nie nadaje się do spędzania 10 godzin dziennie w kojcu![/B]
Mnie też dogomaniacy nieraz zadziwiają, chyba muszę sobie zrobić odpoczynek od dogo.

Jeszcze raz powtarzam, że [SIZE=3][COLOR=red][B]decyzje o azylowych psach podejmuje tylko fundacja[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=red][B][SIZE=3]![/SIZE] [/B][/COLOR]502-385-252 lub 501-258-303, [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Posted

W tym tygodniu zrobię jeszcze plakat. Tylko najpierw muszę wiedzieć, czy druk będzie szedł w kolorze, czy czarno-biały. I w ogóle czy jest ktoś, kto będzie mógł to wydrukować? Ja nie mam nawet drukarki. A nawet jeśli ktoś ma, to też nie może być byle jaka. Może macie jakieś kontakty z jakąś drukarnią?

Posted

[quote name='Bonsai']W tym tygodniu zrobię jeszcze plakat. Tylko najpierw muszę wiedzieć, czy druk będzie szedł w kolorze, czy czarno-biały. I w ogóle czy jest ktoś, kto będzie mógł to wydrukować? Ja nie mam nawet drukarki. A nawet jeśli ktoś ma, to też nie może być byle jaka. Może macie jakieś kontakty z jakąś drukarnią?[/QUOTE]

Ja mam tylko czarno-białą... mój teść ma chyba kolorową, ale nie wiem, jakiej jakości są wydruki...

Posted

[quote name='Bonsai']W tym tygodniu zrobię jeszcze plakat. Tylko najpierw muszę wiedzieć, czy druk będzie szedł w kolorze, czy czarno-biały. I w ogóle czy jest ktoś, kto będzie mógł to wydrukować? Ja nie mam nawet drukarki. A nawet jeśli ktoś ma, to też nie może być byle jaka. Może macie jakieś kontakty z jakąś drukarnią?[/QUOTE]

To aż tak profesjonalny ten plakacik będzie, że musi być super drukarka? :) Nie można wydrukować paru sztuk i je skserować w dużych ilościach? Druk to raczej będzie kolorowy i czarno-biały, żebyśmy mogły jak najwięcej plakatów porozwieszać.

Najwyżej ja później mogę zrobić amatorski plakacik dla tych gorszych drukarek :D

Posted

A wyobrażasz sobie jakość jak to po prostu skserujemy?
Ja myślałam, że tu nie chodzi tylko o to, by było zrobione , tylko o to, by było to zrobione porządnie - z klasą. Plakatów złożonych na chybcika w paincie jest od groma porozwieszanych. Jeśli chcemy by plakat wyróżniał się wśród nich, to niech będzie fajnie zaprojektowany i porządnie wydrukowany - inaczej cała robota moja i mojego TŻ nie ma sensu.
BTW, plakat robiony pod druk kolorowy i pod druk czarno biały, jeśli to ma mieć ręce i nogi, robi się osobno, nie wciska się jednego przycisku 'zrób czarno białe'.

Posted

:-o Przepraszam, niestety nie znam się na tym. Jasne, że bym wolała aby wszystko było jak najlepiej wykonane, ale na to wszystko trzeba mieć pieniądze. Jak mam wybór rozwiesić mało plakatów ale bardzo dobrej jakości i rozwiesić dużo plakatów gorszych jakościowo to jednak wybieram tą drugą opcję. Trzeba brać pod uwagę to, że większość tych plakatów będziemy wieszać na ulicach i one tam długo nie wytrzymają. Plakaty "z klasą" możemy rozwieszać w sklepach, lecznicach itd. Kserowałam plakaty psiaków nawet czaro-białe, wcale tragedii nie było i sporo ludzi później dzwoniło.Moje plakaty są amatorsko wykonane ale wcale ich nie robię na chybcika w paincie.
Jeśli zrobienie plakatu, który będziemy drukować nie tylko profesjonalnie jest dla Was tak dużym problemem to poprosimy o to kogoś innego. Niestety nie dysponujemy finansami, które by nam pozwoliły na wydruk dużej ilości super plakatów.

Posted

Nie chodzi o to że to problem, gdyby tak było, nie proponowałbym zrobienie plakatu...
Zadałam po prostu pytanie, które jest ważne na etapie 'produkcji'. Cytuję.
" Tylko najpierw muszę wiedzieć, czy druk będzie szedł w kolorze, czy czarno-biały. " - bo jak pisałam w poprzednim moim poście, trzeba oddzielnie robić plakat czarno biały, oddzielnie kolorowy.
Potem zdałam sobie sprawę z tego, że sama nie mam drukarki i plakaty Kajtka ktoś mi drukował. Na zwykłej drukarce, ale takiej porządnej. Pomyślałam o drukarce, którą kiedyś miałam w domu, w Kaliszu i jak badziewnie drukowała. Stąd napisałam:
" jeśli ktoś ma, to też nie może być byle jaka."
A potem pomyślałam - Azyl - Fundacja - dużo różnych akcji, więc może
"Może macie jakieś kontakty z jakąś drukarnią?"

Szkoda, że osoby chętne do pomocy traktowani są jak wrogowie... Przykro mi, bo zależało mi, by plakaty były naprawdę fajne - nie lubię robić byle czego. No, ale jak widać współpracy nie ma. :/
Plakat, jak obiecałam, zrobię. Dalej róbcie już co chcecie. Najwyżej cała praca pójdzie na marne, shit happens.

Posted

Co takiego napisałam, że uważasz, że traktuje wrogo osoby, które chcą pomóc? Twoja wcześniejsza wypowiedź nie była napisana w przyjaznym tonie. Ja także bym chciała by plakaty Fagusia były najwspanialsze, ale po prostu mnie na to nie stać. Jakiej współpracy oczekujesz, że pożyczę od kogoś pieniądze by wydrukować dużo fajnych plakatów? Niestety nie mam takiej możliwości. Jeśli tak bardzo boli Cię, że większość plakatów nie będzie profesjonalnie wydrukowanych to może lepiej sobie odpuść, jakoś sobie poradzimy bez Twojej wymuszonej pomocy.

Posted

siekowa... nie rozumiem Cię... zamiast współpracować dlaczego zniechęcasz kolejne osoby? Cholera jasna, to działa na niekorzyść Fagusia, no! I to mnie wkurza, dlatego zabieram głos. Najpierw pojawia się ktoś, kto szczerze deklaruje chęć dania mu domu, to ciągle słyszy: dzwoń do fundacji, do kojca nie pójdzie, gdzie ja jestem przekonana, że on by w tym kojcu czasu nie spędzał niemal wcale...
Teraz na chęć zrobienia plakatów odpowied: poradzimy sobie bez Twojej wymuszonej pomocy?
Ręce opadają...
Nie ma nikogo bezpośrednio z fundacji kto mógłby podejmować pewne decyzje?

Posted

A powiedz mi, ile masz zamiar wydrukować tych plakatów? Realnie, by je rozwiesić, a nie by zalegały na biurku. 50?
Za normalna rynkową cenę można to załatwić w proporcjach 40 czarno-białych, 10 kolorowych za 28 zł, w porządnej jakości. Czy to dużo?
A nie wierzę, że ktoś nie ma kontaktów na tyle, by tę cenę jeszcze zbić. Albo na tyle dobrą drukarkę, że da radę to wydrukować. Stąd moje pytania.

Posted

[quote name='Betbet']
Nie ma nikogo bezpośrednio z fundacji kto mógłby podejmować pewne decyzje?[/QUOTE]

Są, ale się nie udzielają.
Druga sprawa są caly czas pod podanym tu już nie raz nr telefonu.

Skąd ta dyskusja? Nagle poszło o plakaty? Bonsai skad mamy wiedziec, że trzeba robić dwie wersje?
Przeciez plakat nie jest tylko dla siekowej. Jedni beda mogli drukowac kolor, inni nie. Jak inaczej mozna odpowiedzieć?

[SIZE=2]*Ja sama nie mam dojść do ksero - i wierze, że nie tylko ja. [/SIZE]

Posted

Ludzie, uspokójcie się... Po pierwsze zaśmiecacie tylko wątek Fagusia, a po drugie to nie służy pomocą dla niego ... A więc... Bonsai ja mam drukarkę HP , podobno drukuje całkiem nieźle. Ale tylko na czarno biało, a więc ja proszę plakaty czarno-białe :)

Posted

[quote name='Bonsai']A powiedz mi, ile masz zamiar wydrukować tych plakatów? Realnie, by je rozwiesić, a nie by zalegały na biurku. 50?
Za normalna rynkową cenę można to załatwić w proporcjach 40 czarno-białych, 10 kolorowych za 28 zł, w porządnej jakości. Czy to dużo?
A nie wierzę, że ktoś nie ma kontaktów na tyle, by tę cenę jeszcze zbić. Albo na tyle dobrą drukarkę, że da radę to wydrukować. Stąd moje pytania.[/QUOTE]

To ja wyślę 50 zł na te plakaty. Najlepiej wydrukować je w drukarni, bo będę bardziej trwałe niż z dukarki atramentowej.
Tylko do kogo przesłać???

Posted

[quote name='pumcia02'] Bonsai skad mamy wiedziec, że trzeba robić dwie wersje?
Przeciez plakat nie jest tylko dla siekowej. Jedni beda mogli drukowac kolor, inni nie. Jak inaczej mozna odpowiedzieć?
[/QUOTE]
No właśnie, dlatego pytam. Jeśli nikt nie będzie drukował w kolorze, to zrobię tylko czarno-białe... Na razie wygląda na to, że będą tylko czarno-białe (gazzy & paulinken).

Posted

[quote name='winter7']To ja wyślę 50 zł na te plakaty. Najlepiej wydrukować je w drukarni, bo będę bardziej trwałe niż z dukarki atramentowej.
Tylko do kogo przesłać???[/QUOTE]

No i widzicie, super, że ktoś to zaproponował. :) Problem chyba rozwiązany - będzie można i sporo, i dobrej jakości plakaty wydrukować. ;) Dziękujemy!

Co do tego, komu przelać pieniądze, to może ja się nie będę już w to mieszała. Ale popytam jeszcze wśród znajomych czy może mają jakies wtyki w drukarniach. :)

Posted

[quote name='Bonsai']No i widzicie, super, że ktoś to zaproponował. :) Problem chyba rozwiązany - będzie można i sporo, i dobrej jakości plakaty wydrukować. ;) Dziękujemy!

Co do tego, komu przelać pieniądze, to może ja się nie będę już w to mieszała. Ale popytam jeszcze wśród znajomych czy może mają jakies wtyki w drukarniach. :)[/QUOTE]

To ustalcie do jutra do godziny 20 gdzie przesłąć pieniądze, bo ja wyjeżdżam na ferie i nie będę miała netu.
Mam nadzieję, że chociaż to pójdzie gładko ;)

Posted

[quote name='Betbet']siekowa... nie rozumiem Cię... zamiast współpracować dlaczego zniechęcasz kolejne osoby? Cholera jasna, to działa na niekorzyść Fagusia, no! I to mnie wkurza, dlatego zabieram głos. Najpierw pojawia się ktoś, kto szczerze deklaruje chęć dania mu domu, to ciągle słyszy: dzwoń do fundacji, do kojca nie pójdzie, gdzie ja jestem przekonana, że on by w tym kojcu czasu nie spędzał niemal wcale...
Teraz na chęć zrobienia plakatów odpowied: poradzimy sobie bez Twojej wymuszonej pomocy?
Ręce opadają...
Nie ma nikogo bezpośrednio z fundacji kto mógłby podejmować pewne decyzje?[/QUOTE]
Jak mam współpracować z osobą która ma do mnie pretensje o to, że nie mam możliwości porządnego wydruku jej plakatu? Sama pisała, że ich praca nie ma sensu i pójdzie na marne jeśli plakaty nie będą świetne jakościowo, więc po co taka wymuszona pomoc? Dla mnie na prawdę nie jest problemem znaleźć kogoś kto chętnie zaprojektuje ten plakacik.
Itske napisała mi szczerze w mailu, że pies podczas ich nieobecności będzie w kojcu (ok. 10 godzin dziennie). Co mam innego napisać jak nie to aby kontaktować się z fundacją skoro nie jestem osobą decydującą o losie psa i nie mam nawet żadnego wpływu na tą decyzję?

[quote name='Bonsai']A powiedz mi, ile masz zamiar wydrukować tych plakatów? Realnie, by je rozwiesić, a nie by zalegały na biurku. 50?
A nie wierzę, że ktoś nie ma kontaktów na tyle, by tę cenę jeszcze zbić. Albo na tyle dobrą drukarkę, że da radę to wydrukować. Stąd moje pytania.[/QUOTE]
Chce ich wydrukować i rozwiesić co najmniej 200. Tak 28 zł za 50 plakatów to moim zdaniem dużo.

[quote name='winter7']To ja wyślę 50 zł na te plakaty. Najlepiej wydrukować je w drukarni, bo będę bardziej trwałe niż z dukarki atramentowej.
Tylko do kogo przesłać???[/QUOTE]
Bardzo dziękujemy! :loveu: Może do Bonsai, ona najlepiej będzie wiedziała gdzie wydrukują plakaty dobre jakościowo. Ja się na tym nie znam, więc chyba lepiej jeśli nie będę się za to zabierać.

Skoro uważacie, że szkodzę Fagusiowi, wrogo traktuje osoby, które chcą pomóc i nie chcę z nimi współpracować to są takie rozwiązania:
1. Ktoś przejmie wątek, może Bonsai lub Betbet?
2. Opuszczam wątek
2. Proszę moda o zamknięcie lub usunięcie tematu

Ja oczywiście nadal będę szukać Fagusiowi domu.

Posted

tak jak napisałam bumelowi która/ry stanął w Twojej obronie na pw. Jeśli Ty sama uważasz że robisz wszystko ok to nie odejdziesz z dogomanii, nie zostawisz Fagusia. Bo nikt Cię do tego nie zmusi, nie przekona... bo chodzi o psa a nie o nas wszystkie.

Co do Itske sprawa zamknięta, weźmie innego psa i tak jak napisałam bumelowi powinnam sie radowac, bo to pies od nas. No i się raduję ale nie na zasadzie: haha! dobrze tak Fagusiowi.
Bo tak nie jest. Od początku jakimś minimalnym wkładem też chciałam mu pomóc, rozpropagować wątek banerkiem, myślę, że pare osób tu weszło.

Rób swoje tylko proszę Cię, po prostu jakoś... no nie wiem... kontakt jest podany do Ciebie chociazby mailowy, więc wyszło maslo maslane, bo nie było wiadomo nawet pod czyją opieką jest faguś.

Zgłosiła się sponsorka na plakaty i bomba - można? Można. Ponieważ pomagam w tej chwili Stworkowi to finansowo nie włączę się w Fagusia. Nie dlatego że mam urazę, bo nie mam, on mi nic nie zrobił.

Nie jesteśmy tu dla siebie, a dla nich.

Jesli zlikwidujesz watek to pozbawisz możliwość Bonsai kontaktu ze sponsorką plakatów i innych zainteresowanych pomocą. Zrobię Betbet na złość obetnę sobie uszy? To ja wyjdę i się więcej nie odezwę tlyko nie zamykaj drogi innym.

Posted

Po pierwsze, nigdy nie użyłam słów, by wydruk był świetny jakościowo. Chodziło o to, żeby nie był byle jaki, a taki jest np. w tanim kserze.
Po drugie, nie mam pretensji do Ciebie, że nie masz możliwości porządnego wydruku plakatów Fagusia. Sama nie mam takiej możliwości, więc jak mogłabym mieć ją do kogoś? Zapytałam na forum, by konstruktywnie coś wymyślić, w kupie siła - jedna osoba robi plakat, inna szuka taniej drukarni, trzecia wpłaca kilka groszy na druk, na tym polega siła dogomanii. O to chodziło, by zgrać się w tej kwestii, a nie żreć. Moje sugestie były jedynie takie, by poszukać rozwiązania, w którym nie trzeba będzie skazywać plakatów Fagusia na marną jakość - i to nie była sugestia skierowana do Ciebie (że Ty masz to tak wydrukować), tylko ogólnie do wszystkich - by każdy przemyślał jakie ma co do tego możliwości.
Po trzecie, faktycznie nie spodziewałam się, że druk ma iść w 200 sztuk. Mnie rozwieszenie takiej ilości plakatów by przerosło. :)
Po czwarte, nie uważam, że szkodzisz Fagusiowi, nie wiem skąd taki wniosek. :) Wiem jaki masz do niego sentyment. Więc zażegnajmy spory i weźmy się za ogłaszanie Fago. :)