Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Gdyby ktoś miał ochotę nam pomóc w ogłaszaniu psiaków, wstawiam tekst Ptysia:

Szukalem Cie.. w zgielku ulic, wsrod nieznanych twarzy, nieprzyjaznych rak..
Przeganiany od kazdych drzwi, wyrzucany z podworek, zakrzyczany ..
Sam w tlumie, opuszczony przez Ciebie..

Ptys
Okolo 1.5 roczny piekny pregowany amstaff z bialymi znaczeniami i niecietymi uszami.
Kolejny zagubiony, ktorego nikt nie chcial odnalezc - kolejny, ktory odnalazl jedynie bezdomnosc..
Ptys nauczony jest podrozowania samochodem, zycia w domu i czystosci - jednak z racji duzych brakow wychowawczych
nie jest psiakiem latwym i bezproblemowym.
Lek separacyjny, ktory pojawil sie po porzuceniu powoduje, ze pozostawiony sam sobie potrafi byc histeryczny i niszczyc.
Jego mlody wiek i duze poklady energii dodatkowo wzmagaja niepozadane zachowania - ale tez umozliwiaja aktywne
ukierunkowanie psiaka na nauke i szkolenie.
Ptys szuka odpowiedzialnych i energicznych opiekunow, ktorzy poza miloscia i opieka zapewnia mu mozliwosc szkolenia, a sami beda mieli
czas, ochote i umiejetnosci, by z nim pracowac. Opiekunow,ktorzy swiadomie i na cale zycie zapewnia mu prawdziwy dom.

Ptys jest wykastrowany, zaszczepiony i zachipowany. Osoby chętne, zapraszamy do osobistego poznania psiaka, ktory obecnie mieszka w hotelu dla zwierząt w ok. Radzymina (k. Warszawy).

W sprawie adopcji prosimy o kontakt: 0501797018 lub [email protected]

• 3 weeks later...
Posted

Trzymam kciuki za chłopaka.
Chciałam także przekazać Ptyśkowi 142 zł z moich bazarków dla Farbki,która jest już we wspaniałym domu i nie potrzebuje już tych pieniążków.
Doddy,wyślę je na konto Fundacji z dopiskiem Ptyś,ok?

Posted

Super Marchewa :)
Bardzo dziękujemy za pomoc!

Ptysia dzisiaj zawieźliśmy do Magdy na szkolenie. Mam nadzieję, że uda się go chociaż trochę ucywilizować histeryka.

• 3 months later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Proszę Państwa, oto Ptyś!
Czy Ptyś bywał grzeczny dziś?
Chętnie Państwu łapkę podał?
Nie chciał podać? A to szkoda!

Jaki to jest mały drań. A właściwie wcale nie taki mały bo dość wysoki i super zbudowany. I bardzo silny. A przy tym mało subtelny. W ramach przytulania (?) napiera tak ze potrafi wywrócić jak się obok siedzi w kucki. Wdzieliśmy go na spacer uprzedzeni, że właśnie na spacerze był wiec pewnie nie będzie chętny za bardzo na bieganie. Jasne. Ptyś wyrwał jak torpeda. W pierwszej kolejności zainteresował się aparatem i uznał, że to właśnie chciałby dzisiaj aportować. I wcale nie było łatwo go przekonać, ze jednak nie. Za dyskiem biegał jak sprężyna. Z oddawaniem zabawki nie było perfekcyjnie. Za każdym razem konieczne były negocjacje. Ale ogólnie kontakt z obcymi ludźmi, (czyli mną i moim TZ, bo spotkaliśmy Ptysia po raz pierwszy) bardzo fajny. Wprawdzie na początku chłopak usiłował nam odbić odcisk łap na twarzy, ale potem przyjął info ze skakanie to jednak nie. Za to klepanie i tarmoszenie jak najbardziej tak. Powrót do boksu był hardkorowy bo Ptyś stwierdził że jednak nie chce wracać i umarliśmy ze śmiechu patrząc jak wygrywał starcie z drobną Asią. Jednym słowem – niezły zawodnik. I bardzo sympatyczny. Jak to Ptyś.

Posted

Kolejne ogłoszenia Ptysiowego poszły w świat. Mógłby już nasz przystojniak znaleźć dom. Ja rozumiem, że on jest w super hotelu, ale niech nie będzie cwaniak i da innym bezdomniakom szansę na miejscówkę :)

Posted

Ciekawa jestem kto go tak nazwal ... imiennik mojej Pyziury w mordke ( Zarowno Ptys jak i Bobbi)..i widze ze charakterki te same...ech. Podniesiemy Pieknisia.

( do czego to doszlo..na asty schodze?!)

Posted

Kasia, a Ty wiesz że jak go z Jarkiem wieźliśmy to rozpatrywaliśmy imiona Ptyś i Bobik :evil_lol:
To wszystko wina Jarka!!! :diabloti: To on ma taką fantazję, że co i rusz mamy zarąbiste imiona dla psów. :p
Te to przynajmniej można światu ujawnić.

Posted

Twoj Ptys ma takie ogniki w oczach jak moj Ptys kiedy idzie ''narozrabiac'' Lol.

Zarabiste, zarabiste- ciekawa jestem tylko jaka mine maja ludzie nastawiajacy sie na ''Ptysia'' a tam Pyzziiiiiooooooorrrrrr. I do tego z ognikami... hihihi. Z tego co piszesz to on w Twoim Typie jest Lol.

Posted

O nie, nie! Ja się zestarzałam i z wiekiem to ja wolę stateczne, spokojne piesecki. Ptyś i jego histeryczność już nie jest w moim typie. 15 lat z Breną mi wystarczyło, aby docenić spokój, cierpliwość i opanowanie Mamby :)

Bylim dzisiaj u Ptysia bo jego koleżanka z hotelu przeprowadzała się do nowego domecku. Ptysio, jak Ptysio słonikowy hehe. On się powinien Dumbo zwać od słonia!

A w Twojej sprawie - działamy :)

Posted

Ciotecka- nie mam danych kontaktowych do osoby coby dzwoniacych przesiewali- ale optymistka jestem, co? Stare, slepe i do tego z charakterkiem a mi sie marza telefony o nie- hehehehe. No ale prawda taka jest ze nie mam zadnej osoby coby jej numer na ogloszeniach wywiesic a sprawa pilna bo dziewczyny z bazarkow pukaja o teksty i zdjecia....

Ptyska wyglaskac- znaczy spacyfikowac jak on lubi....mowisz z historykami za stara jestes...hmmmmmm. ciekawe....

Poza tym nikt ani Breny ani Mamby nie zapytal jak one z Toba sobie dawaly rade....Lol.

Posted

Mamba na bank by narzekała, że jej za dużo spacerów, a Brena że za mało :evil_lol:

Przesiewać telefony o Twoje łyżwy? A Tanitka - naczelny specjal for wyżeł?